Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 8 του Jura Z7;

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 8 του Jura Z7;

Αν είστε λάτρης του καφέ, ίσως έχετε ακούσει για τις μηχανές παρασκευής καφέ της Jura. Είναι κομψά σχεδιασμένες αυτοματοποιημένες μηχανές καφέ. Οι μηχανές καφέ είναι συνήθως περίπλοκες και συχνά χαλάνε. Αυτό συνήθως διαταράσσει τη ρουτίνα και τη διάθεσή σας. Ωστόσο, οι καφετιέρες της Jura σας δίνουν ένα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι σημαίνει το σφάλμα 8 σε ένα Jura Z7 και πώς μπορείτε να το διορθώσετε για να επαναφέρετε το λανθασμένο πρόγραμμά σας στο κανονικό.

Διαβάστε επίσης: Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίου πιάτων Bosch

Το σφάλμα 8 σε ένα μοντέλο Jura Impressa Z7 παρουσιάζεται όταν ο κύκλος παρασκευής παραμένει ατελής. Αυτός ο αριθμός σφάλματος εμφανίζεται επίσης στην οθόνη LCD της καφετιέρας. Με απλά λόγια, ένας κύκλος παρασκευής παραμένει ατελής όταν μπλοκάρει μια μονάδα παρασκευής ή μια ομάδα παρασκευής. Μερικά ερωτήματα που προκύπτουν από αυτό είναι:

Τι είναι ένα μονάδα/ομάδα παρασκευής;

Μια μονάδα παρασκευής ή μια ομάδα παρασκευής καφέ είναι μια επέκταση μπροστά από την καφετιέρα στην οποία μπορείτε να συνδέσετε ένα portafilter για να φτιάξετε expresso. Αυτή η ομάδα παρασκευής είναι μεγάλη και βαριά. Εδώ, το ζεστό νερό συνεχίζει να ρέει συνεχώς μέσω αυτής της μονάδας.

Ανάγνωση:  Πώς να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος για VR;

Γιατί μπλοκάρει μια μονάδα παρασκευής;

 • Το σταθερό ζεστό νερό κάνει τα έμβολα στη μονάδα παρασκευής να διογκώνονται και τελικά φθείρονται.
 • Αυτό το σφάλμα μπορεί επίσης να προκύψει εάν οι φλάντζες ή οι στεγανοποιήσεις του εμβόλου που προστατεύουν από διαρροή στα έμβολα ενδέχεται να σπάσουν.
 • Περισσεύει καφές στη μονάδα παρασκευής, εάν δεν καθαρίζεται τακτικά ή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
 • Μια καφετιέρα με κινητήρα ταχυτήτων 12 V αλέθει τους κόκκους καφέ σε σκόνη. εάν εκπέμπει χαμηλό βουητό, το μηχάνημα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.
 • Εάν αυτός ο κινητήρας μετάδοσης κίνησης, ο οποίος θέτει σε κίνηση τη μονάδα/ομάδα παρασκευής με τη βοήθεια ενός κινητήριου άξονα, δεν μπορεί να φτάσει ή να έρθει σε επαφή με τον κινητήριο άξονα, παράγει δυνατό θόρυβο.
 • Εάν ο κινητήρας δεν κινείται καθόλου, τότε ο μετασχηματιστής είναι κατεστραμμένος.
 • Με τη βοήθεια ενός κωδικοποιητή, ο κινητήρας μετάδοσης μεταφέρει τον αριθμό των περιστροφών που έγιναν στην CPU. Εάν ο κωδικοποιητής χαλαρώσει, δεν θα μπορεί να στείλει τις σωστές πληροφορίες στην CPU.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα που εμφανίζει η καφετιέρα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Αφαιρέστε τη μονάδα ή την ομάδα παρασκευής και καθαρίστε την καλά για να ξεπλύνετε τα υπολείμματα καφέ.
 • Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε την καφετιέρα Jura, μπορείτε να την στείλετε για να ολοκληρωθεί το σέρβις της. Ωστόσο, εάν ανοίξετε το μηχάνημα Jura, μπορεί να είναι δύσκολο να το συναρμολογήσετε ξανά.
 • Εάν μπορείτε να ανοίξετε το μηχάνημα, λιπάνετε τα κινούμενα μέρη και αντικαταστήστε τις φλάντζες ή τις τσιμούχες του εμβόλου. Θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα αποστράγγισης ή απόρριψης, καθώς οποιαδήποτε απόφραξη εδώ οδηγεί στην απελευθέρωση νερού κυρίως στην πλάκα στάλαξης και όχι μέσω της βολής καφέ.
 • Μπορείτε να βάλετε ταμπλέτες αφαλάτωσης στο δοχείο νερού και να το αφήσετε να καθίσει εκεί για λίγο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να πλύνετε τη δεξαμενή.
Ανάγνωση:  Το Netflix δεν λειτουργεί στο Xfinity: Γρήγορη επιδιόρθωση

Όταν η καφετιέρα του Jura εμφανίσει σφάλμα 8, ενδέχεται να λάβετε και πικρό καφέ. Καθαρίζοντας τακτικά το μηχάνημα, μπορείτε να εξοικονομήσετε το κιβώτιο ταχυτήτων ή τον κινητήρα μετάδοσης κίνησης, κάτι που δεν θα οδηγήσει σε εμπλοκή της μονάδας παρασκευής/ομάδας παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: Κωδικός σφάλματος πλυντηρίου πιάτων Bosch e24: 5 Διορθώσεις

Σάνια Ουσμάνι

Σάνια Ουσμάνι

Πάντα περίεργος, ήρεμος και λίγο τρελός, μπορείς να με βρεις να ονειροπολώ ή να μελετώ. Μανιώδης αναγνώστης, ταξιδιώτης και απόφοιτος της Επιστήμης της Αεροπορίας, μου αρέσει να αποκτώ νέες εμπειρίες στη ζωή και να κοιτάζω τα αστέρια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της εδώ: [email protected]