Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να κάνετε ανανέωση σε MacBook;

Πώς να κάνετε ανανέωση σε MacBook;

Φωτογραφία: guteksk7 / Shutterstock.com

Όλοι έχουμε πατήσει το κουμπί F5 για να ανανεώσετε τα Windows. Ξέρετε όμως πώς να κάνετε ανανέωση σε MacBook;

Όταν ανανεώνετε ένα Mac, ουσιαστικά επαναφορτώνετε την τρέχουσα σελίδα της εφαρμογής. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν η σελίδα ή η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ή εάν θέλετε να δείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από την ανανέωση ενός Mac:

  • Μπορεί να διορθώσει προβλήματα με τη σελίδα ή την εφαρμογή.
  • Μπορεί να εμφανίζει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στη σελίδα ή την εφαρμογή.
  • Μπορεί να ελευθερώσει μνήμη και να βελτιώσει την απόδοση.

Εκτελέστε ανανέωση σε Mac

Στα Windows, το πάτημα του F5 είναι μια γενική συντόμευση για την ανανέωση του προγράμματος περιήγησης ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής. Ωστόσο, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά για τους Mac.

Σε Mac, πατήστε Command + R για να εκτελέσετε μια ανανέωση. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εφαρμογή, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα μη διαθέσιμου προηγμένου περιεχομένου του YouTube;

Μερικές φορές, μια κανονική ανανέωση δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθήστε να ανανεώσετε σκληρά τα προγράμματα περιήγησης. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάνοντας κλικ στο κουμπί ανανέωσης θα γίνει η εργασία μια χαρά.

Το κουμπί ανανέωσης είναι σαν ένας ημιτελής κύκλος και γίνεται εύκολα αντιληπτό. Στο Google Chrome, Edge και Firefox, βρίσκεται στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων, ενώ στο Safari, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.

Ανανεώστε την εφαρμογή Finder στο MacBook

Συνήθως, το πάτημα Command + R βοηθά στην ανανέωση των περισσότερων από τις εφαρμογές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτή τη γενική συντόμευση, η πιο αξιοσημείωτη είναι η εφαρμογή Finder. Η εφαρμογή Finder είναι ο διαχειριστής συστήματος αρχείων του Mac και για να την ανανεώσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί πίσω ή προς τα εμπρός στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Δεν είναι μια τυπική ανανέωση που κάνετε συνήθως, αλλά μπορεί να ενημερώσει τα περιεχόμενα του φακέλου.

Ανανεώστε τα εισερχόμενα email σε MacBook

Πατήστε Command + Shift + N για να ανανεώσετε τα εισερχόμενα εάν χρησιμοποιείτε το Apple Mail. Σε άλλες υπηρεσίες email, θα παρατηρήσετε εύκολα το κουμπί ανανέωσης.

Επεξήγηση του κουμπιού ανανέωσης στο Chromebook

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας δούμε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Ανάγνωση:  Το Disney Plus δεν λειτουργεί στο Firestick: Quick Fix

Πού βρίσκεται το κουμπί ανανέωσης σε Mac;

Δεν υπάρχει κουμπί ανανέωσης στο Mac. Θα πρέπει να πατήσετε Command + R για να εκτελέσετε μια ανανέωση.

Πώς να ανανεώσετε το F5 σε Mac;

Χρησιμοποιήστε το Command + R για να κάνετε ένα ισοδύναμο ανανέωσης F5 σε Mac.

Πώς ανανεώνετε μια σελίδα σε ένα MacBook Pro;

Εάν θέλετε να ανανεώσετε μια ιστοσελίδα, πατήστε το κουμπί ανανέωσης στο πρόγραμμα περιήγησης. Εάν θέλετε να ανανεώσετε το macOS, πατήστε Command + R.

Πώς να ανανεώσετε το Discord;