Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να φτιάξετε μια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πώς να φτιάξετε μια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι στη μόδα στις μέρες μας. Έχουν καταλάβει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας και τη μερίδα του λέοντος στην αγορά εφαρμογών. Και αυτή η τρέλα δεν δείχνει σημάδια μαρασμού. Θα συρρέουν όμως οι χρήστες σε μια άλλη εφαρμογή κοινωνικών μέσων όπως η δική σας; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα εξήντα τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων που σκέφτονται οι ιδρυτές των startup στο κεφάλι τους όταν απέρριψαν την ιδέα να φτιάξουν ένα.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν μπορούν να χάνουν την ευκαιρία να μπουν στο τρένο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σκέφτονται να δημιουργήσουν νέες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν σκέφτεστε επίσης αυτήν την επιχειρηματική ιδέα, έχετε συναντήσει τη σωστή ανάρτηση ιστολογίου. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει κάτω από τα καλύμματα της διαδικασίας ανάπτυξης και θα παρέχει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

Social Media – Τότε και τώρα

Πριν βουτήξουμε στις αναπτυξιακές αποχρώσεις, ας προχωρήσουμε στη λωρίδα μνήμης για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτήν την αγορά. Πίσω στη δεκαετία του ’70, υπήρχε μόνο μια πρώιμη έκδοση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης – το σύστημα PLATO. Αυτός ο πρόγονος διέθετε μια εφαρμογή φόρουμ μηνυμάτων, δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, διαδικτυακή αίθουσα συνομιλίας, μια διαδικτυακή εφημερίδα, ιστολόγιο και λίστες πρόσβασης. Καθόλου άσχημα για τα 70s, δεν νομίζεις;

Τώρα που έχουμε μπει στη βρυχηθή δεκαετία του 2023, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές πλατφορμών κοινωνικών μέσων για να διαλέξετε. Κορυφαίες εταιρείες όπως το Facebook και το Youtube βρίσκονται άνετα στην κορυφή της λίστας. Με αυτό, σύμφωνα με το Statista, οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παγκοσμίως είναι το Facebook, το YouTube, το Whatsapp και το Facebook Messenger.

Όταν μασάς την ιδέα της δημιουργίας ενός εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή για κινητά είναι ο κύριος παράγοντας επιτυχίας σας. Όσον αφορά το σχετικό κόστος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το backend πιθανότατα θα εξαντληθεί τις περισσότερες φορές και τον προϋπολογισμό.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή T-Mobile που δεν λειτουργεί το 2024

Τώρα ας περάσουμε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι, που είναι η διαδικασία ανάπτυξης.

Πώς να φτιάξετε μια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τον σωστό τρόπο

Με μια ομάδα άσων και ένα καλά δομημένο πλάνο, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγάλες. Ωστόσο, θα πρέπει να στρέψετε το μυαλό σας στις ακόλουθες πτυχές:

1. Αξιοποιήστε δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης

Όσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να μεταβείτε στην επικοινωνία, τόσο περισσότεροι χρήστες θα κάνουν λήψη της εφαρμογής σας. Έχουν ήδη εγγραφεί σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης περίπου χίλιες φορές, επομένως δεν χρειάζεται να τους αναγκάσετε να συμπληρώσουν ξανά μεγάλες φόρμες. Προσφέρετε μια συντόμευση για την εμπειρία της εφαρμογής σας με μια σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Αυθεντική Αυτοέκφραση

Η ίδια η πράξη της επικοινωνίας στην Κοινωνική Εποχή προσφέρει νέες δυνατότητες για δημιουργική αυτο-αναπαράσταση και μοναδικές στάσεις. Η εφαρμογή σας θα πρέπει να ικανοποιεί την καλλιτεχνική πλευρά των χρηστών, προσφέροντας ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται στην έκφραση, όπως εφέ φωτογραφίας, χρώμα φόντου, θέματα κ.λπ.

3. Δέσμευση οδήγησης στη ροή δραστηριότητας

Κάθε κορυφαία εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Linked In και άλλες, περιλαμβάνουν μια δραστηριότητα ή ένα Newsfeed στη διεπαφή της. Αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνει συνήθως περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, όπως φωτογραφίες, αλλαγές προφίλ και γενέθλια, καθώς και περιεχόμενο «επαγγελματικό», με θέμα τα χόμπι ή το ενδιαφέρον, όπως αναρτήσεις ιστολογίου από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, διασημότητες κ.λπ.

Είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό από τη σκοπιά του χρήστη, καθώς οι ροές ειδήσεων βοηθούν τα πουλιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βγουν εκεί έξω.

