Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που θα συναντήσετε στο διαδίκτυο είναι το σφάλμα WordPress 404. Ωστόσο, όταν εμφανίζεται στον δικό σας ιστότοπο, δεν είναι λιγότερο ενοχλητικό ή επιβλαβές. Τα καλά νέα είναι ότι η επισκευή του είναι αρκετά απλή και η διαδικασία για ιστότοπους WordPress είναι καλά τεκμηριωμένη.
Θα περάσουμε από τρεις προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του 404 δεν βρέθηκαν nginx wordpress σε αυτό το άρθρο. Επαναφορά των μόνιμων συνδέσμων στο WordPress. Ανάκτηση των περιεχομένων του αρχείου πρόσβασης your.ht. Απενεργοποίηση των προσθηκών και των θεμάτων σας. Αλλά πριν ξεκινήσουμε τη δουλειά, ας ρίξουμε μια ματιά Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 404 στο wordpress και ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες. Ας ξεκινήσουμε αυτό το πάρτι)
Τι είναι το σφάλμα 404 στο WordPress;
Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση η διεύθυνση url που ζητήθηκε ήταν δεν βρέθηκε σε αυτόν τον διακομιστή. wordpress μια σελίδα και το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν μπορεί να τη βρει, θα λάβετε awordpress Σφάλμα 404 wp-admin. Η εμφάνιση του μηνύματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, ο Firefox θα σας δώσει μια προειδοποίηση “404 δεν βρέθηκε”. Το Chrome, από την άλλη πλευρά, εμφανίζει α 404 σελίδα δεν βρέθηκε wordpress localhost ειδοποίηση σφάλματος.
Αυτό είναι λάθος.”
Ένα σφάλμα 404 στο Google Chrome
Ενώ τα προεπιλεγμένα μηνύματα σφάλματος μπορεί να προκαλούν σύγχυση, κάθε ιστότοπος μπορεί να προσαρμόσει τη δική του σελίδα σφάλματος 404. Αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά τους επιτρέπει να εξηγούν στους επισκέπτες ότι ο ιστότοπος είναι λειτουργικός και ότι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι με τη σελίδα που προσπαθούν να βρουν.
Ένα σφάλμα WordPress 404 μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, ανεξάρτητα από το πώς εμφανίζονται.
Αυτά είναι μερικά από αυτά. Μια διεύθυνση URL που έχει πληκτρολογηθεί λάθος. Σε άλλες περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι τόσο απλό όσο η πληκτρολόγηση ενός επιπλέον γράμματος στη διεύθυνση URL της σελίδας. Προβλήματα με την προσωρινή αποθήκευση. Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας λειτουργεί για όλους τους άλλους, το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά τη σελίδα που προσπαθείτε να προβάλετε ενώ δεν είναι διαθέσιμη, επομένως θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το σφάλμα 404.
Πρόβλημα με τις ρυθμίσεις DNS (Διακομιστής ονομάτων τομέα). Εάν ο τομέας σας δεν έχει ακόμη μεταδοθεί στον διακομιστή DNS που χρησιμοποιείτε, θα λάβετε ένα σφάλμα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία από τις σελίδες του ιστότοπού σας.
Ζητήματα με τη συμβατότητα του WordPress. Τα προβλήματα με μια προσθήκη ή ένα θέμα μπορεί μερικές φορές να έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο το WordPress δημιουργεί διευθύνσεις URL και μόνιμους συνδέσμους για τον ιστότοπό σας. Ένα σφάλμα μόνιμους συνδέσμους WordPress 404 συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε μια διεύθυνση URL που δεν λειτουργεί πλέον.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το σφάλμα 404 δεν είναι αποκλειστικό του WordPress. Μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία έχει κατασκευαστεί ο ιστότοπός σας. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, ωστόσο, έχετε ένα πλεονέκτημα: υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε εάν λάβετε ένα σφάλμα WordPress 404.
Πριν ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων του wordpress σελίδα δεν βρέθηκε αλλά υπάρχει, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα. Θα αλλάζετε αρχεία στο WordPress backend στις επόμενες ενότητες. Θα σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν πάει στραβά. Ωστόσο, κάθε φορά που είστε έτοιμοι να κάνετε αλλαγές σε ευαίσθητα αρχεία στο WordPress, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε πρώτα ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας, για κάθε ενδεχόμενο.
Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του WordPress αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να αποκτήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας μέσω του πίνακα διαχείρισης του Hostinger. Χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου του Hostinger για λήψη αντιγράφου ασφαλείας ιστότοπου
Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να λάβετε έναν υπολογιστή-πελάτη File Transfer Protocol (FTP) και να τον ρυθμίσετε. Το FileZilla είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που έχει όλες τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ FTP στο παρελθόν, μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για να αποκτήσετε απευθείας πρόσβαση στον ιστότοπό σας στο Hostinger. Μετά από αυτό, όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να αρχίσετε να διορθώνετε αυτές τις σελίδες του WordPress 404.
Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα 404 στο WordPress
Τα προβλήματα που δεν εντοπίστηκαν στη σελίδα WordPress μπορεί μερικές φορές να εξαφανιστούν από μόνα τους. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν φταίει ένα πρόβλημα με τον πάροχο φιλοξενίας ιστού. Συνιστούμε να ανανεώσετε τον ιστότοπό σας αφού του δώσετε πέντε ή δέκα λεπτά για να τακτοποιηθεί πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σοβαρή αντιμετώπιση προβλημάτων. Εάν το σφάλμα παραμείνει για περισσότερα από λίγα λεπτά, είναι ασφαλές να πιστέψετε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ιστότοπό σας. Σε αυτό το σενάριο, ας εξετάσουμε τρεις διαφορετικές επιλογές μία προς μία.
