Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Snapchat

Το Snapchat πρωτοστάτησε σε ένα εξαφανιζόμενο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που άλλαξε για πάντα το τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν οι χρήστες μπόρεσαν να αλληλεπιδρούν χωρίς να ανησυχούν για τις μόνιμες συνέπειες της επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα απέκτησαν νέο νόημα. Έτσι, έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από την κυκλοφορία του και αν αναρωτιέστε αν τα Snaps είναι ο καλύτερος τρόπος για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Καλύπτουμε όλες τις συχνές ερωτήσεις και απαντάμε στην πιο σημαντική – πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Snapchat;

Πόσους χρήστες έχει το Snapchat;

Ο καινοτόμος σχεδιασμός αυτής της εφαρμογής για κινητά ενθαρρύνει πιο φυσική επικοινωνία. Μπορείτε να περιορίσετε τη διάρκεια προβολής ενός Snap – από 1 σε 10 δευτερόλεπτα ή μέχρι να το κλείσει ο παραλήπτης. Το 2020, η πλατφόρμα κατέλαβε την αργή 12η θέση παγκοσμίως, αλλά παρόλα αυτά, παραμένει κορυφαία εφαρμογή για επαγγελματίες του μάρκετινγκ για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους καταναλωτών. Ας δούμε πόσοι ακριβώς το χρησιμοποιούν.

Πόσα άτομα είναι στο Snapchat παγκοσμίως;

Τον Ιανουάριο του 2021, ο συνολικός αριθμός χρηστών του Snapchat θα είναι κοντά στο μισό δισεκατομμύριο – 498,2 εκατομμύρια αναφερόμενοι. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, 65 εκατομμύρια χρήστες εντάχθηκαν στην πλατφόρμα. Αυτό είναι μια αύξηση 15%. Είναι ενδιαφέρον ότι η πιο σημαντική αύξηση QoQ σημειώθηκε στους νέους χρήστες άνω των 50 ετών, όπου σημειώθηκε αύξηση 23,3% και 33,3% για γυναίκες και άνδρες χρήστες.

(Ψηφιακό 2021)

Πίνακας περιεχομένων

Πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν Snapchat κατά μέσο όρο κάθε μέρα;

Όταν εξετάζουμε τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες του Snapchat (DAU), μια ενδιαφέρουσα αναφορά δείχνει τα σκαμπανεβάσματα της πλατφόρμας με τα χρόνια. Εκρηκτική ανάπτυξη σημειώθηκε από την κυκλοφορία της πλατφόρμας έως το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Το Snapchat ήταν στα 191 εκατομμύρια όταν έκαναν έναν επανασχεδιασμό της εφαρμογής που τους κόστισε μερικά εκατομμύρια χρήστες. Το τρίτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των DAU ήταν 200 εκατομμύρια και έκτοτε αυξάνεται. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, το Snapchat είχε 280 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, από 265 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

(Στατιστική)

Ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο το Snapchat;

Οι περισσότεροι χρήστες της πλατφόρμας είναι νέοι – οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες αποτελούν το 82,2% της βάσης χρηστών της πλατφόρμας. Οι αριθμοί έχουν νόημα αν σκεφτούμε το γεγονός ότι είναι ψηφιακά ιθαγενείς. Η κατανόησή τους για την τεχνολογία γενικά, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και των πιθανών συνεπειών των επίμονων μηνυμάτων, τους κάνει πιο πιθανό να δουν τα οφέλη της εφήμερης διαθεσιμότητας περιεχομένου.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες της πλατφόρμας, ακριβώς το 59%, είναι κάτω των 24 ετών. Η Generation Z είναι ένα όλο και πιο σημαντικό κοινό-στόχος για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η άμεση και έμμεση αγοραστική τους δύναμη συνεχίζει να αυξάνεται. Τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν επίσης να αναπτύσσουν την αφοσίωση στην επωνυμία, καθιστώντας τα μια τέλεια ευκαιρία για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

(Ψηφιακό 2021)

Ποιος είναι ο αριθμός των χρηστών του Snapchat ανά χώρα;

Τον Ιανουάριο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τους πιο ενεργούς χρήστες στο Snapchat: 108 εκατομμύρια. Σε σύγκριση με τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2020, η αύξηση είναι 6 τοις εκατό. Η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με πάνω από 74 εκατομμύρια και τη μεγαλύτερη αύξηση σε δημοτικότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι η ανάπτυξη QoQ τους ήταν ένα εκπληκτικό 49,3%.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα δικτύου ChatGPT; 9 διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε!