4. Σύνδεση με άλλες υπηρεσίες

Για να εξασφαλίσετε μια πιο πλούσια και πιο ελκυστική εμπειρία, θα πρέπει να συνδέσετε την εφαρμογή σας με άλλες υπηρεσίες. Αυτό θα ενισχύσει τη διατήρηση των χρηστών σας, καθώς οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να πηγαινοέρχονται μεταξύ των εφαρμογών, καθώς η εφαρμογή σας είναι μια επιλογή all-in-one. Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες τρίτων περιλαμβάνουν:

  • Δίκτυα σχέσεων (Facebook, Tinder)
  • Ιστότοποι και πλατφόρμες κοινής χρήσης πολυμέσων (TikTok, Youtube)
  • Διαδικτυακές κριτικές
  • Φόρουμ συζητήσεων
  • Πλατφόρμες κοινωνικής δημοσίευσης (Medium, Tumblr)
  • Social bookmarking (StumbleUpon, Dribble)
  • Δίκτυα με επίκεντρο το χόμπι (Goodreads, LastFM)

Η σύνδεση της πλατφόρμας σας με όλες τις προαναφερθείσες υπηρεσίες θα ενισχύσει την προβολή της εφαρμογής σας και θα φέρει νέο κοινό στην εφαρμογή σας.

5. Ιδιωτική Επικοινωνία

Σήμερα, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στοιβάζονται με άλλα κανάλια επικοινωνίας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το τηλέφωνο. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες σας θα έχουν πρόσβαση τόσο στη δημόσια αλληλεπίδραση όσο και στην ιδιωτική επικοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό σας δεν θα επιλέξει άλλους messenger και θα παραμείνει στην αίτησή σας για περισσότερο. Ωστόσο, οι προγραμματιστές σας πρέπει να δώσουν προσοχή στα μέτρα ασφαλείας δεδομένων, καθώς η ασφαλής εμπειρία χρήστη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στον σύγχρονο κόσμο που είναι επιρρεπής σε απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ανάγνωση:  Επανασύνδεση με παλιούς φίλους και οικογένεια: Συμβουλές και εργαλεία για να βρείτε παλιούς φίλους και...

Τώρα που έχετε αποκτήσει τουλάχιστον μια γενική κατανόηση των βασικών εφαρμογών, ας περάσουμε στην πραγματική διαδικασία ανάπτυξης.

Η Διαδικασία Ανάπτυξης – Περιεκτική Επισκόπηση

Κάθε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ακολουθεί μια καθιερωμένη και χρονικά αποδεδειγμένη ροή εργασιών, προσαρμοσμένη στις πρακτικές ανάπτυξής της. Παρακάτω έχουμε μοιραστεί μερικά κρίσιμα στάδια που υπάρχουν σε κάθε διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών.

Βήμα 1 – Προσδιορίστε τη σωστή εφαρμογή προϊόντος

Κατά το αρχικό στάδιο, η ομάδα ανάπτυξης αναλύει την επιχειρηματική σας ιδέα και αξιολογεί τη σκοπιμότητά της. Επίσης, είναι στο πρώτο στάδιο όταν οι ειδικοί λογισμικού καθορίζουν τις απαιτήσεις, βρίσκουν το κατάλληλο κοινό-στόχο και επισημαίνουν τους KPI που πρόκειται να καρφωθούν. Με αυτόν τον τρόπο, ορίζετε το μέλλον και το μονοπάτι για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Βήμα 2 – Στρατηγική Σχεδιασμού

Το στάδιο του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής είναι μια αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορες πτυχές:

Σκίτσο

Είναι μια πρακτική σχεδιασμού, κεντρική στη σχεδιαστική σκέψη και μάθηση. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιολογήσουν τη μελλοντική λογική της εφαρμογής σας, τον αριθμό των οθονών και τη ροή μεταξύ τους.

Wireframing

Είναι μια αναπαράσταση του σχεδίου με χαμηλή λεπτομέρεια. Ο κύριος στόχος του είναι να επιδείξει μεγάλες ομάδες περιεχομένου, δομή πληροφοριών και περιγραφή της αλληλεπίδρασης του χρήστη με τη διεπαφή και την κατά προσέγγιση οπτικοποίησή του.

Ένα wireframe δεν είναι απλώς ένα ανούσιο σύνολο γκρι μπλοκ, αν και φαίνεται έτσι. Σκεφτείτε το ως τον σκελετό του σχεδίου σας και θυμηθείτε ότι θα πρέπει να αντιπροσωπεύει όλα τα σημαντικά στοιχεία του τελικού προϊόντος.

