Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς η Κοινωνική Παρακολούθηση Βοηθά τη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Πώς η Κοινωνική Παρακολούθηση Βοηθά τη Διαχείριση Φήμης στο Διαδίκτυο

Γνωρίζατε ότι ο μέσος πελάτης διαβάζει έως 7 κριτικές σχετικά με μια επωνυμία πριν αποφασίσετε αν θα εμπιστευτείτε ή όχι τη μάρκα;

Αυτό που λένε οι άνθρωποι για την επωνυμία σας στο διαδίκτυο μπορεί να καταστρέψει τη σκληρή δουλειά πολλών ετών σε λίγες μόνο στιγμές—μπορεί επίσης να επηρεάσει τις πωλήσεις που πραγματοποιείτε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα ανθρώπινα όντα μπορούν να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν μέσω του Διαδικτύου, διαδίδοντας ειδήσεις και πληροφορίες με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις συζητήσεις και τις αλληλεπιδράσεις σχετικά με την επωνυμία σας που μοιράζονται ή διαδίδονται στο Διαδίκτυο και να λαμβάνετε μέτρα για να κατευθύνετε τις συνομιλίες σε θετική κατεύθυνση.

Η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η διαδικτυακή διαχείριση φήμης είναι βασικές στρατηγικές που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια θετική διαδικτυακή εντύπωση για πιθανούς πελάτες. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε τα δύο να συνεργάζονται προς όφελος της επιχείρησής σας.

Τι είναι η παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Η παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια διαδικασία κατά την οποία παρακολουθείτε το περιεχόμενο που δημοσιεύετε ή ότι άλλα άτομα αλληλεπιδρούν με την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Ο τύπος περιεχομένου από αυτή την άποψη θα μπορούσε να είναι αναρτήσεις ιστολογίου, άρθρα, βίντεο, κριτικές, σχόλια κ.λπ., σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο στόχος της παρακολούθησης τέτοιου περιεχομένου είναι να μάθετε τι λένε οι πελάτες, οι πιθανοί αγοραστές, ακόμη και οι υπάλληλοί σας για την επωνυμία, τους ανταγωνιστές, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή ακόμα και τον κλάδο γενικότερα.

Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών σας για το κοινό. Θα σας βοηθήσει επίσης να προσδιορίσετε γρήγορα περιεχόμενο ή πληροφορίες που μπορούν να βλάψουν τη φήμη της επωνυμίας σας, ώστε να μπορείτε να το χειριστείτε πριν εξαπλωθεί άγρια ​​και ευρέως.

Ανάγνωση:  Πώς να βελτιστοποιήσετε το γράφημα γνώσης της Google σε 5 βήματα

Η παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις σχετικά με την επωνυμία σας στο διαδίκτυο.

Η σωστή παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαιτεί παρακολούθηση και απάντηση σε μηνύματα ή σχόλια σχετικά με την επωνυμία σας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πιθανότατα αναρωτιέστε, “πώς μπορώ να παρακολουθώ την επωνυμία μου σε κάθε ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζεται;”

Η απάντηση που αναζητάτε βρίσκεται στα εργαλεία παρακολούθησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για να παρακολουθείτε αποτελεσματικά όλες τις δραστηριότητες και τις αλληλεπιδράσεις που περιβάλλουν την επωνυμία σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αποτελεσματικό εργαλείο παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της χρονοβόρας εργασίας.

Στην τελευταία ενότητα αυτού του άρθρου, θα ρίξουμε μια πιο εις βάθος ματιά στο πώς τα εργαλεία παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν την επωνυμία σας.

Τι είναι η Διαδικτυακή Διαχείριση Φήμης;

Η διαδικτυακή διαχείριση φήμης σημαίνει ακριβώς όπως ακούγεται—τη διαδικασία παρακολούθησης και διαχείρισης της φήμης της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο.

Η διαδικτυακή διαχείριση φήμης χρησιμοποιεί στρατηγικές PR, μάρκετινγκ και SEO για να βελτιώσει τη διαδικτυακή φήμη μιας επωνυμίας και να δημιουργήσει μια θετική. Το κάνει έτσι ώστε όταν οι πελάτες αναζητούν την επωνυμία σας στο διαδίκτυο, βρίσκουν μόνο ακριβείς, θετικές πληροφορίες για την επωνυμία σας και όχι κακές κριτικές, παραπληροφόρηση ή ψέματα.

