Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να προσθέσετε ένα βιογραφικό στο LinkedIn

Το LinkedIn είναι μια εξαιρετική πηγή για όσους αναζητούν εργασία. Μπορείτε να βρείτε ανακοινώσεις εργασίας, αλλά μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες και άλλους επαγγελματίες στον τομέα σας. Αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το LinkedIn, είναι σημαντικό να γεμίσετε το προφίλ σας με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο, το προφίλ σας είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στα αποτελέσματα όταν πιθανοί εργοδότες ή υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν υποψηφίους με τις δεξιότητες και την εμπειρία σας. Και το να γνωρίζετε πώς να προσθέσετε ένα βιογραφικό στο LinkedIn μπορεί να σας προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας. Ας δούμε πώς θα το κάνουμε, έτσι;

Πώς να προσθέσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn

Η προσθήκη του βιογραφικού σας στο LinkedIn είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε το προφίλ σας. Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε το προφίλ σας να φαίνεται πιο ολοκληρωμένο προτού αρχίσετε να προωθείτε τον εαυτό σας στους 1,6 εκατομμύρια ταλαντούχους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το LinkedIn καθημερινά για να βρουν τα καλύτερα από τα καλύτερα. Αλλά προτού μπούμε στις λεπτομέρειες για το πώς να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn, ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Σκεφτείτε το πριν προσθέσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn

 • Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι ενημερωμένο και σωστό.

Δεν θέλετε να στείλετε βιογραφικό με παρωχημένες ή λανθασμένες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να δώσει στους πιθανούς εργοδότες τη λανθασμένη εντύπωση και να αντικατοπτρίζει άσχημα εσάς ως υποψήφιο.

 • Ενημερώστε το προφίλ σας στο LinkedIn με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες στο βιογραφικό σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το προφίλ σας είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρες. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές διενέξεις μεταξύ του βιογραφικού σας και του προφίλ σας στο LinkedIn.

 • Επιλέξτε τη σωστή μορφή αρχείου πριν ανεβάσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές αρχείων για βιογραφικά είναι το PDF και το Word. Εάν δεν είστε σίγουροι ποια μορφή να χρησιμοποιήσετε, είναι συνήθως καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο PDF. Επίσης, αν δεν έχετε το δικό σας βιογραφικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Resume Builder του LinkedIn.

Πώς να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στο προφίλ σας στο LinkedIn;

Είτε θέλετε να συμμετάσχετε στο αυξανόμενο ποσοστό των απομακρυσμένων εργαζομένων είτε να πραγματοποιήσετε τη συναυλία των ονείρων σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν εύκολα να βρουν και να κατεβάσουν το βιογραφικό σας όταν βλέπουν το προφίλ σας στο LinkedIn.

Ακολουθούν εύκολα βήματα για να προσθέσετε το βιογραφικό σας στο προφίλ σας στο LinkedIn:

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο LinkedIn και κάντε κλικ στην καρτέλα “Εγώ” στο επάνω μέρος της σελίδας.
 2. Επιλέξτε “Προβολή προφίλ” από το αναπτυσσόμενο μενού.
 3. Εάν δεν έχετε ανεβάσει ακόμα τίποτα στην ενότητα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Επιλεγμένα και κάντε κλικ στην ενότητα Προσθήκη επιλεγμένου συνδέσμου. Εάν είστε, κάντε κλικ στο σύμβολο + στην επάνω δεξιά γωνία του πλαισίου δίπλα στο εικονίδιο με το μολύβι.
 4. Επιλέξτε “Μέσα” και εντοπίστε το αρχείο στο παράθυρο λήψης και επιλέξτε το βιογραφικό για λήψη.
 5. Στη συνέχεια, θα δείτε μια προεπισκόπηση του βιογραφικού σας, μαζί με τα πεδία που θα πρέπει να συμπληρώσετε για να δώσετε τίτλο στο βιογραφικό σας. Ορίστε τον τίτλο που θέλετε, προσθέστε μια περιγραφή αν θέλετε και κάντε κλικ στο “Αποθήκευση”.
Ανάγνωση:  Τι ακριβώς είναι το VMware vSan; Οφέλη & Χαρακτηριστικά του vSan

*Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε την ενότητα “Συνιστάται” στο βήμα 3, ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε στην κορυφή του προφίλ σας και να επιλέξετε “Προσθήκη ενότητας” και, στη συνέχεια, “Επιλεγμένα” > “Μέσα”, το οποίο θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο βήμα 4.

Τώρα που ξέρετε πώς να ανεβάσετε ένα βιογραφικό στο LinkedIn, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την ισχυρή πλατφόρμα για την αναζήτηση εργασίας σας. Φροντίστε να διατηρείτε ενημερωμένα το βιογραφικό σας και το προφίλ LinkedIn, έτσι ώστε οι πιθανοί εργοδότες να μπορούν να έχουν μια ακριβή εικόνα των προσόντων σας.

