Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς λειτουργεί η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Πώς λειτουργεί η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για νεοσύστατες επιχειρήσεις

Σήμερα, οι άνθρωποι προτιμούν όλο και περισσότερο τις εφαρμογές για κινητά σε σχέση με τους ιστότοπους. Είναι πολύ βολικό. Μια εφαρμογή για κινητά ανοίγει πιο γρήγορα, δεν χρειάζεται να περιμένετε να φορτώσει και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εκτός σύνδεσης. Επομένως, ο επιχειρηματίας πρέπει επίσης να επενδύσει στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά για την επιχείρησή του.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις — νέες, ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες με μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα στον πυρήνα τους. Μια startup μπορεί γρήγορα να προωθηθεί, να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και να λάβει σχόλια με μια εφαρμογή για κινητά.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για τη γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη μιας νέας εταιρείας. Ειδικοί που παρέχουν υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά για startups χωρίστε τη δημιουργία ενός προϊόντος για κινητά σε στάδια. Για παράδειγμα, το Fideware χρησιμοποιεί τα ακόλουθα στάδια για την ανάπτυξη εφαρμογών:

 • Προετοιμασία.
 • Δημιουργία διάταξης.
 • Άμεση ανάπτυξη.
 • Δοκιμές.
 • Εκτόξευση.

Τρόποι για να δημιουργήσετε μια εφαρμογή εκκίνησης

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αναπτύξετε μια εφαρμογή εκκίνησης: ανεξάρτητα και με παραγγελία από εξειδικευμένες εταιρείες. Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση σχεδιαστών. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά απλή — μπορείτε να δημιουργήσετε την εφαρμογή μόνη της σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά η αποτελεσματικότητα είναι χαμηλή.

Ανάγνωση:  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Ημερολόγιο Google και στις δύο εφαρμογές & Ιστός

Το προϊόν θα αποδειχθεί ότι είναι ένα πρότυπο και θα διαφέρει ελάχιστα από εκατοντάδες άλλες παρόμοιες εφαρμογές. Τότε το πρόγραμμα δεν θα εκτελέσει το καθήκον του μάρκετινγκ — να προσελκύσει πελάτες, να τοποθετήσει την εταιρεία στην αγορά κ.λπ.

Ο δεύτερος τρόπος – η θεραπεία σε εξειδικευμένες εταιρείες – θα κοστίσει περισσότερο, αλλά η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή. Οι ειδικοί θα εξετάσουν όλες τις εργασίες μάρκετινγκ, τα χαρακτηριστικά του κοινού-στόχου (άτομα που θα χρησιμοποιήσουν τελικά την εφαρμογή) κ.λπ. Επομένως, το πρόγραμμα που θα αποκτηθεί με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει αποτελεσματικά πελάτες και θα τοποθετήσει την επιχείρησή σας στην αγορά.

Συμπέρασμα: εάν πρέπει να αποκτήσετε μια εφαρμογή για κινητά που θα εκτελεί όλες τις εργασίες μάρκετινγκ, πρέπει να παραγγείλετε την ανάπτυξη μιας εφαρμογής εκκίνησης για εξειδικευμένες εταιρείες. Η δημιουργία μιας εφαρμογής είναι μια περίπλοκη διαδικασία που αποτελείται από πολλά στάδια και απαιτεί τη συμμετοχή ειδικών σε διάφορους τομείς: εμπόρους, σχεδιαστές, προγραμματιστές, δοκιμαστές κ.λπ.

Προπαρασκευαστικό Στάδιο

Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει επικοινωνία με τον πελάτη για αποσαφήνιση των αναγκών, ανάλυση και κατάρτιση προδιαγραφών απαιτήσεων. Αυτές οι διαδικασίες σάς επιτρέπουν να κατανοήσετε πώς να κάνετε την εφαρμογή πιο ωφέλιμη για τους χρήστες, ποιες επιχειρηματικές λύσεις πρέπει να εφαρμοστούν.