Το 60% των καταναλωτών λέει ότι οι κακές κριτικές για μια επιχείρηση μπορούν να τους κάνουν να αποφύγουν τη μάρκα. αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε για την επιχείρησή σας.

Η διαδικτυακή διαχείριση φήμης εργάζεται για την εύρεση αποτελεσματικών λύσεων σε ζητήματα που σχετίζονται με τις δημόσιες σχέσεις μιας επωνυμίας με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω της κοινωνικής παρακολούθησης. Επινοεί επίσης προληπτικά μέτρα για να βοηθήσει μια επωνυμία να αποτρέψει τέτοια προβλήματα από το να εμφανιστούν ποτέ, αν δεν έχουν συμβεί.

Πώς η Κοινωνική Παρακολούθηση βοηθά στη Διαχείριση της Φήμης στο Διαδίκτυο

Η χρήση στρατηγικών παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο έχει πολλά οφέλη. Εάν έχετε μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ, είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε μια διαδικτυακή στρατηγική διαχείρισης φήμης. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία κοινωνικής παρακολούθησης για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές σας.

Ακολουθούν μερικοί κύριοι τρόποι με τους οποίους η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επωφελής για τη διαχείριση της διαδικτυακής φήμης μιας μάρκας:

1. Παρέχει βασικές πληροφορίες για καλύτερη λήψη αποφάσεων

Η παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σάς βοηθά να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα για το πόσο ορατή είναι η επωνυμία σας στο διαδίκτυο, πόσο συχνά εμφανίζεστε σε διαδικτυακές συνομιλίες, τους τύπους συνομιλιών που έχουν οι πελάτες και οι δυνητικοί πελάτες σας για την επωνυμία σας και πολλά άλλα.

Ανάγνωση:  Mahjong Club Game - Ένα προκλητικό παιχνίδι Mahjong Solitaire!

Πληροφορίες όπως αυτή μπορούν να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση όταν λαμβάνετε κρίσιμες αποφάσεις που επηρεάζουν τις απόψεις των πελατών για την επωνυμία σας.

Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με ορισμένα από τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο, η παρακολούθηση μέσω κοινωνικής δικτύωσης σάς ειδοποιεί εγκαίρως για αυτό, ώστε να μπορείτε να δώσετε τις σωστές απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες ενός τυχαίου ατόμου να παρέχει μη χρήσιμες ή επιζήμιες απαντήσεις στο διαδίκτυο.

2. Σας βοηθά να μετρήσετε την επιτυχία των καμπανιών μάρκετινγκ

Έχετε ξεκινήσει πρόσφατα μια καμπάνια στο διαδίκτυο; Ή έχετε ήδη υπάρχουσες καμπάνιες;

Με την παρακολούθηση κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να μάθετε πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε η καμπάνια σας στο κοινό-στόχο. Υπάρχουν τάσεις ή θορυβώδεις συζητήσεις γύρω από την καμπάνια στο διαδίκτυο;

Με βάση τις συνομιλίες, είναι πιθανό η καμπάνια να επηρεάσει θετικά την απόφαση αγοράς ή την αντίληψή τους για την επωνυμία σας;

Με τις πληροφορίες που συλλέγετε μέσω της παρακολούθησης κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να τροποποιήσετε τα μειονεκτήματα της καμπάνιας και να επαναπροσδιορίσετε γρήγορα τυχόν υπάρχουσες λανθασμένες αντιλήψεις που μπορεί να έχουν σχηματίσει οι πελάτες για την επωνυμία σας.

3. Βοηθά στη βελτίωση της ικανοποίησης και της εμπειρίας των πελατών

Η παρακολούθηση κοινωνικών δικτύων σάς βοηθά να βρίσκετε γρήγορα ιστότοπους όπου οι πελάτες σας έχουν υποβάλει παράπονα ή κακές κριτικές σχετικά με την επωνυμία σας. Όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση σχετικά με μια αρνητική αντίδραση, ένα καλό διαδικτυακό σύστημα διαχείρισης φήμης αντιμετωπίζει αμέσως το πρόβλημα χωρίς να το αφήνει να υποχωρήσει ή να το δουν άλλοι πελάτες.

