Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να επανεκκινήσετε μια εφαρμογή στην τηλεόραση Samsung;

Πώς να επανεκκινήσετε μια εφαρμογή στην τηλεόραση Samsung;

Με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στην τηλεόραση Samsung, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα σχετικά με αυτές τις εφαρμογές. Μερικές φορές, ενδέχεται να μην ανοίγουν σωστά ή να παρουσιάζουν προβλήματα συνεχώς όταν κάνετε ροή οποιουδήποτε περιεχομένου. Η επιλογή μόνο μιας εφαρμογής για προβολή κάθε φορά μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό, καθώς και να κατευθυνθείτε προς το σπίτι όταν θέλετε να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να διορθώσει όλα τα προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς μπορείτε να επανεκκινήσετε μια εφαρμογή στην τηλεόρασή σας Samsung επιχειρώντας διάφορες μεθόδους.

Πώς να αλλάξετε την ανάλυση στην τηλεόραση Samsung;

Διορθώνει πολλά: Προβλήματα εφαρμογών στην τηλεόραση Samsung

Μπορείτε πάντα να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε την τηλεόρασή σας Samsung, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιπλέον μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε σίγουρα να πειραματιστείτε, καθώς αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σχετίζεται με την τηλεόρασή σας Samsung εκτός από τα τρέχοντα προβλήματα της εφαρμογής σας. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης κάθε εφαρμογής φαίνεται να βοηθά να απαλλαγούμε από τυχόν ανεπιθύμητα αρχεία και σφάλματα. Έτσι, οι μέθοδοι ή οι επιδιορθώσεις δίνονται παρακάτω:

Ανάγνωση:  Πώς να κατεβάσετε ηλεκτρονικά βιβλία από τον ιστότοπο B-ok.org; Γρήγορος οδηγός

Ψυχρή μπότα το

Η επανεκκίνηση της τηλεόρασής σας είναι ένας πιο προηγμένος τρόπος επανεκκίνησης της τηλεόρασής σας. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται ψυχρή εκκίνηση. Όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη, δεν έχει κλείσει τελείως, παραμένει σε κατάσταση αναμονής. Ως εκ τούτου, μια κρύα εκκίνηση μπορεί να επιλύσει δυσλειτουργίες ή σφάλματα σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Μπορείτε να εκκινήσετε ψυχρή την τηλεόρασή σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, καθώς η τηλεόραση σβήνει, ενεργοποιήστε την ξανά.
  • Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα για περίπου ένα λεπτό πριν το ξανασυνδέσετε.

Μεταβείτε στην εφαρμογή που παρουσίαζε προβλήματα ή προκαλούσε προβλήματα και προσπαθήστε να κάνετε ροή στην εφαρμογή.

Απεγκαταστήστε και επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Μπορείτε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή που προκαλεί πρόβλημα, η οποία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν προσωρινή μνήμη καθώς και κατεστραμμένα αρχεία. Θυμηθείτε να μην χάσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας για την εφαρμογή όταν την εγκαταστήσετε ξανά στην τηλεόρασή σας Samsung. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή στην τηλεόραση Samsung ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης και επιλέξτε το εικονίδιο Εφαρμογές.

Βήμα 2: Μεταβείτε επάνω δεξιά και επιλέξτε το Gear (Ρυθμίσεις) εικόνισμα.

Βήμα 3: Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Επίλεξε το Διαγράφω επιλογή.

Ανάγνωση:  Το Fairphone 5 κυκλοφόρησε στα €699 με 8 χρόνια υποστήριξης ασφαλείας

Βήμα 4: Στη συνέχεια επιλέξτε Διαγράφω ξανά στην προτροπή επιβεβαίωσης.

Επιστρέψτε στη σελίδα Εφαρμογές και αναζητήστε την ίδια εφαρμογή για να την εγκαταστήσετε ξανά στην τηλεόρασή σας.

Ενημερώστε την τηλεόρασή σας

Η ενημέρωση της συσκευής σας επιτρέπει να λειτουργεί ομαλά και αφαιρεί τυχόν σφάλματα ή δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο τρέχον λογισμικό. Μπορείτε να ενημερώσετε την τηλεόρασή σας Samsung ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1:Πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης ή μενού στο τηλεχειριστήριό σας.

Βήμα 2: Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις και επιλέξτε το Υποστήριξη επιλογή.

Βήμα 3: Επίλεξε το Ενημερώσεις λογισμικού επιλογή. Στη συνέχεια επιλέξτε Ενημέρωση τώρα.

Επαναφορά Smart Hub

Η επαναφορά του Smart Hub θα σας αποσυνδέσει από όλες τις εφαρμογές, επομένως διατηρήστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας για όλες τις εφαρμογές γραμμένα. Μπορείτε να επαναφέρετε το ίδιο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις και πηγαίνετε στο Υποστήριξη.

Βήμα 2: Επίλεξε το Φροντίδα συσκευής επιλογή.

Βήμα 3: Πάω να φέρω Αυτοδιάγνωση.

Βήμα 4: Στη συνέχεια επιλέξτε το Επαναφορά Smart Hub επιλογή.

Γιατί η τηλεόραση Samsung δεν έχει εικόνα; Γρήγορες επιδιορθώσεις