Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να ορίσετε τη φωνή της επωνυμίας σας

Πώς να ορίσετε τη φωνή της επωνυμίας σας

Η κοινωνική φωνή της επωνυμίας σας είναι η μυστική δύναμη για την αποτελεσματική επαφή με τους πελάτες. Η κοινωνική φωνή της επωνυμίας σας θα είναι ένα σταθερό στοιχείο για να ξεχωρίσετε. Οι λέξεις και οι εικόνες που έχετε επιλέξει μπορούν να επιταχύνουν τη δέσμευση της επωνυμίας σας δημιουργώντας μια φωνή επωνυμίας. Με αυτόν τον τρόπο, η κοινωνική φωνή ανοίγει το δρόμο για την επιτυχία. Λοιπόν, πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε και να χρησιμοποιήσετε τη φωνή της επωνυμίας σας;

Τι είναι το Brand Voice;

Η φωνή της επωνυμίας αντανακλά την αποστολή και τις αξίες σας. Επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες και το κοινό-στόχο αντιλαμβάνονται την επωνυμία σας. Η φωνή της επωνυμίας σας θα πρέπει να υποστηρίζει την επικοινωνία μεταξύ της επωνυμίας σας και των σημερινών και πιθανών πελατών σας. Επομένως, θα πρέπει να προσδιορίσετε τη φωνή της επωνυμίας σας ανάλογα. Επιπλέον, η φωνή της επωνυμίας σας θα ήταν ξεχωριστή εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στον ανταγωνισμό.

Τι είναι η φωνή και ο τόνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η φωνή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετρά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με τους πελάτες σας στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Η φωνή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι φιλική, επίσημη ή καθοδηγούμενη. Ωστόσο, η φωνή σας πρέπει να είναι συνεκτική παντού όπου επικοινωνείτε. Η αποστολή σας πρέπει να είναι σε αρμονία με τα λόγια σας, άρα και την κοινωνική σας φωνή.

Ο τόνος αποτελεί τη βάση της φωνής σας μέσω λειτουργιών όπως πελάτες, κοινό-στόχος ή κανάλια. Κατά κάποιο τρόπο, ο τόνος της φωνής της επωνυμίας σας είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε την αποστολή σας. Αντανακλά τα μηνύματα που θέλετε να μεταφέρετε μέσω των συναισθημάτων σας.

Ανάγνωση:  Πώς να καταργήσετε τη λίστα αριθμού τηλεφώνου από το Truecaller; Όλες οι Μέθοδοι

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέγετε τον τόνο της φωνής σας με ακρίβεια;

Όταν επιλέγετε τη φωνή της επωνυμίας σας, πρέπει να λάβετε υπόψη το κοινό στο οποίο θα απευθυνθείτε. Το κοινό σας είναι νέο ή μεγάλο; Εάν σκοπεύετε να απευθυνθείτε σε ένα νεότερο κοινό, η φωνή σας θα πρέπει να είναι πιο ενεργητική και όμορφη. Διαφορετικά, εάν απευθύνεστε σε κοινό μεσήλικας και ο τόνος σας αρέσει σε νεότερο κοινό, θα είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσετε το κοινό που θέλετε. Επομένως, χρησιμοποιήστε μια ακριβή στάση για να επηρεάσετε το κοινό σας. Ο σωστός τόνος φωνής θα επηρεάσει θετικά την εικόνα της επωνυμίας σας και θα δώσει στους πελάτες μια πιο αξιόπιστη αίσθηση. Να θυμάστε ότι 88% των πελατών είναι πιθανό να ψωνίζουν από μάρκες που εμπιστεύονται.

Πώς μπορείτε να ορίσετε τη φωνή της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη φωνή της επωνυμίας σας για να προσεγγίσετε το κοινό σας και να το διατηρήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν έχετε ιδέα για τον προσδιορισμό της φωνής της επωνυμίας σας, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν:

1. Προσδιορίστε τις αξίες σας

Οι αξίες της επωνυμίας σας βοηθούν τους πελάτες σας να συνδέονται συναισθηματικά με την εταιρεία σας. Επομένως, θα πρέπει να υποδείξετε τι κάνετε διαφορετικά, γιατί το κάνετε και τι αντιπροσωπεύετε. Πρώτον, δημιουργήστε το μήνυμα της αποστολής και της επωνυμίας σας για να προσδιορίσετε τις αξίες σας. Η δήλωση αποστολής σας βοηθά να διευκρινιστούν οι υποθέσεις των πελατών σας για εσάς. Πρέπει να εξηγήσετε ποιος είστε, τους στόχους της επωνυμίας σας και τι σας ενδιαφέρει.

Οι στόχοι που μοιράζεστε με το κοινό-στόχο σας μπορούν να οδηγήσουν σε πολλές επενδύσεις. Η έρευνα υποδηλώνει ότι είναι τέσσερις φορές είναι πιθανό να αγοράσουν από επωνυμίες που υποδεικνύουν τους στόχους τους.

