Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πόσο κοστίζει ένα drone;

Πόσο κοστίζει ένα drone;

Τα drones έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς. Με την αύξηση της δημοτικότητας, η αγορά των drones έχει αυξηθεί σημαντικά και πλέον υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μοντέλων drone για να διαλέξετε.

Ίσως αναρωτιέστε πόσο κοστίζει ένα drone; Μην ανησυχείς, σε καλύψαμε. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε λεπτομερώς το κόστος που σχετίζεται με την ιδιοκτησία ενός drone. Αλλά πριν από αυτό, αφήστε μας να καταλάβουμε τους τύπους των drones και αργότερα θα σας παρουσιάσουμε επίσης μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Για να σας δώσω μια ουσία, τα παιχνίδια drones θα σας κοστίσουν λιγότερο από 50 $ και τα επαγγελματία μπορούν να φτάσουν έως και $ 10.000 και ακόμη περισσότερα. Δείτε τις τιμές εδώ απευθείας αν βιάζεστε.

Διαφορετικοί τύποι drones στην αγορά

Καθώς η αγορά των drone έχει επεκταθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, οι ανάγκες όλων των πελατών μπορούν πλέον να ικανοποιηθούν. Είτε είστε χομπίστας είτε επαγγελματίας, τα drones είναι διαθέσιμα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη που σίγουρα θα ταιριάζουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι drones που χρησιμοποιούνται σε πολιτικές εφαρμογές, το καθένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι drones που μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά:

Ανάγνωση:  Ux For Healthcare – Ένα σχέδιο που σώζει ζωές

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη με σταθερά φτερά

Αυτά τα drones είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους drones που χρησιμοποιούνται στη χαρτογράφηση, την τοπογραφία, τις κατασκευές, τη γεωργία και την ασφάλεια. Αυτά τα drones έχουν τη μεγαλύτερη εμβέλεια, επομένως είναι κατάλληλα για σκληρά περιβάλλοντα. Το μόνο μειονέκτημα ενός drone με σταθερά φτερά είναι ότι απαιτούν διάδρομο κατά την προσγείωση ή την απογείωση. Επίσης, αυτά τα drones είναι λίγο δύσκολο να μεταφερθούν.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε εκπαίδευση για να πετάξετε drones με σταθερά φτερά, καθώς κινείται πάντα με ταχύτητα προς τα εμπρός. Θα πρέπει να έχετε μια σωστή ιδέα για το πώς λειτουργεί η πίεση του αέρα και επίσης να κατανοήσετε πώς λειτουργούν στο αεροσκάφος οι τέσσερις κύριες δυνάμεις – ζωή, βαρύτητα, έλξη και ώθηση.

Τα drones με σταθερά φτερά μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, αν και δεν υπάρχει επίσημος οδηγός ταξινόμησης αυτών των drones. Απλώς βρήκα αυτή την ταξινόμηση πιο χρήσιμη από τις άλλες:

 • Μεγάλα drones με σταθερά φτερά: Αυτά τα drones διαθέτουν υψηλή αντοχή, μεγάλη εμβέλεια και πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου. Παραδείγματα περιλαμβάνουν MyTwinDream UAV και X-UAV Mini Talon.
 • Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεσαίας σταθερής πτέρυγας: Τα drone με μεσαία σταθερά φτερά είναι τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία των drone με σταθερά φτερά. Αν και έχουν μικρότερη αντοχή και εμβέλεια από τα μεγάλα drones με σταθερά φτερά, είναι κατάλληλα για τις περισσότερες πολιτικές ανάγκες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν Firstar 2000 V2 και Wltoys XK A800 4CH RC.
 • Μικρά drones με σταθερά φτερά: Αν ψάχνετε για ένα drone που μπορεί να πετάξει για περίπου μία ώρα, θα πρέπει να πάτε για μικρά drones με σταθερά φτερά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Strix Nano Goblin και το RiteWing Drak Nano.
Ανάγνωση:  Βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης Backend για ένα επιτυχημένο έργο

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πολλαπλούς ρότορες

Οι κορυφαίες 7 κάμερες drone διαθέσιμες | Candid.Τεχνολογία

Γνωστά και ως quadcopter, αυτά τα drones είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα drones. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν drones με πολλαπλούς ρότορες για φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση ariel. Αυτά τα drones ακολουθούν την ίδια αρχή που χρησιμοποιεί ένα ελικόπτερο για να πετάξει. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρότορων μπορεί να είναι τρίπτερα, τετρακόπτερα, εξακόπτερα και οκτοκόπτερα.

Τα πλεονεκτήματα ενός drone με πολλαπλούς ρότορες είναι τα εξής:

 • Κάθετη απογείωση και προσγείωση
 • Εύκολο να πετάξει
 • Αυξημένη ικανότητα ελιγμών
 • Προμηθευτός
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών
 • Φορητός

Ενώ τα drones με πολλαπλούς ρότορες έχουν πολλά πλεονεκτήματα, έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά:

 • Συντομότερος χρόνος πτήσης
 • Περιορισμένη εμβέλεια
 • Περιορισμένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου
 • Θορυβώδης
 • Επιρρεπής στον άνεμο
 • Μπορεί να προσκρούσει σε ανθρώπους ή αντικείμενα εάν δεν πετάξει σωστά

Παραδείγματα drones με πολλαπλούς ρότορες περιλαμβάνουν τα DJI Inspire 3, Yuneec Typhoon H και Autel Robotics X-Star Premium.

