Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πύλη πελατών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πύλη πελατών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αναζητούμε πάντα νέους τρόπους ώστε οι πελάτες μας να αλληλεπιδρούν με τις επιχειρήσεις μας και να τους παρέχουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να αναζητούμε νέους τρόπους. Αντίθετα, θα πρέπει να αναζητήσουμε έναν μόνο τρόπο – μια πύλη πελατών.

Μια πύλη πελατών είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση των πελατών να λαμβάνουν σχετικές επιχειρηματικές πληροφορίες και υπηρεσίες αντί να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια μέσω πολλών καναλιών. Υπό αυτή την έννοια, μια πύλη πελατών βελτιώνει την εμπειρία των πελατών σας ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος.

Πιθανότατα έχετε ήδη πολλά ξεχωριστά συστήματα που χειρίζονται πληροφορίες πελατών. Αλλά δεν θα θέλατε να έχετε ένα κεντρικό μέρος όπου θα είναι προσβάσιμα όλες οι πληροφορίες των πελατών σας;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας πύλης πελατών στην επιχείρησή σας – ώστε να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλη για εσάς. Πάμε!

Τι είναι η Πύλη πελατών;

Η πύλη πελατών είναι ένας ιστότοπος ή μια εφαρμογή στην οποία οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν για να προβάλουν σχετικές πληροφορίες προϊόντων, δεδομένα λογαριασμού, υπηρεσίες και επιλογές που χρειάζονται. Λειτουργεί ως μια ενιαία πηγή για την πρόσβαση των πελατών σε όλες τις σχετικές πληροφορίες της εταιρείας και τις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Με αυτόν τον τρόπο, μια πύλη πελατών συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και της προσπάθειας που δαπανάται για την εξυπηρέτηση πελατών και στην αύξηση της εμπειρίας των πελατών.

Οι πύλες πελατών μπορούν να συνδέουν τους πελάτες με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας εταιρείας με διάφορους τρόπους, όπως να επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν παραγγελίες και να ελέγχουν την κατάστασή τους και να επιτρέπουν στις εταιρείες να διαχειρίζονται ολόκληρη τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών τους.

Ανάγνωση:  Τα καλύτερα VPN για παιχνίδια

Τι πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια πύλη πελατών;

Ας υποθέσουμε ότι ρωτάτε για το εύρος των πληροφοριών που μπορούν να δουν οι χρήστες στην πύλη πελατών τους. Στην περίπτωση αυτή, περιέχει πληροφορίες όπως π.χ δεδομένα λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, ιστορικό λογαριασμού, υπόλοιπα, αρχεία καταγραφής εξυπηρέτησης πελατών, ενημερωμένα νέα, κυκλοφορίες προϊόντων, προσφορές, άρθρα βάσης γνώσεων, συχνές ερωτήσεις, εκπαιδευτικά βίντεο και άλλα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πύλη πελατών για να ξεκινήσετε δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης, όπως πραγματοποίηση πληρωμών, δημιουργία ή ακύρωση αιτημάτων υπηρεσίας, έλεγχος καταστάσεων παραγγελιών κ.λπ.

Ορισμένες πύλες πελατών ενδέχεται να περιορίζονται μόνο σε πληροφορίες λογαριασμού και να μην περιλαμβάνουν λειτουργίες αυτοεξυπηρέτησης. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους πυλών πελατών ανάλογα με την επιχείρηση και τις ανάγκες σας.

Βασικά, μια πύλη πελατών περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες, με βάση τις ανάγκες της εταιρείας, που θα πρέπει να διαβιβάζονται μεταξύ μιας εταιρείας και των πελατών της.

Τα βασικά στοιχεία μιας πύλης πελατών

Κέντρο βοηθείας

Το πρώτο βασικό στοιχείο που διαμορφώνει μια πύλη πελατών είναι μια βάση γνώσεων/κέντρο βοήθειας. Η βάση γνώσεων της εταιρείας σας είναι ο εγκέφαλος που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγεί τους πελάτες σε καλύτερες λύσεις με άρθρα, οδηγούς και συμβουλές.

Συχνές ερωτήσεις

Οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες σας δεν διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους. Η ύπαρξη μιας καλά καθορισμένης λίστας συχνών ερωτήσεων σάς βοηθά να επιλύετε τα προβλήματα των πελατών γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Σχόλια πελατών

Πρέπει να παρέχετε στους πελάτες σας μια φόρμα ή ένα πλαίσιο στην πύλη πελατών σας, ώστε να μπορούν να αφήσουν τις σκέψεις, τις προτάσεις και τα γενικά σχόλιά τους σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αυτές οι προτάσεις πελατών βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τα σχόλια των πελατών τους.

ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ πελάτη

Το προφίλ πελάτη ή οι πληροφορίες λογαριασμού θα πρέπει να προσφέρονται στους πελάτες σας στην πύλη πελατών σας για να τους διευκολύνουν να ελέγχουν και να αλλάζουν όταν χρειάζεται.

Ανάγνωση:  Πώς να αποκτήσετε Silver Pendant (Guide Amulet) Baldur's Gate 3

Συναλλαγές

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο κάθε πύλης πελατών είναι η δυνατότητα προβολής προηγούμενων συναλλαγών και ιστορικού παραγγελιών. Η ενότητα συναλλαγών διευκολύνει τους πελάτες να κατανοήσουν πόσα έχουν ξοδέψει στο παρελθόν και πόσα χρήματα σας οφείλουν. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να δουν τις προηγούμενες παραγγελίες τους με χρονολογική σειρά, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να βρίσκουν πιο εύκολα τα αγαπημένα τους αντικείμενα.

Προτιμήσεις

Οι προτιμήσεις των πελατών σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμες στην πύλη πελατών σας για να διευκολύνεται η ενημέρωση όταν απαιτείται.

Γιατί είναι σημαντικές οι πύλες πελατών;

Οι πύλες πελατών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μετακινούνται προς τα ψηφιακά κανάλια και οι προσδοκίες των πελατών αλλάζουν. Οι πελάτες περιμένουν όλο και περισσότερο από τις επωνυμίες να διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μαζί τους – 24/7. Η εύκολη και εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες λογαριασμού και στη βοήθεια εξυπηρέτησης πελατών είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.

Υπό αυτή την έννοια, οι πύλες πελατών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες και να οικοδομούν σχέσεις.

Οι πύλες πελατών είναι ιδιαίτερα σημαντικές για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που ασχολούνται με ευαίσθητες ή προσωπικές πληροφορίες. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της απάτης και να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια νόμιμη επιχείρηση.

Επιτρέπουν επίσης στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των πελατών και να ανταποκρίνονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες τάσεις, βοηθώντας τις να παραμείνουν μπροστά από τους ανταγωνιστές.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση μιας πύλης για τους πελάτες σας;

Όπως μόλις συζητήσαμε, οι πύλες πελατών παρέχουν πολλά οφέλη για μια επιχείρηση. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Οι πύλες πελατών είναι εύχρηστες. Οι πελάτες μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες αυτοεξυπηρέτησης με ευκολία.
 • Όλες οι πληροφορίες πελατών σας βρίσκονται σε ένα μέρος. Αυτό διευκολύνει την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ επιχειρηματικών τμημάτων.
 • Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε την πρόοδο των αιτημάτων ή ζητημάτων πελατών. Μπορείτε να δείτε γρήγορα τι έχει επιλυθεί, τι είναι σε εξέλιξη και τι δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.
 • Μπορείτε εύκολα να πληροίτε τα πρότυπα συμμόρφωσης.

 • Τα δεδομένα των πελατών μπορούν να προστατευθούν, και οι ρυθμιζόμενες πληροφορίες μπορούν να αποθηκευτούν σε ασφαλές περιβάλλον.
 • Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Δεν θα χρειαστεί να δημιουργείτε αναφορές και να παρακολουθείτε την πρόοδο με μη αυτόματο τρόπο. Το σύστημα μπορεί να το κάνει για εσάς, και μπορείτε ακόμη και να το αυτοματοποιήσετε.
Ανάγνωση:  Κορυφαίες 10 υπηρεσίες γρήγορης λήψης βίντεο όπως το Videoder

Πλεονεκτήματα μιας Πύλης πελατών

 • Οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν και να δουν τις πληροφορίες λογαριασμού ανά πάσα στιγμή. Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καλέσουν την εξυπηρέτηση πελατών και να περιμένουν σε αναμονή για να μάθουν τι πρέπει να γνωρίζουν.
 • Οι πελάτες μπορούν εύκολα να κάνουν αλλαγές στους λογαριασμούς τους. Σημαίνει λιγότερα αρχεία καταγραφής στο σύστημα υποστήριξής σας και λιγότερο χρόνο αναμονής για πελάτες!
 • Οι πελάτες μπορούν να διαχειρίζονται μόνοι τους πολλές λειτουργίες λογαριασμού. Δεν χρειάζεται να εισάγετε μη αυτόματα πληροφορίες στο σύστημα υποστήριξής σας.
 • Οι πελάτες μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν λειτουργίες λογαριασμού, όπως η πραγματοποίηση πληρωμών, η δημιουργία και η ακύρωση αιτημάτων υπηρεσίας, ο έλεγχος της κατάστασης των παραγγελιών κ.λπ. Σημαίνει και πάλι λιγότερος χρόνος που δαπανάται για υποστήριξη.