Δημιουργώντας μια δομή μηνυμάτων για την επωνυμία σας, μπορείτε να εκφράσετε τις αξίες της επωνυμίας σας στους πελάτες σας. Μπορείτε να χωρίσετε την αρχιτεκτονική των μηνυμάτων σας σε τρεις ομάδες αναφέροντας 100 επίθετα που ταιριάζουν στον τομέα σας. Πρέπει να δημιουργήσετε την αρχιτεκτονική των μηνυμάτων σας με τρόπο που να απαντά σε ερωτήσεις όπως “Ποιοι είμαστε, ποιοι θέλουμε να είμαστε και ποιοι δεν είμαστε;». Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δεθείτε συναισθηματικά με τους πελάτες σας μέσω σταθερών απαντήσεων.

Ανάγνωση:  Λήψη, εγκατάσταση και επίλυση περιορισμών σύνδεσης

2. Προσδιορίστε έναν τόνο φωνής σύμφωνα με το εμπορικό σήμα σας

Εφόσον έχετε προσδιορίσει τη δήλωση αποστολής σας, μπορείτε τώρα να μεταβείτε στο επόμενο βήμα: να ορίσετε τον τόνο της φωνής. Σύμφωνα με η έρευνα, τέσσερις κύριες κατηγορίες βοηθούν τις επωνυμίες να καθορίσουν τον τόνο της φωνής τους. Αυτά είναι;

Ανάλογα με την αποστολή της επωνυμίας σας, το χιουμοριστικό περιεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό επικοινωνίας. Ο χιουμοριστικός και σοβαρός τόνος της φωνής μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τους στόχους των εταιρειών και τον τρόπο που θέλουν να γίνουν αντιληπτές. Ειδικά ένας αστείος τόνος φωνής δεν είναι αυτό που προτιμά κάθε παρέα. Η αίσθηση του χιούμορ μπορεί να σας κάνει αξέχαστη, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον τόνο την κατάλληλη στιγμή για να αποτρέψετε μια παρεξήγηση. Για παράδειγμα, η αστεία εικόνα που χρησιμοποιεί το Mailchimp για να δείξει ότι το αποτέλεσμα αναζήτησης δεν βρέθηκε υποδεικνύει τον τύπο επικοινωνίας που θέλει να δημιουργήσει με τους πελάτες του.

Αν και το χιούμορ επηρεάζει θετικά την επικοινωνία, το αντίστροφο δεν σημαίνει ότι δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο. Η χρήση σοβαρού τόνου μπορεί να αποκαλύψει και θετικά χαρακτηριστικά. Ο ισχυρότερος λόγος που μια επωνυμία χρησιμοποιεί σοβαρό τόνο είναι η αποστολή της μάρκας και οι προσδοκίες του κοινού. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι η μάρκα Harley Davidson προσφέρει ένα προϊόν που εστιάζει στη δύναμη και την αυτοπεποίθηση, τα πάντα, από τη διεπαφή του ιστότοπου μέχρι το περιεχόμενο εμφανίζονται σε πολύ σοβαρή δομή. Ακόμη και η γραμματοσειρά των διαφημιστικών άρθρων στον ιστότοπο επιλέχθηκε προσεκτικά για να φαίνεται πιο σοβαρή. Η Harley Davidson είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα δημιουργίας μιας σίγουρης και ξεκάθαρης εντύπωσης στους πελάτες με επιθετικό τόνο.

Το μήνυμα που μεταφέρετε είναι επίσημο ή καθημερινό; Για παράδειγμα, η χρήση ενός επίσημου τόνου μπορεί να είναι ένδειξη επαγγελματισμού. Ως εκ τούτου, ιδρύματα όπως οι τράπεζες προτιμούν συνήθως έναν επίσημο τόνο φωνής. Μπορείτε να ελέγξετε την Bank of America ως παράδειγμα επίσημου τόνου φωνής.

Η χρήση της καθημερινής γλώσσας μπορεί να προσφέρει πιο ειλικρινείς και συναισθηματικούς δεσμούς με τους πελάτες σας. Ωστόσο, η υπέρβαση των ορίων αυτής της οικειότητας μπορεί να κάνει την επωνυμία σας να φαίνεται λιγότερο επαγγελματική. Για παράδειγμα, ένα σοβαρό, επίσημο, με σεβασμό και ρεαλιστικό μήνυμα μπορεί να είναι «Ζητούμε συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε το αίτημά σας.Αντίθετα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πιο καθημερινό τόνο, όπως,Ωχ! Λυπούμαστε, έχουμε πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε ελκυστικές εικόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

3. Παρατηρήστε το κοινό-στόχο σας

Ο καθορισμός του τόνου της φωνής σας μπορεί να γίνει μέσω της ανάλυσης του κοινού-στόχου σας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσής σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν τόνο φωνής, είτε ειλικρινή είτε επίσημο. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικούς τόνους διαιρώντας το κοινό-στόχο σας σε περιοχές. Η τοπική προσαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συναισθηματικές συνδέσεις με το κοινό σας.

