Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να σχεδιάσετε το ημερολόγιο περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χρήσιμα εργαλεία

Πώς να σχεδιάσετε το ημερολόγιο περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χρήσιμα εργαλεία

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνεται με προσεκτικό σχεδιασμό και είναι σημαντικό να υπάρχει καλή κατεύθυνση.

Ο προγραμματισμός της δραστηριότητάς σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ και ενώ οι στόχοι σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας, χωρίς αυτούς, θα μπορούσατε να βάλετε τον εαυτό σας να αποτύχει.

Οι περισσότεροι έμποροι γνωρίζουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την προσέγγιση του σωστού κοινού-στόχου.

Η οργάνωση της δραστηριότητάς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η πλευρά του σχεδιασμού, επομένως, όταν εξετάζετε τη δραστηριότητά σας, ορίστε την έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη και να σας δίνει κατεύθυνση και σκοπό.

Σε αυτό το κομμάτι, θα συζητήσουμε πώς να σχεδιάσετε το ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας μερικά πολύ χρήσιμα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας.

Χρήσιμα πρότυπα ημερολογίου περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Υπάρχει πληθώρα χρήσιμων εργαλείων προγραμματισμού κοινωνικών μέσων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο που σας δίνουν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα πρότυπα ημερολογίου περιεχομένου κοινωνικών μέσων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Απλώς κατεβάστε τα για να καταλάβετε τι προσφέρουν και επιλέξτε αυτό που πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει για τις ανάγκες σας.

1. Πρότυπο του HubSpot

Αυτό το πρότυπο ημερολογίου περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα λήψης είναι ιδανικό για έμπειρους χρήστες του Excel και μπορείτε να έχετε πρόσβαση εδώ, είναι δωρεάν για χρήση.

Για επαγγελματίες του μάρκετινγκ που είναι εξοικειωμένοι με το Excel, είναι ένα χρήσιμο, πολύπλευρο ημερολόγιο που είναι ιδανικό για όλο τον προγραμματισμό και την οργάνωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να δώσετε προτεραιότητα στη δραστηριότητά σας. Σχεδιάστε κάθε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιήστε το υπολογιστικό φύλλο για μηνιαίες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων βασικών γεγονότων όπως διακοπές, συνεργασίες και εκδηλώσεις της δικής σας επιχείρησης ή επωνυμίας.

Σε αυτό το υπολογιστικό φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Ημερολόγιο μηνιαίου σχεδιασμού που βρίσκεται στο επάνω μέρος και σας παρέχει μια επισκόπηση του περιεχομένου μάρκετινγκ που θα κυκλοφορήσει για τον επόμενο μήνα.

Υπάρχει επίσης μια χρήσιμη καρτέλα “Αποθήκη περιεχομένου”, όπου μπορείτε να εισαγάγετε το περιεχόμενο που θα χρησιμοποιήσετε και να διατηρήσετε το περιεχόμενο που έχει ήδη δημοσιευτεί, καθώς και να δείτε παλαιότερο περιεχόμενο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ξανά αργότερα, ανάλογα με την επιτυχία του.

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11

Υπάρχει επίσης μια καρτέλα Ενημέρωση κοινωνικού δικτύου όπου μπορείτε να σχεδιάσετε το περιεχόμενό σας εκ των προτέρων. Θα πρέπει ακόμα να ανεβάζετε με μη αυτόματο τρόπο τις αναρτήσεις σας σε κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, αλλά είναι χρήσιμο και καθιστά τη διαδικασία πιο βελτιωμένη, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε ανάρτηση και να επισημαίνετε κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι νέο.

Το HubSpot Social Media Planner είναι χρήσιμο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ που έχουν μικρές ομάδες αλλά μεγάλο φόρτο εργασίας. Δεν είναι μόνο ένας προγραμματιστής αλλά και ένας εντοπιστής και διατηρεί όλη τη δραστηριότητά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα υπολογιστικό φύλλο που είναι εύκολο στη χρήση και προσβάσιμο.

2. Google Drive

Google DriveGoogle DriveΜπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ημερολόγιο περιεχομένου κοινωνικών μέσων της Google εδώ: και είναι δωρεάν για χρήση από ιδιώτες. Για τις επιχειρήσεις, κοστίζει ένα μικρό ποσό μόλις 6 $ το μήνα (ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε).

Αυτό το ημερολόγιο περιεχομένου κοινωνικών μέσων έχει μια σειρά από χρήσιμα στοιχεία που διευκολύνουν τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό ημερολόγιο περιεχομένου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τόσο τη συντακτική σας δραστηριότητα όσο και τη δραστηριότητά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε όλα να συνδέονται μεταξύ τους. Το ημερολόγιο είναι επίσης κοινόχρηστο, επομένως όλοι στην ομάδα μάρκετινγκ σας μπορούν να παρακολουθούν τι συμβαίνει για να αποφύγουν τις αλληλεπικαλύψεις.

