Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να αποφύγετε τον φόρο δώρων

Το να δίνετε δώρα σε άλλους είναι μια πολύτιμη πρακτική, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις πιθανές φορολογικές επιπτώσεις. Ο ομοσπονδιακός φόρος δώρων επιβάλλεται όταν περιουσία, χρήματα ή περιουσία μεταφέρονται από ένα άτομο σε άλλο χωρίς αντίστοιχη ανταλλαγή. Ωστόσο, η παροχή δώρων μπορεί να αποφύγει την πληρωμή πρόσθετων φόρων, αρκεί να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να γνωρίζετε τους φορολογικούς κανονισμούς. Αυτό το άρθρο εξετάζει μερικούς τρόπους για να αποφύγετε τον φόρο δώρων.

Γνωρίστε το ετήσιο όριο αποκλεισμού σας και χρησιμοποιήστε το

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) επιτρέπει στα άτομα να κάνουν ετήσια δώρα σε οποιονδήποτε αριθμό παραληπτών πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό χωρίς να υπόκεινται σε φόρο δώρων. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, το ετήσιο όριο αποκλεισμού είναι 15.000 $ ανά άτομο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε δώρο έως και 15.000 $ σε όσα άτομα θέλετε χωρίς να υπόκεινται σε φόρο δώρου.

Δίνοντας δώρα: για ζευγάρια, διπλασιάστε τους αποκλεισμούς σας

Η κοινή χρήση δώρων επιτρέπει στα παντρεμένα ζευγάρια να συγκεντρώσουν τις συνεισφορές τους και να επωφεληθούν από την ετήσια εξαίρεση του φόρου δώρων. Αυτό επιτρέπει στο ζευγάρι να δίνει σε κάθε παραλήπτη έως και 30.000 $ κάθε χρόνο χωρίς φόρο δώρου. Τα ζευγάρια μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα δώρα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις φορολογικές συνέπειες χρησιμοποιώντας αυτήν την ισχυρή μέθοδο.

Ανάγνωση:  Προσβασιμότητα του Microsoft Office: Μια πορεία προς την παραγωγικότητα χωρίς αποκλεισμούς

Απαλλαγές για την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη: αφορολόγητες πληρωμές

Ο φόρος δώρων δεν ισχύει για χρήματα που καταβάλλονται απευθείας σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για ιατρικά έξοδα ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για δίδακτρα. Η αξιοποίηση αυτών των απαλλαγών μπορεί να είναι ένα στοχαστικό μέτρο για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε αγαπημένα πρόσωπα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε φόρους.

Εξαίρεση εφ’ όρου ζωής: Αφιερώστε περισσότερα χρήματα

Εκτός από τον ετήσιο αποκλεισμό, τα άτομα δικαιούνται εξαίρεση φόρου δώρου εφόρου ζωής, η οποία είναι σημαντική με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το ποσό των δώρων διάρκειας ζωής, καθώς ο φόρος δώρων ενεργοποιείται σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του ορίου. Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσετε με έναν φοροτεχνικό για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε το ποσό της τρέχουσας απαλλαγής σας.

529 Σχέδια: Φορολογικά πλεονεκτήματα για την εκπαίδευση

Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε ένα σχέδιο 529, ένα σχέδιο εξοικονόμησης με φορολογικά πλεονεκτήματα που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την αποταμίευση για μελλοντικές δαπάνες εκπαίδευσης. Αν και 529 συνεισφορές προγράμματος περιορίζονται στο ετήσιο ποσό εξαίρεσης φόρου δώρων, μπορούν να αυξηθούν αφορολόγητα, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται για εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δαπάνες.

Ανάγνωση:  Πώς να ψωνίσετε για ασφάλιση αυτοκινήτου

Δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς: Βοηθήστε άλλους και μειώστε τους φόρους σας

Ο φόρος δώρων συχνά δεν εφαρμόζεται σε δωρεές που γίνονται σε επιλέξιμες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να μειώσετε τη φορολογητέα περιουσία σας και να βοηθήσετε αξιόλογους σκοπούς εστιάζοντας τις δωρεές σας σε φιλανθρωπίες. Για να διασφαλίσετε ότι ο οργανισμός που έχετε επιλέξει πληροί τις προϋποθέσεις για εισφορές που εκπίπτουν φόρου, βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις της IRS.

Οικογενειακά δαχτυλίδια: Οργανωμένη οικονομική υποστήριξη

Δώστε στα μέλη της οικογένειας δομημένα δάνεια ως εναλλακτική λύση για δώρα σε μετρητά. Παρόλο που τα δάνεια πρέπει να τεκμηριώνονται σωστά και να ακολουθούν τους κατάλληλους κανόνες επιτοκίου, αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να βοηθήσετε κάποιον οικονομικά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του φόρου δώρων.

Συνοπτικά, μπορεί να ειπωθεί ότι η αποφυγή των φόρων δώρων απαιτεί την παροχή δώρων με προγραμματισμένο και ειδικό τρόπο. Μπορείτε να διαχειριστείτε την πολυπλοκότητα του φόρου δώρων, ενώ συνεχίζετε να γιορτάζετε και να υποστηρίζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, εκμεταλλευόμενοι τις ετήσιες εξαιρέσεις, κατανοώντας πρόσθετες απαλλαγές για εκπαιδευτικά και ιατρικά έξοδα και εξερευνώντας επιλογές όπως εξαιρέσεις εφ’ όρου ζωής και φιλανθρωπικές προσφορές. Για να διασφαλίσετε ότι συμμορφώνεστε με τους πιο πρόσφατους φορολογικούς κανόνες και κανονισμούς, συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν φοροτεχνικό.