Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου σε μια ιστορία Instagram

Αν αναρωτιέστε πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου σε ένα Instagram Story, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάποια προσωπικότητα στις ιστορίες σας και να τις κάνετε να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, για να μην αναφέρουμε την ένταξη στη βιομηχανία μάρκετινγκ του Instagram. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι πάντα μια βόλτα στο πάρκο.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου μιας ιστορίας στο Instagram, οπότε ας ξεκινήσουμε!

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα φόντου στο Instagram Story;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή του χρώματος φόντου σε μια ιστορία Instagram. Το φόντο είναι πάντα λευκό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσθέσετε κείμενο ή εικόνες στην ιστορία σας που εμφανίζονται σε έγχρωμο φόντο.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν λίγο δύσκολο να αλλάξουν το φόντο της ιστορίας του Instagram. Εξάλλου, αν προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο να ξεπεράσετε αυτό το όριο ελέγχοντας τις ρυθμίσεις του Instagram, θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα ότι χάνετε το χρόνο σας. Αντίθετα, πρέπει να είστε δημιουργικοί.

Πίνακας περιεχομένων

Τύποι χρωμάτων φόντου Insta Story

Όπως είπαμε στην προηγούμενη ενότητα, δεν είναι δυνατό να αλλάξετε το χρώμα φόντου στις ίδιες τις ιστορίες σας στο Instagram. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μερικά κόλπα για να αφαιρέσετε το απλό φόντο της ιστορίας του Instagram και να παρουσιάσετε μια πιο ελκυστική φωτογραφία ή βίντεο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαύρο ή άσπρο φόντο για να κάνετε την ιστορία σας στο Instagram pop. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα έγχρωμο φόντο, όπως ροζ ή μπλε, για να προσθέσετε λίγη προσωπικότητα στο μήνυμά σας. Και τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κενό ή συμπαγές φόντο για μια πιο επαγγελματική εμφάνιση για την ιστορία σας στο Instagram.

Πώς να αλλάξετε το φόντο σε μια ιστορία Instagram

Τώρα που γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους χρωμάτων φόντου ιστορίας Instagram, ας εξηγήσουμε πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα φόντου για τις ελκυστικές ιστορίες Instagram.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών ή βίντεο. Αφού την κατεβάσετε και την εγκαταστήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε την καρτέλα “Δημιουργία”. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Instagram story”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ιστορία σας. Αφού το επιλέξετε, πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία”.

Στο μενού επεξεργασίας, επιλέξτε την επιλογή “Φόντο”. Εδώ, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα μαύρο ή άσπρο φόντο για την ιστορία σας στο Instagram. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα έγχρωμο φόντο, πατήστε το κουμπί “Χρώμα” και επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Αφού επιλέξετε το φόντο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πατήστε στο κουμπί “Τέλος”. Η ιστορία σας θα έχει πλέον νέο υπόβαθρο!

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στο Instagram το 2024

Πώς να αλλάξετε τη διαβάθμιση χρώματος φόντου στις ιστορίες σας στο Instagram

Δεν υπάρχει προκαθορισμένο σύνολο χρωμάτων που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο για την ιστορία IG σας. Χάρη στα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο και φωτογραφιών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φόντο οποιουδήποτε χρώματος θέλετε!

Για να αλλάξετε τη διαβάθμιση χρώματος φόντου στις ιστορίες σας στο Instagram:

1. Ανοίξτε την ιστορία στην προτιμώμενη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με το στυλό στο επάνω μέρος της οθόνης.

3. Επιλέξτε τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από την παλέτα.

4. Πατήστε στο εικονίδιο ‘+’ για να προσθέσετε περισσότερα χρώματα στη διαβάθμιση.

5. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να σύρετε τα χρώματα και να δημιουργήσετε την τέλεια διαβάθμιση.

6. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, πατήστε στο εικονίδιο με το σημάδι επιλογής για να το αποθηκεύσετε.

