Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πόσο κοστίζει μια τηλεόραση;

Πόσο κοστίζει μια τηλεόραση;

Η τηλεόραση φέρνει χαρά σε πολλούς, ψυχαγωγία για όλους και θόρυβο φόντου για τις πολυάσχολες μέλισσες. Μεγαλώνοντας, μπορεί να βασίζεστε σε μια τηλεόραση για όλες τις ανάγκες ψυχαγωγίας σας, είτε πρόκειται για ταινίες, εκπομπές, παιχνίδια ή μουσική. Όλοι στριμώχνονταν γύρω από μια τηλεόραση και χάνονταν ανόητα στις κινούμενες εικόνες, από τον μεγαλύτερο έως τον νεότερο.

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση, ίσως θέλετε να μάθετε την τιμή, τις δυνατότητες, τα πιο πρόσφατα μοντέλα και τυχόν προτάσεις πριν κάνετε μια μεγάλη επένδυση. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα θίξουμε όλες τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια τηλεόραση.

Εξερεύνηση τηλεοράσεων

Εάν κατευθυνόμαστε στον κόσμο των τηλεοράσεων, ίσως θέλετε να προσέχετε μια τηλεόραση που σας προσφέρει εξαιρετική ανάλυση, έχει καλό μέγεθος και προσιτή τιμή. Παρακάτω δίνονται διάφορα τμήματα όπου καλύπτουμε τις βάσεις που μπορείτε να αγγίξετε πριν αγοράσετε μια τηλεόραση:

Μέγεθος τηλεόρασης

Το μέγεθος της τηλεόρασης είναι ένας σημαντικός παράγοντας συζήτησης, καθώς άλλοι παράγοντες όπως το μέγεθος του δωματίου, ο αριθμός των θεατών και η τοποθέτηση της τηλεόρασης εξαρτώνται από το μέγεθος της τηλεόρασής σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η τηλεόραση, για παράδειγμα, μια τηλεόραση 70 ιντσών θα τα πάει καλά για μια μεγάλη οικογένεια. Θα πρέπει γενικά να αγοράσετε μια τηλεόραση που μπορεί να τοποθετηθεί σε κατάλληλη απόσταση από τους θεατές χωρίς να φαίνεται πολύ μακριά ή να καταπονεί τα μάτια επειδή είναι πολύ κοντά.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να κάθεστε σε απόσταση που να σας επιτρέπει να βλέπετε ολόκληρη την οθόνη χωρίς να καταπονείτε τα μάτια σας. Υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε ενώ προσπαθείτε να προσαρμόσετε την απόσταση θέασης ανάμεσα σε εσάς και την τηλεόραση: Πολλαπλασιάστε το διαγώνιο μέγεθος της τηλεόρασης επί 1,5 για να έχετε τη βέλτιστη απόσταση θέασης σε ίντσες. Για παράδειγμα, εάν έχετε τηλεόραση 50 ιντσών, θα πρέπει να είστε περίπου 75 ίντσες (50 x 1,5) ή 6,25 πόδια μακριά από αυτήν.

Γενικά, οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα με τα μάτια τους θα πρέπει να προσέχουν να μην κάθονται πολύ κοντά στην τηλεόραση καθώς αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τα ήδη καταπονημένα μάτια τους.

Ανάγνωση:  Διαρρέει το Pixel 8 Pro με επίπεδη οθόνη και αισθητήρα μυστηρίου κάμερας

Σημειώστε όλους τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω και, στη συνέχεια, αποφασίστε το μέγεθος της τηλεόρασης που σας ταιριάζει. Έχετε υπόψη σας, αυτή η υποενότητα αφορά μόνο το μέγεθος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις άλλες βάσεις.

Πόσο κοστίζει ένα PC;

Ανάλυση τηλεόρασης

Η ανάλυση της τηλεόρασης είναι μια άλλη πτυχή που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε μια τηλεόραση. Με απλά λόγια, η ανάλυση είναι ο αριθμός των pixel που συνθέτουν την εικόνα στην οθόνη. Έχει άμεση σχέση με την ποιότητα εικόνας της οθόνης της τηλεόρασης. Στην πραγματικότητα, η ποιότητα της εικόνας είναι ευθέως ανάλογη με την ανάλυση της τηλεόρασης.

