Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πρέπει να νοικιάσω ή να αγοράσω; 4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

 Πρέπει να νοικιάσω ή να αγοράσω;  4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να νοικιάσετε ή να είστε ιδιοκτήτης του σπιτιού σας; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν παίρνετε αυτήν την απόφαση.

1. Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την ιδιοκτησία σπιτιού;

Ένα από τα μειονεκτήματα της ιδιοκτησίας ενός σπιτιού είναι ότι συνοδεύεται από πολλά μακροπρόθεσμα έξοδα. Οι φόροι ακίνητης περιουσίας, τα έξοδα συντήρησης σπιτιού, η ασφάλιση του ιδιοκτήτη σπιτιού, η ασφάλιση πλημμύρας, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα τέλη ένωσης ιδιοκτητών σπιτιού είναι όλα τα κύρια έξοδα.

Όταν νοικιάζετε, ο ιδιοκτήτης θα είναι υπεύθυνος για αυτά τα έξοδα και εσείς θα είστε υπεύθυνοι για μια μηνιαία πληρωμή ενοικίου — η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι το κόστος των βοηθητικών υπηρεσιών.

Η επαναμίσθωση κατοικιών σας επιτρέπει να πουλήσετε και να μείνετε

Εάν δεν είστε πλέον σε θέση να αντέξετε οικονομικά το σπίτι σας αλλά δεν θέλετε να μετακομίσετε, α πώληση κατοικιών με επαναμίσθωση μπορεί να είναι ιδανική επιλογή. Μπορείτε να πουλήσετε το σπίτι και να παραμείνετε σε αυτό ως ενοικιαστής.

Αυτή μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για συνταξιούχους ή όσους έχουν βιώσει απώλεια εργασίας. Ίσως ακόμη και να μπορέσετε να αγοράσετε το σπίτι σας πίσω αργότερα.

Ανάγνωση:  Πώς να παίξετε The Squid Games

2. Είστε οικονομικά έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι;

Το να είσαι σε καλή οικονομική θέση είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για την αγορά σπιτιού. Αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα σπίτι σε μετρητά, θα χρειαστεί να πάρετε μια υποθήκη. Είναι σημαντικό να έχετε εξοικονομήσει μια αξιοπρεπή προκαταβολή.

Οι στεγαστικοί δανειστές βλέπουν πιο ευνοϊκά τους ανθρώπους που έχουν αποταμιεύσεις εκτός από την προκαταβολή τους. Η ασφάλεια της εργασίας είναι επίσης απαραίτητη. Οι ενυπόθηκοι δανειστές γενικά θέλουν να δουν απόδειξη απασχόλησης τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλουν επίσης να δουν μια χαμηλή αναλογία χρέους προς εισόδημα.

Το να έχετε καλή πίστωση είναι επίσης σημαντικό εάν σκοπεύετε να το κάνετε αγοράστε ένα σπίτι τώρα. Μια βαθμολογία 740 ή υψηλότερη θα σας επιτρέψει να λάβετε μερικές από τις καλύτερες προσφορές σε μια υποθήκη.

Η λήψη ενός σταθερού επιτοκίου μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τυχόν αιφνιδιαστικές αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.

3. Σκέφτεστε να μετακομίσετε;

Μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν ενοικίαση ή αγορά είναι κατάλληλο για εσάς είναι αν αγαπάτε την περιοχή που ζείτε.

Εάν είστε θετικοί στο να εγκατασταθείτε στην περιοχή, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα σπίτι.

Εάν ονειρεύεστε ότι ζείτε κάπου αλλού ή δεν έχετε ασφάλεια εργασίας στην τρέχουσα περιοχή σας, η ενοικίαση μπορεί να είναι μια πολύ πιο ιδανική ρύθμιση για εσάς. Οι ειδικοί συνιστούν να αγοράσετε ένα σπίτι εάν σκοπεύετε να ζήσετε σε αυτό για τρία έως πέντε χρόνια ή περισσότερο.

Ανάγνωση:  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο LA Fitness στην εφαρμογή

4. Αγοράζετε σε προσιτή περιοχή;

Μια άλλη ερώτηση που θα θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας όταν παίρνετε την απόφαση ενοικίαση ή αγορά είναι αν η τοποθεσία στην οποία θέλετε να ζήσετε είναι οικονομικά προσιτή ή όχι.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες ή στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα από ό,τι θα κάνατε σε μια μικρή αγροτική πόλη.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές ενοικίασης θα είναι επίσης υψηλότερες σε μια τοποθεσία που είναι πιο δύσκολο να αντέξετε οικονομικά. Τούτου λεχθέντος, δεν θα κλειδωθείτε σε υποθήκη για 15 έως 30 χρόνια όπως θα κάνατε αν αγοράζετε.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βρείτε έναν συγκάτοικο που θα σας βοηθήσει να μοιράσετε το κόστος της ενοικίασης, ενώ αυτό μπορεί να μην είναι μια επιλογή όταν πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού.

Αυτές είναι μόνο μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν πρόκειται να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα σπίτι. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απόφαση όσον αφορά την ιδιοκτησία σπιτιού. Τελικά εξαρτάται από τη δική σας οικονομική κατάσταση και ποια επιλογή είναι πιο προσιτή για εσάς.