Ο γρήγορος χρόνος απόκρισης σε ερωτήματα και παράπονα απεικονίζει επίσης την επωνυμία ως πελατοκεντρική—μια καλή αντίληψη του κοινού που έχουν οι πελάτες για εσάς.

Η αλληλεπίδραση στην παραπάνω εικόνα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοινωνικής παρακολούθησης σε χρήση και διαδικτυακής διαχείρισης φήμης στην πράξη. Παρόλο που ο χρήστης δεν επισήμανε την επωνυμία στο Twitter, η παρακολούθηση κοινωνικής δικτύωσης βοήθησε την επωνυμία να εντοπίσει γρήγορα συνομιλίες σχετικά με αυτήν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Γρήγορα, προσέγγισαν τον πελάτη για να μετριάσουν την κακή εμπειρία τους με την υπηρεσία τους.

4. Δίνει πληροφορίες για την επιρροή του ανταγωνιστή σας στην αγορά

Μερικές φορές, δεν είναι ότι η επωνυμία σας έχει κακή φήμη στο διαδίκτυο. Είναι απλώς ότι οι ανταγωνιστές σας έχουν καλύτερη τακτική διαχείρισης της φήμης που προτιμούν οι πελάτες, με αποτέλεσμα να σας ωφελεί σε σύγκριση.

Ανάγνωση:  Τι να περιμένετε στο Google I/O 2023;

Εάν η πλειονότητα των συνομιλιών στον κλάδο σας κατευθύνεται προς τους ανταγωνιστές σας, πιθανότατα σημαίνει ότι έχουν καλύτερη στρατηγική από εσάς.

Με την κοινωνική παρακολούθηση, μπορείτε να εντοπίσετε τομείς όπου οι ανταγωνιστές σας έχουν ξεπεράσει τη στρατηγική διαχείρισης της φήμης σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε προσαρμογές ή να κλιμακώσετε τις προσπάθειές σας. Αυτό σας βοηθά να παραμείνετε σχετικοί και ανταγωνιστικοί στον κλάδο σας.

Πολλά εργαλεία παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το HypoChat, παρέχουν στους χρήστες λειτουργίες παρακολούθησης λέξεων-κλειδιών. Η παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών σάς επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για παρακολούθηση, όπως η επωνυμία ή το όνομα προϊόντος του ανταγωνιστή σας.

Όταν υπάρχει ένα ασυνήθιστο buzz γύρω από τις λέξεις-κλειδιά, λαμβάνετε ειδοποίηση. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε γρήγορα να σχεδιάσετε στρατηγική για να διατηρήσετε ή να δώσετε κίνητρα στους πελάτες σας να μην στραφούν στον ανταγωνισμό που υφίσταται τάση.

5. Βελτιώνει τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ ενισχύοντας την online προβολή

Ένας βασικός τρόπος με τον οποίο η παρακολούθηση κοινωνικής δικτύωσης βελτιώνει τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ είναι βοηθώντας σας να βρείτε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC).

Ένα στοιχείο αναφορά από τη Stackla λέει ότι το 83% των καταναλωτών πιστεύει ότι το UGC είναι πιο αυθεντικό από το περιεχόμενο που δημιουργείται από επιρροές. Σχεδόν το 80% από αυτούς λέει ότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση αγοράς τους. Δείτε το παρακάτω γράφημα:

Το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες εμφανίζεται ως αυθεντικό και αξιόπιστο, καθώς είναι πραγματικές κριτικές από άλλους πελάτες που έχουν αγοράσει προϊόντα από την επωνυμία. Βοηθά στην ενίσχυση της ορατότητας της επωνυμίας σας οργανικά και θετικά στα κοινωνικά δίκτυα και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους, καθώς οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με επωνυμίες που δίνουν προτεραιότητα στην πρωτοτυπία.

