Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να κάνετε και να κρατάτε τους πελάτες ευχαριστημένους

Πώς να κάνετε και να κρατάτε τους πελάτες ευχαριστημένους

Οι πελάτες είναι απαραίτητοι για κάθε επιχείρηση και οι καλύτερες εταιρείες βασίζονται σε ευχαριστημένους πελάτες. Κάθε εταιρεία θέλει οι πελάτες της να είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με τα προϊόντα/υπηρεσίες τους και να παραμείνουν πιστοί στη μάρκα.

Η ευτυχία των πελατών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης. Μια χαρούμενη πελατειακή βάση είναι η κινητήρια δύναμη για έσοδα σε κάθε κλάδο. Σύμφωνα με την Forrester, μια αμερικανική εταιρεία έρευνας αγοράς, Το 81% των ευχαριστημένων πελατών είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν με επιχειρήσεις που υπερβαίνουν τις προσδοκίες τους.

Η ευτυχία των πελατών υπερτερεί όλων των άλλων πραγμάτων, όπως το θετικό μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα, η αφοσίωση στην επωνυμία, η επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα και τα αυξημένα επιχειρηματικά έσοδα. Έτσι, η καλλιέργεια της πελατειακής σας βάσης είναι πάντα μια καλή πρακτική, καθώς η ευτυχία του πελάτη είναι πιο ισχυρό εργαλείο από οποιαδήποτε προώθηση ή διαφήμιση.

Τούτου λεχθέντος, ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους είναι να παρέχετε εξαιρετική υποστήριξη πελατών, να φροντίζετε τις ανάγκες τους και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν. Η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι απλώς ένα τμήμα. Είναι μια εταιρική κουλτούρα!

Όμως, στην ανταγωνιστική εξυπηρέτηση πελατών, όπου οι προσδοκίες των πελατών συνεχώς αυξάνονται, είναι πάντα δύσκολο να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας και να τους κρατήσετε ευχαριστημένους, καθώς όλοι οι πελάτες είναι διαφορετικοί. Δεν θα μπορείτε να κρατήσετε το 100% των πελατών σας ευχαριστημένοι.

Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα παρέχουμε τις κορυφαίες συμβουλές για να κάνετε τους πελάτες σας χαρούμενους και με αυτές τις συμβουλές, οι πελάτες σας θα είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν και να αγοράσουν από εσάς ξανά και ξανά.

Λοιπόν, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι η ευτυχία του πελάτη;

Πώς γνωρίζουμε εάν οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι με την επωνυμία, το προϊόν ή την υπηρεσία μας; Πάνω από Το 96% των δυσαρεστημένων πελατών στην ιδανική περίπτωση δεν παραπονιούνται και το 91% αυτών των δυσαρεστημένων πελατών θα φύγουν και δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Έτσι, μπορεί να μην ξέρετε ποτέ εάν οι πελάτες σας είναι ευχαριστημένοι, εκτός εάν πρώτα κατανοήσετε την ευτυχία των πελατών.

Η ευτυχία των πελατών είναι το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών με το προϊόν και τις υπηρεσίες σας. Ένας ευχαριστημένος πελάτης δεν θα έχει προβλήματα με την αλληλεπίδραση πριν και μετά την πώληση με την εταιρεία σας.

Ανάγνωση:  Αναθεώρηση HostArmada: Είναι καλή επιλογή να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας;

Η ευτυχία των πελατών αναφέρεται επίσης στο επίπεδο πίστης και ικανοποίησης που βιώνουν οι πελάτες σας αφού επωφεληθούν από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή την εμπειρία σας. Οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι καθώς οι ανάγκες τους ικανοποιούνται τακτικά χωρίς αποτυχία.