Ερευνα αγοράς

Σε αυτό το στάδιο, ο έμπορος διεξάγει την απαραίτητη έρευνα στους ακόλουθους τομείς:

 • Ιδιαιτερότητες του κοινού-στόχου: ποιος θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, τι τους ενδιαφέρει, ποιο είναι το εισόδημά του, ποιες είναι οι ανάγκες του κ.λπ.
 • Ποιες εργασίες πρέπει να επιλύσει η εφαρμογή: πώληση αγαθών, παροχή οποιωνδήποτε υπηρεσιών κ.λπ.
 • Ποιος είναι ο ανταγωνισμός σε αυτόν τον τομέα;
 • Το μέγεθος του προϋπολογισμού που διατίθεται για την κυκλοφορία και την προώθηση του προϊόντος για κινητά.
 • Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας έρευνας μάρκετινγκ και επικοινωνίας με τον πελάτη, οι ειδικοί κατανοούν τι είδους σχέδιο πρέπει να έχει η εφαρμογή, τι τύπο λειτουργικότητας κ.λπ. χρειάζεται.
Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε την επέκταση Chrome χρησιμοποιώντας το GPT-4;

Γράψιμο του TOR

Οι προδιαγραφές των απαιτήσεων αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις για την εφαρμογή (λειτουργικότητα, σχεδιασμός κ.λπ.). Επιπλέον, όλη η εργασία για την υλοποίηση του ψηφιακού προϊόντος θα βασίζεται σε αυτήν την προδιαγραφή απαίτησης. Οι όροι εντολής σε απλοποιημένη μορφή περιλαμβάνουν:

 • Η λίστα των λειτουργιών που πρέπει να υπάρχουν στην εφαρμογή.
 • Απαιτήσεις για τη διεπαφή, την απόδοση, τη σχεδίαση κ.λπ.
 • Για ποια πλατφόρμα (Android, iOS, κ.λπ.) έχει σχεδιαστεί η εφαρμογή.
 • Απαιτήσεις για το τμήμα διακομιστή κ.λπ.

Κατά τη σύνταξη του TOR για την ανάπτυξη εφαρμογών εκκίνησης, οι ειδικοί εξετάζουν επίσης έννοιες όπως το User Store και το Customer Journey Map. Το πρώτο περιγράφει πώς ένα άτομο θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να πετύχει τον στόχο του: θα χρειαστεί να συνδεθεί, να περιηγηθεί στον κατάλογο κ.λπ.

Και το δεύτερο – ο Χάρτης Ταξιδιού – δείχνει πού θα πάει ο χρήστης όταν κάνει κλικ σε συγκεκριμένα κουμπιά, με άλλα λόγια, πώς θα πλοηγηθεί στην εφαρμογή. Όλα αυτά είναι γραμμένα λεπτομερώς στο TOR και λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία ανάπτυξης.

Διάταξη και Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός βοηθά στη δημιουργία της λογικής της εφαρμογής: τις μεταβάσεις μεταξύ των οθονών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπου η αβεβαιότητα είναι εξαιρετικά υψηλή. Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού είναι μια διάταξη ή πρωτότυπο.

Ανάγνωση:  Πώς να ξεκλειδώσετε το TAQ Eradicator

Ένας σχεδιαστής-αναλυτής δημιουργεί το πρωτότυπο σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα (συνήθως χρησιμοποιείται το Figma). Το πρωτότυπο δείχνει ακριβώς τι θα συμβεί όταν κάνετε κλικ σε ένα συγκεκριμένο κουμπί, ποιο παράθυρο θα ανοίξει, ποια κουμπιά θα εμφανιστούν και πώς θα φορτώσετε την επόμενη σελίδα.

