Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να βελτιστοποιήσετε το γράφημα γνώσης της Google σε 5 βήματα

Το Γράφημα Γνώσης της Google συλλέγει και παρουσιάζει πληροφορίες από διάφορες πηγές για να παρέχει στους χρήστες ολοκληρωμένες, ακριβείς και γρήγορες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι το Γράφημα γνώσης της Google και θα εξερευνήσουμε πρακτικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε την πιθανότητα η Google να δημιουργήσει ένα Γράφημα γνώσης για την επιχείρηση ή τον ιστότοπό σας.

Τι είναι το Γράφημα Γνώσης της Google;

Το Γράφημα Γνώσης της Google είναι ένα καινοτόμο σύστημα που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ανακτούν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δεν είναι πλέον μόνο η ανάκτηση αποτελεσμάτων αναζήτησης. έχει να κάνει με την κατανόηση της πρόθεσης πίσω από αυτές τις αναζητήσεις και την παροχή ολοκληρωμένων, ουσιαστικών απαντήσεων.

Το Γράφημα Γνώσης είναι μια κολοσσιαία βάση δεδομένων που συλλέγει και ενσωματώνει πληροφορίες από πολλές πηγές για να παρέχει εμπλουτισμένα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στοχεύει στην κατανόηση γεγονότων για ανθρώπους, μέρη και πράγματα και πώς αυτές οι οντότητες συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό το δίκτυο γνώσεων ενισχύει την ικανότητα της Google να κατανοεί τα ερωτήματα αναζήτησης σε σχέση με το περιβάλλον τους, παρέχοντας τελικά πιο ακριβή και σχετικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για “Λεονάρντο Ντα Βίντσι” στο Google.

Αντί να παραθέτει απλώς ιστότοπους που σχετίζονται με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, το Γράφημα Γνώσης παρέχει ένα πλαίσιο —συχνά στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης— που περιλαμβάνει μια σύντομη περίληψη για αυτόν, τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του, διάσημα έργα και σχετικές αναζητήσεις. Αυτές οι πληροφορίες αντλούνται από διάφορες αξιόπιστες πηγές και παρουσιάζονται σε ενοποιημένη, εύκολα εύπεπτη μορφή.

Αυτή είναι η ουσία του Γραφήματος Γνώσης: όχι απλώς παροχή συνδέσμων, αλλά προσφορά γνώσης. Πρόκειται για τη σύνδεση των χρηστών με τις πιο σχετικές πληροφορίες με τρόπο αποτελεσματικό, αποτελεσματικό και με επίκεντρο τον χρήστη. Κατανοώντας και αξιοποιώντας αυτό το ισχυρό εργαλείο, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση SEO και την προβολή τους στο διαδίκτυο.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τους όρους “Πίνακας γνώσεων” και “Γράφημα γνώσης” εναλλακτικά, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ των δύο.

Γράφημα γνώσης vs Πίνακας γνώσης

Ο Πίνακας Γνώσης είναι α Δυνατότητα SERP που παρουσιάζει ένα οπτικό στιγμιότυπο πληροφοριών σχετικά με ένα θέμα (όπως η επιχείρησή σας ή μια επωνυμία) που προέρχεται από τη βάση δεδομένων πληροφοριών Γράφημα γνώσης.

Θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους Πίνακα Γνώσης αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Γράφημα γνώσης της Google έναντι εμπλουτισμένων αποσπασμάτων

Στον κόσμο της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, τόσο το Γράφημα Γνώσης της Google όσο και Πλούσια αποσπάσματα παίζουν κομβικούς ρόλους. Ενώ μοιράζονται τον κοινό στόχο της βελτίωσης της εμπειρίας των χρηστών παρέχοντας πιο λεπτομερή και σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης, λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.

Ανάγνωση:  Core Web Vitals: Τι είναι; Πώς είναι ζωτικής σημασίας για το SEO;

Το Γράφημα Γνώσης, όπως έχουμε συζητήσει, είναι μια εκτενής τράπεζα πληροφοριών που κατανοεί και παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με οντότητες και τις διασυνδέσεις τους. Παρέχει μια συνοπτική απάντηση από διάφορες πηγές, προσφέροντας στους χρήστες ολοκληρωμένη γνώση με μια ματιά. Αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται ως πλαίσιο—συχνά στη δεξιά πλευρά της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης—με συγκεντρωτικές πληροφορίες σχετικά με το ερώτημα αναζήτησης.

