Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς να αλλάξετε το διάφραγμα στην Canon;

Πώς να αλλάξετε το διάφραγμα στην Canon;

Οι κάμερες Canon είναι από τις πιο δημοφιλείς στον πλανήτη για διάφορους λόγους, όπως η προσιτή τιμή, η προσβασιμότητα, η ευκολία επισκευής και η ευρεία διαθεσιμότητα. Είναι επίσης αρκετά εύκολο στη χρήση, ακόμα κι αν είστε εντελώς αρχάριοι.

Τούτου λεχθέντος, ανεξάρτητα από την κάμερα, ο έλεγχος των μεμονωμένων ρυθμίσεων είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε το διάφραγμα στη φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless της Canon.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα κλείστρου σε μια Canon DSLR;

Αλλαγή του διαφράγματος στις κάμερες Canon

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε το διάφραγμα στη φωτογραφική μηχανή Canon.

  • Χρήση του κουμπιού Av και του κύριου επιλογέα κάμερας (για κάμερες Canon EOS Rebel)
  • Χρήση του δεύτερου, αποκλειστικού επιλογέα διαφράγματος (για κάμερες Canon EOS)
Κρατώντας πατημένο το κουμπί Av και περιστρέφοντας τον κύριο επιλογέα, το διάφραγμα της φωτογραφικής μηχανής σας θα αλλάξει στη Χειροκίνητη λειτουργία.

Ανάλογα με τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο της φωτογραφικής μηχανής σας, η θέση αυτών των κουμπιών και καντράν μπορεί να διαφέρει. Εάν δεν έχετε δευτερεύοντα επιλογέα, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Av στη φωτογραφική μηχανή σας ενώ περιστρέφετε τον κύριο επιλογέα για να αλλάξετε το διάφραγμα.

Ανάγνωση:  Πώς να βρείτε το σωστό προϊόν για πώληση στο Amazon;

Εάν δεν πατήσετε το κουμπί Av, ο επιλογέας θα αλλάξει από προεπιλογή την ταχύτητα κλείστρου. Για κάμερες που διαθέτουν δεύτερο επιλογέα, συνήθως είναι ρυθμισμένο να αλλάζει το διάφραγμα από προεπιλογή και δεν χρειάζεται να πατήσετε κανένα κουμπί για να κάνετε την αλλαγή. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ρυθμίσεις συνήθως ισχύουν μόνο στη χειροκίνητη λειτουργία, καθώς οι διαφορετικές λειτουργίες κάμερας τείνουν να αντιστοιχίζουν διαφορετικά κουμπιά ανάλογα.

Ρύθμιση της κάμεράς σας σε λειτουργία Av κάνει τον κύριο επιλογέα να αλλάξει το διάφραγμα.

Εναλλακτικά, αν δείτε ότι αλλάζετε πολύ το διάφραγμα της φωτογραφικής σας μηχανής, μπορείτε να μεταβείτε στη λειτουργία προτεραιότητας διαφράγματος. Αυτό επισημαίνεται με ένα λογότυπο Av στον επιλογέα επιλογής λειτουργίας ή στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής σας και κάνει τον κύριο επιλογέα να αλλάζει το διάφραγμα χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε πατημένο κανένα επιπλέον κουμπί.

Διαβάστε επίσης: Εγχειρίδιο, Προτεραιότητα διαφράγματος, Προτεραιότητα ταχύτητας κλείστρου, Επεξήγηση αυτόματων λειτουργιών