Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να ελέγξετε τη θερμοκρασία της CPU

Φτάσατε στο τέλειο μέρος εάν αναρωτιέστε πώς να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία της CPU σας. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία της CPU και τι πρέπει να κάνετε εάν είναι πολύ υψηλή. Αποφύγετε να πιέζετε πολύ την απόδοση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας της CPU.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να μπορείτε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία της CPU και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να τη μειώσετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Πού μπορώ να δω τη θερμοκρασία του υπολογιστή μου;

Η χρήση της εφαρμογής Core Temperature είναι ο πιο αποτελεσματικός και βολικός τρόπος για να ελέγξετε τη θερμοκρασία της CPU σας. Κατά την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στη συσκευή σας, να είστε προσεκτικοί γιατί περιέχει πολλά bloatware. Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε όλες τις δυνατότητες του λογισμικού, θα πρέπει να καταργήσετε την επιλογή ορισμένων πλαισίων ελέγχου κατά την εγκατάσταση.

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, μπορείτε να δείτε την τρέχουσα κατάσταση της CPU. Σε αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται λίστες μέσης θερμοκρασίας και θερμοκρασίας για κάθε πυρήνα CPU ξεχωριστά. Θα πρέπει να επιλέξετε το κουμπί Εμφάνιση κρυφών εικονιδίων για να δείτε αυτές τις πληροφορίες.

Το εύχρηστο μενού ρυθμίσεων θερμοκρασίας πυρήνα παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τις θερμοκρασίες της CPU. Η απόδοση του συστήματος είναι πλήρως ορατή στις προεπιλεγμένες διαμορφώσεις και μπορείτε να προσδιορίσετε πού χρειάζεται βελτίωση το σύστημά σας.

Εάν ενδιαφέρεστε να ελέγξετε τη θερμοκρασία της CPU, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές. Το πρόγραμμα Cam της NZXT είναι μια δημοφιλής επιλογή για να προσδιορίσετε εάν η CPU σας υπερθερμαίνεται, είτε χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους είτε για παιχνίδια. Αυτό το πρόγραμμα έχει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και έχει πολύ φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό. Το πρόγραμμα εμφανίζει όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή, τον αποθηκευτικό χώρο, την κάρτα γραφικών και τη μνήμη.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί η CPU του υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Cam της NZXT στο τηλέφωνό σας για να παρακολουθείτε τα δεδομένα ενώ βρίσκεστε μακριά από αυτήν.

Μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του συστήματός σας από αυτές τις πολύ χρήσιμες επιλογές παρακολούθησης θερμοκρασίας των Windows 10. Υπάρχουν επίσης και άλλες εξίσου υπέροχες διαθέσιμες λύσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SpeedFan και το HWInfo ως πρόσθετα. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εικόνα τόσο της κατάστασης του συστήματος όσο και της θερμοκρασίας της CPU του υπολογιστή σας με όλες αυτές τις επιλογές.

Ανάγνωση:  Αξίζει η ΔΕΗ; Εξερεύνηση της αξίας των διαφημίσεων πληρωμής ανά κλικ

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για την CPU του υπολογιστή σας;

Ορισμένοι παράγοντες εξαρτώνται από τον τύπο του επεξεργαστή όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση της θερμοκρασίας της CPU. Ενώ ορισμένοι επεξεργαστές μπορούν να αντέξουν υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες, άλλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις κανονικές.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι η βέλτιστη θερμοκρασία περιγράφεται από το πρότυπο χρυσού των 60 °C. Όλα είναι καλά εάν η θερμοκρασία της CPU σας είναι κάτω από 60°C. Για να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της CPU, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εκκαθάρισής της. σκόνη γύρω από τον υπολογιστή σας εάν η θερμοκρασία είναι 60-70°C.

Οι θερμοκρασίες 70-80°C θα πρέπει να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τους θαυμαστές σας. ελέγξτε τα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Οποιαδήποτε θερμοκρασία CPU πάνω από 80°C υποδηλώνει πιθανό πρόβλημα. Συνιστάται ιδιαίτερα να ελέγχετε τους ανεμιστήρες του υπολογιστή σας και να αφαιρείτε τυχόν χαλαρή σκόνη. Επιπλέον, η συσκευή σας έχει ρυθμίσεις που ενδέχεται να μειώσουν την απόδοση διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα του υπολογιστή σας. Λάβετε τα απαραίτητα βήματα για να μειώσετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σωστά.

Τώρα ξέρετε την απάντηση όταν κάποιος ρωτά: “Πώς να ελέγξω τη θερμοκρασία της CPU στα Windows 10;” Κατεβάστε μερικές από τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω και ελέγξτε εάν η θερμοκρασία της CPU είναι κατάλληλη. Εάν όχι, χαμηλώστε το και παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σας κάνοντας τα απαραίτητα βήματα.