Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να διορθώσετε το μη επιτυχές UPNP;

Πώς να διορθώσετε το μη επιτυχές UPNP;

Το Xbox της Microsoft είναι η κορυφαία κονσόλα της εταιρείας και ο κύριος αντίπαλος του Playstation της Sony. Και οι δύο κονσόλες είναι μάλλον καλές στους δικούς τους χώρους, αλλά η αποκλειστικότητα του παιχνιδιού και τα οικοσυστήματα συχνά αναγκάζουν τους χρήστες να αποφασίσουν για το ένα ή το άλλο. Τούτου λεχθέντος, ακριβώς όπως το Playstation, το Xbox έχει επίσης το δικό του μερίδιο προβλημάτων.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το σφάλμα μη επιτυχούς UPnP στο Xbox, τις αιτίες του και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από μια σειρά ζητημάτων, όπως ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  • Δεν έχετε ενεργοποιήσει το UPNP στο δρομολογητή σας.
  • Ζητήματα συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο.
  • Οι θύρες που απαιτούνται από το Xbox δεν είναι ανοιχτές.
  • Περιορισμοί NAT ή τείχους προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Xbox 0x97e107df;

Ακολουθούν επτά διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Επανεκκινήστε την κονσόλα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε την κονσόλα σας. Η επανεκκίνηση σχεδόν οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής μπορεί να διορθώσει άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Ανάγνωση:  Πώς να φορτίσετε ένα Vuse χωρίς φορτιστή;

Ενεργοποιήστε το UPNP στις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας

Ένας άλλος αρκετά σημαντικός έλεγχος είναι να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις του δρομολογητή σας έχουν ενεργοποιημένο το UPNP. Δεδομένου ότι οι διαφορετικοί δρομολογητές έχουν διαφορετικό υλικολογισμικό και, επομένως, διαφορετικές τοποθεσίες για τις ρυθμίσεις UPNP, Port Forwarding και DMZ, θα πρέπει να ψάξετε στο δρομολογητή σας για να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις. Μόλις το κάνετε, ενεργοποιήστε το UPNP, επανεκκινήστε το δρομολογητή και δοκιμάστε ξανά.

Χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο κατάταξης (Ιούλιος)

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα κατά την ανάκτηση καρέ στο Premiere;

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο

Στη συνέχεια, ελέγξτε εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο λειτουργεί καλά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο και ότι η ισχύς του σήματος WiFi είναι αρκετά ισχυρή ώστε η κονσόλα σας να λαμβάνει ένα καλό σήμα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το συνδέσετε μέσω LAN.

Μπορείτε να ελέγξετε τη σύνδεση στο διαδίκτυο στην κονσόλα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη του Xbox, πατήστε το Χ κουμπί στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το μενού. Επιλέγω Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κατευθυνθείτε προς Δίκτυο, ακολουθούμενη από Ρυθμίσεις δικτύου.

Βήμα 3: Επιλέγω Δοκιμή ρυθμίσεων δικτύου για να εκτελέσετε μια διαγνωστική δοκιμή δικτύου.

Αλλαγή τύπου NAT

Εάν ο δρομολογητής σας έχει NAT τύπου 3, που αλλιώς ονομάζεται αυστηρό, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με ένα παιχνίδι, καθώς οι αυστηροί τύποι NAT συχνά αποκλείουν την κυκλοφορία του Διαδικτύου σε μη βασικά προγράμματα. Εάν έχετε πρόσβαση διαχειριστή στο δίκτυό σας, δοκιμάστε να αλλάξετε τον τύπο NAT για να δείτε εάν αυτό επιλύει το σφάλμα σας.

Ανάγνωση:  Πώς να προσθέσετε AirTag στο δεύτερο τηλέφωνο;

Ανοίξτε τις απαιτούμενες θύρες

Τώρα, ενώ τα βήματα για κάθε δρομολογητή θα διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, αλλά εδώ είναι μια γενική ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε.

Βήμα 1: Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του δρομολογητή σας. Αυτή θα ήταν γενικά η προεπιλεγμένη πύλη σας. Στην περίπτωσή μου, είναι 192.168.0.1

Πώς να ανοίξετε τη θύρα RDP για να επιτρέψετε την απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας;

Βήμα 2: Συνδεθείτε στις ρυθμίσεις του δρομολογητή και αναζητήστε ρυθμίσεις προώθησης θύρας. Στο ρούτερ μου είναι κάτω από το Εφαρμογές αυτί.

Πώς να ανοίξετε τη θύρα RDP για να επιτρέψετε την απομακρυσμένη πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας;

Η Microsoft συνιστά να ανοίξετε τις ακόλουθες θύρες για το Xbox

Αριθμός θύρας Πρωτόκολλο
88 UDP
3074 UDP και TCP
53 UDP και TCP
80 TCP
500 UDP
3544 UDP
4500 UDP

Διόρθωση: Σφάλμα προετοιμασίας της συμπληρωματικής λίστας πρόσβασης ομάδας

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου στο Xbox σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν εσφαλμένων διαμορφώσεων που ενδέχεται να σας προκαλούν προβλήματα.

Βήμα 1: Στην αρχική οθόνη του Xbox, πατήστε το Χ κουμπί στο χειριστήριό σας για να ανοίξετε το μενού. Επιλέγω Ρυθμίσεις.

Βήμα 2: Κατευθυνθείτε προς Δίκτυο, ακολουθούμενη από Προηγμένες ρυθμίσεις.

Βήμα 3: Επίλεξε το Εναλλακτική διεύθυνση MAC επιλογή.

Βήμα 4: Στη συνέχεια επιλέξτε Σαφή.

Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε το Xbox και δοκιμάστε ξανά.

Επαναφέρετε το Xbox σας

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα με το υλικολογισμικό της κονσόλας σας. Δοκιμάστε να το επαναφέρετε για να δείτε αν αυτό λύνει το πρόβλημά σας.

Ανάγνωση:  Αξίζει να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPad σας;

Η διαδικασία επαναφοράς είναι επίσης σχετικά εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας όταν η κονσόλα σας είναι ενεργοποιημένη για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μόλις σβήσει, αφήστε το κουμπί, περιμένετε άλλα 10-15 δευτερόλεπτα και επανεκκινήστε την κονσόλα.

Διαβάστε επίσης: Κωδικός σφάλματος Xbox 0x80190190: 5 διορθώσεις