Από την άλλη πλευρά, τα Rich Snippets είναι ένας τύπος σήμανσης δομημένων δεδομένων που προστίθεται στο HTML του ιστότοπου. Αυτή η σήμανση παρέχει στις μηχανές αναζήτησης πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα ιστολόγιο συνταγών, ένα πλούσιο απόσπασμα θα μπορούσε να εμφανίσει μια εικόνα του πιάτου, τις βαθμολογίες, τον χρόνο μαγειρέματος και τον αριθμό των θερμίδων απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενώ και τα δύο εργαλεία στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, η εφαρμογή τους διαφέρει. Το Γράφημα γνώσης παρέχει ευρεία γνώση σχετικά με ένα θέμα, ενώ τα εμπλουτισμένα αποσπάσματα προσφέρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Ουσιαστικά, η Βελτιστοποίηση Γραφημάτων Γνώσης μπορεί να βελτιώσει τη συνολική προβολή και την εξουσία της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο, ενώ τα Rich Snippets μπορούν να ενισχύσουν την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες σας κάνοντας τις καταχωρίσεις σας να ξεχωρίζουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η κατανόηση και η αξιοποίηση και των δύο αυτών χαρακτηριστικών μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για τη στρατηγική SEO σας. Στην επόμενη ενότητα, θα εμβαθύνουμε σε πρακτικούς τρόπους βελτιστοποίησης του Γραφήματος Γνώσης για βελτιωμένη απόδοση SEO.

Γιατί το Optimize for the Knowledge Graph;

Όταν κάνετε βελτιστοποίηση για το Γράφημα γνώσης, επηρεάζετε άμεσα τις πληροφορίες που εμφανίζονται στον Πίνακα γνώσεων της Google. Αυτό αυξάνει την προβολή σας στο διαδίκτυο, αλλά παρέχει επίσης στους δυνητικούς πελάτες πρόσθετες πληροφορίες για την επιχείρηση ή την επωνυμία σας.

Ο Πίνακας γνώσεων βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία χρήστη. Λειτουργεί ως ενιαία υπηρεσία για βασικές πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, εξοικονομώντας χρόνο από τους χρήστες και κάνοντας το ταξίδι αναζήτησής τους πιο ομαλό.

Ένα πολυπληθές και ακριβές Πάνελ Γνώσης προσδίδει αξιοπιστία στην επιχείρησή σας. Στέλνει ένα μήνυμα σε δυνητικούς πελάτες ότι η επιχείρησή σας αναγνωρίζεται από την Google, ενσταλάσσοντας έτσι την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη στις προσφορές σας.

Τύποι και Παραδείγματα Γραφημάτων Γνώσης

Τα Γραφήματα Γνώσης διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, το καθένα εξυπηρετεί έναν μοναδικό σκοπό και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη με τον δικό του τρόπο.

Ανάγνωση:  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης στο Google Meet το 2024

Η κατανόηση αυτών των τύπων μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν καλύτερα την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Ας εμβαθύνουμε στους κύριους τύπους Γραφημάτων Γνώσης και ας εξερευνήσουμε παραδείγματα από την πραγματική ζωή του καθενός.

  • Πίνακας οντοτήτων: Αυτός ο τύπος Γραφήματος Γνώσης είναι ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος. Εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν αναζητάτε διάσημες οντότητες όπως άτομα, μέρη, οργανισμούς ή πράγματα. Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε “Apple Inc.,Εμφανίζεται ένα πλαίσιο με μια περίληψη σχετικά με την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας ίδρυσής της, των ιδρυτών, του τρέχοντος διευθύνοντος συμβούλου, των στοιχείων επικοινωνίας, της τιμής της μετοχής και πολλά άλλα.

  • Πάνελ επωνυμίας: Τα πάνελ επωνυμίας είναι παρόμοια με τα πλαίσια οντοτήτων, αλλά είναι ειδικά για επωνυμίες. Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση για μια επωνυμία, εμφανίζεται ένα πλαίσιο που περιέχει πληροφορίες όπως το λογότυπο της επωνυμίας, την περιγραφή, τον επίσημο ιστότοπο, τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα. Για παράδειγμα, η αναζήτηση για “Huckberry” θα εμφανίσει έναν πίνακα γνώσεων με όλες αυτές τις πληροφορίες.

