Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση 100.000 $ / έτος [Part 1]

Το να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση είναι δύσκολο και τόσοι πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν, γιατί;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι.

Το πρώτο είναι προφανώς το γιατί.

ΜΕΡΟΣ 1 – Το γιατί

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση επειδή θέλουν:

– βγάλτε ένα σωρό λεφτά

– εργασία σε παραλία

– Ζήστε σε γιοτ

Αλλά ο πραγματικός λόγος που κάποιος πρέπει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση είναι γιατί το απολαμβάνουν. Έλα να ξέρεις ότι είναι αλήθεια. Εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, παρακολουθήστε TED Talk του Scott Dinsmore ή Η ατάκα του Γκάρι Βάινερτσουκ.

Εάν κάνετε κάτι επειδή το απολαμβάνετε πραγματικά, τότε θα είστε πιο επιτυχημένοι. Θα είναι λιγότερο πιθανό να:

– εξουθένωση

– κολλήσετε σε μια εταιρική καμπίνα

-Έχετε κρίση μέσης ηλικίας

Πώς να ηγηθείτε με το γιατί σας

Όταν εκπαιδευόμουν για την πώληση ηλιακών συλλεκτών στον κορυφαίο εγκαταστάτη ηλιακών συλλεκτών στον κόσμο (SolarCity), το γιατί τονίστηκε πολύ. Μας έπαιξαν κιόλας Το Ted Talk του Simon Sinek για το πώς οι εταιρείες αποτυγχάνουν και πετυχαίνουν εξαιτίας του γιατί.

Γιατί είναι πιο πιθανό να αγοράσετε έναν υπολογιστή Apple έναντι ενός υπολογιστή Dell; Δεν προσβάλλετε την Dell, αλλά έχετε συναισθηματική ανταπόκριση όταν ακούτε την επωνυμία της; Τι γίνεται με την Apple; Να τι νιώθω όταν σκέφτομαι τα δύο:

Dell – Φαντάζομαι έναν υπολογιστή υπολογιστή

Ανάγνωση:  LinkedIn B2B Marketing: Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτήν την πλατφόρμα

Apple – Φαντάζομαι την καινοτομία, τη νέα τεχνολογία, την επόμενη γενιά προϊόντων έξυπνης τεχνητής νοημοσύνης που κάνουν την ανθρώπινη φυλή να εξαφανιστεί…

Αλλά σοβαρά, εάν ηγηθείτε με το γιατί, τότε θα είστε σε θέση να προκαλέσετε μια συναισθηματική ανταπόκριση από τον πελάτη σας που θα κάνει την επωνυμία σας αξέχαστη στο μυαλό τους. Επίσης, οι περισσότερες αποφάσεις αγοράς είναι συναισθηματικές, επομένως οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από εσάς όταν το κάνετε αυτό.

Εντάξει, καταλάβατε σου γιατί. Τι έπεται?

Δώσε μου κατευθείαν.

Η επιχείρησή σας πρέπει να λύσει πραγματικά μια πρόκληση ή να παρέχει μια πραγματική ανάγκη για τους πελάτες σας.

Πώς να λύσετε μια πραγματική ανάγκη

Οι άνθρωποι θα αγοράσουν το προϊόν σας, θα εγγραφούν στην υπηρεσία σας, θα πληρώσουν για μια συμβουλή ή θα αγοράσουν το βιβλίο σας μόνο εάν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να απαντήσει σε σημαντικές ερωτήσεις ή να προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις στη ζωή τους.

Αυτό είναι τόσο αληθινό που μπορείτε να βάλετε εισαγωγικά γύρω από αυτό και να το ξανατιτιβίσετε.

Η επιχείρησή σας πρέπει να λύσει ένα πραγματικό πρόβλημα στον κόσμο.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικά παραδείγματα εφαρμογών και ιστότοπων που χρησιμοποιώ σήμερα:

eClincher – με βοηθά να ενισχύσω την αφοσίωση με τους πελάτες μου μέσω του εργαλείου κοινωνικών εισερχομένων

NinjaOutreach – με βοηθά να δημιουργήσω μια λίστα με bloggers για να επικοινωνήσω

Ανάγνωση:  Πώς να ενισχύσετε τη δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 8 αποδεδειγμένες τακτικές

AppSumo – μου προσφέρει εξαιρετικές προσφορές σε προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή μου να αναπτυχθεί

Ο ελαφρός σιδηρόδρομος – με πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς να χρειάζεται να αγοράσω αυτοκίνητο. αληθινή ιστορία.

