Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να δω ποια μητρική έχω

Η κατανόηση των προδιαγραφών του υλικού σας είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για τη διάγνωση ή την αναβάθμιση του μηχανήματος σας. Η μητρική πλακέτα, που μερικές φορές ονομάζεται «καρδιά» του υπολογιστή, είναι απαραίτητη για τη δημιουργία διαλειτουργικότητας με άλλα μέρη. Μην ανησυχείτε αν δεν γνωρίζετε τη μάρκα και το μοντέλο της μητρικής σας πλακέτας! Αυτό το άρθρο θα εξετάσει μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις για να μάθετε εύκολα ποια μητρική πλακέτα έχετε.

Γιατί είναι ζωτικής σημασίας η μητρική πλακέτα και τι κάνει;

Η μητρική πλακέτα, η πλακέτα ενός κυκλώματος που συνδέει όλα τα εξαρτήματα και επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των εξαρτημάτων, είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματός σας. Η συσκευή σας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μητρική πλακέτα επειδή τα φυσικά μέρη δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Η εξέταση των προδιαγραφών της τρέχουσας μητρικής σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, η γνώση των δυνατοτήτων του συστήματός σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο υπολογιστή παιχνιδιών ή να κάνετε αναβαθμίσεις υλικού.

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τις πληροφορίες συστήματος των Windows

  1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.
  2. Πληκτρολογήστε “msinfo32” μετά την πληκτρολόγηση.
  3. Πλήρεις τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας εμφανίζονται στο παράθυρο System Information όταν ανοίγει.
  4. Επιλέξτε “Σύνοψη συστήματος” από το αριστερό παράθυρο.
  5. Αναζητήστε το “System Model” για να λάβετε πληροφορίες για το μοντέλο της μητρικής πλακέτας και τον κατασκευαστή.
Ανάγνωση:  7 Συμβουλές και μυστικά για να γίνεις κύριος στο Instagram

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

  1. Για να εκκινήσετε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών, πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε “cmd”, κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.
  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο της γραμμής εντολών και πατήστε Enter: WMIC Baseboard λάβετε προϊόν, έκδοση, σειριακό αριθμό και κατασκευαστή
  3. Ο κατασκευαστής και το μοντέλο της μητρικής πλακέτας και άλλες πληροφορίες φαίνονται στο αποτέλεσμα.

Μέθοδος 3: Ελέγξτε την πραγματική μητρική πλακέτα

Η ίδια η μητρική πλακέτα έχει πληροφορίες αν θέλετε και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα εσωτερικά του υπολογιστή σας. Αναζητήστε μια τυπωμένη ετικέτα ή κείμενο με τον αριθμό μοντέλου και το όνομα του κατασκευαστή. Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται συνήθως στις άκρες ή κοντά στο κέντρο του πίνακα.

Μέθοδος 4: Δείτε την αρχική συσκευασία ή το εγχειρίδιο χρήσης

Μπορείτε να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη μάρκα και το μοντέλο της μητρικής πλακέτας, εάν έχετε ακόμα τις οδηγίες λειτουργίας του υπολογιστή ή της μητρικής πλακέτας ή την αρχική συσκευασία. Αναζητήστε έγγραφα, ετικέτες ή αυτοκόλλητα με αυτές τις πληροφορίες.

Ανάγνωση:  Κύριες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε κατά την εξωτερική ανάθεση ανάπτυξης λογισμικού

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα λογισμικά τρίτων κατασκευαστών που μπορούν να σας παρέχουν ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με τη μητρική πλακέτα και άλλο υλικό του υπολογιστή σας. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Speccy και το CPU-Z. Απλά πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα εργαλεία και θα σας δείξει λεπτομερείς πληροφορίες για τη μητρική πλακέτα σας.

Συνοψίζοντας

Η εύρεση του κατασκευαστή και του μοντέλου της μητρικής πλακέτας είναι μια απλή εργασία που μπορεί να επιτευχθεί εύκολα εάν χρησιμοποιήσετε μία από τις τεχνικές που αναφέρονται παραπάνω. Τώρα έχετε τα μέσα για να προσδιορίσετε αξιόπιστα τη μητρική σας και να προχωρήσετε σε πιθανές ενημερώσεις ή αντιμετώπιση προβλημάτων, ανεξάρτητα από τη μέθοδο προβολής πληροφοριών συστήματος στα Windows, χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών, προβολή της πραγματικής μητρικής πλακέτας, συμβουλευτική τεκμηρίωση ή χρήση λογισμικού τρίτων κατασκευαστών.