Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να γράψετε μια σύσταση στο LinkedIn

Με τις κοινωνικές εξελίξεις, οι διαθέσιμες πλατφόρμες έχουν καταστήσει εύκολο τον εντοπισμό ευκαιριών εργασίας. Για παράδειγμα, ο ιστότοπος του LinkedIn ήταν μια εξαιρετική ψηφιακή πλατφόρμα για όσους αναζητούν εργασία. Βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επαγγελματιών από τον ίδιο τομέα εξειδίκευσης.

Ένα ισχυρό δίκτυο συνδέσεων μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να βρει μια δουλειά είναι να γράψετε ο ένας στον άλλον προτάσεις LinkedIn.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές για να μάθετε πώς να γράψετε μια ουσιαστική και χρήσιμη πρόταση στο LinkedIn.

Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Πώς να γράψετε μια εξαιρετική πρόταση LinkedIn σε 5 απλά βήματα

Με 810 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερες από 57 εκατομμύρια εταιρείες εισηγμένες, το LinkedIn είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο και ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε το όνομά σας εκεί έξω. Μια βασική πτυχή του να κάνετε καλή εντύπωση στους άλλους είναι να μπορείτε να γράφετε εξαιρετικές συστάσεις για τους φίλους και τους συναδέλφους σας.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν γράφετε μια σύσταση στο LinkedIn:

Ανάγνωση:  Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας X / Twitter δημόσιο (μη ιδιωτικό)

1. Ανοίξτε με μια πιασάριστη γραμμή.

Ξεκινάτε πάντα με μια γραμμή που τραβάει την προσοχή που κεντρίζει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε αναγνώστη, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να περάσουν από τη σύστασή σας. Ο στόχος εδώ είναι να επισημάνετε το φοβερό του ατόμου που προτείνετε, επομένως φράσεις όπως “Η Νταϊάνα είναι η καλύτερη” ή “Ο Τζον είναι ένα απαραίτητο μέλος της ομάδας” απλά δεν θα λειτουργήσουν.

Οι γενικές φράσεις δεν είναι ενδιαφέρουσες και πολύ συνηθισμένες. Αντίθετα, ανοίξτε με κάτι που κάνει το άτομο που προτείνετε μοναδικό. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια ερώτηση που προκαλεί σκέψη έως ένα συναρπαστικό γεγονός.

Παράδειγμα

«Ένα ξεχωριστό ταλέντο όπως η Τζέιν είναι δύσκολο να βρεθεί».

«Σε μια θάλασσα υποψηφίων, το βιογραφικό του John ανεβαίνει πάντα στην κορυφή».

2. Γίνετε προσωπικά εξηγώντας τη φύση της επαγγελματικής σας σχέσης.

Όταν γράφετε μια πρόταση LinkedIn, το πλαίσιο είναι απαραίτητο. Είτε πρόκειται για έναν συνάδελφο που γνωρίζετε εδώ και χρόνια, για έναν ανώτερο, άμεση αναφορά ή για κάποιον που έχετε καθοδηγήσει, η παροχή λεπτομερειών για την επαγγελματική σας σχέση θα δώσει στη σύστασή σας μεγαλύτερη βαρύτητα.

Το πλαίσιο είναι επίσης απαραίτητο για τον αναγνώστη να καταλάβει γιατί προσφέρετε αυτήν την έγκριση. Εξηγήστε πώς γνωρίζετε το άτομο και πόσο καιρό είστε εξοικειωμένοι.

Παράδειγμα

«Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Άλεξ για δύο χρόνια ως άμεση αναφορά του».

“Για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, η Sarah χειρίζεται με τεχνογνωσία τις ευθύνες του συντονιστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το προσωπικό μάρκετινγκ της εταιρείας μου.”

3. Μοιραστείτε μια ξεχωριστή ιδιότητά τους.

Ανάγνωση:  Διορθώστε το Xbox Lag και αποκτήστε πιο ομαλή απόδοση παιχνιδιού

Μια σταθερή επαγγελματική σύνδεση ή σχέση είναι ένα πράγμα, αλλά η υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών με συγκεκριμένες ιστορίες και παραδείγματα θα κάνει τη σύστασή σας στο LinkedIn πιο πιστευτή και εντυπωσιακή.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην λέτε απλώς ότι κάποιος έχει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες ή είναι εξαιρετικός επικοινωνιακός. Αντίθετα, εξηγήστε πώς σας έχει εντυπωσιάσει το άτομο για να υποστηρίξετε τους ισχυρισμούς σας. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον αποδέκτη της σύστασής σας και να κάνετε τον έπαινο σας πιο πιστευτό και επιτακτικό.

Παράδειγμα

«Έχω δει από πρώτο χέρι πώς η Τζέιν διαπρέπει στη διαχείριση διαλειτουργικών έργων».

«Ως ανώτερος του Τζον, τον είδα να εκπληρώνει με συνέπεια ακόμη και τις πιο δύσκολες προθεσμίες».

4. Επισημάνετε τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους στην εταιρεία ή τον οργανισμό.

Το κλειδί για τη σύνταξη μιας γνήσιας πρότασης LinkedIn είναι η ανάδειξη των μοναδικών ταλέντων και επιτευγμάτων ενός ατόμου. Σε τελική ανάλυση, οι παραγωγικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να αποφέρουν 21% περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, επομένως είναι σημαντικό να επισημάνουμε πώς μπορεί να βασιστεί κανείς σε αυτό το άτομο, κάνοντάς το να ξεχωρίζει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα παραδείγματα περιπτώσεων που το άτομο έχει αποδείξει ότι είναι πολύτιμο για τον οργανισμό ή την ομάδα.

Παράδειγμα

«Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου της στο τμήμα μάρκετινγκ, η Νταϊάνα διατηρούσε πάντα μια εξαιρετική εργασιακή ηθική».

“Η σταθερά εκπληκτική απόδοση του John σε έργα που βασίζονται σε προθεσμίες τον έκανε βασικό μέλος της ομάδας.”

5. Ολοκληρώστε με μια προσεκτική γραμμή κλεισίματος.

Ανάγνωση:  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή Boxycharm το 2024

Τέλος, τερματίστε τη σύστασή σας στο LinkedIn δίνοντας μια θετική κίνηση στις σκέψεις σας και αφήνοντας το άτομο που προτείνετε να έχει κίνητρο να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τονίσετε πόσο εκτιμάτε τη συνεισφορά τους ή να εκφράσετε θαυμασμό για τις δεξιότητες ή τα ταλέντα τους.

Παράδειγμα

«Η συνεργασία με την Τζέιν ήταν ευχαρίστηση και ανυπομονώ να δω τα μελλοντικά της επιτεύγματα».

“Ο Τζον είναι πραγματικά ένα πλεονέκτημα για την ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει σε όλες τις μελλοντικές του προσπάθειες.”

Αυτά είναι τα πέντε βασικά βήματα για να γράψετε μια ισχυρή σύσταση στο LinkedIn που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την επαγγελματική φήμη των συναδέλφων σας. Να είστε γνήσιοι και χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα παραδείγματα για να γράψετε μια στοχαστική πρόταση στο LinkedIn που θα αφήσει θετική εντύπωση.

Αν θέλετε να δείτε πώς είναι μια σύσταση για έναν υπάλληλο, έναν πρώην συνάδελφο ή έναν διευθυντή, μη διστάσετε να δείτε τις παρακάτω:

Παραδείγματα καλύτερων προτάσεων LinkedIn

Όταν προτείνετε στο LinkedIn, η αυθεντικότητα είναι ζωτικής σημασίας. Με άλλα λόγια, η παροχή μιας ακριβούς απεικόνισης του ατόμου που προτείνετε και των δεξιοτήτων του είναι επιτακτική.

Εστιάστε πάντα στις θετικές πτυχές του χαρακτήρα και της εργασιακής ηθικής του ατόμου και προσπαθήστε να τονίσετε τις ιδιότητες που το κάνουν πολύτιμο μέλος της ομάδας ή του οργανισμού του.

Ανάγνωση:  Πόσους συνδρομητές έχει το MrBeast το 2024;

Δείγμα σύστασης LinkedIn για έναν υπάλληλο

Η σύσταση στο LinkedIn σε έναν από τους υπαλλήλους σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την εκτίμησή σας για την εξαιρετική δουλειά τους. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, απλώς χρησιμοποιήστε τα πέντε βήματα που περιγράφονται παραπάνω ως οδηγό.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ισχυρής σύστασης του LinkedIn για έναν υπάλληλο εταιρείας διαχείρισης εκδηλώσεων:

«Ο Alex είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και εργατικούς διοργανωτές εκδηλώσεων με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ. Πάντα πηγαίνει πάνω και πέρα ​​για να εξασφαλίσει ότι κάθε εκδήλωση θα πετύχει. Η προσοχή του στη λεπτομέρεια είναι άψογη και έχει μια μοναδική ικανότητα να σκέφτεται έξω από το κουτί για να βρει δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα.

Έχω δει από πρώτο χέρι πώς ο Alex μπορεί να χειριστεί ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με ευκολία. Έχει πάντα ψύχραιμο κεφάλι και παραμένει ήρεμος υπό πίεση. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που είναι τόσο επιτυχημένος ως προγραμματιστής εκδηλώσεων.

Ο Alex έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του τμήματος εκδηλώσεων μας. Οι ακούραστες προσπάθειες και η αφοσίωσή του τον έχουν κάνει ένα ανεκτίμητο μέλος της ομάδας και δεν αμφιβάλλω ότι θα συνεχίσει να διαπρέπει. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες και δεν μπορώ να τον ευχαριστήσω αρκετά για όλα όσα έχει κάνει. Ευχαριστώ, Άλεξ!»

Δείγμα σύστασης LinkedIn για πρώην συνάδελφο

Όταν γράφετε μια σύσταση LinkedIn για έναν πρώην συνάδελφο, είναι σημαντικό να εστιάσετε στις δεξιότητες και τα επιτεύγματά του ενώ εργάζεστε μαζί σας.

Χρησιμοποιήστε παραδείγματα και επισημάνετε πώς πρόσθεσαν αξία στην ομάδα ή τον οργανισμό σας.

Ακολουθεί ένα δείγμα σύστασης για έναν πρώην υπάλληλο σε ένα πρακτορείο δημοσίων σχέσεων:

«Η Αλίκη δεν είναι μόνο μια ταλαντούχα συγγραφέας αλλά και μια στρατηγική στοχαστής. Έχοντας πάντα πρώτα τις ανάγκες των πελατών της, ήταν σε θέση να παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτη. Ήταν προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια και είχε την ικανότητα να βρίσκει καινοτόμες απαντήσεις σε προκλήσεις που άλλοι δίσταζαν να δοκιμάσουν.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με την Alice σε πολλά έργα υψηλού προφίλ, και ήταν πάντα μια αληθινή επαγγελματίας. Η Alice είναι πραγματικά ένα προικισμένο άτομο και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να διαπρέπει στις μελλοντικές της προσπάθειες. Σίγουρα θα είναι ένα πλεονέκτημα για οποιονδήποτε άλλο οργανισμό συμμετέχει».

Δείγμα Σύστασης LinkedIn για Διευθυντή

Είναι σημαντικό να τονίσετε πώς το αφεντικό σας ήταν αποτελεσματικός ηγέτης και σας υποστήριζε ως υπάλληλο. Να είστε συγκεκριμένοι και να δώσετε παραδείγματα των επιτευγμάτων ή των βασικών δυνατοτήτων τους.

Δείτε αυτό το παράδειγμα:

«Η Τζέιν ήταν ένα τρομερό αφεντικό και μια εξαιρετική φίλη τα τελευταία πέντε χρόνια. Έβαζε πάντα τις ανάγκες της ομάδας της πάνω από όλα και συνεχώς έκανε τα πάντα για να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλους. Η Τζέιν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να βοηθήσει την επαγγελματική μου εξέλιξη και να με βοηθήσει να εξοικειωθώ με την επιχείρηση.

Η συμπόνια της την έκανε αγαπητή σε όλους στο προσωπικό μας. Οι ηγετικές της ικανότητες είναι πραγματικά απαράμιλλες και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του οργανισμού μας. Αναμφίβολα θα συνεχίσει να διαπρέπει στην καριέρα της και της εύχομαι τα καλύτερα. Ευχαριστώ, Τζέιν!»

Η κατώτατη γραμμή

Η σύσταση στο LinkedIn είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε την υποστήριξη και την εκτίμησή σας για τη σκληρή δουλειά κάποιου. Γράψτε μια συναρπαστική και εμπνευσμένη σύσταση LinkedIn ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται.

Επίσης, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βεβαιωθείτε ότι το άτομο που προτείνετε ξεχωρίζει από όλους αυτούς τους αιτούντες λόγω της καλής συστατικής επιστολής που έχετε γράψει.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις συστάσεις του LinkedIn

1. Πρέπει να δώσετε μια σύσταση στο LinkedIn;

Ναι, καθώς οι προτάσεις του LinkedIn μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησής σας. Αυτό σας κάνει πιο ορατούς σε υπεύθυνους προσλήψεων και επαγγελματίες, βελτιώνοντας το επαγγελματικό σας δίκτυο.

2. Ποιος είναι ο σκοπός των συστάσεων του LinkedIn;

Οι προτάσεις του LinkedIn μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τους συναδέλφους σας επαγγελματίες να ενισχύσετε την αξιοπιστία σας. Εάν έχετε συναδέλφους που γράφουν έναν έπαινο για τη δουλειά σας, αυτό δίνει στους υπεύθυνους προσλήψεων μια ιδέα για το πόσο σπουδαίοι είστε στον τρέχοντα τομέα σας.