Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς λειτουργεί το email – το ταξίδι από τον αποστολέα στον παραλήπτη

Το email είναι μια από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας. Αλλά είναι επίσης ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο. Απλά σκέψου το. Είναι ένα κεντρικό μέρος της καθημερινότητάς σας και πιθανότατα το χρησιμοποιείτε για να επικοινωνείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας, για λόγους εργασίας και για να μοιράζεστε αρχεία. Πώς λειτουργεί όμως το email; Επίσης, τι είναι το email που το καθιστά ένα τόσο επιτυχημένο σύστημα επικοινωνίας;

Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, θα εξερευνήσουμε τα βασικά της επικοινωνίας μέσω email και θα εξετάσουμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να είναι ένας τόσο δημοφιλής τρόπος σύνδεσης με άτομα στο διαδίκτυο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα δεδομένα email για να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά.

Τι είναι το email και πώς λειτουργεί;

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπως ονομαζόταν το 1971 όταν επινοήθηκε, σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα σύστημα επικοινωνίας για την επικοινωνία από υπολογιστή σε υπολογιστή. Αλλά γρήγορα προσαρμόστηκε και χρησιμοποιήθηκε επίσης ως τρόπος επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Ένα e-mail είναι ένα μήνυμα που αποστέλλεται από μια διεύθυνση e-mail σε μια άλλη, δηλαδή περιέχει τις πληροφορίες του αποστολέα και του παραλήπτη και, όπως τα παραδοσιακά γράμματα, περιέχει μια γραμμή θέματος, κείμενο, εικόνες, αρχεία και ακόμη και συνημμένα. Με άλλα λόγια, είναι απλά έγγραφα, αλλά η διαδικασία επικοινωνίας μέσω email είναι πολύπλοκη επειδή χρησιμοποιεί πολλούς διακομιστές. Ποια είναι λοιπόν τα βασικά βήματα για την αποστολή ενός email;

Πίνακας περιεχομένων

Πώς λειτουργεί το email: από τον αποστολέα στον παραλήπτη

Όταν στέλνετε ένα email, το πρόγραμμα (πρόγραμμα) email του υπολογιστή σας στέλνει πρώτα το email σε έναν εξερχόμενο διακομιστή Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί σαν ταχυδρομείο. Στη συνέχεια, ο διακομιστής email ελέγχει τη διεύθυνση για να προσδιορίσει πού θα σταλεί το μήνυμα και, στη συνέχεια, προωθεί το email στον διακομιστή email του παραλήπτη.

Ωστόσο, το SMTP δεν κατανοεί τομείς, επομένως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να μετατραπεί σε διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP), η οποία είναι ένας μοναδικός αριθμός που εκχωρείται σε κάθε τομέα. Στη συνέχεια, όμως, πρέπει να ανακαλύψει εάν ο τομέας έχει ρυθμισμένους διακομιστές ανταλλαγής αλληλογραφίας (ή MX) και, εάν ναι, να παραδώσει την αλληλογραφία σε αυτόν τον διακομιστή. Στη συνέχεια, ο διακομιστής email του παραλήπτη ελέγχει εάν το email είναι επιθυμητό και, εάν ναι, κατεβάζει το μήνυμα και το αποθηκεύει στο γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη. Εάν όχι, θα σταλεί μήνυμα στον αποστολέα ότι το email του δεν παραδόθηκε.

Η παράδοση του e-mail μπορεί να παρακολουθείται με μια απόδειξη επιστροφής, η οποία επιτρέπει στον αποστολέα να ζητήσει ειδοποίηση όταν ο παραλήπτης έχει διαβάσει το e-mail. Ο αποστολέας πρέπει να ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα για να λειτουργήσει και όταν το κάνει, θα λάβει μια ειδοποίηση είτε ως email είτε ως μήνυμα στη διεπαφή του webmail.

Αναπηδήσεις email: Πότε αποτυγχάνει η διαδικασία επικοινωνίας μέσω email;

Μερικές φορές, όταν στέλνετε ένα email, μπορεί να αναπηδήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα εμφανίσει σφάλμα 554 ή 5xx. Να γιατί συμβαίνει αυτό:

Ανάγνωση:  10 κρυφά παιχνίδια Google για να δοκιμάσετε τώρα

ο Το όνομα τομέα δεν είναι έγκυρο, που σημαίνει ότι η διεύθυνση email είναι λανθασμένη ή το όνομα τομέα είναι ανορθόγραφο. Για παράδειγμα, αν γράφεις [email protected] αντί [email protected]Ο διακομιστής SMTP δεν αναγνωρίζει τη διεύθυνση και επιστρέφει ένα μήνυμα σφάλματος.

Αν Δεν βρέθηκαν εγγραφές MX – Σημαίνει ότι δεν έχει οριστεί διακομιστής ανταλλαγής email για τον τομέα. Αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται όταν ο διακομιστής λήψης δεν μπορεί να βρει τους διακομιστές ανταλλαγής αλληλογραφίας για αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τον διαχειριστή συστήματος του παραλήπτη.

