Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πώς έχουν εξελιχθεί οι σχέσεις με τους πελάτες τα τελευταία 20 χρόνια

Πώς έχουν εξελιχθεί οι σχέσεις με τους πελάτες τα τελευταία 20 χρόνια

Οι σχέσεις με τους πελάτες ήταν πάντα σημαντικές στον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά η διαχείριση αυτών των σχέσεων έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με το πόσο έχουμε προχωρήσει σε αυτό το θέμα σημαίνει ότι στη συνέχεια θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία και να διασφαλίσετε ότι η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες σας γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λοιπόν, ας δούμε λεπτομερέστερα κάποια από την εξέλιξη που έχει συμβεί.

Όχι μόνο για ομάδες πωλήσεων

Τις μέρες που πέρασαν, η λεπτομερέστερη εξέταση των σχέσεων με τους πελάτες θα ήταν μόνο ευθύνη των ομάδων πωλήσεων, καθώς εξετάζουν πόσο καλά συνεργάζονται με τους πελάτες και στη συνέχεια αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να διατηρήσουν τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεών τους και να αναζητήσουν να το αυξήσει και αυτό.

Ωστόσο, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη εστίαση στη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες ανεξάρτητα από την ομάδα. Οπότε, σίγουρα αξίζει να το διασφαλίσουμε Στρατηγικές B2B CRM μοιράζονται όσο το δυνατόν πιο μακριά και ευρύτερα. Μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση τόσο πολύ, από το μάρκετινγκ μέχρι τη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά διαθέσιμα δεδομένα για όλους.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε το Disney Plus δωρεάν

Πολλές περισσότερες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν σε πραγματικό χρόνο

Αν σκεφτείτε τον κόσμο πριν από 20 χρόνια, το Διαδίκτυο ήταν ακόμη στα σπάργανα και δεν υπήρχαν πολλά δεδομένα που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν εύκολα. Ωστόσο, στον σύγχρονο κόσμο, έχει υπάρξει μια αυξημένη στροφή προς τις πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και πόσο καλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να διοχετευθούν προς τα πιο αποτελεσματικά μέσα.

Σε τελική ανάλυση, η συλλογή τους μπορεί να ψηφιοποιηθεί, αλλά οι ενέργειες που γίνονται στη συνέχεια έχουν το μεγαλύτερο μέρος των δεδομένων που τα υποστηρίζουν. Αυτό διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σχεδιασμένο για την αφοσίωση των πελατών

Υπάρχει μια τέτοια σειρά από διάφορες επιχειρήσεις εκεί έξω στον σύγχρονο κόσμο. Ως αποτέλεσμα αυτού, μπορεί να είναι όλο και πιο δύσκολο να δημιουργηθεί τόσο πολύ πίστη πελατών όπως ψάχνεις. Έχοντας αυτό υπόψη, οι προηγούμενες πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος θα περιλάμβαναν τη μη αυτόματη διαδικασία γνωριμίας με τους πελάτες και την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου πώλησης σε αυτούς.

Ωστόσο, με τόσα πολλά διαθέσιμα δεδομένα, υπάρχουν πολλές υποθέσεις που μπορείτε να κάνετε για τους πελάτες σας με βάση τις πληροφορίες που συλλέγετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τις στρατηγικές που λειτουργούν καλύτερα και ποιες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο διαφορετικά θα ήλπιζα ότι θα ήταν.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο ChatGPT από την Ιταλία

Προσιτό και διαισθητικό

Ο κόσμος μας επιταχύνεται με γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά την τεχνολογία. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σίγουρα αλήθεια να πούμε ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσβασιμότητα όσον αφορά το CRM στον σύγχρονο κόσμο, καθώς τόσες πολλές ομάδες πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα που δημιουργούνται από αυτό.

Ως αποτέλεσμα αυτού, υπάρχει όλο και περισσότερο μια διαισθητική αίσθηση αυτού που δημιουργείται, η οποία βοηθά στη διασφάλιση ότι είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο.