Αυτό το ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ των προτέρων, να παρακολουθείτε κάθε ανάρτηση και να αναθέτετε εργασίες σε άλλα μέλη της ομάδας μάρκετινγκ. Υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία σε αυτό το ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να κρατήσετε όλα τα σχόλιά σας μαζί σε ένα μέρος και να συνεργαστείτε σε διαφορετικές καμπάνιες, σε ένα μέρος, ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχουν πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τα πίσω και προς τα εμπρός.

Αυτή η δυνατότητα σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιείτε τόσες πολλές συναντήσεις εργασίας. Εάν χρειάζεστε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργείται και δημοσιεύεται γρήγορα, αυτό το ημερολόγιο το κάνει παιχνιδάκι.

Μας αρέσει αυτό το πρόγραμμα σχεδιασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή είναι εύκολο να εργαστείτε και απλό στην πλοήγηση. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε συνεχώς μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να δημοσιεύετε πολλές αναρτήσεις κάθε μέρα σε όλα τα κοινωνικά σας δίκτυα και να παρακολουθείτε τα πάντα σε ένα μέρος.

Ανάγνωση:  Το uTorrent συνεχίζει να παγώνει – 8 εύκολοι τρόποι επίλυσης

3. Αργυρός

LoomlyLoomlyΑυτός ο προγραμματιστής ημερολογίου περιεχομένου κοινωνικών μέσων κοστίζει, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 15 ημερών.

Εάν εγγραφείτε, το αρχικό πακέτο κοστίζει 25 $ μηνιαίως και μπορείτε να εκχωρήσετε 2 χρήστες στο βασικό πακέτο, διαχειριζόμενοι έως και 10 λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα (πρέπει να επιλέξετε την ετήσια συμφωνία για να το κάνετε). Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Loomly ως πλατφόρμα δημοσίευσής σας.

Αυτό που μας αρέσει στο Loomly είναι ότι εκτός από τον προγραμματισμό και τη διαχείριση του ημερολογίου περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η πλατφόρμα προσφέρει έμπνευση και προτάσεις για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον, κοινόχρηστο ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα σχεδιασμού κοινωνικών μέσων για να διαχειριστείτε τα στοιχεία του περιεχομένου σας, να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις σας για μεταγενέστερη ημερομηνία και να τις προβάλετε εύκολα σε μορφή λίστας. Μπορείτε επίσης να αναλύσετε τις αναρτήσεις που λειτουργούν καλά και αυτές που δεν έχουν απόδοση για εσάς.

Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αν χρειάζεστε ένα πρόσθετο χέρι, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα Δείτε την παραγγελία στο Instagram εδώ.

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του Loomly είναι το στοιχείο συνεργασίας και έγκρισης. Οι έμποροι μπορούν να υποβάλλουν προσχέδια και να γράφουν σχόλια. Μπορούν επίσης να επισημάνουν ότι χρειάζεται έγκριση. Είναι ένα καλό, βελτιωμένο εργαλείο μάρκετινγκ για κάθε δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4. Trello

TrelloTrelloΑυτός ο προγραμματιστής ημερολογίου περιεχομένου κοινωνικών μέσων κοστίζει 5 $ το μήνα, αν και χρεώνεται σε ετήσια βάση. Θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα για ομαδικές συνεργασίες, καθώς σας παρέχει μια πλήρη προβολή ημερολογίου, ώστε να μπορείτε να βλέπετε γρήγορα ποια δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνει χώρα και πότε.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λίστες υποχρεώσεων, να διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας, να σχεδιάσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσετε καινοτόμες ιδέες.

Υπάρχουν διάφορες κάρτες και πίνακες που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν με την επιχείρησή σας, γεγονός που την καθιστά έναν πολύ καλό προσαρμόσιμο προγραμματιστή ημερολογίου περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης για οποιονδήποτε κλάδο της βιομηχανίας. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: https://trello.com/.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα των σανίδων για να δημιουργήσετε διαφορετικούς πίνακες για διαφορετικές εβδομάδες. Μας αρέσει γιατί οι χρήστες μπορούν να δουν ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνουν και να παρακολουθούν την πρόοδο κάθε ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. SproutSocial

SproutSocialSproutSocialΑυτό το ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο ακριβό, στα 89 $ το μήνα (τιμολόγηση ετησίως). Καλύπτει έως και πέντε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οπότε αν έχετε πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε για την επιχείρησή σας, θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή. Κατεβάστε το εδώ.

Ανάγνωση:  Καλύτερα πρότυπα email παρακολούθησης: Παρακολούθηση του δυνητικού σας πελάτη

Αυτό το ημερολόγιο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικό για τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό του περιεχομένου σας.

Το ημερολόγιο μπορεί επίσης να δημοσιεύει αυτόματα για λογαριασμό σας και λειτουργεί με όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook, το Instagram (αγοράστε likes από το 1394), Twitter, LinkedIn κ.λπ.

Επιπλέον, οι έμποροι μπορούν να προσθέσουν ετικέτες στο ημερολόγιο περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να προσθέσουν σημειώσεις που βοηθούν στην αναφορά και τον σχολιασμό σχετικά με το τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί.