1. Επαναφέρετε τους Μόνιμους Συνδέσμους στο WordPress
Ένα πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο το WordPress παράγει τους μόνιμους συνδέσμους σας είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους λόγους που δεν βρέθηκε το wordpress 404. Όπως ίσως γνωρίζετε, το WordPress σάς προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για το στυλ των συνδέσμων στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τροποποιήσετε την πλατφόρμα για να χρησιμοποιήσετε απλούς αριθμητικούς συνδέσμους ή να κάνετε το όνομα κάθε ανάρτησης ως URL:
2.Αλλαγή της δομής των μόνιμων συνδέσμων στο WordPress
Σε κάθε περίπτωση, εάν λάβετε ένα σφάλμα wordpress 404 not found σε ένα άρθρο του WordPress, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επαναφέρετε τους μόνιμους συνδέσμους σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν από τους δύο τρόπους: μέσω του πίνακα ελέγχου σας ή μέσω FTP. Εάν έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου σας, θα πρέπει να ολοκληρώσετε τα υπόλοιπα βήματα σε αυτήν την ενότητα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, προχωρήστε στο δεύτερο βήμα.
Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στην καρτέλα Ρυθμίσεις Μόνιμοι σύνδεσμοι εάν μπορείτε να μπείτε στον πίνακα ελέγχου σας. Αφού συνδεθείτε, σημειώστε ποια δομή χρησιμοποιεί τώρα ο ιστότοπός σας. Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις μόνιμου συνδέσμου του WordPress, θα πρέπει να το τροποποιήσετε στιγμιαία, αλλά θα το αλλάξετε ξανά σε λίγο. Προς το παρόν, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε την επιλογή Απλό κάτω από τις Κοινές ρυθμίσεις:
3. Οι αλλαγές στη δομή των μόνιμων συνδέσμων σας θα αποθηκευτούν
Η σελίδα θα ανανεωθεί. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο των προηγούμενων μόνιμων συνδέσμων και να αποθηκεύσετε ξανά τις τροποποιήσεις σας. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει όταν πρόκειται για την επαναφορά της δομής των μόνιμων συνδέσμων του WordPress.
Τώρα προχωρήστε και επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας όπως θα κάνατε συνήθως. Εξετάστε τις σελίδες που παρήγαγαν προηγουμένως σφάλματα WordPress 404 για να ελέγξετε αν συνεχίζουν να το κάνουν. Εάν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί, δώστε στον εαυτό σας ένα χτύπημα στην πλάτη – χρειαζόσασταν μόνο μία λήψη για να το λύσετε!
4. Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα και τα θέματα του WordPress
Όπως συζητήσαμε προηγουμένως, ανάλογα με τις ρυθμίσεις τους, οι προσθήκες και τα θέματά σας ενδέχεται περιστασιακά να έχουν αντίκτυπο στη δομή της διεύθυνσης URL του WordPress. Εάν έχετε δοκιμάσει μία ή και τις δύο προηγούμενες προσεγγίσεις και το ζήτημα του WordPress 404 παραμένει, η καλύτερη επιλογή σας είναι να απενεργοποιήσετε τα θέματα και τις προσθήκες σας.
Ανάλογα με το αν έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου σας ή όχι, υπάρχουν δύο επιλογές.
Εάν έχετε πρόσβαση, μεταβείτε στο Plugins > All Plugins και επαναλάβετε τα παρακάτω βήματα για καθεμία από τις προσθήκες σας. Απενεργοποιήστε την προσθήκη κάνοντας κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση κάτω από το όνομά της. Ελέγξτε για να επαληθεύσετε εάν το σφάλμα wordpress 404 not found εξακολουθεί να υπάρχει στον ιστότοπό σας. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ενεργοποιήστε ξανά την προσθήκη που είχατε απενεργοποιήσει προηγουμένως.
5. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το επόμενο πρόσθετο στη λίστα.
Ο στόχος σας είναι να αποκλείσετε κάθε πρόσθετο ως πιθανό ύποπτο ένα προς ένα. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε όλα ταυτόχρονα, ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, μια μόνο προσθήκη είναι η πηγή των προβλημάτων σας. Έχετε τρεις εναλλακτικές λύσεις εάν η απενεργοποίηση μιας από τις προσθήκες σας επιλύσει το πρόβλημα. Μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις, να απενεργοποιήσετε προσωρινά την προσθήκη μέχρι να είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση ή να τη διαγράψετε και να αναζητήσετε μια εναλλακτική.
Εάν δεν φταίει καμία από τις προσθήκες σας, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά ότι το ενεργό θέμα σας δεν είναι η πηγή του προβλήματος που δεν βρέθηκε στο wordpress 404. Επειδή πρέπει να ελέγξετε μόνο ένα θέμα, αυτή η προσέγγιση είναι πολύ πιο γρήγορη. Αλλάξτε το ενεργό σας θέμα σε κάτι άλλο στην καρτέλα Θέματα.
Επισκέφθηκε 17 φορές, 1 επίσκεψη(εις) σήμερα