Η επανάσταση που εισήγαγε ChatGPT είναι εκεί για να το δουν όλοι. Οι πρώτοι που συνειδητοποίησαν πώς η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο ήταν ο ακαδημαϊκός κόσμος των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, ακολουθούμενοι από τα αγγλικά σχολεία.
Από την άλλη, ήταν σαφές ότι ένα τόσο ισχυρό εργαλείο θα γινόταν γρήγορα η αγαπημένη ενασχόληση των φοιτητών, των συντακτών με λίγη φαντασία και των δημοσιογράφων με λίγη εργασιακή ηθική.
Βδομάδα με τη βδομάδα, καθώς το φαινόμενο ChatGPT εξαπλώθηκε αστραπιαία σε όλο τον κόσμο, έφτασε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή τόσο πολύ που ήταν δύσκολο να διακρίνει κανείς τα κείμενα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη από αυτά που γράφτηκαν από ανθρώπινα όντα.
Εάν χρειάζεστε, ή είστε περίεργοι, να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργήθηκε από AI, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε τον οδηγό μας για πώς να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT.
4 διαδικτυακά εργαλεία για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT
Σύντομη απάντηση: για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT, υπάρχουν ορισμένα διαδικτυακά εργαλεία ικανά να κατανοήσουν εάν το άρθρο είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης ευρηματικότητας ή αν δημιουργήθηκε απότεχνητή νοημοσύνη.
Οι υπηρεσίες για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT λειτουργούν όλες με τον ίδιο τρόπο: απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο που πρόκειται να επαληθευτεί σε ένα συγκεκριμένο πεδίο στον ιστότοπο, μετά από το οποίο το σύστημα θα επαληθεύσει εάν πρόκειται για έγγραφο γραμμένο από έναν ανθρώπινο ον ή από το «AI.
Ακόμα κι αν δεν προσφέρουν απόλυτη βεβαιότητα, οι καλύτερες υπηρεσίες για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT επιστρέφουν μια απάντηση που τις περισσότερες φορές είναι ακριβής.
Τα εργαλεία που συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε εάν ένα κείμενο γράφτηκε από το ChatGPT είναι:
- Ταξινομητής κειμένου AI
- GLTR (Giant Language Model Test Room)
- GPTZero
- Ανιχνευτής εξόδου GPT-2
Ας δούμε παρακάτω τι προσφέρει καθεμία από τις παραπάνω υπηρεσίες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε με συγκεκριμένους όρους.
Ταξινομητής κειμένου AI
Ταξινομητής κειμένου AI είναι η υπηρεσία για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου 2023 από OpenAIδηλαδή από τους ίδιους προγραμματιστές του ChatGPT.
Το συμπεριλαμβάνουμε ως πρώτη επιλογή ακριβώς επειδή είναι το εργαλείο που γνωρίζει καλύτερα το OpenAI bot, κατά συνέπεια τα αποτελέσματα θα είναι και πιο ακριβή.
Η λειτουργία του είναι πολύ απλή: εισάγετε το άρθρο που θέλετε να επαληθεύσετε στο κατάλληλο λευκό πεδίο, μετά ξεκινήστε την υπηρεσία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μπορείτε να μάθετε αν το κείμενο γράφτηκε από το ChatGPT.
Το εργαλείο της αμερικανικής εταιρείας επιστρέφει ένα από τα παρακάτω πέντε βαθμολογίες:
- Πιθανώς δημιουργημένο από AI
- Πιθανώς να έχει δημιουργηθεί από AI
- Δεν είναι σαφές εάν είναι γραμμένο με τεχνητή νοημοσύνη
- Είναι απίθανο να δημιουργηθεί από AI
- Πολύ απίθανο να δημιουργηθεί από AI
Εάν στο τέλος της εξέτασης κειμένου AI Text Classifier επιστρέψει ως βαθμολογία “Πιθανώς δημιουργημένο από AI” ή “Πιθανώς να έχει δημιουργηθεί από AI”υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που έχετε μπροστά σας να είναι κείμενο που δημιουργείται από ChatGPT ή άλλη τεχνητή νοημοσύνη.
Εάν, ωστόσο, η τελική απάντηση αντιστοιχεί σε μία από τις άλλες τρεις απαντήσεις, μπορείτε να αναπνεύσετε ανακούφιση και να ελπίζετε σε κείμενα που γράφτηκαν και σχεδιάστηκαν από ανθρώπινα όντα.
Σπουδαίος: Το AI Text Classifier είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο, επομένως είναι φυσιολογικό να μην είναι ακόμη 100% ακριβές και πλήρως λειτουργικό.
Τα σημερινά του όρια Είμαι:
- για να εργαστείτε πρέπει να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στο πεδίο “Κείμενο” ένα έγγραφο τουλάχιστον 1.000 χαρακτήρων, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 150-250 λέξεις.
- Εάν ένα κείμενο που δημιουργείται από μια τεχνητή νοημοσύνη αναθεωρηθεί στη συνέχεια από έναν άνθρωπο, το τεστ σχεδόν πάντα αποτυγχάνει.
- αυτή τη στιγμή ο ταξινομητής προσφέρει πιο σωστά αποτελέσματα σε κείμενα γραμμένα στα αγγλικά από ενήλικες.
GLTR (Giant Language Model Test Room)
Υπηρεσία GLTR (ακρωνύμιο για Giant Language Model Test Room) σας επιτρέπει να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT με βάση την πολυπλοκότητα του γραπτού εγγράφου.
Όσο πιο σύνθετο είναι το κείμενοή μάλλον λιγότερο προβλέψιμο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να το γράψει ένας άνθρωπος.
