Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να αποκτήσετε ζωντανή πρόσβαση στο TikTok

Προσπαθείτε να βρείτε αυτό το μαγικό βίντεο TikTok που θα κάνει τον λογαριασμό σας να γίνει viral; Αν και δεν το έχουμε, σας παρέχουμε μια μέθοδο για να πλησιάσετε. Το TikTok LIVE μπορεί να προσελκύσει νέους οπαδούς στον λογαριασμό σας και να διευκολύνει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ εσάς και του κοινού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την κάμερα και να αρχίσετε να μιλάτε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία.

Τι είναι το Live στο TikTok;

Το TikTok LIVE είναι βασικά ο τρόπος του TikTok για ζωντανή ροή βίντεο, παρόμοιος με το Facebook Live, το Instagram Live και το YouTube Live. Το TikTok LIVE, σύμφωνα με την πλατφόρμα, επιτρέπει στους χρήστες και τους παραγωγούς να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο. Ορισμένοι περιορισμοί ισχύουν για τις απαιτήσεις:

 • Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο TikTok Live, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 1.000 ακόλουθους (αν και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται hacking, περισσότερα για αυτό αργότερα).
 • Πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών για να ξεκινήσετε τη δική σας ζωντανή ροή.
 • Για να δώσετε και να λάβετε δώρα κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης, πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής, τα δώρα είναι ουσιαστικά εικονικές προσφορές από τους θαυμαστές σας που μπορούν να ανταλλαχθούν με πραγματικά χρήματα.

Πώς να κάνετε ροή βίντεο στο TikTok;

Εάν πληροίτε τις απαιτήσεις που αναφέρονται παραπάνω, ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας TikTok ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Ενεργοποιήστε την κάμερα.
 • Κάντε κύλιση στο μενού κάτω από το κόκκινο κουμπί μέχρι να βρείτε LIVE και πατήστε το.
 • Δώστε στη ροή σας έναν τίτλο.
 • Επιλέξτε το θέμα, την εικόνα εξωφύλλου και τυχόν πρόσθετα φίλτρα.
 • Πατήστε το κουμπί Μετάβαση LIVE (ροζ).
Ανάγνωση:  ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

Πώς να ξεκινήσετε μια ζωντανή μετάδοση στο TikTok χωρίς χίλιους ακόλουθους

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει τρόπος να μπείτε στο TikTok Live χωρίς να χρειάζεται να πληροίτε τα κριτήρια των 1.000 ακολούθων. Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε:

 • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας πατώντας το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία του προφίλ σας.
 • Κάντε κλικ στην Αναφορά προβλήματος.
 • Επιλέξτε “Δεν μπορώ να ξεκινήσω το TikTok LIVE”.
 • Επιλέξτε “Όχι” όταν ερωτηθείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε.
 • Στο πεδίο “Στείλτε μας σχόλια”, γράψτε κάτι σαν: “Γεια, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την πρόσβαση στο TikToK Live”. Θα μου επιτρέψετε να το χρησιμοποιήσω;
 • Αφού κάνετε κλικ στην Υποβολή, το TikTok Live θα είναι διαθέσιμο σε εσάς σε περίπου δύο ημέρες.

Βέλτιστες πρακτικές TikTok και ζωντανές συμβουλές

 1. Βάλτε έναν στόχο

Θέστε τους στόχους σας για το TikTok LIVE. Είναι ο στόχος σας να συνδεθείτε με την κοινότητά σας, να προωθήσετε ένα νέο προϊόν, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή να μοιραστείτε συγκεκριμένες πληροφορίες με το κοινό σας; Υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες εδώ και η απόφαση για έναν στόχο πριν από τη ζωντανή μετάδοση θα διασφαλίσει ότι η ζωντανή ροή σας είναι σχετική και προωθεί το σχέδιο μάρκετινγκ.

 1. Επιλέξτε ένα σχετικό θέμα

Αφού καθορίσετε τους στόχους σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε ένα θέμα που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Το θέμα σας πρέπει να είναι ενδιαφέρον. Ο τρόπος με τον οποίο οι ακόλουθοί σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν το προϊόν για να λύσουν ένα κοινό πρόβλημα μπορεί να είναι ένα θέμα εάν ο σκοπός σας είναι να προωθήσετε το νέο σας προϊόν. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να επιλέγετε ένα πιο γενικό θέμα κάθε μήνα και στη συνέχεια να φιλοξενείτε εβδομαδιαίες ζωντανές εκπομπές που καλύπτουν σχετικά θέματα.