Αυτοί οι δύο οδηγούν με διαφορά στον ανταγωνισμό, με τη Γαλλία να βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας μόλις 24,5 εκατομμύρια χρήστες. Μερικές άλλες χώρες όπου το Snapchat έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια χρήστες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και η Γερμανία. Για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν το Gen Z και τους millennials, οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι σοφό να ενσωματώσουν την πλατφόρμα στην κοινωνική στρατηγική τους.

(Ψηφιακό 2021)

Σε ποιες χώρες προσεγγίζει περισσότερο το κοινό;

Όσον αφορά τους χρήστες του Snapchat ανά χώρα, το Snapchat έχει την υψηλότερη εμβέλεια με ένα εντυπωσιακό 73,8% στη Σαουδική Αραβία, όπου η πλατφόρμα έχει 20,35 εκατομμύρια χρήστες. Η Νορβηγία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 71 τοις εκατό διείσδυση, ενώ το Λουξεμβούργο είναι τρίτο με 67,2 τοις εκατό διείσδυση. Ακολουθεί το Κουβέιτ με 56,9%, η Δανία ακολουθεί με 51% και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι 13ες με 38,8%. Η Μεγάλη Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία έχουν επίσης υψηλή κάλυψη άνω του 35%.

(Statista, Statista)

Πόσοι χρήστες Snapchat υπάρχουν: Ανάλυση κατά ηλικία και φύλο

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια ανάλυση ανά φύλο, με το γυναικείο κοινό να εξακολουθεί να κυριαρχεί στην πλατφόρμα με ποσοστό 57,4%. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Snapchat, το μεγαλύτερο χάσμα 4,6% είναι μεταξύ των νεότερων χρηστών, με το 12,6% του κοινού του Snapchat να είναι κορίτσια ηλικίας 13-17 ετών και το 8% να είναι αγόρια της ίδιας ομάδας. Υπάρχουν γυναίκες χρήστες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι νέοι 18-20 ετών έχουν κοινό Snapchat 11,8% έναντι 9,2%, στη συνέχεια οι νέοι 21-24 ετών 9,3% έναντι 8,1%, οι νέοι 25-34 ετών 12,1% έναντι 9,5%, οι νέοι 35-49 ετών 8,9 %. 4,9%. Οι χρήστες άνω των 50 ετών αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του συνόλου, 2,7% έναντι 1,3% των γυναικών και ανδρών χρηστών.

(Ψηφιακό 2021)

Χρήστες Snapchat στις ΗΠΑ: Ποιος χρησιμοποιεί περισσότερο την εφαρμογή;

Η Generation Z και οι Millennials αγαπούν το Snapchat τόσο παγκοσμίως όσο και στις ΗΠΑ. Το 78% των χρηστών του διαδικτύου στις ΗΠΑ κάτω των 35 ετών είναι επίσης χρήστες του Snapchat. Το Snapchat είναι επίσης η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ, προτιμάται πλέον έναντι του TikTok και του Instagram. Η κάλυψη της εφαρμογής σε ηλικίες 13-24 ετών είναι στο επιβλητικό 90%, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ανάγνωση:  Αυτοεξυπηρέτηση πελατών και πώς να το κάνετε σωστά

Ενώ το Instagram έχει μεγαλύτερη βάση χρηστών μεταξύ των ίδιων δημογραφικών στοιχείων, το Snapchat το ξεπέρασε σε δημοτικότητα το 2016. Επί του παρόντος, το 34% των εφήβων λένε ότι είναι το αγαπημένο τους, σε σύγκριση με μόλις 25% στο Instagram. Το TikTok βρίσκεται ανάμεσα στο 29 τοις εκατό.