Η ευτυχία των πελατών είναι ένας εξαιρετικός δείκτης για να κατανοήσετε εάν η επιχείρησή σας κλιμακώνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι ευχαριστημένοι πελάτες αποδεικνύονται πιστοί στην επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα. Περιττό να πούμε ότι η ευτυχία και η αφοσίωση των πελατών αλληλοσυμπληρώνονται. Όταν οι πελάτες εμπιστεύονται την επιχείρησή σας, είναι ο πιο εξέχων υποστηρικτής της επωνυμίας σας μεταξύ φίλων, συναδέλφων και συναδέλφων.

Οι ευχαριστημένοι πελάτες δεν μεταφράζονται πάντα σε πιστούς πελάτες, αλλά οι πιστοί πελάτες είναι πάντα ευχαριστημένοι, πράγμα που σημαίνει ότι η ευτυχία είναι το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών και μιας πελατοκεντρικής επωνυμίας. Ένας χαρούμενος και πιστός πελάτης είναι ο καλύτερος υποστηρικτής της επωνυμίας σας.

Γιατί είναι σημαντική η ευτυχία του πελάτη;

Η ευτυχία των πελατών είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι ευθέως ανάλογη με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να ενισχύσουν:

Φήμη επωνυμίας: Ένας ευχαριστημένος πελάτης σημαίνει θετικές κριτικές στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης, μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη για αυτούς και μια βελτιωμένη φήμη για εσάς.

Οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι το καλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της μάρκας. Η κοινή τους εμπειρία με φίλους και συνομηλίκους είναι θετική από στόμα σε στόμα.

Όταν οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι με την επωνυμία σας, θα αφήσουν καλές κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις πλατφόρμες αξιολογήσεων και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Μπορεί επίσης να συστήσουν την επωνυμία σας στους φίλους και την οικογένειά τους, βελτιώνοντας τη φήμη της επωνυμίας σας.

Πιστότητα πελατών: Οι ευχαριστημένοι πελάτες συχνά μετατρέπονται σε πιστούς πελάτες καθώς επιστρέφουν σε εσάς εάν αγαπούν την επωνυμία σας ή είχαν μια θετική και ευχάριστη εμπειρία πελάτη. Μπορεί ακόμη και να επιλέξουν την επωνυμία σας έναντι των ανταγωνιστών σας, αυξάνοντας τη βάση αφοσίωσης και τα έσοδά σας.

Όταν οι επωνυμίες νοιάζονται για την ευτυχία των πελατών τους και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών, ενισχύουν την ικανοποίηση των πελατών. Οι ευχαριστημένοι πελάτες τείνουν να είναι πιστοί στην επωνυμία μακροπρόθεσμα.

Μειώστε την απόρριψη πελατών: Δεν θα είναι κάθε πελάτης ευχαριστημένος με την πρώτη αλληλεπίδραση. Ορισμένοι μπορεί να έχουν πρόβλημα με τα προϊόντα σας, ενώ άλλοι μπορεί να παραπονεθούν για άλλες λειτουργίες, κανόνες ή πολιτικές και να αποχωρήσουν. Η απόρριψη πελατών δεν είναι ποτέ καλό σημάδι και η ελαχιστοποίηση της αποχώρησης του πελάτη σας είναι απαραίτητη.

Η απόρριψη πελατών συμβαίνει για διάφορους λόγους:

 • Λάθος πελάτες
 • Δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν σας
 • Καλύτεροι ανταγωνιστές
 • Μην βρίσκετε αξία στο προϊόν σας
 • Κακή εμπειρία πελάτη

Αν και ορισμένα πράγματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, η παροχή εξαιρετικής υποστήριξης πελατών εμπίπτει αναμφίβολα στο πεδίο εφαρμογής μας που μπορεί να κάνει τους πελάτες ευτυχισμένους. Όσο πιο ευτυχισμένοι είναι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να φύγουν!

Ανάγνωση:  16 δημοφιλείς μύθοι SEO που πρέπει να αποφεύγετε (με πληροφορίες από ειδικούς)

Προσλαμβάνοντας εκπροσώπους υποστήριξης πελατών και εκπαιδεύοντάς τους να παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη πελατών εκτός σύνδεσης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους μέσω των πελατών.