Και τελικά, Άγνωστος χρήστης ή μη έγκυρος παραλήπτης το σφάλμα παρουσιάζεται όταν η διεύθυνση email είναι έγκυρη αλλά ο παραλήπτης δεν υπάρχει ή το γραμματοκιβώτιό του έχει διαγραφεί. Για παράδειγμα, ο υπάλληλος με τον οποίο προσπαθείτε να επικοινωνήσετε έχει παραιτηθεί και το γραμματοκιβώτιό του έχει διαγραφεί.

Αυτοί είναι οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους το email μπορεί να αποτύχει, δηλαδή να επιστρέψετε τα μηνύματά σας ως μη έγκυρα. Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως ένα σφάλμα 4xx, το οποίο προκύπτει όταν τα εισερχόμενα του παραλήπτη είναι γεμάτα ή όταν ο διακομιστής χρησιμοποιεί anti-spam για να αποφύγει ανεπιθύμητα email, τα οποία κατά τα άλλα αποτελούν το ήμισυ όλων των email. Ανεξάρτητα από το πρόβλημα, μόλις καταλάβετε γιατί τα μηνύματα αναπηδούν, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να εξασφαλίσετε επιτυχή επικοινωνία.

Λόγοι για τους οποίους το email είναι τόσο δημοφιλές σήμερα

Με την εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων και των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων συνομιλίας, ποιον σκοπό εξυπηρετεί σήμερα το email; Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα όλες τις άλλες μορφές επικοινωνίας, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Αυτό συμβαίνει επειδή το email είναι:

Ανάγνωση:  Αξίζει το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Απευθείας με την έννοια ότι παραδίδεται αμέσως.

ΑσύγχρονηΑυτό σημαίνει ότι δεν απαιτεί και τα δύο μέρη να είναι συνδεδεμένα ταυτόχρονα, καθιστώντας το έναν καλό τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πολύπλευρος – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή κειμένου, εικόνων, αρχείων και συνημμένων.

Κλιμακούμενος -Επιτρέπει την επικοινωνία με μεγάλες ομάδες ατόμων ή λίγα άτομα, επομένως είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για ειδικούς της διαδικτυακής διαφήμισης.

Εύχρηστος επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα βασικά του email και ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν.

Φτηνός και σε αντίθεση με τις τηλεφωνικές κλήσεις ή την αποστολή παραδοσιακών επιστολών, το email δεν κοστίζει τίποτα!

Αξιόπιστος εφόσον ο διακομιστής email του παραλήπτη είναι σε λειτουργία και λειτουργεί.

Ιδιωτικός εκτός αν επιλέξετε να στείλετε τα email σας σε πολλά άτομα.

Γρήγορα επειδή τα email συνήθως παραδίδονται μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ερευνήσιμος έχει τη δυνατότητα να αναζητά λέξεις-κλειδιά στα email σας και να βρίσκει συγκεκριμένα μηνύματα σε χρόνο μηδέν.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχει το email φιλικό προς το περιβάλλονένας τρόπος επικοινωνίας χωρίς χαρτί παγκοσμίως, που αναγνωρίζεται από περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια χρήστες email.

συμπέρασμα

Θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς το Διαδίκτυο χωρίς email, σωστά; Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό και πανταχού παρόν έχει γίνει. Και είτε είστε έμπορος είτε απλώς κάποιος που στέλνει email σε φίλους και συγγενείς, η γνώση του πώς λειτουργεί το email θα σας βοηθήσει όχι μόνο να μεταδώσετε το μήνυμά σας με επιτυχία, αλλά και να κατακτήσετε τον ταχύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Back In Time (λογισμικό Linux) και πώς λειτουργεί;

FAQ

Τι συμβαίνει όταν στέλνω ένα email;

Όταν στέλνετε ένα email, το μήνυμα αποστέλλεται στον διακομιστή email του παραλήπτη. Καθώς ταξιδεύει, περνά από πολλούς διακομιστές των οποίων η δουλειά είναι να το παραδώσουν στον προοριζόμενο παραλήπτη. Εάν το γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη δεν έχει διαμορφωθεί ή έχει διαγραφεί, το email θα επιστρέψει.

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση email;

Η κρυπτογράφηση email λειτουργεί μετατρέποντας το μήνυμα από απλό κείμενο σε “καθαρό” κρυπτογραφημένο κείμενο προτού σταλεί στον διακομιστή email του παραλήπτη. Αυτό καθιστά δύσκολο για όποιον μπορεί να υποκλέψει το μήνυμα να το διαβάσει. Εάν αναζητάτε τη βέλτιστη προστασία από κακόβουλους χάκερ, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ένα από τα καλύτερα λογισμικά κρυπτογράφησης email.

Πώς λειτουργεί το email marketing;

Πώς λειτουργεί λοιπόν το email σε σχέση με το μάρκετινγκ; Το μάρκετινγκ μέσω email λειτουργεί με την αποστολή μαζικών μηνυμάτων email σε μια λίστα παραληπτών όπου διαφημίζετε τα προϊόντα, τις εκπτώσεις ή άλλες υπηρεσίες σας. Τα μηνύματα στοχεύουν συνήθως σε συγκεκριμένα άτομα με βάση τα ενδιαφέροντά τους ή τα δημογραφικά τους στοιχεία. Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας κλάδος 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι νόμοι για τα ανεπιθύμητα μηνύματα εξακολουθούν να ισχύουν για την αποστολή μηνυμάτων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανονισμούς στη χώρα ή την πολιτεία σας.