Υπάρχει επίσης μια σουίτα εκδόσεων που έχει ένα εξαιρετικό εργαλείο που ονομάζεται Optimal Send Times. Αυτό το εργαλείο αναλύει τη δραστηριότητά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύει αυτόματα περιεχόμενο όταν το κοινό σας είναι συνδεδεμένο, ώστε να προσεγγίζετε πάντα τα άτομα που θέλετε να στοχεύσετε.

Υπάρχει ένα άλλο μπόνους. Το ημερολόγιο του Sprout Social σάς βοηθά να ανακαλύψετε συνομιλίες στις οποίες συμμετέχει το κοινό σας και μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια συζήτηση για το θέμα για να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο και να δημιουργήσετε σχέσεις. Μπορείτε να αγοράσετε ακόλουθους στο Instagram χρησιμοποιώντας αυτό; Λοιπόν, δεν μπορείτε (υπάρχουν επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε αυτό), αλλά όταν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος ημερολογίου, θα μπορούσατε να αναπτύξετε και οργανικά τον λογαριασμό σας.

6. Evernote

EvernoteEvernoteΤο ημερολόγιο περιεχομένου κοινωνικών μέσων Evernote είναι δωρεάν για το βασικό πρόγραμμα. Μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας και να δημιουργήσετε το δικό σας, προσαρμοσμένο πρότυπο με το προσωπικό πρόγραμμα Evernote που κοστίζει μόλις 7,99 $ μηνιαίως. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Evernote εδώ.

Το ημερολόγιο περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης Evernote βοηθά τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχει ένα χρήσιμο ετήσιο, μηνιαίο, εβδομαδιαίο και ωριαίο αρχείο καταγραφής.

Έτσι, μπορείτε να ενημερώνεστε για το πότε δημοσιεύετε αναρτήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας, όταν γράφετε blog και όταν δημοσιεύετε άλλο διαδικτυακό περιεχόμενο. Μπορείτε επίσης να δείτε τι κάνουν άλλοι επαγγελματίες του μάρκετινγκ στον οργανισμό σας, για να αποφύγετε τις επικαλύψεις.

Μας αρέσει επίσης η δυνατότητα επέκτασης Web Clipper που λειτουργεί με το Chrome. Χρησιμοποιώντας αυτό, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να αποθηκεύσουν τους συνδέσμους τους στο Notebook τους Evernote για χρήση σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Υπάρχουν πολλές έξυπνες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε περιεχόμενο για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Ανάγνωση:  Ποιο πρέπει να είναι το κανονικό επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας;

Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε όλες τις φωτογραφίες και τις εικόνες σας σε ένα μέρος, για να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη περιεχομένου που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αργότερα.

7. Hootsuite

HootsuiteHootsuite

Αυτό το εργαλείο ημερολογίου περιεχομένου κοινωνικών μέσων έχει διάφορα διαθέσιμα σχέδια. Το επαγγελματικό πρόγραμμα κοστίζει από 49 $ μηνιαίως και σας προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να δείτε αν ταιριάζει με την επιχείρησή σας. Κατεβάστε το Hootsuite εδώ.

Αυτό το πρόγραμμα σχεδιασμού ημερολογίου περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο σχεδιασμού. Το εργαλείο είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις καμπάνιες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δείτε πού υπάρχει κενό στον προγραμματισμό σας και επίσης σας επιτρέπει να συνομιλείτε με την υπόλοιπη ομάδα μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το ημερολόγιο σάς επιτρέπει επίσης να προγραμματίζετε εκ των προτέρων δημοσιεύσεις και να τις δημοσιεύετε. Χρειάζεστε εγκεκριμένη ανάρτηση;

Το ημερολόγιο θα το επισημάνει ώστε να μην χάνετε καμία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε περιεχόμενο από άλλες πηγές. Η λειτουργία Composer σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς θα είναι σε οποιοδήποτε δίκτυο κοινωνικών μέσων.

Συνιστούμε το Hootsuite για πολλαπλή συνεργασία, είναι τόσο εύκολο στη χρήση και διαθέτει τη δική του ενσωματωμένη βιβλιοθήκη περιεχομένου.

Τελικές λέξεις για τα ημερολόγια περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Φυσικά, κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, αλλά οι παραπάνω σχεδιαστές ημερολογίου περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι όλοι ιδανικοί, ανεξάρτητα από τον κλάδο που βρίσκεστε. Συνιστούμε να κατεβάσετε το καθένα και να το δοκιμάσετε για να δείτε ποιος λειτουργεί καλύτερα.

Εάν έχετε περιορισμό προϋπολογισμού, δοκιμάστε μερικά από τα δωρεάν ημερολόγια, όπως το HubSpot που σας δίνουν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τον προγραμματισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορεί να υπάρχουν μερικά εργαλεία από το καθένα που σας αρέσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, μπορεί να είναι ωφέλιμο να επιλέξετε τα εργαλεία που θεωρείτε χρήσιμα και να ζητήσετε από μια εταιρεία λογισμικού να κοστίσει το δικό σας, κατά παραγγελία ημερολόγιο περιεχομένου κοινωνικών μέσων για την επιχείρησή σας.