Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης για τον Λογαριασμό Google

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών σας είναι ζωτικής σημασίας. Ο ορισμός κωδικού πρόσβασης είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να ενισχύσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας Google. Ο λογαριασμός σας εξακολουθεί να προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, αυξάνοντας την αντίστασή του σε ανεπιθύμητη πρόσβαση. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι μια εύκολη και ασφαλής εναλλακτική λύση στον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον Λογαριασμό σας Google με κωδικό πρόσβασης αντί για PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα ή σάρωση προσώπου ή κλείδωμα της οθόνης της συσκευής.

Οι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν την καλύτερη προστασία έναντι κινδύνων όπως το phishing. Μόλις λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε γρήγορα στον Λογαριασμό σας Google και σε μερικές άλλες εφαρμογές ή υπηρεσίες και να επιβεβαιώσετε ότι οι αλλαγές που κάνατε είναι πραγματικά δικές σας.

Αποφασιστικός:

 • Ο κωδικός πρόσβασης παρακάμπτει το δεύτερο βήμα επαλήθευσης εάν ο λογαριασμός σας προστεθεί σε ένα πρόγραμμα ασφαλείας ή έχει ενεργοποιημένη την επαλήθευση σε δύο βήματα, καθώς αυτό το βήμα επαληθεύει ότι είστε ο κάτοχος της συσκευής σας.
 • Τα βιομετρικά δεδομένα ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώρισης προσώπου θα παραμείνουν στη συσκευή σας και δεν θα κοινοποιηθούν ποτέ στην Google.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε στον ορισμό του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας Google.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google

 • Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας για να αποκτήσετε πρόσβαση πρώτα στον λογαριασμό σας Google.
 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας αφού συνδεθείτε. Στην αρχική σελίδα της Google, μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγοντας “Λογαριασμός Google”.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας

 • Στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google, βρείτε την καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ σε αυτήν. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας.

Επιλογή ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

 • Βρείτε και επιλέξτε την επιλογή “Επαλήθευση σε δύο βήματα”. Αυτή η λειτουργία αυξάνει την ασφάλεια καθώς απαιτεί άλλη μέθοδο επαλήθευσης εκτός από τον κωδικό πρόσβασης.

Εφαρμογή επαλήθευσης σε δύο βήματα

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα. Για λόγους ασφαλείας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Επιλέξτε “Passkeys” ως μέθοδο επαλήθευσης από τη λίστα επιλογών.
Ανάγνωση:  Μερικοί λόγοι για να επιλέξετε το Cloud Hosting

Δημιουργία κωδικών πρόσβασης

 • Μπορείτε να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης ακολουθώντας τις οδηγίες της Google. Μπορεί να σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας του smartphone σας για να δημιουργήσετε τα διαπιστευτήρια.

Διατηρήστε τους κωδικούς πρόσβασης ασφαλείς

 • Μόλις δημιουργηθούν, αποθηκεύστε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ασφαλές μέρος. Μην τα κοινοποιείτε και μην τα γράφετε σε μέρος όπου είναι εύκολα προσβάσιμα.

Πρόσβαση στον λογαριασμό με κωδικούς πρόσβασης

 • Θα χρειαστεί να εισαγάγετε και τον κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό πρόσβασής σας την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google. Αυτό προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας από ανεπιθύμητη χρήση.

Επιλογές επιστροφής

 • Επιπλέον, η Google προσφέρει μεθόδους ανάκτησης εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Ρυθμίστε εφεδρικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως έναν άλλο αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση email, σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας.

Ελέγχετε συχνά τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας

 • Ελέγχετε και ενημερώνετε τακτικά τις ρυθμίσεις ασφαλείας επιστρέφοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google.
 • Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές και να παραμένετε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ασφαλείας.

Συνοπτικά, η προστασία της διαδικτυακής σας δραστηριότητας και των προσωπικών σας στοιχείων απαιτεί προληπτικά μέτρα για την προστασία του Λογαριασμού σας Google. Χρησιμοποιώντας την επαλήθευση σε δύο βήματα για να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να ενισχύσετε περαιτέρω την ασφάλεια και να καταστήσετε δυσκολότερη την πρόσβαση στο λογαριασμό σας από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα παραπάνω, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας Google και να απολαύσετε μια ασφαλέστερη διαδικτυακή εμπειρία.