Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να εισαγάγετε ένα GIF σε ένα email με διάφορους τρόπους

Όταν εφευρέθηκε το email πριν από όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκρυβε τόσα κόλπα στο μανίκι του, και τα GIF είναι ένα από τα πιο αστεία. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αυτές αυτές τις μέρες, οπότε δεν είναι περίεργο που μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε ένα (ή πέντε) στο email σας. Και γιατί να μην το κάνεις; Αυτά τα δυναμικά γραφικά χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν συναισθήματα, να κάνουν τα μηνύματα πιο ενδιαφέροντα και να βελτιώσουν τις καμπάνιες μάρκετινγκ. Αλλά πώς να προσθέσετε ένα GIF σε ένα email; Υπάρχει σωστός τρόπος να γίνει;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την προσθήκη GIF στο email σας, αλλά δεν δημιουργούνται όλες ίσες. Έτσι, θα εξετάσουμε τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουμε και θα ρίξουμε λίγο φως στο γιατί τα GIF είναι τόσο φοβερά.

Ποια προγράμματα email υποστηρίζουν αρχεία GIF;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν προσθέσετε ένα GIF σε ένα email είναι να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα email σας και ο προβλεπόμενος παραλήπτης τα υποστηρίζουν. Ευτυχώς, τα GIF χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως και γίνονται αποδεκτά από τους ειδικούς της διαδικτυακής διαφήμισης ως «απολαυστικά» που σχεδόν όλα τα προγράμματα email τα υποστηρίζουν. Η μόνη εξαίρεση είναι το Outlook 2007-2016, το οποίο δεν υποστηρίζει αρχεία GIF. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τα προσθέσετε στο email σας εάν χρησιμοποιείτε το Outlook 2007 ή παλαιότερο.

Πώς τοποθετείτε ένα GIF σε ένα email;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι για να προσθέσετε ένα GIF στο email σας: ως ενσωματωμένη εικόνα, ως σύνδεσμο ή ως συνημμένο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προσθέσετε ένα GIF σε ένα email είναι ενσωματωμένη εικόνα. Το GIF τοποθετείται στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με οποιαδήποτε άλλη εικόνα. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για μικρά αρχεία GIF που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δεν απαιτούν καμία αλληλεπίδραση από τον παραλήπτη, όπως ένα αστείο μιμίδιο ή ένα ενδιαφέρον γεγονός.

Ένας σύνδεσμος είναι ο δεύτερος καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε ένα GIF σε ένα email και λειτουργεί εξαιρετικά για μεγαλύτερα GIF ή GIF με τα οποία θέλετε να αλληλεπιδράσει ο παραλήπτης. Αυτό τους επιτρέπει να προβάλλουν το GIF σε ξεχωριστό παράθυρο χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Και τέλος, αν θέλετε να στείλετε ένα GIF παράρτημα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα email σας υποστηρίζει συνημμένα. Όταν επισυνάπτετε ένα GIF σε ένα email, αποστέλλεται ως αρχείο, όπως και κάθε άλλο συνημμένο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται από εταιρείες μάρκετινγκ βίντεο για την αποστολή μεγάλων ή διαδραστικών GIF, όπως επεξηγηματικά βίντεο ή βίντεο προώθησης.

Τώρα που έχουμε εξερευνήσει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στείλετε GIF, ας δούμε μερικά παραδείγματα για το πώς να τα προσθέσετε σωστά. Ελπίζουμε ότι αυτά θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση για να προσθέσετε λίγη αίσθηση στα κείμενα και τα email σας.

Πώς να επισυνάψετε ένα GIF σε ένα email στο Gmail;

Η προσθήκη μιας εικόνας GIF στο σώμα ενός email είναι εύκολη με το Gmail. Μπορείτε να το κάνετε είτε κάνοντας κλικ στο σύμβολο της κάμερας είτε σύροντας και αποθέτοντας το αρχείο GIF απευθείας στο παράθυρο σύνταξης. Ετσι:

Επιλογή 1: Προσθήκη GIF ως ενσωματωμένη εικόνα

Βήμα 1: Βρείτε το GIF που θέλετε να στείλετε και κατεβάστε το στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Ξεκινήστε να γράφετε το email σας και όταν είστε έτοιμοι να προσθέσετε ένα GIF, επιλέξτε το σύμβολο “εισαγωγή φωτογραφίας” στην κάτω δεξιά γωνία του email δίπλα στα κουμπιά “Αποστολή” και “Επισύναψη αρχείου”.

Ανάγνωση:  Εν κινήσει για δουλειά; 7 Συμβουλές & Κόλπα για να παραμείνετε παραγωγικοί ενώ βρίσκεστε εν κινήσει

Βήμα 3: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το GIF από τις φωτογραφίες σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Επιλογή εικόνων για λήψη” ή αντιγράφοντας και επικολλώντας τη διεύθυνση URL της εικόνας.

Βήμα 4: Προσθέστε το αρχείο GIF, αλλάξτε το μέγεθός του (αν χρειάζεται) και όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “Αποστολή”.

Επιλογή 2: Σύρετε και αποθέστε το GIF

Βήμα 1: Βρείτε το GIF που θέλετε να ενσωματώσετε και κατεβάστε το στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Σύρετε το GIF από το φάκελο λήψεων ή την επιφάνεια εργασίας στο σώμα του email.

Βήμα 3: Αλλάξτε το μέγεθος για να ταιριάζει καλύτερα στο μήνυμά σας και στείλτε το email σας!

Πώς να ενσωματώσετε ένα GIF σε ένα email στο Outlook;

Δεδομένου ότι το Outlook 2007 δεν υποστηρίζει την ενσωμάτωση μιας εικόνας GIF σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια λύση.