  • Επίπεδο θέματος: Παρουσιάστηκε το 2018 ως βελτίωση στο Γράφημα Γνώσης, το Επίπεδο θέματος κατανοεί το βάθος και το εύρος ενός θέματος και μπορεί να εμφανίσει πιο σχετικό περιεχόμενο καθώς ο χρήστης βυθίζεται βαθύτερα σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε “κλιματική αλλαγή,Το Επίπεδο Θέματος μπορεί να εμφανίσει σχετικές έννοιες όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι αιτίες κ.λπ., επιτρέποντας στους χρήστες να εξερευνήσουν το θέμα σε βάθος.

Πώς να βελτιστοποιήσετε το Γράφημα Γνώσης της Google

Διεκδικήστε τον πίνακα γνώσεων σας

Με την αξίωση του πάνελ σας, αποκτάτε τον έλεγχο των πληροφοριών που εμφανίζονται σχετικά με την επωνυμία σας. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι είναι ενημερωμένο και αντιπροσωπεύει με ακρίβεια την επιχείρησή σας, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία σας και επηρεάζοντας τις αποφάσεις των πιθανών πελατών προς όφελός σας.

Δείτε πώς μπορείτε να διεκδικήσετε τον Πίνακα γνώσεων:

  • Αναζήτηση για την επιχείρησή σας: Ξεκινήστε αναζητώντας την επωνυμία σας στο Google. Εάν εμφανιστεί ένας πίνακας γνώσεων, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  • Ελέγξτε για “Αξίωση αυτού του πλαισίου γνώσεων”: Κοιτάξτε στο κάτω μέρος του πίνακα και κάντε κλικ στη φράση ‘Διεκδικήστε αυτό το πλαίσιο γνώσεων.’
  • Να επιβεβαιωθεί: Θα μεταφερθείτε στη σελίδα επαλήθευσης της Google όπου πρέπει να κάνετε κλικ στο ‘Επαληθεύω.’ Θα χρειαστεί επίσης να συνδεθείτε σε ένα από τα προφίλ που είναι συνδεδεμένα με τον Πίνακα γνώσεων σας. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λογαριασμός Facebook, Google, YouTube κ.λπ.
Ανάγνωση:  Χρειάζεστε βοήθεια για τη διαχείριση του ΜΚΟ σας; Χρησιμοποιήστε αυτά τα Τεχνικά Εργαλεία

Αποκτήστε τη δική σας σελίδα Wikipedia

Ο Πίνακας γνώσεων της Google αντλεί πληροφορίες από διάφορες αξιόπιστες πηγές για να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησής σας.

Μια κρίσιμη πηγή αυτών των πληροφοριών είναι η Wikipedia.

Ωστόσο, η απόκτηση της δικής σας σελίδας στη Wikipedia ή ακόμα και ενός backlink από τη Wikipedia δεν είναι μικρό κατόρθωμα και απαιτεί μια εδραιωμένη φήμη, η οποία μπορεί να μην είναι άμεσα εφικτή για όλες τις επιχειρήσεις.

Εάν δεν έχετε ακόμη σελίδα στη Wikipedia ή δεν έχετε τη φήμη να αποκτήσετε μια σελίδα στη Wikipedia, η Google δεν σας αφήνει απ’ έξω.

Λαμβάνει επίσης πληροφορίες από άλλους αξιόπιστους ιστότοπους όπως το Crunchbase, το LinkedIn, το CBinsights, το Yahoo και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με Kalicubeτο LinkedIn και το Crunchbase είναι οι δύο πλατφόρμες που χρησιμοποιεί περισσότερο η Google (μετά τη Wikipedia) για να συμπληρώσει τον Πίνακα Γνώσης.

Ως αποτέλεσμα, εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα Wikipedia για την επιχείρησή σας, θα σας πρότεινα να εστιάσετε πραγματικά σε βελτιστοποίηση του προφίλ σας στο LinkedIn και τη λίστα Crunchbase, διασφαλίζοντας ότι προσθέτετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε αυτές τις σελίδες.

Αυτοί οι ιστότοποι λειτουργούν ως αξιόπιστοι πληρεξούσιοι, παρέχοντας στην Google αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας ελλείψει σελίδας στη Wikipedia.

Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες της επιχείρησής σας είναι ενημερωμένες και ολοκληρωμένες σε αυτούς τους ιστότοπους.

