Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Steam Deck κατά τη μορφοποίηση της κάρτας SD;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Steam Deck κατά τη μορφοποίηση της κάρτας SD;

Το Steam Deck είναι η απάντηση της Valve στην άνοδο των φορητών υπολογιστών παιχνιδιών. Είναι μια αρκετά προσεγμένη συσκευή, αλλά όπως κάθε άλλο κομμάτι της τεχνολογίας, έχει ελαττώματα που μερικές φορές μπορεί να εμποδίσουν την εμπειρία του χρήστη.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για σφάλματα μορφοποίησης κάρτας SD στο Steam Deck, τους λόγους τους και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το σφάλμα προκαλείται κυρίως από μια αναντιστοιχία συστήματος αρχείων μεταξύ του εγγενούς συστήματος αρχείων της κάρτας SD και αυτού που χρησιμοποιείται από το SteamOS που βασίζεται σε Linux του Steam Deck. Από προεπιλογή, οι περισσότερες κάρτες SD θα φέρουν είτε FAT32 είτε NTFS ως προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί καλά με το Steam Deck.

Ωστόσο, εάν η κάρτα που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε βρίσκεται ήδη σε EXT4, η μορφοποίηση της χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο μορφοποίησης του Steam Deck θα την αντικαταστήσει με ένα άλλο σύστημα αρχείων EXT4, πιθανώς να καταστραφεί η κάρτα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος e84 στο Steam;

Ανάγνωση:  Τι είναι Lead Generation: Κορυφαίες δημιουργικές ιδέες για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες πιο γρήγορα!

Ακολουθούν τέσσερις επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δοκιμάστε να επανασυνδεθείτε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε την κάρτα και να προσπαθήσετε να την τοποθετήσετε ξανά. Η ακατάλληλη επαφή μεταξύ της κάρτας και των τερματικών της συσκευής ανάγνωσης μπορεί συχνά να προκαλέσει τέτοια προβλήματα. Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική θύρα USB.

Μορφοποιήστε την κάρτα πριν τη χρήση

Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας στο Steam Deck, πρέπει να τη μορφοποιήσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επιφάνειας εργασίας του Steam Deck. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

Βήμα 1: Μπείτε στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας και τοποθετήστε την κάρτα σας. Θα πρέπει να δείτε ένα εικονίδιο κάρτας microSD στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επισημάνετε το και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σύστημα καρτέλα και κάντε κλικ στο Μορφοποίηση κάρτας SD κουμπί.

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η μορφή και η κάρτα θα εκτελεστεί όπως αναμένεται.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το Άγνωστο σφάλμα κατά την εκτέλεση του clflush;

Διαμορφώστε την κάρτα σε FAT32

Μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή (ή ακόμα και smartphone) για να διαμορφώσετε την κάρτα σε FAT32 ή NTFS, εάν έχετε να κάνετε με μια ιδιαίτερα μεγάλη κάρτα μνήμης (256 GB ή μεγαλύτερη).

Ανάγνωση:  Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση των μέσων: Αντιμετώπιση προβλημάτων διακομιστή, δικτύου και μορφής

Αυτό διασφαλίζει ότι η κάρτα είναι στην αρχική της μορφή πριν μπει στο Steam Deck, έτσι ώστε το ενσωματωμένο εργαλείο μορφοποίησης να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Εάν δεν έχετε δεύτερο υπολογιστή ή συσκευή στη διάθεσή σας, μπορείτε να εκκινήσετε στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας του Steam Deck και να χρησιμοποιήσετε το KDE Partition Manager που είναι εγκατεστημένο στο Linux από προεπιλογή για να μορφοποιήσετε την κάρτα.

Καθαρίστε το εσωτερικό

Η σκόνη ή τα υπολείμματα στο εσωτερικό της συσκευής ανάγνωσης καρτών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ακατάλληλη ή ακόμα και να αποτρέψουν την επαφή μεταξύ των ακροδεκτών της κάρτας και της συσκευής ανάγνωσης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια βούρτσα ή ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα για να καθαρίσετε το εσωτερικό και δοκιμάστε να συνδέσετε ξανά την κάρτα SD.

Διαβάστε επίσης: Σφάλμα Steam Deck κατά την αφαίρεση από το repo: 4 Διορθώσεις