Πρωτοτυποποίηση

Είναι ένα πρώιμο δείγμα του τελικού προϊόντος που προσομοιώνει την αλληλεπίδραση του χρήστη με τη διεπαφή. Θα πρέπει να επιτρέπει στον χρήστη να αξιολογήσει το περιεχόμενο και τη διεπαφή και να δοκιμάσει τους κύριους τρόπους αλληλεπίδρασης. Παρέχει ένα πιο ακριβές όραμα προϊόντος τόσο για τον πελάτη όσο και για τους προγραμματιστές. Τα πρωτότυπα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αναθεωρήσετε μια ιδέα και να κάνετε βελτιώσεις σε αυτήν πριν ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής.

Σχεδιασμός Εφαρμογών Skins

Αυτό το στάδιο προϋποθέτει τη μετατροπή των wireframes σε σχεδιασμό κοινωνικής εφαρμογής. Η ομάδα προγραμματιστών αναλύει τις λειτουργικές λύσεις, παρακολουθεί τις τελευταίες τάσεις και βελτιώνει το UI/UX για να βρει την πιο κατάλληλη επιλογή.

Βήμα 3 – Ανάπτυξη και διασφάλιση ποιότητας για iOS και Android

Το δεύτερο και το τρίτο στάδιο συνήθως συμβαδίζουν με τον κύκλο ζωής μιας εφαρμογής κοινωνικών μέσων για κινητά. Η διαδικασία ανάπτυξης συνήθως ξεκινά αφού το πρωτότυπο της εφαρμογής είναι έτοιμο. Αρχικά, οι μηχανικοί λογισμικού δημιούργησαν το back-end της εφαρμογής σας, το οποίο αντιπροσωπεύει την αποθήκευση δεδομένων, την ασφάλεια και την επιχειρησιακή επιμελητεία. Το back-end είναι ένα συστατικό πίσω από τα παρασκήνια που αποθηκεύει και ταξινομεί τις σημαντικές πληροφορίες που κρύβονται από τα μάτια των χρηστών.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε παιχνίδια Netflix

Ένα προϊόν που παραδίδεται θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις προκαθορισμένες τεχνικές προδιαγραφές, απαιτήσεις χρήστη και πλατφόρμας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή είναι να επιλέξετε εγγενείς εφαρμογές. Είναι κατασκευασμένα ειδικά για λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας όπως το Apple iOS και το Android.

Αν και μια εγγενής εφαρμογή δεν είναι εναλλάξιμη σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, προσφέρει ανώτερη εμπειρία χρήστη και είναι πιο γρήγορη και αξιόπιστη από άλλες εναλλακτικές λύσεις. Επίσης, οι εγγενείς εφαρμογές είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες και προσφέρουν μεγάλη ποικιλία δομής και οπτικής απήχησης.

Η χειροκίνητη και αυτόματη δοκιμή είναι μια άλλη απαραίτητη διαδικασία κατά την κατασκευή λογισμικού υψηλής ποιότητας. Όταν εκτελείται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, επιτρέπει την άμεση ανατροφοδότηση για να διασφαλιστεί ότι θα καταλήξετε εκεί που σχεδιάζατε. Και αν τα σχόλια διακρίνουν ένα πρόβλημα ή ένα ελάττωμα, οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα αμέσως.

Βήμα 4 – Προώθηση εφαρμογών για κινητά

Όταν επιτέλους δημιουργήσετε την εφαρμογή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είστε έτοιμοι να την προωθήσετε, θα πρέπει να παρακολουθείτε την καμπάνια μάρκετινγκ. Η δημοσίευση και η προώθηση είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία της εφαρμογής σας. Αν δεν προωθήσετε την εφαρμογή σας στους χρήστες-στόχους σας, θα χαθεί στη θάλασσα άλλων εφαρμογών κοινωνικών μέσων εκεί έξω.

Οι έμπειρες ομάδες κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν καλά το γεγονός ότι η ανάπτυξη και η κυκλοφορία μιας εφαρμογής για κινητά είναι απλώς ένα ασήμαντο ποσό για την παραγωγή μιας εφαρμογής πέντε αστέρων για κινητά. Για να κάνετε την εφαρμογή σας επιτυχημένη, πρέπει να παρακολουθείτε τις σωστές μετρήσεις, να ενημερώνετε και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή σας στον στόχο-στόχο σας.

