Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να παίξετε Multiplayer στο Minecraft Java Edition

Το Minecraft με τις ατελείωτες δυνατότητες του έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο. Είτε είστε έμπειρος λάτρης της περιπέτειας είτε μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας, το παιχνίδι με φίλους φέρνει μια εντελώς νέα διάσταση στο παιχνίδι. Αλλά πώς ακριβώς βυθίζεστε στη λειτουργία πολλών παικτών στο Minecraft Java Edition; Μην ανησυχείς; έχουμε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό.

Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι για πολλούς παίκτες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις αποχρώσεις των δύο βασικών εκδόσεων του Minecraft: Bedrock και Java. Αν και και οι δύο προσφέρουν δυνατότητες για πολλούς παίκτες, λειτουργούν διαφορετικά και οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν με άλλους μόνο χρησιμοποιώντας την ίδια έκδοση.

Για όσους διαθέτουν έκδοση Java, το περιβάλλον πολλών παικτών λειτουργεί δημιουργώντας ή συνδέοντας διακομιστές. Αυτοί οι διακομιστές λειτουργούν ως κόμβος για αλληλεπίδραση πολλών παικτών, επιτρέποντας στους παίκτες να συγκεντρωθούν και να πάνε μαζί σε περιπέτειες. Είτε επιλέξετε έναν δημόσιο διακομιστή, είτε φιλοξενήσετε τον δικό σας ιδιωτικό τομέα είτε επωφεληθείτε από την άνεση της φιλοξενίας διακομιστή Realms, η επιλογή είναι δική σας.

Χρήση Java Edition για πολλούς παίκτες

Η εγγραφή σε έναν υπάρχοντα διακομιστή ή η δημιουργία του δικού σας βασιλείου είναι και οι δύο βιώσιμες επιλογές για τους παίκτες Java Edition. Ας εξερευνήσουμε τα βήματα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη μετάβαση σε λειτουργία πολλών παικτών:

Εγγραφή στον διακομιστή:

 1. Ξεκινήστε το Minecraft και μεταβείτε στην ενότητα Multiplayer.
 2. Κάντε κλικ στο “Προσθήκη διακομιστή” και εισαγάγετε τη διεύθυνση διακομιστή που παρέχεται από τον κεντρικό υπολογιστή.
 3. Περιμένετε να δημιουργηθεί η σύνδεση και, όταν δείτε τον διακομιστή στη λίστα, επιλέξτε τον και κάντε κλικ στο «Εγγραφή διακομιστή».

Για να δημιουργήσετε έναν διακομιστή:

Η εγκατάσταση ενός διακομιστή Minecraft προσφέρει απαράμιλλο έλεγχο και προσαρμογή. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την έναρξη μιας ιδιωτικής περιοχής για πολλούς παίκτες:

 1. Επισκεφτείτε το minecraft.net/download και αποκτήστε το λογισμικό Java Edition Server.
 2. Κάντε λήψη του λογισμικού διακομιστή και αποθηκεύστε το στον ειδικό φάκελο στον υπολογιστή σας.
 3. Δημιουργήστε ένα έγγραφο απλού κειμένου που ονομάζεται “start.txt” στο φάκελο διακομιστή.
 4. Επικολλήστε το κείμενο εντολής που ανακτήθηκε από τη σελίδα λήψης διακομιστή Minecraft στο έγγραφο “start.txt”.
 5. Μετονομάστε το καθορισμένο τμήμα του σεναρίου σε “server.jar”.
 6. Προσαρμόστε την κατανομή RAM της γραμμής εντολών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 7. Αποθηκεύστε το έγγραφο και μετονομάστε το σε “start.bat”.
 8. Εκτελέστε το αρχείο “start.bat” και ξεκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης του διακομιστή.
 9. Αλλάξτε το έγγραφο “eula.txt” για να αποδεχτείτε την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη.
 10. Εκτελέστε το αρχείο “start.bat” άλλη μια φορά για να δημιουργήσετε τον κόσμο του διακομιστή σας.
Ανάγνωση:  Αλγόριθμος LinkedIn - Πώς λειτουργεί και πώς να τον κατακτήσετε το 2024

Μόλις ο διακομιστής σας είναι έτοιμος και λειτουργεί, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να παίζετε παιχνίδια για πολλούς παίκτες με τους επιλεγμένους συντρόφους σας. Ωστόσο, η χρηστικότητα μπορεί να περιορίζεται σε συσκευές τοπικού δικτύου, κάτι που απαιτεί προώθηση θύρας για την ενεργοποίηση εξωτερικών συνδέσεων.

Γνωριμία με τους διακομιστές LAN:

Οι διακομιστές LAN προσφέρουν μια βολική λύση για όσους αναζητούν τοπικές εμπειρίες για πολλούς παίκτες. Ξεκινήστε ένα παιχνίδι LAN και εγγραφείτε ως εξής:

 1. Ξεκινήστε το Minecraft και ξεκινήστε έναν κόσμο για έναν παίκτη.
 2. Μεταβείτε στο μενού παύσης και επιλέξτε “Άνοιγμα σε τοπικό δίκτυο”.
 3. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού και ξεκινήστε τον κόσμο του LAN.
 4. Σημειώστε τον αριθμό θύρας που εμφανίζεται στην οθόνη.
 5. Ζητήστε από άλλους παίκτες στο ίδιο δίκτυο να ξεκινήσουν το Minecraft και επιλέξτε “Πολλαπλοί παίκτες”.
 6. Εγγραφείτε στον κόσμο του LAN που εντοπίζεται αυτόματα από το Minecraft ή εισαγάγετε τη διεύθυνση διακομιστή και τον αριθμό θύρας με μη αυτόματο τρόπο, εάν είναι απαραίτητο.

Το Minecraft για πολλούς παίκτες περιμένει την εξερεύνηση σας, προσκαλώντας σας σε ατελείωτες περιπέτειες και συντροφικότητα. Είτε επιλέξετε τη συντροφικότητα των δημόσιων διακομιστών, την εγγύτητα ιδιωτικών περιοχών ή την ευκολία μιας σύνδεσης LAN, η επιλογή είναι δική σας. Με αυτόν τον οδηγό ως πυξίδα σας, ξεκινήστε ένα ταξίδι γεμάτο κοινές νίκες και αξέχαστες αναμνήσεις στον καθηλωτικό κόσμο του Minecraft Java Edition για πολλούς παίκτες.