Οι πιο συνηθισμένες αναλύσεις τηλεόρασης που μπορεί να έχετε ακούσει είναι:

  • HD (720p)
  • Full HD (1080p)
  • 4K (2160p)

Οι τηλεοράσεις HD έχουν περίπου ένα εκατομμύριο εικονοστοιχεία, οι τηλεοράσεις Full HD έχουν περίπου δύο εκατομμύρια εικονοστοιχεία που είναι διπλάσια από τις τηλεοράσεις HD. Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι τηλεοράσεις 4K με οκτώ εκατομμύρια pixel, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερα pixel από μια τηλεόραση Full HD. Έτσι, οι τηλεοράσεις 4K είναι οι καλύτερες στην αγορά όσον αφορά τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια.

Πυκνότητα εικονοστοιχείων της τηλεόρασης

Ωστόσο, η ανάλυση δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε την πυκνότητα των εικονοστοιχείων, η οποία μετράται σε εικονοστοιχεία ανά ίντσα (PPI). Η πυκνότητα των εικονοστοιχείων είναι σημαντική γιατί καθορίζει πόσο ομαλή και ρεαλιστική φαίνεται η εικόνα στην οθόνη.

Στην πραγματικότητα, η ομαλότητα των άκρων των αντικειμένων είναι ευθέως ανάλογη με την πυκνότητα των εικονοστοιχείων, δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα των εικονοστοιχείων, τόσο πιο λείες είναι οι άκρες και τόσο πιο απρόσκοπτη η εμπειρία θέασης.

Η πυκνότητα των εικονοστοιχείων εξαρτάται τόσο από το μέγεθος όσο και από την ανάλυση της τηλεόρασης. Για παράδειγμα, μια τηλεόραση Full HD 50 ιντσών έχει 44 PPI, ενώ μια τηλεόραση 4K 50 ιντσών έχει πυκνότητα pixel περίπου 88 PPI.

Εν ολίγοις, μπορείτε να πείτε ότι όσο μεγαλύτερη η ανάλυση της τηλεόρασης είναι η πυκνότητα των pixel.

Μπορείτε να ρωτήσετε, πώς η πυκνότητα των εικονοστοιχείων ή η ανάλυση επηρεάζει το κόστος της τηλεόρασης; Σε γενικές γραμμές, υψηλότερη ανάλυση και υψηλότερη πυκνότητα pixel σημαίνει υψηλότερο κόστος για την τηλεόραση, καθώς η υψηλότερη ανάλυση και πυκνότητα εικονοστοιχείων απαιτούν πιο προηγμένη τεχνολογία, ισχύ επεξεργασίας και υψηλότερο εύρος ζώνης για την παροχή εικόνων υψηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερη τρύπα στην τσέπη σας.

Ανάγνωση:  Η Samsung λανσάρει 3 νέες οθόνες Odyssey Gaming με επίπεδη οθόνη

Επομένως, πρέπει να επιλέγετε πάντα μια τηλεόραση υψηλής ανάλυσης και πυκνότητας pixel; Η απάντηση είναι όχι. Εάν κάθεστε πολύ μακριά από την τηλεόραση, δεν θα μπορείτε να εκτιμήσετε τη διαφορά μεταξύ μιας τηλεόρασης HD ή 4K. Για παράδειγμα, εάν κάθεστε περισσότερο από 10 πόδια από την τηλεόραση, δεν θα νιώσετε διαφορά μεταξύ μιας τηλεόρασης Full HD και μιας τηλεόρασης 4K εκτός εάν η ανάλυση της οθόνης είναι πάνω από 75 ίντσες.

Και οι τρεις παραπάνω βάσεις, δηλαδή το μέγεθος της τηλεόρασης, η ανάλυση και η πυκνότητα των pixel, είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια τηλεόραση. Και οι τρεις παράγοντες είναι αλληλένδετοι και δεν πρέπει να απορρίψετε κανέναν από τους δύο.

Τύπος τηλεόρασης

Με την πρόοδο στην τεχνολογία της οθόνης, οι τηλεοράσεις είναι πλέον διαθέσιμες σε διάφορους τύπους ανάλογα με το γούστο και τον προϋπολογισμό του καταναλωτή.

Σε αυτήν την υποενότητα, θα συζητήσουμε μερικούς κύριους τύπους τηλεοράσεων και το εύρος τιμών τους, ώστε να έχετε μια πλήρη ιδέα για το θέμα. Ας ξεκινήσουμε με τηλεοράσεις με δίοδο εκπομπής φωτός (LED).

