Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πόσο κοστίζει ένας 3D εκτυπωτής;

Πόσο κοστίζει ένας 3D εκτυπωτής;

Κατά την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει εξελιχθεί από μια εξειδικευμένη βιομηχανία στην επικρατούσα τάση τόσο για τους χομπίστες όσο και για τους επαγγελματίες. Ως αποτέλεσμα, οι 3D εκτυπωτές γίνονται πιο προσιτές, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

Το αρχικό κόστος ενός 3D εκτυπωτή είναι μόνο η αρχή της οικονομικής επένδυσης. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προϋπολογισμό για έναν 3D εκτυπωτή. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πόσο κοστίζει ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής, την εκτιμώμενη τιμή συντήρησης της συσκευής και τις πρώτες ύλες για τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας.

Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ενός 3D εκτυπωτή:

Τύπος εκτυπωτή

Καθώς οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές καλύπτουν την ανάγκη για ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών υπηρεσιών, ο τύπος εκτυπωτή που θα επιλέξετε είναι πολύ σημαντικός. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές Fused Filament Fabrication (FFF 3D printers) είναι γενικά πιο προσιτές από τους τρισδιάστατους εκτυπωτές που βασίζονται σε Stereolithography (SLA). Μπορείτε να αγοράσετε εκτυπωτές FFF στα 200 $ και εκτυπωτές SLA στα 500 $. Όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα, το κόστος αυξάνεται σημαντικά, με τους εκτυπωτές EBM να κοστίζουν από 100.000 έως ένα εκατομμύριο δολάρια.

Δόμηση όγκου

Ο όγκος κατασκευής είναι το μέγεθος του αντικειμένου που μπορεί να δημιουργήσει ένας 3D εκτυπωτής. Οι μεγαλύτεροι όγκοι κατασκευής απαιτούν περισσότερο υλικό και ισχυρότερους κινητήρες, αυξάνοντας το κόστος του εκτυπωτή. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές αρχικού επιπέδου έχουν όγκο κατασκευής περίπου 150 mm x 150 mm x 150 mm. Οι μεγαλύτεροι εκτυπωτές με όγκο κατασκευής 300 mm x 300 mm x 300 m μπορεί να κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Ανάγνωση:  Τι κάνει ένας προγραμματιστής υπολογιστών: Βασικός οδηγός

Ανάλυση

Η ανάλυση είναι το επίπεδο λεπτομέρειας που μπορεί να επιτύχει ένας 3D εκτυπωτής. Οι εκτυπωτές υψηλότερης ανάλυσης απαιτούν πιο ακριβή εξαρτήματα και λεπτομέρειες που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά το κόστος. Οι εκτυπωτές αρχικού επιπέδου έχουν ανάλυση περίπου 0,1 mm, ενώ οι εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας μπορούν να επιτύχουν ανάλυση 0,0025 ή μικρότερη.

Υλικά

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά, όπως πλαστικό ABS, PLA, νάιλον και μέταλλο. Ορισμένοι εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με συγκεκριμένο τύπο υλικού, ενώ άλλοι μπορούν να χειριστούν πολλά υλικά. Το κόστος ενός εκτυπωτή εξαρτάται από το υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει και το κόστος του ίδιου του υλικού.

Χαρακτηριστικά

Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες στον τρισδιάστατο εκτυπωτή σας, θα πρέπει να ρίξετε περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε σύνδεση WiFi, οθόνες αφής και αυτόματη ισοπέδωση του κρεβατιού, θα πληρώσετε πολύ περισσότερα από έναν απλό τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Εργασία

Τελικά, είναι το εργατικό κόστος που θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας για την τρισδιάστατη εκτύπωση, εκτός από το κόστος της συσκευής και των πρώτων υλών. Ακόμα κι αν δεν προσλαμβάνετε άτομα για τη δουλειά, οι εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας συνήθως κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη αυτοματοποιώντας τις περισσότερες εργασίες.

Εκτυπωτές inkjet εναντίον εκτυπωτών λέιζερ: Ποιον να αγοράσετε;

Εύρος κόστους τρισδιάστατων εκτυπωτών

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές εισαγωγικού επιπέδου μπορεί να κοστίζουν από 200 έως 500 δολάρια. Αυτοί οι εκτυπωτές έχουν μικρό όγκο κατασκευής και χαμηλότερη ανάλυση. Αυτοί οι εκτυπωτές είναι ιδανικοί για χομπίστες και αρχάριους.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μεσαίας κατηγορίας μπορεί να κοστίζουν από 500 έως 1000 δολάρια. Θα λάβετε περισσότερο όγκο κατασκευής και ανάλυση από τους εκτυπωτές αρχικού επιπέδου. Αυτοί οι εκτυπωτές είναι κατάλληλοι για επαγγελματίες.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας μπορεί να κοστίζουν αρκετές χιλιάδες δολάρια. Θα έχετε τον καλύτερο όγκο κατασκευής και ανάλυση με τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών υλικών στον ίδιο εκτυπωτή. Συνήθως, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας όπως η αεροδιαστημική, η αυτοκινητοβιομηχανία και η ιατρική.