(Statista, Statista, Snapchat)

Πόσοι χρήστες Snapchat χρησιμοποιούν AR κάθε μέρα;

Από τους 280 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας καθημερινά, περισσότερα από 200 εκατομμύρια αναφέρουν τακτικά χρησιμοποιώντας επαυξημένη πραγματικότητα. Το AR παίζει τεράστιο ρόλο στην αύξηση των επιπέδων αφοσίωσης και λέγεται ότι φέρνει επανάσταση στην εμπειρία των ανθρώπων από τον κόσμο. Το 2018, η πλατφόρμα παρουσίασε τους φακούς AR Shoppable και βελτίωσε περαιτέρω το AR με φωνητική αναζήτηση το 2020. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες, όπως η Gucci, η NYX και η Ralph Lauren, χρησιμοποιούν τη δυνατότητα, επιτρέποντας στους καταναλωτές να «δοκιμάζουν» τα προϊόντα τους. σαν αυτό.

(Snapchat, Snapchat)

Πόσοι χρήστες του Snapchat λαμβάνουν νέα από την πλατφόρμα;

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν προχωρήσει πολύ από το να είναι απλώς ένα μέσο επικοινωνίας με προσωπικές συνδέσεις. Ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αλλάζει καθώς εξελίσσονται τα χαρακτηριστικά. Μεταξύ πολλών άλλων προηγμένων συνηθειών, οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγή ειδήσεων. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, το 19% των χρηστών του Snapchat λαμβάνουν τακτικά νέα από την πλατφόρμα.

(Δημοσιογραφία – Pew Research Center)

Πόσα Snaps δημιουργούν οι χρήστες κάθε μέρα;

Η τελευταία έκθεση της εταιρείας δείχνει έναν τεράστιο αριθμό άνω των πέντε δισεκατομμυρίων καθημερινά Snaps. Ο μέσος αριθμός των καθημερινών Snaps αυξάνεται κατά περίπου 25% ετησίως, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Evan Spiegel στα τέλη του 2020.

Ανάγνωση:  Εργαλεία εποπτείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Τα καλύτερα του 2024

(Snapchat, Business Standard)

Πόσοι έμποροι στοχεύουν καθημερινά ενεργούς χρήστες στο Snapchat;

Όταν εξετάζουμε ποιος χρησιμοποιεί το Snapchat για μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ποσοστό είναι μόνο 6% παγκοσμίως. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Facebook ή το Instagram, οι δυνατότητες μάρκετινγκ του Snapchat είναι υψηλές εάν το κοινό-στόχος σας αποτελείται κυρίως από millennials και millennials. Το ποσοστό των Αμερικανών επαγγελματιών μάρκετινγκ που αξιοποιούν τη δύναμη του Snapchat έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2016 έως το 2020 – από 17,3% σε 32,7%. Είναι μια ιδιαίτερα σχετική πλατφόρμα για το μάρκετινγκ με επηρεαστές, καθώς οι χρήστες είναι αρκετά δεκτικοί σε αυτό.

(Στατιστικά στοιχεία, eMarketer)

Πόσες φορές έγινε λήψη της εφαρμογής Snapchat το 2020;

Το Snapchat προορίζεται για χρήση σε μια εφαρμογή για κινητά. Σε αντίθεση, ας πούμε, με το Instagram, δεν έχει καν επίσημη έκδοση του ιστότοπου για υπολογιστές. Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Snapchat σε υπολογιστή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή Android. Έτσι το 2020, με 281 εκατομμύρια λήψεις, το Snapchat ήταν η έβδομη εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως. Οι στατιστικές των ΗΠΑ δείχνουν μόνο 51 εκατομμύρια λήψεις και την ίδια κατάταξη.

(Apptopia)

συμπέρασμα

Το Snapchat προσφέρει στους χρήστες, τις επωνυμίες και τους εμπόρους ενός ολόκληρου φάσματος διαφορετικών δυνατοτήτων. Η έγκαιρη υιοθέτηση του AR και του VR, οι προσαρμοσμένες γεωγραφικές ετικέτες και το περιεχόμενο Discover το καθιστούν μια ελκυστική πλατφόρμα γεμάτη δυνατότητες. Στο χέρι σας είναι να προσπαθήσετε να αποκτήσετε μισό δισεκατομμύριο χρήστες Snapchat!