Βέλτιστες πρακτικές για να κάνετε και να κρατάτε τους πελάτες ευχαριστημένους

Οι επιχειρήσεις εστιάζουν περισσότερο στην απόκτηση νέων πελατών. Αν και αυτό είναι σημαντικό, το να διατηρείτε τους πελάτες σας ευχαριστημένους είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Παρακάτω παρατίθενται μερικές κορυφαίες ασφαλείς συμβουλές για να κρατήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους.

Αμεση ανταπόκριση

Όταν ένας πελάτης επικοινωνεί μαζί σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή της συμβατικής υποστήριξης πελατών, πόσος χρόνος χρειάζεται για να επικοινωνήσει ή να συνεχίσει η εταιρεία σας;

Ο χρόνος απόκρισης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση των πελατών και αυτός είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση των πελατών. Μελέτες υποστηρίζουν ότι το 82% των πελατών λέει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας της άριστης εξυπηρέτησης πελατών είναι η επίλυση των προβλημάτων τους σε χρόνο μηδέν.

Η καθυστέρηση στην ανταπόκριση στα ζητήματα των πελατών είναι ο κρίσιμος λόγος για την απογοήτευση των πελατών και επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τη δυνατότητα απόκρισης σε κονσέρβα που παρέχεται από κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το HypoChat, για να μειώσουν τον χρόνο απόκρισης και να προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία πελατών.

Εξατομικευμένη Εμπειρία Πελατών

Στην εποχή των chatbots, μια εξατομικευμένη προσέγγιση προχωρά πολύ, κάνοντας τον πελάτη σας να αισθάνεται ότι ακούγεται. Σύμφωνα με έκθεση της Accenture, περίπου το 33% των πελατών εγκατέλειψε εταιρείες και επωνυμίες λόγω έλλειψης εξατομίκευσης.

Η κατανόηση του τρόπου παροχής εξατομικευμένης εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ευτυχίας των πελατών. Οι πελάτες περιμένουν από τις εταιρείες να κατανοήσουν τις μοναδικές προτιμήσεις τους και θέλουν οι επωνυμίες να αλληλεπιδρούν μαζί τους ως άτομα και όχι ως διαφορετικοί τύποι πελατών.

Μια εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη το καθιστά αυτό δυνατό παρέχοντας εξατομικευμένα μηνύματα, προσφορές και προϊόντα σε κάθε άτομο. Τούτου λεχθέντος, με τη νέα τεχνολογία να κυριαρχεί, μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε την εξατομίκευση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επιβραβεύστε τους πελάτες σας

Οι ανταμοιβές και οι ευχαριστημένοι πελάτες περπατούν πάντα χέρι-χέρι. Όταν οι εταιρείες προσφέρουν κάτι επιπλέον στους πελάτες, δημιουργεί πρόσθετη αξία και επιτρέπει στον πελάτη να εξοικονομήσει μερικά δολάρια, κάτι που τους κάνει χαρούμενους.

Αυτή η τεχνική βοηθά στην προσέλκυση νέων πελατών και μπορεί επίσης να αυξήσει την αφοσίωση και την αφοσίωση των πελατών. Ακολουθούν μερικοί συνήθεις τύποι προωθήσεων που απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους με τα χρόνια:

 • Άμεσες εκπτώσεις
 • Αναβαθμίζω
 • Προσφορά δύο προς ένα
 • Δωρεάν πράγματα
 • Δωρεάν αποστολή

Συνεπής εμπειρία πελατών σε όλα τα κανάλια

Οι στρατηγικές παντός καναλιού ενισχύουν τη δέσμευση των πελατών για κάθε εταιρεία, καθώς δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής και ευελιξίας να επικοινωνούν με την επωνυμία σας σε οποιοδήποτε κανάλι επικοινωνίας όποτε τους βολεύει.

Ανάγνωση:  Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone χωρίς κωδικό

Οι περισσότεροι πελάτες θέλουν μια εμπειρία Omnichannel με απρόσκοπτη εξυπηρέτηση μεταξύ των μεθόδων επικοινωνίας. Πάνω από 90% των πελατών μεταπηδήστε μεταξύ διαφορετικών συσκευών και καναλιών καθημερινά. Οι πελάτες αναμένουν εξαιρετικές εμπειρίες σε πολλά κανάλια, καθώς τα χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν επωνυμίες.

Αναζητήστε και εκτιμήστε τα σχόλια των πελατών

Οι επιχειρήσεις κάνουν πιστούς πελάτες εκτιμώντας τα σχόλια και τις απόψεις των πελατών. Τα σχόλια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντοπίσετε τα κενά μεταξύ πελατών και επωνυμιών.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίζετε τι σκέφτονται οι πελάτες σας για τα προϊόντα/υπηρεσίες και την επωνυμία σας είναι να ζητήσετε κριτική ή σχόλια. Ο στόχος είναι να κατανοήσετε πώς αντιλαμβάνονται οι πελάτες σας το προϊόν/υπηρεσίες και το εμπορικό σήμα σας.

Οι ευχαριστημένοι πελάτες μοιράζονται τις θετικές τους εμπειρίες και τις ιστορίες επιτυχίας τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια αρνητική εμπειρία μπορεί να σας φέρει στο προσκήνιο της κουλτούρας προώθησης.

Μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε όταν συλλέγετε σχόλια από ευχαριστημένους πελάτες

 • Ζητήστε σχόλια πελατών στο τέλος κάθε συνομιλίας, συνομιλίας ή ολοκλήρωσης αγοράς
 • Δημοσιεύστε έναν σύνδεσμο προς μια έρευνα σχετικά με τη λαβή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της μάρκας
 • Διατηρήστε έτοιμη μια κατάλληλη φόρμα σχολίων με ερωτήσεις κλειστού και ανοιχτού τύπου
 • Αναγνωρίστε κάθε σχόλια πελατών και προσπαθήστε να εφαρμόσετε τα έγκυρα
 • Κλιμακώστε τα δεδομένα στη σωστή ομάδα για ταχύτερη ανάλυση

Ενισχύστε την ευτυχία των πελατών με το HypoChat

Το HypoChat είναι ένα πολυκαναλικό εργαλείο διαχείρισης επικοινωνίας πελατών και αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φορτωμένο με λειτουργίες για να κρατάτε τους πελάτες σας ευχαριστημένους, να διευκολύνουν τις λειτουργίες της επιχείρησής σας, να τονώνουν την αφοσίωση των πελατών και να δημιουργούν έσοδα.

Η HypoChat βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ουσιαστικές και διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες τους, διασφαλίζοντας ευχαριστημένους και ικανοποιημένους πελάτες με τη στρατηγική αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το HypoChat είναι μια βραβευμένη πλατφόρμα all-in-one που εστιάζει κυρίως στην υποστήριξη πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται αβίαστα όλους τους τύπους αφοσίωσης πελατών, όπως tweets, κριτικές, συνομιλίες, αναφορές, άμεσα μηνύματα, σχόλια και διαφημίσεις σε όλες τις δημόσιες πλατφόρμες. Το HypoChat είναι ενσωματωμένο με πολλές κορυφαίες πλατφόρμες, όπως:

 • Instagram: Άμεσα μηνύματα, σχόλια, σχόλια διαφημίσεων
 • Facebook: Σχόλια Ομάδων Facebook, Σχόλια Σελίδων, Facebook Messenger, Σχόλια διαφημίσεων
 • Twitter: Tweets και αναφορές
 • LinkedIn Business: Σχόλια
 • YouTube: Σχόλια

Πρόσθετες πλατφόρμες:

 • Google My Business: Κριτικές
 • App Store: Κριτικές
 • Google Play: Κριτικές
 • Whatsapp (Twilio): Μηνύματα κειμένου (Εργασία για άμεση ενσωμάτωση)

Τα κοινωνικά εισερχόμενα της HypoChat βοηθούν τις επιχειρήσεις να διευκολύνουν την αφοσίωση του κοινού, διαχειριζόμενοι όλα τα διαφορετικά κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων και εξυπηρέτησης πελατών σε έναν πίνακα ελέγχου.