Φιλικό προς κινητά

Χιλιάδες προσφορές γίνονται σε ένα λεπτό. Επομένως, οι λύσεις CRM δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε με τους πελάτες σας σχεδόν από οπουδήποτε. Πρέπει να αναρωτηθείτε, το σύστημα σχέσεων με τους πελάτες σας αξιοποιεί το G Suite;

Εάν τα δεδομένα συγχρονίζονται αυτόματα με άλλες συσκευές, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε έναν ρυθμό, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Τέτοιες δυνατότητες είναι αναπόσπαστες για ομάδες που συμμετέχουν σε συχνά ταξίδια. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλετε για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας είναι πάντα όφελος για ολόκληρη την ομάδα.

Μια αποτελεσματική προσέγγιση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας

Εκτός από την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες, είναι επιτακτική η χρήση ενός CRM που ευθυγραμμίζεται με μια παραγωγική επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες εξοικονομούν 13 ώρες κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τη μη χρήση CRM. Οι χρονοβόρες πρακτικές όπως η εισαγωγή δεδομένων αφαιρούν πολύ χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Ανάγνωση:  Ο ρόλος του ποιοτικού περιεχομένου στο SEO

Επιπλέον, μπορούν να ενσωματωθούν αβίαστα στον αυτόματο πιλότο με τη βοήθεια του CRM. Μεταξύ άλλων λειτουργιών του CRM που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση και τα πρότυπα email παραμένουν σε προτεραιότητα. Αυτά χρησιμεύουν ως ένας τρόπος με τον οποίο η ομάδα πωλήσεών σας μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο και επίσης να είναι παραγωγική ταυτόχρονα.

Το CRM δεν είναι απλώς μια χωματερή πληροφοριών σήμερα

Με μια ματιά, οι σχέσεις με τους πελάτες σήμερα φαίνονται σαν ένα μέρος όπου απορρίπτονται όλα τα δεδομένα πελατών. Οι εποχές που το CRM αφορούσε την αρχειοθέτηση πληροφοριών καταναλωτή πέρασαν. Οι παρόντες σήμερα έχουν πάει ένα βήμα παραπάνω από τη συγκέντρωση πληροφοριών.

Για αρχή, διάφορες επιχειρήσεις συλλέγουν αυτόματα τα δεδομένα επικοινωνίας σας για να αναπτύξουν άμεσα προφίλ πελατών. Αντί να ασχολείται με την κουραστική χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων, το λογισμικό που εισήχθη πρόσφατα κάνει όλη τη δουλειά. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ικανότητα των CRM να παρακολουθούν καθώς και να προβλέπουν τα έσοδα.

Ομαδοκεντρικός

Τέλος, το CRM σήμερα επικεντρώνεται περισσότερο στις ομάδες και πρέπει να ενθαρρύνει την ενεργό συνεργασία. Για παράδειγμα, τα μέλη της ομάδας πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί που το τελευταίο μέλος σταμάτησε να εργάζεται. Ειδικά κατά την επικοινωνία με έναν πελάτη όταν ο χρόνος δεν είναι λιγότερος από χρήματα.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε μαγικά αντικείμενα στο Clash Royale

Αυτό λειτουργεί και με τους δύο τρόπους – μειώνει το χρόνο καθυστέρησης μεταξύ του σημείου επαφής του πελάτη και επίσης διασφαλίζει την πρόοδο του πελάτη. Οι επωνυμίες σήμερα καταγράφουν αυτόματα επικοινωνίες, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κλήσεις με καταναλωτές. Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας ενδέχεται να αφήσουν σημειώσεις ή να μοιραστούν έγγραφα μαζί με την παρακολούθηση μεταξύ τους. Επομένως, δεν υπάρχει καμία δεύτερη εικασία.

Συνοψίζοντας τα όλα…

Οι σχέσεις με τους πελάτες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τα τελευταία 20 χρόνια και ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στον όγκο των δεδομένων που είναι τώρα διαθέσιμα και στη διασφάλιση ότι χρησιμοποιούνται με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων έχει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Αλλά από πολλές απόψεις, απλώς ξύνουμε την επιφάνεια αυτού που θα μπορούσε να τεθεί υπό την επιρροή του. Επομένως, σίγουρα πρέπει να προσέχετε την μπάλα ανά πάσα στιγμή.

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε; Συνεχίστε να μας ακολουθείτε για να σας δώσουμε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που αφορούν το CRM.