Μειονεκτήματα μιας πύλης πελατών

 • Οι πελάτες αναμένουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης μέσω μιας πύλης όπως και στο τηλέφωνο. Πρέπει να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας να υποστηρίζουν πελάτες μέσω της πύλης και να ενημερώνετε συχνά την πύλη με νέες πληροφορίες.
 • Οι πελάτες ενδέχεται να μην μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται ή να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες αυτοεξυπηρέτησης όταν το σχέδιό σας είναι ελαττωματικό για την εμπειρία χρήστη. Εάν συμβαίνει αυτό, η πύλη πελατών δεν είναι χρήσιμη, επομένως θα πρέπει να εστιάσετε στη φιλικότητα προς το χρήστη της πύλης σας.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια πύλη πελατών;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε μια πύλη πελατών, όπως να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα και να βρείτε το σωστό λογισμικό ή συνδυασμό και των δύο.

Χάρη στην παγκόσμια ψηφιοποίηση, το κατάλληλο λογισμικό για τις ανάγκες της επιχείρησής σας είναι πάντα διαθέσιμο. Έτσι, η πιο κρίσιμη πτυχή της δημιουργίας μιας αποτελεσματικής πύλης για τους πελάτες σας είναι η επιλογή των εργαλείων.

Από το Hubspot έως το Freshdesk, πολλά εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών σάς παρέχουν τη λειτουργικότητα της πύλης πελατών.

Ανάγνωση:  Τι είναι το Έντυπο 1120; Τα βασικά του πώς να αρχειοθετήσετε τη φόρμα 1120-W

Αφού βρείτε το λογισμικό που καλύπτει τις ανάγκες σας, τα υπόλοιπα είναι αρκετά εύκολα. Θα χρειαστεί μόνο να προσαρμόσετε και να εφαρμόσετε την πύλη πελατών σας.

Freshdeskγια παράδειγμα, προσφέρει ορισμένα πρότυπα που μπορούν να σας εμπνεύσουν να προσαρμόσετε την πύλη σας με το στυλ της επωνυμίας σας.

Ομοίως, Hubspot σας βοηθά επίσης να ρυθμίσετε την πύλη σας χωρίς προγραμματιστές, να συνδέσετε το γραφείο βοήθειας ή τα κοινωνικά εισερχόμενά σας και να εφαρμόσετε αυτόματα το στυλ της επωνυμίας σας.

Μόλις προσαρμόσετε την πύλη πελατών σας, θα χρειαστεί μόνο να την ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας.

Εκτός από τις υπηρεσίες πύλης πελατών που παρέχονται από τα εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας με μια αποκλειστική διεύθυνση URL στην οποία είναι εύκολο να έχουν πρόσβαση οι πελάτες.

Πότε πρέπει να εφαρμόσετε μια πύλη πελατών;

Μια πύλη πελατών εφαρμόζεται καλύτερα όταν μια επιχείρηση έχει ήδη μια καθιερωμένη βάση πελατών. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας έχει μια καλή βάση πελατών και είναι έτοιμη για μια πύλη.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει επίσης να έχετε αρκετούς υπαλλήλους για την υποστήριξη πελατών μέσω της πύλης και ένα σχέδιο για τεχνολογικά ζητήματα.

Τελικές Λέξεις

Ένα βασικό πλεονέκτημα μιας πύλης πελατών είναι ότι παρέχει μια κεντρική τοποθεσία για πρόσβαση στους πελάτες σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Είναι ευκολότερο για τους πελάτες να βρουν πληροφορίες, βελτιώνει την εμπειρία τους και διευκολύνει τους υπαλλήλους να κατανοήσουν τον μεγάλο όγκο δεδομένων που λαμβάνουν καθημερινά.

Όσο πιο βελτιωμένη είναι η ροή, και οι δύο πλευρές θα έχουν καλύτερη εμπειρία.

Σχετικό άρθρο – Εξυπηρέτηση πελατών και πώς να το κάνετε σωστά

Η αυτοεξυπηρέτηση πελατών έχει πολλά πλεονεκτήματα για πελάτες και επιχειρήσεις. Εδώ είναι οι καλύτερες μέθοδοι για την εφαρμογή της αυτοεξυπηρέτησης πελατών. Διαβάστε περισσότερα!