τηλεοράσεις LED

Οι τηλεοράσεις LED είναι οι πιο δημοφιλείς και προσιτές μεταξύ όλων των τύπων τηλεοράσεων που θα δείτε αργότερα σε αυτήν την ενότητα. Χρησιμοποιούν τον οπίσθιο φωτισμό των διόδων εκπομπής φωτός για να φωτίσουν την οθόνη LCD. Στη συνέχεια, η οθόνη LCD φιλτράρει το φως για να δημιουργήσει την εικόνα που βλέπετε στην οθόνη.

Οι τηλεοράσεις LED εκτός από οικονομικές είναι και ενεργειακά αποδοτικές. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Οι τηλεοράσεις LED έχουν περιορισμένες γωνίες θέασης, χαμηλότερη αντίθεση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, προβλήματα αιμορραγίας από τον οπίσθιο φωτισμό.

Το εύρος τιμών μιας τηλεόρασης LED ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος, την ανάλυση και την πυκνότητα των εικονοστοιχείων. Αλλά μπορείτε να περιμένετε το εύρος τιμών να είναι κάπου μεταξύ $150 και $400.

Τηλεοράσεις OLED

Οι τηλεοράσεις OLED χρησιμοποιούν οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός (OLED) για τη δημιουργία των εικόνων στην οθόνη. Σε αντίθεση με την τηλεόραση LED, η τηλεόραση OLED δεν χρειάζεται οπίσθιο φωτισμό καθώς κάθε pixel μπορεί να εκπέμπει το δικό του φως.

Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεοράσεις OLED μπορούν να επιτύχουν τέλεια μαύρα χρώματα, άπειρες αντιθέσεις και ευρείες γωνίες θέασης, πράγματα στα οποία καθυστερούν οι τηλεοράσεις LED. Επιπλέον, θα έχετε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, ζωντανά χρώματα και αυτά σε λεπτή σχεδίαση.

Ωστόσο, αυτό έχει ένα κόστος. Το εύρος τιμών μιας τηλεόρασης OLED κυμαίνεται μεταξύ 1.000 $ και 4.000 $ για το μοντέλο υψηλής τεχνολογίας.

Ανάγνωση:  Πώς επιλέγετε μια εξαιρετική υπηρεσία ηλεκτρονικής εκτύπωσης;

Τηλεοράσεις QLED

Οι τηλεοράσεις QLED είναι μια παραλλαγή των τηλεοράσεων LED. Ωστόσο, η τεχνολογία διέφερε πολύ. Οι τηλεοράσεις QLED είναι γεμάτες με ένα στρώμα κβαντικών κουκκίδων μεταξύ του πίνακα LED και της οθόνης LCD. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να εκπέμπουν διαφορετικά ανοιχτά χρώματα ανάλογα με το μέγεθός τους.

Η τηλεόραση QLED χρησιμοποιεί κβαντικές κουκκίδες για να βελτιώσει το χρώμα και τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού. Έτσι, οι τηλεοράσεις QLED έχουν πιο ακριβή και κορεσμένη έγχρωμη οθόνη. Θα έχετε επίσης υψηλότερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τηλεοράσεις OLED.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, οι τηλεοράσεις QLED θα έχουν τα ίδια μειονεκτήματα με τις τηλεοράσεις LED. Εξάλλου, δεν είναι παρά μια παραλλαγή τηλεοράσεων LED.

Το εύρος τιμών των τηλεοράσεων QLED είναι λίγο πολύ παρόμοιο με τις τηλεοράσεις OLED, δηλαδή από 500 έως 4.000 $ για τα κορυφαία μοντέλα.

Τηλεοράσεις MicroLED

Αυτές είναι οι νεότερες και πιο προηγμένες τύποι τηλεόρασης στην αγορά αυτή τη στιγμή. Αυτές οι τηλεοράσεις χρησιμοποιούν μια μικροσκοπική δίοδο εκπομπής φωτός (MicroLED) για να δημιουργήσουν τις εικόνες για να τις δείτε.

Όπως οι τηλεοράσεις OLED, έτσι και οι τηλεοράσεις MicroLED δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό και και εδώ, κάθε pixel μπορεί να εκπέμψει ένα δικό του φως.

Οι τηλεοράσεις MicroLED είναι μικρότερες, φωτεινότερες και πιο ανθεκτικές από τις OLED και άλλους τύπους που αναφέραμε παραπάνω.

Συνήθως, αυτές οι τηλεοράσεις δεν είναι για κανονικά νοικοκυριά αλλά για επαγγελματικές υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και το μάρκετινγκ, μεταξύ άλλων. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να αρκεστείτε στο να έχετε μια πολύ μεγαλύτερη τρύπα στην τσέπη σας, εάν επιλέγετε μια τηλεόραση MicroLED.