Οι πελάτες περιμένουν από τις επωνυμίες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Επομένως, θα πρέπει να παρατηρήσετε το κοινό σας με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η εύρεση της πιο προτιμώμενης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων του κοινού-στόχου σας είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσετε το κοινό-στόχο σας. Μπορεί να διευκολύνει τη δουλειά σας να αναζητήσετε την επωνυμία σας στο Google και να δείτε σε ποια πλατφόρμα αναφέρεται περισσότερο.

Επικοινωνήσαμε με κορυφαίες μάρκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλύσαμε τις απαντήσεις τους για να ελέγξουμε την απόδοση εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διαβάστε περισσότερα τώρα!

4. Εργαστείτε με συνέπεια με την αποθήκευση εγγράφων

Ο έλεγχος στρατηγικών βημάτων, όπως οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίγραφα μάρκετινγκ μπορεί να αποκαλύψει συνεκτική δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοσδήποτε εργάζεται στη φωνή της επωνυμίας μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του με αυτές τις αναφορές. Το περιεχόμενο των φωνητικών εγγράφων της επωνυμίας πρέπει να περιγράφει τις αξίες και την αποστολή της επωνυμίας σας. Έτσι μπορείτε να προβάλετε την προσωπικότητα της επωνυμίας σας. Τα υπόλοιπα έγγραφα πρέπει να περιέχουν ιδιότητες προσωπικότητας επωνυμίας, δηλώσεις επωνυμίας, λέξεις-κλειδιά και προηγούμενα παραδείγματα.

Μάρκες που έχουν αποτελεσματικό τόνο φωνής

Ο τόνος της φωνής μπορεί να αποκαλύψει την προσωπικότητα και τον αντίκτυπο της επωνυμίας σας. Όταν επιλέγετε αυτές τις λέξεις, θα πρέπει να κάνετε μια συνεκτική επιλογή σύμφωνα με τις αξίες και την αποστολή της μάρκας. Ο τόνος της φωνής πρέπει να αντιπροσωπεύει την επωνυμία σας σε φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες σε αναρτήσεις ή πίνακες ελέγχου. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ελέγξετε τις ακόλουθες μάρκες:

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το Kik που δεν εμφανίζει νέα μηνύματα το 2024

Νίκη

Το κοινό-στόχος της Nike αποτελείται από αθλητές. Η Nike προσεγγίζει το κοινό της με τη φωνή της με θετικό, παρακινητικό και φιλικό τρόπο. Ένα πρότυπο παρακίνησης μπορεί να γίνει η πιο αποτελεσματική στρατηγική της επωνυμίας για ένα ενεργητικό κοινό. Όλοι γνωρίζουν τη Nike”Απλά κάνε το.” Είναι απόδειξη του πώς χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να παρακινήσουν το κοινό τους. Ο προσδιορισμένος τόνος επιλέγεται απλά, ξεκάθαρα και κατανοητά.

Ηρεμία

Το Calm είναι μια εφαρμογή γεμάτη με ήχους και τεχνικές ύπνου και διαλογισμού. Η Calm εκφράζει ξεκάθαρα τον τόνο της φωνής της μέσω του υλικού μάρκετινγκ. Είναι συνήθως εμπνευσμένο, ηρεμιστικό, κίνητρο και καταπραϋντικό. Μπορείτε να καταλάβετε τις αντανακλάσεις αυτού του τόνου ακόμη και κοιτάζοντας τις γραμματοσειρές τους.

μήλο

Η Apple καταφέρνει να ξεχωρίζει με τις μοναδικές και διαφορετικές λέξεις και εικόνες της που αντιπροσωπεύουν τον τόνο της. Σύντομες και συνοπτικές προτάσεις συμπληρώνουν τις εικόνες τους. Η φωνή της μάρκας της Apple μπορεί να επηρεάσει το κοινό της απλά και ξεκάθαρα. της AppleΑπόρρητο, αυτό είναι το iPhone.Το σλόγκαν είναι ένα ισχυρό παράδειγμα του πώς χρησιμοποιούν τον τόνο τους αποτελεσματικά. Αντί να χρησιμοποιούν τεχνικές λέξεις όταν απευθύνονται στο κοινό, μπορούν να αυξήσουν την αλληλεπίδρασή τους χρησιμοποιώντας γνωστές λέξεις.

Τελευταίες λέξεις

Ως αποτέλεσμα, η φωνή της επωνυμίας είναι ένας σταθερός οδηγός για τη δημιουργία δεσμών μεταξύ της επωνυμίας σας και του κοινού-στόχου. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα προαναφερθέντα σημεία, εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα φωνή επωνυμίας. Επιπλέον, μπορείτε να εξετάσετε πώς άλλες επωνυμίες έχουν τόνο φωνής ελέγχοντας τα παραδείγματα.

Σχετικό άρθρο – Πώς να κυριαρχήσετε τον τόνο της φωνής στην εξυπηρέτηση πελατών

Η εκμάθηση του τόνου της φωνής για την επιχείρησή σας συνοδεύεται από προκλήσεις. Ακολουθούν αποτελεσματικές συμβουλές και κόλπα για να τελειοποιήσετε τον τόνο της φωνής σας στην εξυπηρέτηση πελατών. Διαβάστε περισσότερα τώρα!