Και αυτό είναι περίπου! Αλλάξατε με επιτυχία τη διαβάθμιση χρώματος φόντου και το επόμενο βήμα σας είναι να ανεβάσετε την ιστορία.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του φόντου της ιστορίας του Instagram χωρίς να καλύψετε τη φωτογραφία

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Πιθανώς ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια δημοφιλή εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών πριν ανεβάσετε την ιστορία στο Instagram.

Ακολουθεί η βήμα προς βήμα περιγραφή της διαδικασίας:

 1. Επιλέξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να ανεβάσετε στην ιστορία σας.
 2. Ανοίξτε το σε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών.
 3. Επιλέξτε το εργαλείο “χρώμα φόντου”.
 4. Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε και εφαρμόστε το στο φόντο.
 5. Αποθηκεύστε το επεξεργασμένο αρχείο και μεταφορτώστε το στην ιστορία σας.
Ανάγνωση:  Πώς να επαναφέρετε γρήγορα τον κωδικό πρόσβασης Apple ID;

Αυτό είναι! Αυτός είναι ίσως ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε το κενό φόντο από την ιστορία σας στο Instagram. Επιπλέον, δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή γνώσεις, μόνο λίγη υπομονή και δημιουργικότητα.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων, υπάρχει ακόμα τρόπος να αλλάξετε το χρώμα φόντου της ιστορίας σας, αν και είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 1. Επιλέξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να ανεβάσετε στην ιστορία σας.
 2. Εξαγωγή του ως αρχείο PNG.
 3. Ανοίξτε το εξαγόμενο αρχείο σε οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών.
 4. Επιλέξτε το εργαλείο “χρώμα φόντου”.
 5. Επιλέξτε ροζ για μια συναρπαστική ιστορία Instagram και εφαρμόστε το στο φόντο.
 6. Αποθηκεύστε το επεξεργασμένο αρχείο και μεταφορτώστε το στην ιστορία σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η μέθοδος απαιτεί μερικά ακόμη βήματα και δεν είναι τόσο απλή όσο η πρώτη. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι εφικτό και μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα εάν ξέρετε τι κάνετε.

Η τελευταία μέθοδος που θέλουμε να αναφέρουμε εδώ είναι ίσως η πιο δύσκολη, αλλά δίνει τον μεγαλύτερο έλεγχο στην τελική εμφάνιση της ιστορίας σας. Απαιτεί τη χρήση μιας εφαρμογής επεξεργασίας βίντεο και την προσθήκη ενός στρώματος συμπαγούς χρώματος στην ιστορία σας.

Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα:

 1. Επιλέξτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να ανεβάσετε στην ιστορία σας.
 2. Ανοίξτε το σε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο.
 3. Προσθέστε ένα στρώμα σταθερού χρώματος πάνω από τη φωτογραφία ή το βίντεο.
 4. Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε.
 5. Προσαρμόστε την αδιαφάνεια του στρώματος χρώματος μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.
 6. Αποθηκεύστε το επεξεργασμένο αρχείο και μεταφορτώστε το στην ιστορία σας.
Ανάγνωση:  Τι είναι το B2B SaaS; Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για επιχειρηματικό λογισμικό

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και επίπεδα αδιαφάνειας μέχρι να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό. Εάν το κάνετε σωστά, έχετε ακόμη και την ευκαιρία να εμφανιστείτε στο ραντάρ των πλατφορμών μάρκετινγκ επιρροών.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου στο βίντεο Instagram Story

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο τρίτου μέρους. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά η διαδικασία είναι βασικά η ίδια.

 1. Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε και ανοίξτε το στην εφαρμογή.
 2. Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το φόντο.
 3. Αποθηκεύστε το βίντεο και ανεβάστε το στην ιστορία σας.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει! Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το χρώμα φόντου του βίντεο της ιστορίας σας στο Instagram χωρίς να καλύψετε το βίντεο.

συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου σε μια ιστορία Instagram, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε τις νέες σας δεξιότητες! Είτε θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση της ιστορίας σας είτε απλώς να προσθέσετε λίγη αίσθηση, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις ιστορίες σας να ξεχωρίζουν. Μην ξεχάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα και φόντο μέχρι να βρείτε αυτό που σας φαίνεται καλύτερο.