 1. Κάντε ένα σχέδιο ζωής
Ανάγνωση:  Αναδημοσίευση περιεχομένου: Πώς να ανανεώσετε παλιές αναρτήσεις ιστολογίου για κέρδη SEO

Χρειάζεστε δομή εάν θέλετε οι θεατές να ενδιαφέρονται για τη ζωντανή ροή σας μέχρι το τέλος. Πριν πατήσετε το κόκκινο κουμπί GO, κάντε ένα σχέδιο για το πώς θα ξεκινήσει, θα προχωρήσει και θα τελειώσει η ζωντανή σας εκπομπή. Το να χαιρετάτε νέους θεατές και να συστήνεστε είναι συνήθως μια καλή ιδέα για να ξεκινήσετε. Μόλις συμμετάσχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων, εισαγάγετε το θέμα της ζωντανής ροής. Μπορείτε να τακτοποιήσετε το κέντρο της ροής σας όπως θέλετε, αρκεί να έχει νόημα και να κρατά το ενδιαφέρον των θεατών. Μια συνεδρία Q&A ή βήματα βίντεο με οδηγίες είναι δύο παραδείγματα.

 1. Μην ξεπερνάτε τα τριάντα λεπτά.

Αποφασίστε εκ των προτέρων πόσο καιρό θέλετε να μείνετε ζωντανοί. Δεδομένου ότι το TikTok έχει σχεδιαστεί για πιο σύντομο περιεχόμενο — ναι, ακόμη και ζωντανές μεταδόσεις — τα 30 λεπτά είναι μια εύλογη μέγιστη διάρκεια που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Αν και θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να πετύχετε τον στόχο σας, θέλετε επίσης να τον κρατήσετε αρκετά σύντομο ώστε οι θεατές να μπορούν να παραμείνουν μέχρι να είστε έτοιμοι να φύγετε. Ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα λήψης σάς βοηθά να παρακολουθείτε τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε πότε θα σταματήσετε τη ροή σας και να προχωρήσετε στην επόμενη ενότητα.

 1. Ενεργοποιήστε την κατάλληλη στιγμή
Ανάγνωση:  Πώς να επιταχύνετε τα βίντεο TikTok

Όσον αφορά το χρόνο, φροντίστε να ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας σε μια περίοδο που οι περισσότεροι χρήστες σας είναι συνδεδεμένοι. Κάνοντας αυτό θα έχετε τα περισσότερα likes και αλληλεπιδράσεις. Αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ενότητα Δραστηριότητα ακολούθων των αναλυτικών στοιχείων του TikTok. Αυτό είναι λογικό – θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αφοσίωση εάν μεταβείτε ζωντανά όταν το κοινό σας είναι συνδεδεμένο.

 1. Αποφύγετε τη χρήση σεναρίων

Στην πραγματικότητα, ο εκ των προτέρων προγραμματισμός είναι απαραίτητος. Αποφύγετε να κάνετε τα βίντεό σας να φαίνονται αναγκαστικά. Η αυθεντικότητα του μη φιλτραρισμένου περιεχομένου είναι μια από τις πιο ελκυστικές πτυχές του TikTok. Το κοινό σας στο TikTok ενδέχεται να μην συνδεθεί με τη ροή σας εάν είναι αναγκαστική και προκαθορισμένη. Η ζωή σας θα πρέπει να οργανωθεί με τρόπο που να ωφελεί τόσο εσάς όσο και το κοινό σας, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά χαλαρό ώστε να επιτρέπει τη φυσική επικοινωνία.

 1. Πάρτε ένα ποιοτικό κάθισμα

Η ζωντανή ροή και άλλο περιεχόμενο του TikTok δεν πρέπει να μαγειρεύονται υπερβολικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται υλικό κακής ποιότητας. Για να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα της ροής σας, επιλέξτε μια αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ελέγξτε την ποιότητα του ήχου και ελαχιστοποιήστε τον θόρυβο που αποσπά την προσοχή και τραβήξτε σε καλά φωτισμένες περιοχές (η λήψη μπροστά από ένα παράθυρο λειτουργεί καλά).

 1. Δώστε οδηγίες στο κοινό
Ανάγνωση:  Τι κάνει ένας σύμβουλος CRM; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πριν ολοκληρώσετε τη ζωντανή παρουσίασή σας, συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα. Συνοψίστε τα βασικά σημεία που θέλετε να αφαιρέσει το κοινό σας από τη ζωντανή εκδήλωση και πείτε του τι άλλο μπορεί να κάνει για να μάθει περισσότερα. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το αίτημα για παρακολούθηση ή την παραπομπή ατόμων στον ιστότοπό σας.

 1. Περισσότερη διαδραστικότητα

Η αλληλεπίδραση με τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο είναι ο πρωταρχικός στόχος του TikTok, όπως έχουμε ήδη συζητήσει. Δώστε προσοχή στις ερωτήσεις και απαντήστε σε αυτές. Ευχαριστήστε τους νέους ακόλουθους για την υποστήριξή τους και τα δώρα που μπορεί να έχετε λάβει κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με την κοινότητά σας, να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου είναι να μεταβείτε ζωντανά στο TikTok. Το πιο εύκολο είναι το πόσο απλό είναι! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε μπροστά στην κάμερα και να αρχίσετε να μιλάτε. δεν απαιτείται επεξεργασία. Η συμπερίληψη ενός φίλου ή ακόμα και ενός ακόλουθου στη ζωντανή ροή σας θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την αρχική σας ντροπαλότητα.