Συμπληρώνοντας αυτούς τους ιστότοπους με πληροφορίες της επιχείρησής σας, όχι μόνο αυξάνετε τις πιθανότητές σας να εμφανιστείτε στον Πίνακα γνώσεων της Google, αλλά και ενισχύετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, δημιουργώντας πολλά σημεία επαφής για τους δυνητικούς πελάτες να ανακαλύψουν και να αλληλεπιδράσουν με την επωνυμία σας.

Προσθέστε Σήμανση σχήματος στον ιστότοπό σας

Σήμανση σχήματος, συγκεκριμένα το Τύπος οργάνωσης, παρέχει στην Google δομημένες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας. Με αυτήν τη σήμανση, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως:

  • Ονομα
  • Λογότυπο
  • Τοποθεσία
  • Ιδιοκτησία
  • Ιδρυτής

Με την ενσωμάτωση αυτών των δεδομένων στον ιστότοπό σας, βοηθάτε τα bot της Google να εξάγουν αποτελεσματικά βασικές λεπτομέρειες για την επιχείρησή σας. Είναι σημαντικό ότι η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να συμπληρώσει τον Πίνακα γνώσεων σας.

Δείτε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τη Σήμανση σχήματος οργανισμού στον ιστότοπό σας:

  • Προσδιορίστε βασικές πληροφορίες: Προσδιορίστε ποιες πληροφορίες θέλετε να δώσει προτεραιότητα η Google. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το όνομα της επιχείρησής σας, το λογότυπο, τα στοιχεία επικοινωνίας και την τοποθεσία, μεταξύ άλλων.
  • Δημιουργήστε τη Σήμανση Σχήματος: Χρησιμοποίησε ένα Πρόγραμμα δημιουργίας σήμανσης σχήματος για την παραγωγή της σήμανσης του Οργανισμού. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαδικτυακά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.
Ανάγνωση:  Κίνδυνοι απορρήτου από τη χρήση του ChatGPT

  • Ενσωματώστε τη Σήμανση στον Ιστότοπό σας: Αφού δημιουργήσετε τη σήμανση, προσθέστε την στον κώδικα του ιστότοπού σας, συνήθως στην ενότητα κεφαλίδας της αρχικής σας σελίδας.
  • Δοκιμάστε τη Σήμανση: Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο δοκιμής δομημένων δεδομένων της Google για να επαληθεύσετε τη σωστή εφαρμογή της σήμανσης.

Αν και η προσθήκη Σήμανσης σχήματος δεν εγγυάται τη συμπερίληψη στον Πίνακα γνώσεων, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές σας. Επιπλέον, βελτιστοποιεί τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης, βελτιώνοντας ενδεχομένως τη συνολική σας απόδοση SEO.

Επαληθεύστε τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας

Γνωρίζατε ότι η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες στις επαληθευμένες σελίδες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει τον Πίνακα γνώσεων;

Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες της επιχείρησής σας είναι ομοιόμορφες σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να παρέχουν μια συνεκτική εικόνα της επωνυμίας σας. Συνδέοντας τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ιστότοπό σας, όχι μόνο ενισχύετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, αλλά και δίνετε στην Google ακόμη περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να προσθέσει στο Γράφημα γνώσης της επιχείρησής σας.

Βελτιστοποιήστε το Google Business

Εάν η επιχείρησή σας διαθέτει φυσική βιτρίνα, ένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση της διαδικτυακής σας παρουσίας είναι η δημιουργία και βελτιστοποίηση ενός Εταιρικού προφίλ Google.

Αυτή η καταχώριση βελτιώνει την ορατότητά σας στην Αναζήτηση και στους Χάρτες Google, παρέχοντας στους δυνητικούς πελάτες σημαντικές πληροφορίες όπως η τοποθεσία σας, οι ώρες λειτουργίας και οι κριτικές πελατών με μια ματιά.

Αν και το Εταιρικό προφίλ Google δεν εγγυάται ότι η Google θα δημιουργήσει ένα Πλαίσιο γνώσεων για την επιχείρησή σας, λειτουργεί ως πρόσθετη πηγή πληροφοριών για την Google.

Ενισχύει την ηλεκτρονική ταυτότητα της επιχείρησής σας και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της προβολής σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Επομένως, είναι ένα ευεργετικό βήμα που πρέπει να κάνετε στη συνολική ψηφιακή στρατηγική σας.

συμπέρασμα

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση για το Γράφημα Γνώσης της Google και την ενίσχυση της προβολής της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών δεν εγγυάται άμεσα αποτελέσματα, ανοίγει το δρόμο για διαρκή ψηφιακή ανάπτυξη και επιτυχία.