Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πόσο κοστίζει ένας εκτυπωτής;

Πόσο κοστίζει ένας εκτυπωτής;

Οι εκτυπωτές είναι ένα απαραίτητο κομμάτι εξοπλισμού για πολλά άτομα και επιχειρήσεις. Είτε θέλετε να εκτυπώσετε έγγραφα για εργασία, σχολείο ή προσωπική χρήση, η ύπαρξη ενός αξιόπιστου εκτυπωτή είναι ζωτικής σημασίας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι εκτυπωτών που διατίθενται σε διαφορετικές τιμές.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συζητήσει διαφορετικούς τύπους εκτυπωτών και το κόστος τους για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον σωστό εκτυπωτή για τις ανάγκες σας.

Επεξηγούνται οι κωδικοί σφάλματος του εκτυπωτή HP

Τύποι εκτυπωτών και το κόστος τους

Παρακάτω εξηγήσαμε τους πιο συνηθισμένους τύπους εκτυπωτών που διατίθενται στην αγορά με τις τιμές τους.

Εκτυπωτές Inkjet

Οι εκτυπωτές inkjet είναι μια δημοφιλής επιλογή για οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις. Αυτοί οι εκτυπωτές χρησιμοποιούν υγρή μελάνη για την εκτύπωση εικόνων και κειμένου σε χαρτί. Οι εκτυπωτές inkjet είναι γενικά οικονομικοί και προσφέρουν καλής ποιότητας εκτύπωση. Το κόστος ενός εκτυπωτή inkjet μπορεί να ποικίλλει ευρέως, κυμαίνεται από 30 έως 100 $ για ένα βασικό μοντέλο και οι εκτυπωτές με μεγαλύτερους δίσκους σελίδων θα κοστίζουν περίπου $ 100 έως $ 500, ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας με προηγμένες δυνατότητες θα σας κοστίσει περίπου $ 500 έως $ 1300.

Ανάγνωση:  Το τηλεχειριστήριο Nvidia Shield δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Εκτυπωτές Laser

Οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούνται συνήθως σε γραφεία και επιχειρήσεις που απαιτούν εκτύπωση μεγάλου όγκου. Αυτοί οι εκτυπωτές χρησιμοποιούν κασέτες γραφίτη για την εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε χαρτί. Οι εκτυπωτές λέιζερ είναι πιο ακριβοί από τους εκτυπωτές inkjet, με τιμές που κυμαίνονται από 70 έως 200 δολάρια για ένα βασικό μοντέλο, οι εκτυπωτές λέιζερ premium θα σας κοστίζουν περίπου 500 έως 1500 δολάρια και οι έγχρωμοι εκτυπωτές λέιζερ θα σας κοστίζουν περίπου 300 έως 3000 δολάρια.

Εκτυπωτές Όλα σε ένα

Οι εκτυπωτές all-in-one, γνωστοί και ως εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών με εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή και μερικά μοντέλα, έχουν επίσης δυνατότητες αποστολής φαξ σε ένα μηχάνημα. Αυτοί οι εκτυπωτές είναι δημοφιλείς σε οικιακά γραφεία και μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν μια ποικιλία λειτουργιών. Το κόστος ενός εκτυπωτή all-in-one μπορεί να κυμαίνεται από $350 έως $1500 για έναν εκτυπωτή με καλές δυνατότητες.

Κόστος εξαρτημάτων εκτυπωτή

Εκτός από το κόστος του εκτυπωτή, υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ που μπορεί να απαιτηθούν, όπως δοχεία μελάνης, κασέτες γραφίτη και χαρτί. Παρακάτω είναι το εκτιμώμενο κόστος των εξαρτημάτων του εκτυπωτή.

  • Τα δοχεία μελάνης θα σας κοστίσουν περίπου $20 έως $60 ανάλογα με το μοντέλο του εκτυπωτή.
  • Οι κασέτες γραφίτη θα σας κοστίσουν περίπου $50 έως $150 ανάλογα με το μοντέλο του εκτυπωτή.
  • Το χαρτί μπορεί να σας κοστίσει περίπου $5 έως $20 ανά πακέτο.
Ανάγνωση:  Αναβοσβήνει η κάμερα δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Πόσο κοστίζουν η συντήρηση και οι επισκευές;

Οι εκτυπωτές απαιτούν καθαρισμό και συντήρηση για να λειτουργούν σωστά. Εάν εμφανιστούν ορισμένα προβλήματα στον εκτυπωτή σας, το κόστος των επισκευών μπορεί να κυμαίνεται από 50 έως 200 $ για κανονικά προβλήματα, μπορεί να διαφέρει εάν τα προβλήματα με τον εκτυπωτή σας είναι σοβαρά. Μπορεί να φτάσει έως και αρκετές χιλιάδες δολάρια για εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας.

Εκτυπωτής/Αξεσουάρ/Συντήρηση Εύρος κόστους
Εκτυπωτές $100-1500
Μελάνι $20-150
Χαρτί $5-20
Επισκευές $50-200

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα HP 0x6100004a;