Βήμα 5 – Συντήρηση & Υποστήριξη

Η διατήρηση μιας εφαρμογής είναι κρίσιμη για τη συνολική της επιτυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές θα πρέπει να σχεδιάσουν αμέτρητες ενημερώσεις, βελτιώσεις και διορθώσεις για να βεβαιωθούν ότι η εφαρμογή χειρίζεται τον αυξανόμενο φόρτο και παραμένει ενημερωμένη.

KPIs μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Όταν πρόκειται να κυκλοφορήσετε μια ολοκαίνουργια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη φύση, πρέπει να καταλάβετε πώς να μετρήσετε την απόδοση του προϊόντος σας. Οι βασικές μετρήσεις όπως η αφοσίωση χρήστη, το ποσοστό εγγραφής, το CPI και άλλα βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης και διασφαλίζουν μια άψογη εμπειρία χρήστη.

Το σύνολο των μετρήσεων ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως για τις περισσότερες εφαρμογές:

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε τον κωδικό υποστήριξης Snapchat C14A το 2024

Απόκτηση: CPI & CAC

CPI ή Κόστος ανά εγκατάσταση – σημαίνει ότι ο συνεργάτης πληρώνεται για τη λήψη, την εγκατάσταση και το άνοιγμα της εφαρμογής από τον χρήστη. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση και το άνοιγμα μιας εφαρμογής είναι επίσης μια ενέργεια, οπότε θα μπορούσατε να πείτε ότι το CPI είναι ένας τύπος CPA. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τα δύο για ευκολία αντίληψης.

Επιλέγοντας CPI, ο διαφημιζόμενος μπορεί να προσελκύσει επισκεψιμότητα από τον μεγαλύτερο αριθμό πηγών, καθώς συνήθως είναι προσαρμοσμένες για να λειτουργούν με τη συγκεκριμένη μορφή.

Το Κόστος Απόκτησης Πελατών είναι το κόστος προσέλκυσης νέου πελάτη. Στο πλαίσιο του ψηφιακού μάρκετινγκ, αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να ορίσει το κόστος που επιβαρύνει ένας διαφημιζόμενος για να προσελκύσει έναν πελάτη. Για να υπολογίσετε αυτό το ποσό, πρέπει να αθροίσετε το κόστος μάρκετινγκ, πωλήσεων και διαφήμισης για μια συγκεκριμένη περίοδο και, στη συνέχεια, να διαιρέσετε το αποτέλεσμα με τον αριθμό των νέων πελατών.

Ενεργοποίηση χρήστη

Αυτή η μέτρηση δείχνει την αφοσίωση των χρηστών στην υπηρεσία σας. Συνήθως, είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός πελατών σας που χρησιμοποιούν την εφαρμογή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διατήρηση Χρήστη και Ποσοστό Ανατροπής

Η διατήρηση πελατών είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να διατηρεί τους πελάτες της για μια ορισμένη περίοδο. Στην πράξη, είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός χρηστών που επέστρεψαν στην υπηρεσία με βάση την ημερομηνία της πρώτης επίσκεψής τους.

Η επιτυχία στη διατήρηση πελατών μετριέται με το ποσοστό διατήρησης που είναι το αντίθετο από το ποσοστό ανατροπής.

Το ποσοστό ανατροπής είναι το ποσοστό των χρηστών που εγκατέλειψαν την υπηρεσία. Για να αναπτυχθεί μια εταιρεία, η εισροή νέων πελατών πρέπει να υπερβαίνει την εκροή.

Δέσμευση χρήστη

Η αφοσίωση χρήστη αναφέρεται στο πόσο συχνά και πόσο καιρό ένας χρήστης εκτελεί συγκεκριμένες ενέργειες εντός της εφαρμογής σας, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας περιόδου σύνδεσης και του διαστήματος.

Ρυθμός καύσης

Το ποσοστό εγγραφής είναι το μέσο χρηματικό ποσό που καταναλώνει μια εφαρμογή. Ο αριθμός δείχνει επίσης κρίσιμους πόρους για μελλοντική πρόοδο.

Ο Τελικός Λόγος

Να το έχουμε λοιπόν. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε πάει σε μια περιοδεία ανεμοστρόβιλου ανάπτυξη εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως βλέπετε, είναι ένα εγχείρημα αρκετά επικίνδυνο, απαιτητικό για πόρους και ένταση εργασίας. Ωστόσο, εάν επιλέξετε τη σωστή θέση, πραγματοποιήσετε επαγγελματική ανάλυση των επιχειρήσεων και προσλάβετε μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, οι προσπάθειές σας θα καρποφορήσουν.