Τραβά όλες τις αναφορές, τα μηνύματα και τα retweet από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σας σε ένα ενοποιημένο φάκελο εισερχομένων. Αυτό είναι οικονομικά αποδοτικό, καθώς κάθε μήνυμα καταλήγει σε ένα εισερχόμενο από το οποίο κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να απαντήσει αμέσως σε μηνύματα, σχόλια και αναφορές, ενισχύοντας τελικά την ευτυχία των πελατών.

Ανάγνωση:  Πώς να καταλάβετε εάν είστε αποκλεισμένοι στο Telegram

Το HypoChat βοηθά επίσης στην επιτάχυνση των απαντήσεων των πελατών με τη λειτουργία κονσερβοποιημένης απάντησης που απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τους πελάτες χαρούμενους καθώς λαμβάνουν τις λύσεις νωρίτερα.

Το HypoChat βοηθά επίσης στην παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης πελατών διασφαλίζοντας ότι καμία συνομιλία, σχόλιο ή ετικέτα μεμονωμένου πελάτη δεν έχει χαθεί. Αφού παρακολουθείτε όλα τα εισερχόμενα μηνύματα στα κοινωνικά εισερχόμενα του HypoChat, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ομαδικής συνεργασίας για να αναθέσετε εισιτήρια και εργασίες χωρίς κόπο στην ομάδα για να απαντήσει με εξατομικευμένα μηνύματα.

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε επισκέπτης ή πελάτης θα αισθάνεται ότι εκτιμάται και εκτιμάται.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εσωτερικές σημειώσεις σχετικά με το ιστορικό αλληλεπίδρασης πελατών, ώστε οι συμπαίκτες σας να μπορούν να ανατρέξουν σε αυτές πριν απαντήσουν.

Συμπέρασμα

Είναι καιρός οι επιχειρήσεις να θεωρούν ότι η ευτυχισμένη πελατεία είναι καθοριστική για την επιτυχία της επωνυμίας.

Η τοποθέτηση της επωνυμίας σας και του μηνύματός της σχετικά με τις επιθυμίες των πελατών θα ενισχύσει την ικανοποίηση των πελατών και θα βοηθήσει στη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών.

Η ευτυχία των πελατών είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση. Το HypoChat μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία της πιο αποτελεσματικής στρατηγικής μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει πελάτες, να βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών και να αυξήσουν την ευτυχία των πελατών.

Ενισχύστε την ευτυχία των πελατών με το HypoChat.

Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας σήμερα.

FAQ

Τι είναι η ευτυχία του πελάτη;

Η ευτυχία των πελατών είναι το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών με το προϊόν και τις υπηρεσίες σας. Ένας ευχαριστημένος πελάτης δεν θα έχει προβλήματα με την αλληλεπίδραση πριν και μετά την πώληση με την εταιρεία σας.

Γιατί είναι σημαντική η ευτυχία του πελάτη;

Η ευτυχία των πελατών είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι ευθέως ανάλογη με την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να ενισχύσουν τη φήμη της επωνυμίας, την αφοσίωση των πελατών και τη βελτιωμένη ανατροπή.

Σχετικό άρθρο – Βασικότητα μιας καλής διαχείρισης εξυπηρέτησης πελατών

Η διαχείριση εξυπηρέτησης πελατών επηρεάζει την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη διατήρηση των πελατών. Μάθετε άλλους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας. Διάβασε τώρα!