Πώς να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn όταν κάνετε αίτηση για εργασία

Γνωρίζατε ότι μια αγγελία εργασίας λαμβάνει συνήθως κατά μέσο όρο 250 βιογραφικά, από τα οποία μόνο τέσσερα έως έξι επιλέγονται για συνεντεύξεις; Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία προσωπικού δείχνουν επίσης ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αιτούντων περνούν το πρώτο στάδιο της αίτησης. Επομένως, εάν θέλετε να είστε μέρος αυτής της περιορισμένης ενότητας όταν ψάχνετε για θέσεις εργασίας στο LinkedIn, πρέπει να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας σε μια συγκεκριμένη εργασία.

Και δυστυχώς, μόνο η προσθήκη του βιογραφικού σας στο προφίλ σας στο LinkedIn δεν σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Ποια είναι λοιπόν η εναλλακτική; Λοιπόν, εκτός από το γενικό βιογραφικό σας που ανεβάζετε στο προφίλ σας, μπορείτε επίσης να υποβάλετε προσαρμοσμένες εκδόσεις του βιογραφικού σας σε οποιαδήποτε αγγελία εργασίας μέσω της λειτουργίας Easy Apply του LinkedIn. Ετσι:

 1. Ξεκινήστε αναζητώντας μια αγγελία εργασίας που σας ενδιαφέρει.
 2. Κάντε κλικ ή πατήστε στον τίτλο της εργασίας για να μάθετε περισσότερα για την εργασία.
 3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε αυτό και δείτε εάν εμφανίζεται η δυνατότητα Easy Apply.
  *Σημείωση: Εάν η αγγελία εργασίας που βρίσκετε έχει μόνο την επιλογή “Εφαρμογή”, κάνοντας κλικ σε αυτήν θα μεταφερθείτε απευθείας στον ιστότοπο ή στη αγγελία εργασίας της εταιρείας και θα πρέπει να υποβάλετε το βιογραφικό σας μέσω τρίτου μέρους.
 4. Όταν κάνετε κλικ στο Easy Apply, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να ανεβάσετε το βιογραφικό σας. Μπορείτε είτε να το κατεβάσετε από τον υπολογιστή σας είτε απλά να το επιλέξετε από το προφίλ σας στο LinkedIn (αν και πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να το κάνετε).
 5. Επιλέξτε “Υποβολή” για να υποβάλετε την αίτησή σας όταν τελειώσετε.
Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε ένα τραπέζι Smithing στο Minecraft

Κατά τη μεταφόρτωση του βιογραφικού σας στο LinkedIn μέσω Easy Apply, το έγγραφο (ή το βιογραφικό σας) πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Το αρχείο πρέπει να είναι σε μορφή PDF ή Word και μέγεθος μικρότερο από 2 MB,
 • Περισσότερες από 30 λέξεις και
 • Το όνομα, η διεύθυνση email ή ο αριθμός τηλεφώνου στο βιογραφικό σας πρέπει να ταιριάζει με την εφαρμογή.

Τώρα που ξέρετε πώς να ανεβάσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn με Easy Apply, μπορείτε να αρχίσετε να υποβάλλετε αίτηση για θέσεις εργασίας με ευκολία. Απλώς βρείτε τη αγγελία εργασίας που σας ενδιαφέρει και κάντε κλικ στο κουμπί «Εύκολη εφαρμογή». Στη συνέχεια υποβάλετε το βιογραφικό σας ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

Πώς να ενημερώσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn

Το βιογραφικό σας μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Και αν ολοκληρώσατε πρόσφατα ένα διαδικτυακό μάθημα ή λάβατε μια πιστοποίηση που θέλετε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας, ίσως αναρωτιέστε πώς να ενημερώσετε το βιογραφικό σας στο LinkedIn. Η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με τη μεταφόρτωση ενός βιογραφικού, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγράψετε το παλιό βιογραφικό και να το αντικαταστήσετε με ένα νέο. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός:

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο LinkedIn και κάντε κλικ στην καρτέλα “Εγώ” στο επάνω μέρος της σελίδας.
 2. Επιλέξτε “Προβολή προφίλ” από το αναπτυσσόμενο μενού.
 3. Μεταβείτε στην ενότητα Προτάσεις του προφίλ σας και επιλέξτε Επεξεργασία προτεινόμενων.
 4. Επιλέξτε το παλιό σας βιογραφικό και μετά επιλέξτε «Διαγραφή».
 5. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα “Μεταφόρτωση του βιογραφικού σας στο LinkedIn” αυτού του άρθρου.
Ανάγνωση:  Πώς να λύσετε παζλ Wyrmway στο Baldur's Gate 3

συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέσετε ένα βιογραφικό στο LinkedIn, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν την ισχυρή πλατφόρμα για να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά. Επιπλέον, ακολουθώντας αυτά τα εύκολα βήματα, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε ένα προσαρμοσμένο βιογραφικό μέσω της λειτουργίας Easy Apply του LinkedIn ή να ενημερώσετε το τρέχον βιογραφικό σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας. Απλώς θυμηθείτε να διατηρείτε το βιογραφικό σας και το προφίλ LinkedIn ενημερωμένα, ώστε οι πιθανοί εργοδότες να μπορούν να έχουν μια ακριβή εικόνα των προσόντων σας.