Το All-in-One Εργαλείο παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τα εργαλεία παρακολούθησης κοινωνικής δικτύωσης σάς βοηθούν να παρακολουθείτε τις αλληλεπιδράσεις με την επωνυμία σας στον ιστό.

Μόλις τα ρυθμίσετε, λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο για να σας ειδοποιούν όταν υπάρχει αλληλεπίδραση με την επωνυμία σας που πρέπει να δώσετε προσοχή. Εάν χρειάζεστε ένα εργαλείο παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο, τότε το HypoChat είναι το καλύτερο.

Τα εισερχόμενα κοινωνικής δικτύωσης all-in-one παρέχουν δυνατότητες παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μην χάνετε ποτέ κανένα σχετικό σχόλιο, αναφορά ή μήνυμα σχετικά με την επωνυμία σας. Μερικές από τις λειτουργίες παρακολούθησης κοινωνικής δικτύωσης που απολαμβάνετε όταν χρησιμοποιείτε το HypoChat περιλαμβάνουν:

  • Ακρόαση λέξεων-κλειδιών: Ρυθμίστε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά που θέλετε να παρακολουθείτε και να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο.
  • Παρακολούθηση σχολίων & Διαφημίσεις Σχόλια: Όπου οι πελάτες και οι ακόλουθοί σας αφήνουν σχόλια, είτε απευθείας στη σελίδα σας είτε στις διαφημιστικές σας αναρτήσεις, το HypoChat σας παρακολουθεί και σας ειδοποιεί αμέσως.
  • Απάντηση Ιδιωτικά: Δεν χρειάζεται να συμμετέχετε εμφανώς σε όλες τις αλληλεπιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν το θέλετε. Μπορείτε να απαντήσετε σε ένα σχόλιο, μια αναφορά ή ένα μήνυμα ιδιωτικά από το HypoChat.
  • Αναφορές απόδοσης: Αυτή η δυνατότητα σάς δίνει άμεση εικόνα για το πόσο καλά αποδίδουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επωνυμίας σας, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε τα κενά και να κάνετε προσαρμογές όπως απαιτείται για να βελτιώσετε τη φήμη σας στο διαδίκτυο.
Ανάγνωση:  Αλλαγή VLC Skins & Πώς να μεταβείτε καρέ ανά καρέ στο VLC

Ανκίτ Σίνγκλα

Ιδρυτής του MasterBlogging

«Είμαι ερωτευμένος με τον HypoChat. Άρχισα να το χρησιμοποιώ όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Διαχειρίζομαι πολλούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διαχείριση όλων ήταν δύσκολη. Χάρη στον HypoChat, τώρα τα χειρίζομαι με ευκολία και δεν χάνω ούτε ένα μήνυμα/σχόλιο. Μου αρέσει τόσο πολύ που έχω καρφιτσώσει την καρτέλα του HypoChat στο πρόγραμμα περιήγησής μου για να μπορώ να έχω γρήγορη πρόσβαση και να απαντώ σε όλα τα μηνύματα που εκκρεμούν. Ευχαριστώ, η ομάδα της HypoChat για ένα τέτοιο προϊόν που εξοικονομεί χρόνο. Συνέχισε να συνθλίβεις!!”

✓ Επαληθευμένη κριτική για το κυνήγι προϊόντος

Το HypoChat έχει ενοποίηση με όλες σχεδόν τις κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων οι τρεις μεγάλες του 2022—Facebook, Instagram και LinkedIn, ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει στην κοινωνική σφαίρα της επωνυμίας σας.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αμέτρητες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το HypoChat για να βελτιώσουν τη φήμη τους στο διαδίκτυο μέσω των λειτουργιών παρακολούθησης κοινωνικής δικτύωσης. Απλώς εγγραφείτε εδώ για μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για να ξεκινήσετε.

Σχετικό άρθρο – 30 διαδικτυακά στατιστικά στοιχεία διαχείρισης φήμης που πρέπει να γνωρίζετε

Μάθετε τη σημασία της διαδικτυακής διαχείρισης φήμης με τα κορυφαία 30 στατιστικά στοιχεία και βρείτε βέλτιστες πρακτικές για να διαχειριστείτε τη φήμη της επωνυμίας. Διαβάστε περισσότερα τώρα!