Ο λόγος? Απλό: τα κείμενα που επεξεργάζεται μια τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν λίγες κοινές λέξεις, ενώ οι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο προβλέψιμοι από αυτή την άποψη.
Με απλά λόγια, το GLTR καθορίζει τον βαθμό πιθανότητας χρήσης κάθε λέξης στο κείμενο σε σύγκριση με τις λέξεις ή τις προτάσεις που προηγήθηκαν. Για κάθε βαθμό πιθανότητας Το GLTR χρησιμοποιεί διαφορετικό χρώμα:
- πράσινο: αν η λέξη είναι ανάμεσα στις 10 πιο πιθανές επιλογές
- κίτρινο: εάν η λέξη είναι μεταξύ των πρώτων 100 πιο πιθανών επιλογών
- κόκκινο: εάν η λέξη είναι μεταξύ των πρώτων 1.000 πιο πιθανών επιλογών
- μωβ: αν η λέξη δεν είναι καν ανάμεσα στις πρώτες 1.000 πιο πιθανές επιλογές
Τα ανθρώπινα κείμενα, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, θα έχουν πολλές λέξεις υπογραμμισμένες με κίτρινο, κόκκινο και μοβ, ενώ εκείνα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη θα επισημαίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις με το πράσινο χρώμα.
Σπουδαίος: η υπηρεσία GLTR (Giant Language Model Test Room) αναφέρει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης η οποία υπογραμμίζει τον τρόπο δημιουργίας της τρέχουσας έκδοσης το 2019 και η οποία μπορεί να μην είναι πλέον χρήσιμη για τον προσδιορισμό του εάν χρησιμοποιούνται ή όχι οι πιο πρόσφατες τεχνητές νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.
GPTZero
Είναι ένα εργαλείο παρόμοιο με το GLTR, αλλά με το πλεονέκτημα ότι έφτασε μετά το ChatGPT GPTZero. Αυτή είναι μια υπηρεσία που αναπτύχθηκε από τον 22χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον Έντουαρντ Τιάν, ο οποίος μοιράστηκε την είδηση της γέννησης του GPTZero με τους οπαδούς του στο Twitter στις 3 Ιανουαρίου 2023.
GPTZero μετρά την τυχαιότητα των προτάσεων του κειμένου. Εάν το επίπεδο τυχαίας είναι χαμηλό, σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα έχουμε να κάνουμε με κείμενο που δημιουργείται από AI. Αντίθετα, αν το συνολικό ποσοστό τυχαίας είναι υψηλό, τότε σημαίνει ότι το κείμενο αυτό γράφτηκε από άτομο.
Στην πραγματικότητα, αν από τη μια έχουμε ένα εργαλείο όπως το ChatGPT που επεξεργάζεται κείμενα με προβλέψιμες δομές προτάσεων, από την άλλη ένας άνθρωπος είναι αναμφισβήτητα λιγότερο προβλέψιμος. Από την άλλη, δεν είναι μυστήριο ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τα πάντα εκτός από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των ανθρώπων.
Πέρασα την Πρωτοχρονιά δημιουργώντας το GPTZero — μια εφαρμογή που μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να εντοπίσει εάν ένα δοκίμιο είναι ChatGPT ή γραμμένο από άνθρωπο
— Έντουαρντ Τιάν (@edward_the6) 3 Ιανουαρίου 2023
Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αφοπλιστικά κοινά: αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να αναλύσει το GPTZero στο λευκό πεδίο παρακάτω “Δοκίμασέ το” (το κείμενο πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 250 χαρακτήρες), στη συνέχεια προσθέστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην καταχώριση “Συμφωνώ με τους όρους χρήσης” για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και στη συνέχεια πατήστε το “Λάβετε αποτελέσματα” για να ξεκινήσει η ανάλυση.
Και εδώ είναι η τελική απάντηση (επίσης σε αυτήν την περίπτωση το κείμενο δοκιμής πέρασε το τεστ).
Ανιχνευτής εξόδου GPT-2
Το τελευταίο εργαλείο που σας προτείνουμε να προσπαθήσετε να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT είναι Ανιχνευτής εξόδου GPT-2.
Αυτός, καθώς και ο ταξινομητής κειμένου AI, αναπτύχθηκε επίσης από OpenAI. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να ληφθεί υπόψη: πώς αναπτύχθηκε το GLTR 2019 για τα μοντέλα AI της εποχής, αυτή η υπηρεσία γεννήθηκε επίσης την ίδια χρονιά για να κατανοήσει εάν ένα κείμενο είχε δημιουργηθεί ή όχι από το GPT-2, το OpenAI bot που προηγείται του ChatGPT.
Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί: μόλις εισαχθεί το προς ανάλυση κείμενο, η διαδικτυακή υπηρεσία που σχεδιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από το OpenAI θα πει αν το κείμενο είναι αληθινό ή ψεύτικο με βάση την πιθανότητα ότι αυτό γράφτηκε ή δεν γράφτηκε από άνθρωπο.
Σε σύγκριση με το νέο AI Text Classifier, ο ανιχνευτής εξόδου GPT-2 σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε εάν ένα κείμενο δημιουργείται από το ChatGPT ακόμη και με κείμενα κάτω των 1.000 χαρακτήρων.
Και αυτό είναι όλο, ελπίζουμε να σας παρέχουμε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να μάθετε εάν ένα κείμενο δημιουργήθηκε από το ChatGPT ή όχι.
Ωστόσο, πριν πάτε, σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στους άλλους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας για το θέμα: