Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Atmosphere 2001-0123 στο Switch;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Atmosphere 2001-0123 στο Switch;

Φωτογραφία: Sundry Photography / Shutterstock.com

Εάν είστε φανατικός χρήστης του Switch που του αρέσει να ασχολείται με την κονσόλα σας, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει το περιβόητο σφάλμα Atmosphere 2001-0123 στο Switch.

Αυτό το ενοχλητικό σφάλμα τείνει προς τα πίσω όταν προσπαθείτε να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή από το μενού του homebrew, εμποδίζοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στο αγαπημένο σας προσαρμοσμένο υλικολογισμικό.

Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εμβαθύνουμε στις αιτίες αυτού του σφάλματος, θα προσφέρουμε αποτελεσματικές λύσεις για να το διορθώσουμε και θα μοιραστούμε πολύτιμες συμβουλές για το πώς να το αποφύγετε στο μέλλον.

Κατανόηση του σφάλματος Atmosphere 2001-0123

Το Atmosphere, ένα προσαρμοσμένο υλικολογισμικό για το Nintendo Switch, είναι μια δημοφιλής επιλογή για την εκτέλεση εφαρμογών homebrew, παιχνιδιών και mods. Αναπτύχθηκε και ενημερώνεται τακτικά από τους δημιουργούς του, προσφέρει ευελιξία και ευκολία.

Ωστόσο, όπως κάθε πολύπλοκο λογισμικό, το Atmosphere δεν εξαιρείται από σφάλματα που μπορούν να οδηγήσουν σε σφάλματα και δυσλειτουργίες. Ένα τέτοιο λάθος είναι το περιβόητο 2001-0123, το «μοιραίο σφάλμα».

Ανάγνωση:  5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάπτυξη της επιχείρησης

Αυτό το σφάλμα προκύπτει όταν το Atmosphere αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά τη φόρτωση μιας λειτουργικής μονάδας συστήματος ή ενός τίτλου παιχνιδιού, με αποτέλεσμα μια μαύρη οθόνη με κόκκινο κείμενο που εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα: Κωδικός σφάλματος: 2001-0123 (0xf601).

Αν και το αναγνωριστικό τίτλου και το όνομα αρχείου αναφοράς μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη αιτία, το μήνυμα παραμένει συνεπές. Αυτό το σφάλμα σημαίνει ότι κάτι στον κώδικα ή τη διαμόρφωση του Atmosphere έχει πάει στραβά, εμποδίζοντας την κανονική λειτουργία του.

Η βάση σύνδεσης Nintendo Switch δεν λειτουργεί: 6 Διορθώσεις

Επίλυση σφάλματος Atmosphere 2001-0123

Υπάρχουν αρκετές πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του σφάλματος Atmosphere 2001-0123, ανάλογα με την υποκείμενη αιτία.

Μπορείτε να εξετάσετε τις ακόλουθες διορθώσεις για να επιλύσετε το σφάλμα.

Ενημερώστε το Atmosphere στην πιο πρόσφατη έκδοση

Οι ξεπερασμένες ή μη συμβατές εκδόσεις του Atmosphere ενδέχεται να έρχονται σε σύγκρουση με το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό ή παιχνίδια του Switch, προκαλώντας το σφάλμα. Για ενημέρωση, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Awoo Installer ή κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση από το GitHub και μεταφέρετε τα αρχεία στην κάρτα SD σας.

Ενημερώστε το Nintendo Switch

Η ενημέρωση τόσο του Atmosphere όσο και της κονσόλας Nintendo είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο είναι απαραίτητες οι ενημερώσεις για το Atmosphere, αλλά η διατήρηση της κονσόλας Nintendo ενημερωμένη είναι επίσης ύψιστης σημασίας.

Ανάγνωση:  Απόκτηση Κεχριμπάρι από Κερουλαίο από το Elden Ring

Όταν το Atmosphere κυκλοφορεί μια νέα έκδοση υλικολογισμικού με συναρπαστικές δυνατότητες, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσετε ότι η κονσόλα Nintendo σας ενημερώνεται ανάλογα. Η τελευταία έκδοση υλικολογισμικού της Nintendo έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατή με την πιο πρόσφατη έκδοση Atmosphere.

Εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των εκδόσεων λογισμικού, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση σε πολλές δυνατότητες και λειτουργίες. Ελέγχετε πάντα για την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υλικολογισμικού της κονσόλας Nintendo για να αποφύγετε τέτοια ζητήματα. Μόλις ανακαλύψετε μια νέα έκδοση, ενημερώστε την αμέσως.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Nintendo

Μερικές φορές, η προσωρινή μνήμη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με πολλές λειτουργίες του gadget. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε συνήθεια να εκκαθαρίζετε την προσωρινή μνήμη περιστασιακά.

Κατευθύνομαι προς Σύστημα > Επιλογές μορφοποίησης > Επαναφορά προσωρινής μνήμης για να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στην κονσόλα παιχνιδιών Nintendo.

Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε την κονσόλα σας και δείτε αν διορθώνει το σφάλμα Atmosphere 2001-0123.

Το PS5 έρχεται με καλώδιο HDMI 2.1;

Διαγράψτε ή μετονομάστε το φάκελο /atmosphere/contents

Αυτός ο φάκελος περιέχει προσαρμοσμένες μονάδες συστήματος και ενημερώσεις κώδικα που φορτώνει το Atmosphere κατά την εκκίνηση. Μερικές φορές, αυτά τα στοιχεία μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους ή με το επίσημο υλικολογισμικό, οδηγώντας σε σφάλματα. Για να εκτελέσετε αυτό το βήμα, χρησιμοποιήστε διαχειριστές αρχείων όπως το NX Shell ή συνδέστε την κάρτα SD σε έναν υπολογιστή.

Ανάγνωση:  Κουπόνια Hekka και εκπτωτικοί κωδικοί

Ελέγξτε την κάρτα SD για σφάλματα ή φθορές

Μια ελαττωματική ή κατεστραμμένη κάρτα SD μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων, προκαλώντας το σφάλμα. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το H2testw, το CHKDSK στα Windows ή το Disk Utility σε Mac για σάρωση για σφάλματα ή κατεστραμμένους τομείς.

Αντιμετωπίστε τυχόν προβλήματα μορφοποιώντας την κάρτα SD ή αντικαθιστώντας την με μια νέα, εάν χρειάζεται.

Επανεγκαταστήστε τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές σας

Ένα κατεστραμμένο αρχείο παιχνιδιού ή εφαρμογής μπορεί να είναι η βασική αιτία του σφάλματος, παρεμποδίζοντας τη σωστή φόρτωση του Atmosphere. Επανεγκαταστήστε παιχνίδια ή εφαρμογές χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Goldleaf ή το Tinfoil ή καταργήστε τα από τις ρυθμίσεις του Switch και κάντε επανάληψη λήψης από το eShop ή το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας NAND

Εάν οι παραπάνω λύσεις αποδειχθούν αναποτελεσματικές, η επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας NAND μπορεί να διορθώσει τυχόν κατεστραμμένα αρχεία συστήματος που προκαλούνται από το Atmosphere. Βεβαιωθείτε πάντα ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας NAND πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Hekate ή το SX OS για αυτή τη διαδικασία.

Μπορείτε να κάνετε ροή Netflix στο Nintendo Switch;

Πρόληψη του σφάλματος Atmosphere 2001-0123 στο μέλλον

Για να αποφύγετε την επανάληψη του σφάλματος Atmosphere 2001-0123, ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές όταν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό στο διακόπτη σας:

  • Πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του NAND σας πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε CFW ή homebrew. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να επαναφέρετε τον διακόπτη σας στην αρχική του κατάσταση, εάν κάτι πάει στραβά.
  • Ενημερώνετε τακτικά το Atmosphere και το υλικολογισμικό του Switch πριν εκτελέσετε νέα παιχνίδια ή εφαρμογές. Αυτό εξασφαλίζει συμβατότητα και σταθερότητα.
  • Βασιστείτε μόνο σε αξιόπιστες πηγές για τη λήψη αρχείων, παιχνιδιών, εφαρμογών και mods CFW. Προστατέψτε το Switch σας από πιθανά κακόβουλα προγράμματα, ιούς ή κατεστραμμένα αρχεία.
  • Βγάλτε με ασφάλεια την κάρτα SD πριν την αφαιρέσετε από το διακόπτη ή τον υπολογιστή σας για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων ή την καταστροφή που μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα.
Ανάγνωση:  SEM εναντίον SEO – Ποιο πρέπει να πάτε;

Μπορείτε να επιλύσετε αποτελεσματικά αυτό το σφάλμα χρησιμοποιώντας τις διορθώσεις που περιγράψαμε – ενημέρωση Atmosphere, διαχείριση φακέλων, έλεγχος καρτών SD, επανεγκατάσταση περιεχομένου και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας NAND – και απολαύστε μια ομαλή εμπειρία CFW.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος Nintendo Switch 2137 8056;