Ταυτόχρονα, στο πρωτότυπο (στη διαδραστική παραλλαγή), θα υπάρχουν κουμπιά που θα εκτελούν τις «ενσωματωμένες» λειτουργίες όταν πατηθούν. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σαν να εκτελείται ήδη, ακόμη και πριν γράψετε τον κώδικα. Τέλος, το πρωτότυπο συντονίζεται με τον πελάτη και στη συνέχεια αποστέλλεται στον σχεδιαστή.

Σχέδιο

Ο σχεδιαστής σκέφτεται μέσα από τα στοιχεία κινούμενων σχεδίων, τις γραμματοσειρές, τις εσοχές και τα μεγέθη και αποφασίζει πώς φαίνεται η εφαρμογή. Στη συνέχεια, επιλέγει τα χρώματα, τις αποχρώσεις και το συνολικό στυλ. Εάν η εκκίνηση έχει ήδη εταιρική ταυτότητα, η τελευταία πρέπει να ενσωματωθεί στην εφαρμογή. Αυτό κάνει ο σχεδιαστής.

Δημιουργία Ψηφιακού Προϊόντος

Αυτό είναι ίσως το κύριο στάδιο στη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά. Είναι η απευθείας σύνταξη κώδικα χρησιμοποιώντας πλαίσια, βιβλιοθήκες κλπ. Η ανάπτυξη χωρίζεται σε δύο φάσεις: frontend και backend. Το πρώτο στάδιο είναι το “frontend” μιας εφαρμογής για κινητά, δηλαδή, η διεπαφή του χρήστη αλληλεπιδρά απευθείας με: τα κουμπιά κλικ εισάγουν δεδομένα κ.λπ.

Το backend είναι το «πίσω» μέρος του προγράμματος, το μέρος που είναι κρυμμένο από τα μάτια του χρήστη. Ονομάζεται επίσης τμήμα διακομιστή. Χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες, τους λογαριασμούς τους και το ίδιο το κατάστημα (επίπεδα μετοχών κ.λπ.).

Ανάγνωση:  Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος δικτύου που απέτυχε στη λήψη στο Google Chrome

Εάν συγκρίνετε μια εφαρμογή για κινητά με ένα αυτοκίνητο, το μπροστινό μέρος είναι το αμάξωμα του οχήματος και τα εσωτερικά χειριστήρια (μοχλός ταχυτήτων, τιμόνι κ.λπ.) και το πίσω μέρος είναι οι εσωτερικές λειτουργίες του αυτοκινήτου (κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων κ.λπ.).

Δοκιμές

Η δοκιμή σάς επιτρέπει να εντοπίζετε σφάλματα και σφάλματα στο λογισμικό για κινητά νωρίς στη διαδικασία ανάπτυξης και να τα διορθώνετε γρήγορα. Δυστυχώς, ορισμένοι πελάτες συχνά αγνοούν αυτό το στάδιο, θέλοντας να κυκλοφορήσουν το προϊόν το συντομότερο δυνατό. Αυτό δεν φαίνεται σωστό — εάν οι τελικοί χρήστες εντοπίσουν σφάλματα και σφάλματα, ο πελάτης μπορεί να χάσει την εμπιστοσύνη του στους πιθανούς πελάτες.

Εκκίνηση και υποστήριξη

Η κυκλοφορία είναι το τελικό στάδιο στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής εκκίνησης. Μετά από αυτό, οι ειδικοί προσθέτουν το ψηφιακό προϊόν σε εξειδικευμένα καταστήματα: Google Play και App Store, από όπου οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν. Η μετέπειτα υποστήριξη είναι επίσης απαραίτητη.

Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την απόδοση των διακομιστών για να διασφαλίσετε ότι υπάρχει πάντα ελεύθερος χώρος στο δίσκο κ.λπ. Επίσης, με βάση τα σχόλια των χρηστών, πρέπει να βελτιώσετε την εφαρμογή, να προσθέσετε νέες δυνατότητες και να βελτιώσετε τη χρηστικότητα.