Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να μετατρέψετε το MOV σε MP4 στα Windows 10 με δύο εύκολους τρόπους


Πώς να μετατρέψετε το MOV σε MP4 στα Windows 10 με δύο εύκολους τρόπους

Υπάρχουν δύο κυρίαρχοι τρόποι μετατροπής του αρχείου MOV σε MP4 στα Windows 10. Ο ένας είναι να μετατρέψετε μέσω διαδικτυακού εργαλείου, ο άλλος είναι να πραγματοποιήσετε τη μετατροπή MOV σε MP4 με λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή για Windows 10. Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, διαβάστε το οδηγήστε παρακάτω και κάντε τη δική σας επιλογή.

Μέθοδος 1 – Μετατροπή MOV σε MP4 στα Windows 10 με διαδικτυακό ιστότοπο

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους που σας παρουσιάζουν διαφημίσεις παντού, συννεφιά είναι ένα από τα εργαλεία χωρίς διαφημίσεις που σας επιτρέπουν να μετατρέψετε βίντεο σε MOV σε μορφή βίντεο mainstream, συμπεριλαμβανομένων MP4, AVI, FLV, MKV, WMV και WEBM. Επιπλέον, αυτός ο ιστότοπος δεν θα προσθέσει υδατογράφημα στα βίντεο που έχετε μετατρέψει χωρίς άδεια.

Πρώτα, κάντε κλικ στο «Επιλογή αρχείου» για να εισαγάγετε το αρχείο MOV που θέλετε να μετατρέψετε.

Επόμενο, κάντε κλικ στο «Μετατροπή» για να ενεργοποιήσετε τη μεταφόρτωση και τη μετατροπή.

Επειτα, επιλέξτε MP4 ως μορφή εξόδου.

Τελικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής, θα εμφανιστεί το βίντεό σας. Μεταβείτε σε περισσότερες επιλογές δίπλα στην κάτω δεξιά γωνία και κατεβάστε το στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Ανάγνωση:  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ PCB και PCBA;

Οι διαδικτυακοί ιστότοποι σάς εξοικονομούν από την εγκατάσταση επιπλέον εφαρμογής σε υπολογιστή με Windows 10. Ωστόσο, η εμπειρία μετατροπής μεγάλου αρχείου MOV είναι απαίσια. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανεβάσετε και να μετατρέψετε το αρχείο MOV διάρκειας ενός λεπτού σε κωδικοποιητή HEVC με περίπου 400 MB. Επίσης, μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο μόνο σε λιγότερο από 1 GB με δωρεάν λογαριασμό.

Μέθοδος 2 – Χρήση λογισμικού μετατροπέα MOV σε MP4 για Windows 10

Για να μετατρέψετε βίντεο MOV με μεγάλο μέγεθος αρχείου, ειδικά τα βίντεο 4K HEVC, συνιστάται η χρήση εφαρμογών επιφάνειας εργασίας. Γιατί ο μετατροπέας επιτραπέζιου υπολογιστή MOV σε MP4 είναι ταχύτερος από τον διαδικτυακό ιστότοπο; Υπάρχουν δύο λόγοι. Δεν χρειάζεται να ανεβάσετε βίντεο MOV στον ιστότοπο για μετατροπή και στη συνέχεια να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, το λογισμικό μπορεί να εκμεταλλευτεί την GPU του υπολογιστή σας για να επιταχύνει την ταχύτητα μετατροπής.

Μετατροπέας βίντεο WinX είναι ένας από τους καλύτερους μετατροπείς βίντεο για τα Windows 10 που σας βοηθούν να μετατρέψετε είτε μικρό είτε μεγάλο αρχείο MOV σε MP4 με γρήγορη ταχύτητα χάρη στην υποστήριξη της τεχνολογίας επιτάχυνσης υλικού. Χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να φορτώσει το αρχείο βίντεο MOV και μπορείτε να βρείτε απευθείας το αρχείο MP4 χωρίς λήψη μετά τη μετατροπή.

Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Vimeo το 2024

Υπάρχουν τρία βήματα για τη μετατροπή MOV σε MP4 με το WinX Video Converter στα Windows 10.

Βήμα 1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο «Βίντεο» στο κύριο περιβάλλον χρήστη του WinX Video Converter για να εισαγάγετε το αρχείο MOV.

Βήμα 2. Επιλέξτε το “MP4 Video” στην κατηγορία PC General Video ως έξοδο.

Παρακαλώ σημειώστε: Το “MP4 Video” είναι κωδικοποιημένο σε MPEG 4, εάν προτιμάτε κωδικοποιητή H.264, μπορείτε να επιλέξετε AVC ως έξοδο. Του H.264 κωδικοποιητής σε μορφή MP4. Αλλά το HEVC MP4 δεν συνιστάται σε αυτήν την περίπτωση, επειδή η έλλειψη υποστήριξης για HEVC/H.265 Ο κωδικοποιητής είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούν την ασυμβατότητα του MOV με πολλά λογισμικά και συσκευές.

Βήμα 3. Κάντε κλικ στο «Εκτέλεση» για να ξεκινήσετε τη μετατροπή. Περιμένετε λίγο, ο φάκελος με το αρχείο MP4 που έχει μετατραπεί θα ανοίξει αμέσως μετά τη μετατροπή.

Το μόνο μειονέκτημα της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι η εγκατάσταση ενός νέου λογισμικού στα Windows 10. Επειδή μπορεί να συναντήσετε κάποιο adware ή πακέτα. Μην ανησυχείτε, το WinX Video Converter είναι απόλυτα ασφαλές για τον υπολογιστή σας. Επιπλέον, αυτό το λογισμικό μπορεί να σας βοηθήσει να συμπιέσετε το μέγεθος του βίντεο MOV κατά τη μετατροπή.

Σχετικά με το MOV

Η μορφή MOV έχει αναπτυχθεί από την Apple Company για τα προϊόντα της, επομένως, ο υπολογιστής Windows ως ανταγωνιστής του Mac συνήθως δεν αφήνει τα προεπιλεγμένα προγράμματα να υποστηρίζουν αυτήν τη μορφή. Μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα όπως “Το αρχείο MOV δεν θα αναπαράγεται στα Windows 10”, “Τα αρχεία MOV δεν αναγνωρίζονται Windows 10”, “MOV no sound”, “MOV is choppy” κ.λπ.

Ανάγνωση:  Πρόβλεψη τιμών για το ZEN Cryptocurrency Horizen το 2030

Εάν θέλετε να το παίξετε, μπορείτε να ελέγξετε το άρθρο του οδηγού μας σχετικά με την αναπαραγωγή MOV στα Windows 10. Όταν διαπιστώσετε ότι δεν καταφέρατε να ανεβάσετε ή να επεξεργαστείτε αρχείο MOV σε υπολογιστή Windows 10, επιλέξτε μία από τις παραπάνω μεθόδους για να μετατρέψετε το MOV σε MP4 για καλύτερη συμβατότητα.