Ανάγνωση:  Η Samsung αναπτύσσει μια DRAM GDDR6 με ταχύτητα 24 Gbps για γραφικά

Εκτυπωτής σε κατάσταση σφάλματος: 5 Διορθώσεις

Κόστος νημάτων που χρησιμοποιούνται στην τρισδιάστατη εκτύπωση

Το κόστος των υλικών είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά τον υπολογισμό του κόστους του 3D εκτυπωτή. Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, ορισμένοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές λειτουργούν μόνο με ένα συγκεκριμένο υλικό, ενώ άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλαπλά υλικά για εκτύπωση.

Εδώ είναι το εύρος κόστους των υλικών:

Θερμοπλαστικά

Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά για τρισδιάστατη εκτύπωση. Τα θερμοπλαστικά εκτυπώνονται εύκολα και διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Ακολουθούν ορισμένα θερμοπλαστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στην τρισδιάστατη εκτύπωση:

 • Πολυγαλακτικό οξύ (PLA): Είναι ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως το καλαμποκάλευρο ή το ζαχαροκάλαμο. Αυτά είναι σχετικά φθηνά και εύκολα στην εκτύπωση. Ένα κιλό νήμα PLA κοστίζει περίπου $24.
 • Ακρυλονιτρίλιο βουταδιένιο στυρόλιο (ABS): Είναι ένα ισχυρό ανθεκτικό υλικό και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους επαγγελματίες. Είναι ελαφρώς πιο ακριβό από το PLA και ξεκινά από γύρω $47 ανάλογα με την εταιρεία.
 • Πολυαιθυλενο τερεφθαλική γλυκόλη (PETG): Είναι ένα ισχυρό, ανθεκτικό υλικό που είναι ανθεκτικό στα χημικά και τη θερμότητα. Χρησιμοποιείται πιο συχνά στη δημιουργία πρωτοτύπων δοχείων τροφίμων και ποτών. Μπορείτε να αγοράσετε ένα από αυτά από Amazon για $20 έως $40.

Νάιλον

Το νάιλον χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων που είναι ισχυρά, ανθεκτικά και ελαφριά. Επιπλέον, η χρήση Nylon κάνει το αντικείμενο ανθεκτικό στην κρούση και λείο. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στην τριβή και στα χημικά. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ότι δεν είναι ασφαλές για τα τρόφιμα, παράγει αναθυμιάσεις και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας με λεπτές λεπτομέρειες.

Το νήμα νάιλον κοστίζει από 25 έως 100 δολάρια ανά κιλό. Το κόστος του νήματος νάιλον εξαρτάται επίσης από το χρώμα, με το μαύρο νάιλον να είναι πιο ακριβό από το λευκό.

Πολυανθρακικό

Το πολυανθρακικό χρησιμοποιείται στην κατασκευή ιατρικών και ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Έχει εξαιρετική αντοχή στην κρούση και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, το πολυανθρακικό απαιτεί έναν εξωθητήρα υψηλής θερμοκρασίας και ένα θερμαινόμενο κρεβάτι για τη σωστή εκτύπωση. Το εύρος τιμών του νήματος από πολυανθρακικό είναι μεταξύ $50 και $150.

Ανάγνωση:  Γιατί το φως Roku μου αναβοσβήνει;

Θερμοπλαστική Πολυουρεθάνη (TPU)

Το TPU είναι γνωστό για την ελαστικότητά του, την αντοχή του και την αντοχή στη φθορά. Είναι επίσης ανθεκτικό σε ένα ευρύ φάσμα χημικών ουσιών και διαλυτών, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για σκληρά περιβάλλοντα. Συνήθως, το εύρος τιμών ενός νήματος TPU είναι μεταξύ $50 και $100.

μέταλλα

Η τρισδιάστατη εκτύπωση με μέταλλα απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό που είναι πιο ακριβός από την εκτύπωση με άλλα υλικά. Μερικά από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τρισδιάστατη εκτύπωση είναι τα εξής:

 • Ανοξείδωτο ατσάλι: Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα ισχυρό και ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εξαρτημάτων αεροδιαστημικής και αυτοκινήτων. Μπορείτε να προμηθευτείτε ανοξείδωτο χάλυβα για $100 έως $200 ανά κιλό.
 • Τιτάνιο: Είναι ένα ελαφρύ και ισχυρό μέταλλο που χρησιμοποιείται συνήθως στην αεροδιαστημική και ιατρική βιομηχανία. Το κόστος του τιτανίου είναι βόρεια των 500 $.
 • Αλουμίνιο: Το αλουμίνιο είναι ένα ελαφρύ και ανθεκτικό μέταλλο που αυξάνει την καταλληλότητά του σε διάφορους τομείς. Θα σας κοστίσει περισσότερα από 150 $ για να αγοράσετε νήμα αλουμινίου για τρισδιάστατη εκτύπωση.

