Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να διορθώσετε το σήμα ελέγχου καλωδίου στην οθόνη;

Πώς να διορθώσετε το σήμα ελέγχου καλωδίου στην οθόνη;

Οι οθόνες γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες, ακριβείς στα χρώματα και γεμάτες δυνατότητες, αν μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματα. Ωστόσο, εξακολουθούν να περιορίζονται κάπως από τις θύρες IO σε αυτές, γεγονός που μπορεί να περιορίσει σοβαρά τις επιλογές συνδεσιμότητας σας. Επιπλέον, τα καλώδια οθόνης μπορεί να προκαλούν σύγχυση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά πρότυπα μεταξύ των οποίων μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το γιατί λαμβάνετε σφάλμα “check cable signal” στην οθόνη σας και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Οθόνες 24 έναντι 27 έναντι 32 ιντσών: 5 σημεία ομιλίας

Τι προκαλεί το σφάλμα Check Cable Signal;

Όπως μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε από το ίδιο το μήνυμα σφάλματος, μια προτροπή σήματος καλωδίου ελέγχου στην οθόνη σας γενικά σημαίνει ότι ο υπολογιστής, ο φορητός υπολογιστής, η κονσόλα ή η συσκευή πηγής, γενικά, δεν στέλνει σήματα στην οθόνη και ως εκ τούτου βλέπετε τη μαύρη οθόνη με την προτροπή. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό.

  • Η συσκευή πηγής είναι απενεργοποιημένη ή αδράνεια
  • Το καλώδιο δεν έχει συνδεθεί σωστά
  • Το καλώδιο είναι κατεστραμμένο ή δεν είναι συμβατό
  • Κατεστραμμένες θύρες εισόδου ή εξόδου βίντεο
Ανάγνωση:  15 Best & Οι πιο αστείοι ιστότοποι για να ξεγελάσουν τους φίλους σας & Κανω πλακα

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σήματος καλωδίου ελέγχου;

Ακολουθούν επτά διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να φαίνεται σαν μια τραβηγμένη ιδέα σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει ένα σωρό φαινομενικά τυχαία σφάλματα που εμφανίζονται από το πουθενά. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε την οθόνη σας, να την αφήσετε έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Ελέγξτε τα καλώδια

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο που τρέχει μεταξύ της GPU και της οθόνης σας. Εφόσον η οθόνη ανάβει και εμφανίζει το σφάλμα, το πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το καλώδιο. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις είναι σταθερά στη θέση τους και ότι το καλώδιο δεν έχει καμία φυσική ζημιά. Εάν έχετε ένα επιπλέον ξαπλωμένο, φροντίστε να αλλάξετε καλώδια επίσης.

Ελέγξτε την κάρτα βίντεο

Εάν τίποτα δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, δοκιμάστε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας και να ελέγξετε εάν η κάρτα γραφικών σας είναι σταθερά στη θέση της. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καμία φυσική ζημιά στην κάρτα σας, καθώς και μια σπασμένη κάρτα δεν θα μπορεί να στείλει σήματα οθόνης σε τίποτα. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα η GPU σας να βρίσκεται σε λάθος υποδοχή PCIe ή τα καλώδια τροφοδοσίας PCIe να μην συνδέονται και να την καθιστούν ανενεργή.

Ανάγνωση:  Το τηλέφωνό μου έχει ασύρματη φόρτιση;

Δοκιμάστε άλλες θύρες βίντεο

Εάν μια θύρα HDMI ή Displayport δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη θύρα εξόδου βίντεο στη μητρική πλακέτα ή τη GPU ή άλλη θύρα εισόδου στην οθόνη σας. Μερικές φορές οι νεκρές θύρες μπορούν να περιορίσουν τις επικοινωνίες και το πρόβλημα είναι πιο κοινό από ό,τι νομίζετε.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις θύρες εξόδου βίντεο στη μητρική σας πλακέτα αφού εγκαταστήσετε σωστά την GPU σας. Ορισμένες CPU δεν διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης βίντεο, που σημαίνει ότι δεν θα έχετε σωστή έξοδο βίντεο χωρίς αποκλειστική GPU και σε τέτοιες περιπτώσεις η λήψη εξόδου βίντεο από το HDMI ή το Displayport της μητρικής πλακέτας μπορεί να σας βοηθήσει.

Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης της GPU

Η χρήση της διαχείρισης συσκευών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλα τα προγράμματα οδήγησης σε οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή στον υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης GPU.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ Αρχή και επιλέξτε Διαχειριστή της συσκευής από το μενού.

Πώς να διορθώσετε το Σφάλμα DX11 Feature Level 10.0 στο Fortnite;

Βήμα 2: Κάτω από Προσαρμογείς οθόνης, βρείτε το όνομα της κάρτας γραφικών σας, κάντε δεξί κλικ πάνω της και κάντε κλικ σε Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης.

Πώς να διορθώσετε το Σφάλμα DX11 Feature Level 10.0 στο Fortnite;

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης. Τα Windows θα αναζητήσουν αυτόματα και θα κάνουν λήψη των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για τη συγκεκριμένη GPU σας.

Ανάγνωση:  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Hot Corners σε Mac και iPad;
Πώς να διορθώσετε το Σφάλμα DX11 Feature Level 10.0 στο Fortnite;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα ενημερώσει τα προγράμματα οδήγησης μια χαρά. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια νέα αρχή, κάντε κλικ Απεγκατάσταση συσκευής και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να αναγκάσετε τα Windows να εγκαταστήσουν τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα ενημερώσετε αργότερα.

Δοκιμάστε άλλη οθόνη

Ναι, δεν θα έχετε όλοι πρόσβαση σε μια εξωτερική οθόνη για να δοκιμάσετε αυτό το βήμα, αλλά αν το κάνετε, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καλώδιο και θύρα στη GPU σας με μια άλλη οθόνη. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το πρόβλημα είναι στην οθόνη ή στο καλώδιο ή στη GPU.

Αντικαταστήστε ή επιδιορθώστε τη GPU

Εάν η κάρτα γραφικών βρίσκεται, στην πραγματικότητα, στη σωστή θέση, το πιθανότερο είναι ότι έχετε πρόβλημα με τη GPU και χρειάζεται αντικατάσταση ή επισκευή. Εάν χρησιμοποιείτε μια αρκετά πρόσφατη GPU, θα πρέπει να μπορείτε να την επισκευάσετε. Διαφορετικά, δεν είναι κακή ιδέα να σκεφτείτε μια αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα με την είσοδο της οθόνης Dell στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας;