Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να γράψετε μια επόμενη γραμμή θέματος email; + Παραδείγματα

Οι γραμμές θέματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη ενός email, αλλά συχνά παραβλέπονται επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε την ίδια γραμμή θέματος σε κάθε email. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι εάν επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας, και ειδικά τις γραμμές θέματος των επακόλουθων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πιθανότητές σας να λάβετε απάντηση αυξάνονται σημαντικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η εύρεση μιας καλής γραμμής θέματος για τη συνέχεια του email μπορεί να είναι δύσκολη. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε τις γραμμές θέματος που ακολουθούν, καθώς και παραδείγματα και επεξηγήσεις για να ανοίξετε τα email σας και να απαντήσετε γρήγορα. Ας αρχίσουμε!

Γιατί είναι σημαντικές οι γραμμές θέματος του email παρακολούθησης;

Το θέμα ενός επόμενου email είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο παραλήπτης και τελικά αποφασίζει αν θα ανοίξει το email σας ή όχι. Μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος για να κάνετε καλή εντύπωση, να ενδιαφερθείτε στους υποψήφιους πελάτες σας για αυτά που έχετε να πείτε και να δώσετε τον τόνο στη συνέχεια.

Εάν είστε έμπορος, πωλητής ή επιχειρηματίας, γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να ανοίξετε τα email σας και να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών email σας. Και αν στέλνετε ένα επόμενο email, είναι ακόμη πιο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο παραλήπτης σας το ανοίγει, ώστε να μπορεί να δει το μήνυμά σας και τι έχετε να προσφέρετε. Σε τελική ανάλυση, ένα καλό email παρακολούθησης πωλήσεων σε συνδυασμό με μια εξαιρετική γραμμή θέματος προσθέτει αξία και κάνει το ταξίδι του αγοραστή σας πιο ευχάριστο.

Βέλτιστες πρακτικές για τις συνεχόμενες γραμμές θέματος email

Ένα καλό θέμα πρέπει να είναι σαφές, περιεκτικό και επίκαιρο. Θα πρέπει επίσης να είναι προσωπικό και σημαντικό για τον παραλήπτη. Αναρωτιέστε πώς να ονομάσετε ένα επόμενο email; Δείτε αυτές τις συμβουλές:

1. Κρατήστε το σύντομο και γλυκό.

Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η γραμμή θέματός σας είναι σύντομη και ακριβής, καθώς πάνω από το 85% των ανθρώπων ελέγχουν τα email τους στα κινητά τους τηλέφωνα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ο παραλήπτης να δει μια ημιτελή ή μεγάλη, τραβηγμένη γραμμή θέματος και να σκεφτεί “Δεν έχω χρόνο για αυτό”. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι και λαμβάνουν πολλά email κάθε μέρα, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δικό σας ξεχωρίζει. Διατηρήστε τη γραμμή θέματός σας κάτω από 50 χαρακτήρες αν είναι δυνατόν και πηγαίνετε κατευθείαν στο θέμα.

Ανάγνωση:  Κορυφαία 5 Εργαλεία Ελέγχου Ανταγωνιστών Κοινωνικών Μέσων

2. Κάντε το φυσικό και ομιλητικό.

Η γραμμή θέματος του επόμενου email σας θα πρέπει να ακούγεται σαν να μιλάτε με έναν φίλο, όχι σαν να γράφετε ένα δοκίμιο. Σε κανέναν δεν αρέσει να του μιλούν, γι’ αυτό αποφύγετε την υπερβολικά επίσημη γλώσσα. Αντίθετα, επιλέξτε έναν πιο συνομιλητικό και φιλικό τόνο.

3. Κάντε το πιασάρικο.

Θέλετε η γραμμή θέματός σας να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να κάνει τον παραλήπτη να θέλει να μάθει περισσότερα. Αλλά προσέξτε την υπερβολική δύναμη κλικ, καθώς μπορεί να έχει μπούμερανγκ και να σας κάνει να φαίνεστε αναξιόπιστοι. Ένας καλός τρόπος για να κάνετε το θέμα των επακόλουθων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας πιο ενδιαφέρον είναι να χρησιμοποιείτε τίτλους που δείχνουν περιέργεια, όπως “Το μυστικό για να λαμβάνετε περισσότερα email ανοίγει” ή “Το μόνο πράγμα που λείπει από τα επόμενα email σας”. Τίτλοι όπως αυτοί είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τον αναγνώστη να θέλει να μάθει περισσότερα.

4. Προσαρμόστε το με το όνομα του παραλήπτη.

Η προσθήκη προσωπικότητας στη γραμμή θέματός σας μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνετε το email σας να ξεχωρίζει, ειδικά όταν είναι ένα επόμενο email και έχετε ήδη δημιουργήσει κάποιο είδος σχέσης με τον υποψήφιο πελάτη σας.

5. Βελτιστοποιήστε και προσαρμόστε το απόσπασμα.

Ένα απόσπασμα είναι μια σύντομη περίληψη του email σας που εμφανίζεται κάτω από τη γραμμή θέματος στα περισσότερα εισερχόμενα email. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το απόσπασμά σας είναι ενδιαφέρον και προωθεί την ίντριγκα που ξεκίνησε στη γραμμή θέματος του επόμενου email σας. Αλλά θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι σχετικό με τον παραλήπτη, ώστε να γνωρίζει τι είναι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γιατί πρέπει να τους ενδιαφέρει.

6. Μην παραπλανήσετε τον παραλήπτη.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό δόλωμα κλικ στη γραμμή θέματος του επόμενου email σας για να πείσετε τον παραλήπτη να ανοίξει το μήνυμά σας. Ωστόσο, προσέξτε να μην είστε υπερβολικά παραπλανητικός, καθώς μπορεί να ενοχλήσει τον παραλήπτη σας ή, χειρότερα, να μοιάζει με email ηλεκτρονικού ψαρέματος, το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αποτελεί κοινή απειλή για την ασφάλεια. Να είστε ανοιχτοί στη γραμμή θέματός σας και να δώσετε μια σαφή αναπαράσταση του τι αφορά το επόμενο email σας.

Ανάγνωση:  30 Συνήθεις Ερωτήσεις SEO για Marketers & επιχειρηματίες

Τι βάζετε στη γραμμή θέματος ενός επόμενου email;

Ανάλογα με το τι θέλετε να παρακολουθήσετε, τα περιεχόμενα της γραμμής θέματος θα ποικίλλουν. Προτού λοιπόν μπούμε στις λεπτομέρειες, εδώ είναι μερικά παραδείγματα των καλύτερων θεμάτων για τα επακόλουθα email για όλες τις περιπτώσεις:

“Γεια και πάλι…” ή “Μια ωραία κουβέντα μαζί σου…”

Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά επειδή είναι εύκολο να τα θυμάστε, δίνουν έναν επαγγελματικό αλλά φιλικό τόνο και δείχνουν ότι θυμάστε το άτομο που στέλνετε email και θέλετε να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη σχέση μαζί του.

“Επόμενα βήματα”

Είναι σύντομο, σαφές και άμεσο και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από το “Πότε μπορούμε να συναντηθούμε ξανά…;” ή “Μπορώ να σε καλέσω…;” καθώς μεταφέρει ένα στοιχείο μεταμφίεσης. Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι είναι γενικά περίεργοι και ένα τόσο σύντομο επόμενο θέμα email είναι βέβαιο ότι θα τους κάνει να θέλουν να μάθουν περισσότερα και να ανοίξουν το email.

«Ξέχασα να αναφέρω…»

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα επόμενο email, επειδή δείχνει ότι δώσατε προσοχή στη συζήτηση και ότι έχετε κάτι σημαντικό να μοιραστείτε που πιστεύετε ότι θα τους ενδιαφέρει.

«Ας δούμε κι άλλα…»

Είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το “check in” και μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματική επειδή δείχνει ότι έχετε ήδη πάρει άδεια να επικοινωνήσετε μαζί μου και τώρα γράφετε επειδή έχετε περισσότερα να πείτε για το θέμα.

“Μπορείς να με βοηθήσεις με αυτό?”

Μια επόμενη γραμμή θέματος email όπως αυτή κάνει έκκληση στην ανάγκη του παραλήπτη να είναι χρήσιμος και χρήσιμος και μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματικός στη λήψη απάντησης. Δείχνει επίσης ότι ενδιαφέρεστε για αυτά που έχουν να πουν και εκτιμάτε τη γνώμη τους.

«Θα άλλαζε κάτι γνώμη;»

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσετε μετά από μια απόρριψη γιατί δείχνει ότι είστε επίμονοι αλλά και σέβεστε την απόφαση του άλλου. Αφήνει την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω συζήτηση και μπορεί απλώς να είναι αυτό που σας δίνει την απάντηση που ψάχνετε.

Ό,τι κι αν επιλέξετε από τα παραπάνω, θυμηθείτε να το κρατήσετε σύντομο και επίκαιρο και βεβαιωθείτε ότι η γραμμή θέματος ταιριάζει ακριβώς με το περιεχόμενο του email σας. Τώρα ας προχωρήσουμε σε πιο συγκεκριμένα παραδείγματα γραμμής θέματος για τα επόμενα email.

Γραμμή θέματος email παρακολούθησης διαδικτυακού σεμιναρίου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πάνω από το 50% των επαγγελματιών μάρκετινγκ βασίζονται σε διαδικτυακά σεμινάρια για την προώθηση, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μια ισχυρή στρατηγική παρακολούθησης. Ακολουθούν παραδείγματα εξαιρετικών γραμμών θέματος email παρακολούθησης διαδικτυακού σεμιναρίου:

Ανάγνωση:  Εργαλεία SEO ηλεκτρονικού εμπορίου: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση

“Η συμμετοχή σας εκτιμάται ιδιαίτερα”

“Μου άρεσε που σε είδα μαζί μας”

“Σχόλια για διαδικτυακό σεμινάριο”

“Αξιολογήστε μας για να μας μεγαλώσετε”

“Γρήγορη ερώτηση για το διαδικτυακό σεμινάριο”

“Ανοιχτό για συζήτηση μετά το webinar”

“Σύνοψη διαδικτυακού σεμιναρίου”

“Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία από το σημερινό διαδικτυακό σεμινάριο”

Εάν κάποιοι δεν παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριό σας για κάποιο λόγο, μπορείτε και πάλι να το αναπληρώσετε στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά το webinar. Το θέμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά το webinar θα ήταν κάπως έτσι:

“Έχασες ένα υπέροχο διαδικτυακό σεμινάριο”

“Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι χάσατε από το τελευταίο μας διαδικτυακό σεμινάριο”

“Περιμένουμε την παρουσία σας στις επόμενες συνεδρίες μας”

Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν εγγραφεί στο διαδικτυακό σεμινάριό σας αλλά να μην έχουν παρακολουθήσει πραγματικά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να στέλνετε επακόλουθα email και στις δύο ομάδες. Εάν θέλετε να αυξήσετε τη συμμετοχή στο επόμενο διαδικτυακό σας σεμινάριο, φροντίστε να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους εγγράφηκαν αλλά δεν συμμετείχαν στο θέμα, όπως:

“Τι σας εμπόδισε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό μας σεμινάριο;”

«Λυπούμαστε που δεν τα καταφέρατε»

«Μας έλειψες στην τελευταία μας συνεδρία».

Γραμμή θέματος email παρακολούθησης πωλήσεων

Η διαφορά μεταξύ μιας καλής γραμμής θέματος παρακολούθησης και μιας εξαιρετικής γραμμής θέματος είναι αυτό που ανοίγει και διαβάζει το email σας. Το μέσο ποσοστό ανοίγματος για τα επόμενα email είναι 15-20%, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές θέματός σας είναι σωστές. Ακολουθούν μερικά εξαιρετικά παραδείγματα γραμμών θέματος email παρακολούθησης πωλήσεων:

«Σας ενδιαφέρει ακόμα…;»

“Χ επιλογές για έναρξη”

«Πότε μπορούμε να περιμένουμε…;»

“Εδώ είναι οι πληροφορίες που σας υποσχέθηκα”

“Το ξέρω αυτο [topic of interest to your prospect];”

“Γρήγορη ερώτηση για…”

“Μπορώ να σας στείλω περισσότερες πληροφορίες…;”

«Είχατε την ευκαιρία να δείτε…;»

“Καμιά ενημέρωση…?”

Εάν θέλετε να αυξήσετε ακόμη περισσότερο τις τιμές ανοικτής χρήσης, χρησιμοποιήστε το όνομα του παραλήπτη ή της εταιρείας, αλλά προτού το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά τα ονόματα. Τίποτα δεν φωνάζει “δεν με νοιάζει για σένα” περισσότερο από ένα γενικό ή λάθος όνομα σε μια γραμμή θέματος. Οι λύσεις λογισμικού αυτοματισμού μάρκετινγκ μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό προσθέτοντας αυτόματα το όνομα του παραλήπτη στη γραμμή θέματος.

Τι ΔΕΝ είναι καλό θέμα για ένα επόμενο email;

Τώρα που καλύψαμε μια εξαιρετική γραμμή θέματος για τη συνέχεια του email, ήρθε η ώρα να δούμε τι δεν λειτουργεί πραγματικά. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα κακών γραμμών θέματος email συνέχειας που πρέπει να αποφύγετε:

“Απλώς συνδεθείτε…”

Αυτή είναι ίσως η πιο υπερβολική και αναποτελεσματική γραμμή θέματος. Είναι τεμπέλης, δεν παρέχει αξία και δεν κάνει τον παραλήπτη να θέλει να ανοίξει το email σας.

Ανάγνωση:  Πώς να διαγράψετε λογαριασμούς Instagram

“Ελπίζω να είσαι καλά”

Αυτή είναι μια άλλη πολύ συνηθισμένη γραμμή θέματος που δεν απασχολεί τον αναγνώστη ούτε προσθέτει αξία. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως ένας τρόπος προσπάθειας να φανεί ευγενικός ή επαγγελματικός, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται απλώς ως ανέντιμο.

“Λάβατε το τελευταίο μου email;”

Όχι μόνο αυτή η γραμμή θέματος είναι απίστευτα αγενής, αλλά είναι επίσης ένας σίγουρος τρόπος για να διαγράψετε το email σας χωρίς καν να το ανοίξετε. Εάν ο παραλήπτης δεν απάντησε στο τελευταίο email σας, υπάρχει λόγος για αυτό και η αποστολή μηνυμάτων παρακολούθησης δεν θα αλλάξει γνώμη.

«Πρέπει να προλάβουμε»

Αυτή η γραμμή θέματος δεν έχει αξία για τον παραλήπτη. Είναι επίσης πολύ ασαφές και δεν δίνει καμία ένδειξη για το τι αφορά το email, με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο πιθανό να ανοίξει.

“Έχω νέα…”

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε το email σας να ακούγεται σαν ανεπιθύμητο και αν είστε τυχεροί, μπορεί ακόμη και να παρακάμψει τις υπηρεσίες φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Αν έχετε νέα, πολύ καλά, αλλά μην το χρησιμοποιείτε ως θέμα γιατί δεν θα δελεάσει τον αναγνώστη να ανοίξει το email σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν δημιουργείτε τη γραμμή θέματος του επόμενου email σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητά τους είναι να τα κρατήσετε σύντομα, γλυκά και στο σημείο. Βεβαιωθείτε ότι προσθέτουν αξία στον παραλήπτη και αποφύγετε να προσπαθήσετε να του πουλήσετε κάτι. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα είστε στο δρόμο σας για να αυξήσετε τα ανοιχτά ποσοστά σας και να κάνετε περισσότερα άτομα να χρησιμοποιούν τα email σας.

Τελικές συμβουλές για την επιλογή της καλύτερης γραμμής θέματος του επόμενου email

Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία μιας αποτελεσματικής γραμμής θέματος αλληλογραφίας παρακολούθησης δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σας έχει δώσει μερικές καλές ιδέες για το πώς να τραβήξετε την προσοχή των πιθανών πελατών και να μεταδώσετε το μήνυμά σας. Απλώς θυμηθείτε να το κρατήσετε σύντομο, να εξατομικεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο και να δοκιμάσετε διαφορετικές γραμμές θέματος για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας. Και το πιο σημαντικό, διασκεδάστε με αυτό! Εξάλλου, λίγη δημιουργικότητα μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να ανοίξετε και να διαβάσετε το email σας.