Επιλογή 1: Προσθήκη GIF ως ενσωματωμένη εικόνα

Βήμα 1: Βρείτε το GIF που θέλετε να στείλετε και κατεβάστε το στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Ανοίξτε το Outlook για να ξεκινήσετε να γράφετε το email σας.

Βήμα 3: Όταν φτάσετε στο τμήμα του μηνύματός σας όπου θέλετε να συμπεριλάβετε ένα GIF, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “εισαγωγή εικόνων ενσωματωμένη” στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα δεξιά των κουμπιών “Απόρριψη” και “Επισύναψη αρχείου”.

Βήμα 4: Επιλέξτε την καρτέλα Αναζήτηση και χρησιμοποιήστε τη διαχείριση αρχείων για να βρείτε το GIF.

Βήμα 5: Μόλις βρείτε το αρχείο GIF, κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να το προσθέσετε στο σώμα του μηνύματος email.

Βήμα 6: Αλλάξτε το μέγεθός του εάν χρειάζεται και όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο «Υποβολή».

Επιλογή 2: Προσθέστε ένα GIF ως συνημμένο

Βήμα 1: Βρείτε το GIF που θέλετε να στείλετε και κατεβάστε το στη συσκευή σας.

Ανάγνωση:  Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για την επιχείρησή σας: 8 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Βήμα 2: Ξεκινήστε τη σύνταξη ενός μηνύματος email στο Outlook.

Βήμα 3: Όταν φτάσετε στο τμήμα του μηνύματός σας όπου θέλετε να συμπεριλάβετε το αρχείο GIF, κάντε κλικ στο κουμπί “Επισύναψη” και επιλέξτε “Αρχεία”.

Βήμα 4: Επιλέξτε το GIF που θέλετε να στείλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα».

Βήμα 5: Μόλις επισυναφθεί το GIF, αλλάξτε το μέγεθός του εάν χρειάζεται και όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή”.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook 2007-2016, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή 1.

Πώς να προσθέσετε GIF στο email Yahoo Mail;

Συνεχίζοντας τις τελευταίες τάσεις της διαφήμισης, το Yahoo Mail εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να προσθέτετε εύκολα GIF στα email σας. Ετσι δουλεύει:

Βήμα 1: Ανοίξτε το Yahoo Mail και ξεκινήστε τη σύνταξη ενός νέου email.

Βήμα 2: Μόλις φτάσετε στο σημείο όπου θέλετε να προσθέσετε ένα GIF, κάντε κλικ στο εικονίδιο “GIF” στο κάτω μέρος της γραμμής εργαλείων.

Βήμα 3: Επιλέξτε ένα GIF από τη συλλογή GIF της Yahoo ή χρησιμοποιήστε το πεδίο “Εύρεση GIF” για να βρείτε το τέλειο.

Βήμα 4: Μόλις βρείτε το GIF, αλλάξτε το μέγεθός του για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για το email σας.

Βήμα 5: Οριστικοποιήστε το email σας και κάντε κλικ στο “Αποστολή”.

Και αυτό είναι το τέλος της αποστολής ενός GIF. Τώρα έρχεται το ζουμερό μέρος της προσθήκης ενός αρχείου GIF σε ένα email.

Τα οφέλη από τη χρήση κινούμενων GIF στην καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το email σας να ξεχωρίζει είναι λίγη δημιουργικότητα. Τα κινούμενα GIF είναι πιο αξιομνημόνευτα από τις διαφημίσεις που βασίζονται σε κείμενο (ειδικά όταν συνοδεύονται από γέλιο). Παρέχουν οπτική ελκυστικότητα που βοηθά τους αναγνώστες να παραμείνουν αφοσιωμένοι περισσότερο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προβάλετε την ταυτότητα της επωνυμίας σας. Προσθέστε επίσης ένα GIF στην καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας:

  • Διαφημίστε καλύτερα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας
  • Βελτιώστε τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων
  • Αυξήστε την αφοσίωση των πελατών
  • Σας βοηθά να δημιουργήσετε πιο ελκυστικό περιεχόμενο email
  • Διευκολύνετε την προσθήκη ενός οπτικού γάντζου στα email σας.
Ανάγνωση:  Πώς να υπολογίσετε τους Μάγους

Επομένως, αν ψάχνετε έναν τρόπο να κάνετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ email σας πιο διασκεδαστικές και ελκυστικές, σκεφτείτε τα GIF. Όχι μόνο θα αυξήσουν τα ποσοστά μετατροπής σας, αλλά θα σας ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό σας.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να βρείτε GIF;

Η εύρεση του κατάλληλου GIF για το μήνυμά σας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν δεν ξέρετε πού να ψάξετε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στο Wide Web. Φυσικά, το πιο προφανές μέρος για να κοιτάξετε είναι οι ιστότοποι GIF όπως το Giphy και το Gfycat. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη ποιότητα ή μέγεθος GIF, η Google είναι ίσως το καλύτερο στοίχημά σας. Επίσης, η αυξανόμενη τάση του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει ιστότοπους όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram μια σταθερή πηγή νέων και μοντέρνων GIF.

Κάλυμμα

Λοιπόν, τώρα ξέρετε πώς να προσθέσετε ένα GIF σε ένα email και μερικές βασικές πληροφορίες για το πώς μπορούν να ωφελήσουν τις μελλοντικές σας διαφημιστικές προσπάθειες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή μέθοδο για την προσθήκη τους με βάση το μέγεθος και τον τύπο του GIF που χρησιμοποιείτε. Επίσης, μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε σε διαφορετικά προγράμματα-πελάτες email για να βεβαιωθείτε ότι φαίνονται καλά!