Η τηλεόραση MicroLED είναι επί του παρόντος πέρα ​​από την προσιτότητα των περισσότερων καταναλωτών και μπορεί να κοστίσει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

A Πόσο κοστίζει ένας 3D εκτυπωτής;

Η παραπάνω ενότητα ήταν αφιερωμένη στο να σας κάνει να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της τηλεόρασης για να πάρετε μια καλύτερη απόφαση όταν αγοράζετε μια τηλεόραση.

Ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεστε αρκετά αξεσουάρ και την τηλεόραση. Επομένως, θα ήταν σοφό να συμπεριλάβετε το κόστος αξεσουάρ στον προϋπολογισμό της τηλεόρασής σας.

Βάση τοίχου και βάσεις τηλεόρασης

Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε την τηλεόρασή σας σε τοίχο ή να χρησιμοποιήσετε βάση τηλεόρασης, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε αυτά τα αξεσουάρ χωριστά.

Και πάλι, ανάλογα με το μέγεθος της τηλεόρασής σας και το προτιμώμενο υλικό, θα σας κοστίσει κάπου από 10 έως 100 $ για μια επιτοίχια βάση και μια βάση τηλεόρασης.

Ανάγνωση:  Apple OLED iPad Pro 2024: Φημολογείται Παράθυρο κυκλοφορίας στις αρχές Μαΐου

Soundbar

Για μια πιο βελτιωμένη εμπειρία ήχου, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια μπάρα ήχου. Η γραμμή ήχου παρέχει επίσης περισσότερη ευκρίνεια, μπάσα και ένταση για να έχετε μια πιο καθηλωτική εμπειρία προβολής τηλεόρασης, ειδικά για βραδιές παιχνιδιών ή πάρτι.

Το εύρος τιμών των ράβδων ήχου κυμαίνεται από $50 έως $500 για μια πιο premium έκδοση. Πρόσθετα αξεσουάρ όπως ηχεία μαζί με ηχητική μπάρα θα κοστίζουν περισσότερο.

Καλώδια κινητής τηλεφωνίας

Εάν θέλετε να συνδέσετε το κινητό ή το tablet σας στην τηλεόραση και να αντικατοπτρίσετε την οθόνη της, πρέπει να αγοράσετε ένα καλώδιο κινητού. Συνήθως, αυτά είναι φθηνότερα από τα άλλα αξεσουάρ που έχουμε παραθέσει εδώ και είναι πιο εύκολο να τα βρείτε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια είναι επώνυμης εταιρείας και είναι συμβατά με την τηλεόραση.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αξεσουάρ που χρειάζεστε. Άλλα αξεσουάρ περιλαμβάνουν έξυπνο κουτί, Slingbox και σταθεροποιητή τάσης. Όλα τα έξοδα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της τηλεόρασής σας.

Πολλά αξεσουάρ δεν είναι απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για ηχητική μπάρα.

Ακολουθεί μια αναπαράσταση πίνακα των παραπάνω πληροφοριών που περιγράφει λεπτομερώς το κόστος μιας τηλεόρασης:

Πόσο κοστίζει ένα gaming PC;

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας κατευθυνθούμε σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Ποια είναι η μέση τιμή μιας τηλεόρασης;

Δεν είναι εύκολο να μετρήσετε τη μέση τιμή μιας τηλεόρασης χωρίς να έχετε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις της επωνυμίας σας ή άλλες βάσεις. Ωστόσο, ένα κανονικό νοικοκυριό μπορεί να βρει μια καλή τηλεόραση από 200 έως 500 $.

Ποια τηλεόραση είναι καλύτερη σε χαμηλή τιμή;

Τηλεοπτικές εταιρείες όπως η Redmi, η MI, η VW και άλλες προσφέρουν τηλεόραση με καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Όποια μάρκα κι αν επιλέξετε να αγοράσετε, ελέγξτε τις κριτικές των χρηστών και μετά πηγαίνετε στην τηλεόραση.

Ποια είναι η τιμή της τηλεόρασης LED 32 ιντσών;

Μπορείτε να αγοράσετε μια τηλεόραση LED 32 ιντσών για περίπου 100 $.

Ποιο είναι το κόστος της τηλεόρασης 50 ιντσών;

Για μια τηλεόραση LED 50 ιντσών, θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου 200 $. Ενώ για μια τηλεόραση OLED 4K 50 ιντσών, πρέπει να ρίξετε περίπου 1.300 $.

Πόσο ψηλά πρέπει να τοποθετήσετε μια τηλεόραση;