Τα Windows δεν μπορούν να συνδεθούν στον εκτυπωτή: 8 Διορθώσεις

Κόστος συντήρησης τρισδιάστατων εκτυπωτών

Το ετήσιο κόστος συντήρησης των τρισδιάστατων εκτυπωτών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το μοντέλο του εκτυπωτή, τη συχνότητα χρήσης και τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται στη λειτουργία.

Μερικές από τις πιο κοινές εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν:

 • Καθαρισμός του κρεβατιού εκτύπωσης και του ακροφυσίου.
 • Αντικατάσταση του γραναζιού εξώθησης.
 • Λίπανση των κινούμενων μερών.
 • Βαθμονόμηση του εκτυπωτή.
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων και επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Η αντικατάσταση εξαρτημάτων όπως το ακροφύσιο ή η πλάκα κατασκευής μπορεί να κοστίσει κάπου μεταξύ 20 και 100 $ ανά τεμάχιο. Ενώ το κόστος των αναλωσίμων όπως τα νήματα έχει ήδη συζητηθεί. Η ποσότητα του νήματος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τιμής. Επιπλέον, το κόστος θα εξαρτηθεί επίσης από την πολυπλοκότητα της εργασίας, το μέγεθος των εκτυπώσεων και τη συχνότητα χρήσης.

Ανάγνωση:  Πώς να επενδύσετε στο OpenAI; Ένας πλήρης οδηγός για να αγοράσετε το OpenAI ERC!

Εκτός από τα δύο παραπάνω κόστη, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές απαιτούν τακτικές εργασίες συντήρησης, όπως καθαρισμό και διεξαγωγή ελέγχων βαθμονόμησης. Μπορεί να βρείτε μια εγγύηση που καλύπτει αυτές τις εργασίες, αλλά μπορεί να συνοδεύεται από πρόσθετο κόστος.

Έτσι, το κόστος συντήρησης ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως μερικές χιλιάδες δολάρια ανάλογα με την πρώτη ύλη, τη συχνότητα χρήσης και την πολυπλοκότητα της εργασίας.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή HP 59.f0;

Κόστος κατοχής και συντήρησης τρισδιάστατου εκτυπωτή Εύρος τιμών
Εκτυπωτές 3D 200-1000$
Πολυγαλακτικό οξύ (PLA) Ξεκινά από περίπου 24 $ ανά κιλό
Ακρυλονιτρίλιο βουταδιένιο στυρένιο (ABS) Ξεκινά από περίπου 47 $ ανά κιλό
Πολυαιθυλενο τερεφθαλική γλυκόλη (PETG) Διαφέρουν μεταξύ $20 και $40
Νάιλον Μεταξύ 25 και 100 $ ανά κιλό
Πολυανθρακικό Μεταξύ $50 και $150
Θερμοπλαστική Πολυουρεθάνη (TPU) Μεταξύ $50 και $100
Ανοξείδωτο ατσάλι Μεταξύ 100 και 200 ​​$ ανά κιλό
Τιτάνιο Πάνω από $500
Αλουμίνιο Περίπου $150

Συχνές απαντημένες ερωτήσεις (FAQ)

Ας κατευθυνθούμε σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

Είναι ακριβό να έχετε έναν 3D εκτυπωτή;

Καθόλου. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές διατίθενται σε όλα τα μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων. Μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα έναν 3D εκτυπωτή για έως και 200 ​​$, αν και πιο σύνθετες εργασίες απαιτούν ακριβές.

Πόσο κοστίζει ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής για ένα σπίτι;

Για κανονική χρήση στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε έναν 3D εκτυπωτή για περίπου $200.

Είναι δύσκολο να εκτυπώσετε 3D;

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι τόσο δύσκολη όσο οποιοδήποτε άλλο χόμπι ή επάγγελμα. Πριν ξεκινήσετε να μπείτε στον κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, πρώτα, κατανοήστε τα στοιχεία του εκτυπωτή, τις μελλοντικές προοπτικές της τρισδιάστατης εκτύπωσης και πολλές τέτοιες αποχρώσεις. Μετά από αυτό, εξοικειωθείτε με το λογισμικό και τα υλικά.

Μόλις εξοικειωθείτε με αυτά, είστε έτοιμοι να αφήσετε το σημάδι σας στον κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Είναι νόμιμη η πώληση τρισδιάστατων εκτυπώσεων;

Ναι, μπορείτε να πουλάτε τρισδιάστατες εκτυπώσεις, εφόσον δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων.

Το πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή δεν είναι διαθέσιμο: 5 Διορθώσεις