Υβριδικά drones

Ένα υβριδικό drone χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ηλεκτρικής ισχύος και κινητήρα εσωτερικής καύσης για να τροφοδοτήσει το σύστημα προώθησης πτήσης του. Αυτά τα drones έχουν μεγαλύτερους χρόνους πτήσης, μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου και μπορούν να λειτουργούν σε πιο δύσκολα περιβάλλοντα.

Ωστόσο, τα υβριδικά drones είναι βαριά και είναι πιο περίπλοκα από τα παραδοσιακά drones. Εξαιτίας αυτού, τα υβριδικά drones κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από άλλα drones. Επίσης, αυτά τα drones βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για τις δυνατότητές τους.

Παραδείγματα υβριδικών drones περιλαμβάνουν τα Airbus Zephyr S, Wingcopter 198, Alta UAV 600EX.

Drone VTOL

Ένα drone κάθετης απογείωσης και προσγείωσης μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα και έχουν διαφορετικό σχεδιασμό που τους επιτρέπει να πετούν περισσότερο σαν drone με σταθερά φτερά. Καθώς αυτά τα drones έχουν την ικανότητα τόσο ενός ελικοπτέρου όσο και ενός αεροπλάνου, είναι εξαιρετικά ευέλικτα και αποτελεσματικά.

Ανάγνωση:  Tile Pro vs AirTag: Περιεκτικός οδηγός σύγκρισης

Τα drones VTOL έχουν εξαιρετική ευελιξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλες εφαρμογές όπως έρευνα και διάσωση, παράδοση δεμάτων και επιτήρηση.

Παραδείγματα drones VTOL περιλαμβάνουν τα Skydio 2, WingtraOne και Ehang Ghost Drone.

Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός drone

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός drone:

 • Τύπος drone: Τα high-end μοντέλα drone κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από τα χαμηλότερα μοντέλα. Τα drones με σταθερά φτερά θεωρούνται πιο ακριβά από τα drones με πολλαπλούς ρότορες.
 • Μέγεθος: Τα μεγαλύτερα drones τείνουν να είναι πιο ακριβά από τα μικρότερα.
 • Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου: Αν ψάχνετε για ένα drone με βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο, θα πρέπει να ρίξετε περισσότερα χρήματα.
 • Ωρα πτήσης: Όσο περισσότερος είναι ο χρόνος πτήσης, τόσο πιο προηγμένες είναι οι μπαταρίες σε ένα drone και τόσο μεγαλύτερο το κόστος.
 • Εύρος: Τα drones με μεγαλύτερη εμβέλεια διαθέτουν ενσωματωμένο προηγμένο σύστημα πλοήγησης αυξάνοντας έτσι το κόστος.
 • Δυνατότητες κάμερας και αισθητήρα: Τα drones με κάμερες και αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας, όπως κάμερες θερμικής απεικόνισης ή συστήματα LIDAR θα κοστίζουν γενικά περισσότερο.

Top 11 Gadgets για αύξηση της παραγωγικότητας

Πόσο θα κοστίσει ένα drone;

Καθώς η τεχνολογία των drone φτάνει στις μάζες, το κόστος έχει μειωθεί σημαντικά. Εδώ είναι το εύρος τιμών των διαφόρων τύπων drone:

 • Παιχνίδια drones: Αυτά τα drones είναι χρήσιμα για αρχάριους για εξάσκηση και εξοικείωση με την τεχνολογία. Θα σας κοστίσει κάπου γύρω στα $20 με $150 για μικρά παιχνίδια drones.
 • Ενδιάμεσα drones: Για πιο προηγμένη χρήση drone, θα πρέπει να επιλέξετε ενδιάμεσα drones που θα σας κοστίσουν από 150 έως 400 δολάρια.
 • Επαγγελματικά drones: Αυτά τα drones είναι ακριβά και μπορεί να κοστίζουν πάνω από χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, το Yuneec Typhoon H Plus Hexacopter κοστίζει περίπου 2099 $.
 • Εμπορικά drones: Τα εμπορικά drones διαθέτουν περισσότερες λειτουργίες όπως θερμική απεικόνιση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαρτογράφηση, έρευνες ariel και άλλα πεδία. Αυτά τα drones κοστίζουν βόρεια από 10.000 $.
Ανάγνωση:  Η παγομηχανή Samsung δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Έτσι, ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες σας, ένα drone μπορεί να κοστίσει από 20 έως περισσότερα από 10.000 δολάρια.

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας κατευθυνθούμε σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα:

Πόσα πρέπει να ξοδέψετε για ένα drone;

Όλα εξαρτώνται από την τσέπη και τις ανάγκες σας. Εάν είστε αρχάριοι, προτιμήστε τα παιχνίδια drones που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον προϋπολογισμό σας. Εάν είστε Διευθύνων Σύμβουλος μιας πολυεθνικής εταιρείας, προτιμήστε τα υψηλής τεχνολογίας εμπορικά drones.

Πόσο μακριά μπορεί να πετάξει ένα drone;

Συνήθως, ένα drone μπορεί να πετάξει από 1500 πόδια έως αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα drone εξαρτάται από την μπαταρία, το σύστημα πλοήγησης και τις δυνατότητες του drone.

Είναι δύσκολο να πετάξουν τα drones;

Τα drones δεν είναι δύσκολο να πετάξουν. Όπως με κάθε νέα τεχνολογία, θα χρειαστεί να εξοικειωθείτε με το λογισμικό και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των drones. Μόλις ολοκληρώσετε την εξοικείωση, τα ιπτάμενα drones θα είναι σαν ένα cakewalk.

Οι 7 κορυφαίες κάμερες drone