Καταλαβαίνετε το νόημα, τα πράγματα υπάρχουν μόνο σε αυτόν τον κόσμο επειδή εξυπηρετούν κάποιου είδους σκοπό. Η επιχείρησή σας θα αναπτυχθεί και θα είναι επιτυχημένη εάν εξυπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Τώρα που έχετε το γιατί και την ανάγκη που συναντάτε, ήρθε η ώρα να επικυρώσετε την ιδέα σας.

Πώς να επικυρώσετε την επιχειρηματική σας ιδέα

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι είναι ότι μόλις χτίσουν μια επιχείρηση και βάλουν όλα αυτά τα χρήματα σε αυτήν, τότε κανείς δεν θα την αγοράσει. Η λύση είναι πρώτα να ελέγξετε αν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για την ιδέα σας. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει να ρωτήσετε τους γονείς και τους φίλους σας εάν είναι κάτι που θα ήθελαν να αγοράσουν. Αυτό σημαίνει να μάθετε ποιο είναι το κοινό-στόχο σας και να αναζητήσετε αυτούς τους ανθρώπους.

Στον σημερινό κόσμο, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να επικυρώσετε την ιδέα σας πριν βγει στην αγορά. Ελέγξτε αυτά:

1. Δημιουργήστε μια απλή διαφήμιση – δημιουργήστε μια διαφήμιση που στοχεύει τον συγκεκριμένο τύπο ατόμων που πιστεύετε ότι θα ενδιαφερόταν για την ιδέα και δείτε πόσα άτομα κάνουν κλικ.

Ανάγνωση:  8 λάθη που κάνουν οι μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου στο Διαδίκτυο

2. Μακέτα σελίδας προορισμού – δημιουργήστε μια σελίδα προορισμού με την προσφορά του προϊόντος σας και δείτε πόσοι άνθρωποι είναι πραγματικά πρόθυμοι να το αγοράσουν.

3. Επικοινωνία στο Facebook – απευθυνθείτε σε όλους τους φίλους σας στο Facebook και ζητήστε τους να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Να είστε ειλικρινείς και να τους πείτε ότι μόλις ξεκινάτε και δοκιμάζετε κάτι νέο. Αυτό έκανε ο Noah Kagan Το πείραμά του στο Sumo Jerky.

4. Προσωπική παρουσίαση – Σταθείτε έξω από ένα κατάστημα ή μια πολυσύχναστη διασταύρωση και κάντε τους ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν σας. Θα εκπλαγείτε πόσο καλά λειτουργεί αυτό.

5. Βάλτε το προϊόν σας στο Craigslist – βάλτε μια διαφήμιση για το προϊόν σας στο Craigslist και δείτε αν ενδιαφέρεται κάποιος. Εδώ είναι η ιστορία του πώς άτομα στο AppSumo το έκαναν αυτό.

ανακεφαλαιώσουμε

Πριν δημιουργήσετε την επιχείρησή σας, πρέπει να ξέρετε γιατί. Γιατί το κάνετε και τι θα έκανε τους πελάτες σας να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Η επιχείρησή σας θα πρέπει να λύσει μια πραγματική ανάγκη για έναν πελάτη. Και τέλος, επικυρώνετε πάντα την επιχειρηματική σας ιδέα με απλό και φθηνό τρόπο. Θυμηθείτε να το κρατάτε πάντα απλό. Μην χαθείτε στην πολυπλοκότητα. Πάντα να το γράφετε, να το συζητάτε με κάποιον και να αναλαμβάνετε δράση το συντομότερο δυνατό. Έτσι παίρνετε αποτελέσματα και κερδίζετε μακροπρόθεσμα.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business για να ενισχύσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ της επωνυμίας σας;

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι 100 χιλιάδες καλά για μια επιχείρηση;

Το καλό των 100 χιλιάδων για μια επιχείρηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο κλάδος, το επιχειρηματικό μοντέλο και τα σχέδια ανάπτυξης, αλλά μπορεί να είναι ένα αξιοπρεπές σημείο εκκίνησης για πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Ποια είναι η πιο γρήγορη επιχείρηση για να κερδίσετε χρήματα;

Η ταχύτερη επιχείρηση για να κερδίσει χρήματα θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η ζήτηση της αγοράς, η ταχύτητα εκτέλεσης και η επεκτασιμότητα, αλλά ορισμένα παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, η ανάπτυξη λογισμικού ή οι συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Αρκεί 1 χιλιάρικο για την έναρξη μιας επιχείρησης;

Το αν αρκεί 1k για την έναρξη μιας επιχείρησης εξαρτάται από τη φύση και την κλίμακα της επιχείρησης, καθώς και από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και το κόστος που συνεπάγεται. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με μόλις 1 χιλ., αλλά ορισμένες επιχειρήσεις μικρής κλίμακας ή επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπηρεσίες μπορεί να είναι εφικτές εντός αυτού του προϋπολογισμού.