Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε iPhone 15;

Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε iPhone 15;

Φωτογραφία: Framesira / Shutterstock.com

Η εκδήλωση Wanderlust της Apple ήρθε και παρήλθε, και μαζί της, έχουμε τώρα μια νέα σειρά iPhone: το Apple Watch 9, το Apple Watch Ultra δεύτερης γενιάς και το Apple AirPods Pro δεύτερης γενιάς. Αν και αυτή δεν είναι μια σύντομη λίστα νέας τεχνολογίας, τα νέα iPhones έχουν τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή — όπως είναι κατανοητό.

Εκτός από μερικές αλλαγές στη σχεδίαση και ορισμένες αναβαθμίσεις υλικού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του πιο πρόσφατου τσιπ A17 Bionic στα μοντέλα iPhone 15 Pro, η παλιά καλή συζήτηση «όλα τα νέα iPhone είναι ίδια» γίνεται ξανά στην πόλη. Επομένως, εάν σκέφτεστε επίσης να αναβαθμίσετε το iPhone σας, μην ψάχνετε άλλο.

Στα Νέα: Ιστορία δύο δεκαετιών της ομάδας χάκερ Turla

Τι έχει να προσφέρει το νέο iPhone;

Για να εξετάσετε γρήγορα όλα τα νέα, δείτε τι έχετε με τη νέα σειρά iPhone 15, ανεξάρτητα από το μοντέλο:

  • Μια πιο φωτεινή οθόνη, έως και 2.000 nits
  • Dynamic Island σε όλη τη σύνθεση
  • Καλύτερες κάμερες (κύρια κάμερα 48 megapixel σε όλη τη σειρά)
  • Κουμπί δράσης (μόνο για μοντέλα Pro)
  • USB-C (η προδιαγραφή διαφέρει μεταξύ των μοντέλων)
  • A17 Bionic (μόνο μοντέλα Pro)

Και αυτό είναι το μόνο που παίρνετε. Το νέο iPhone έχει επίσης ένα ελαφρώς διαφορετικό χρωματικό θέμα, με ολόκληρη τη σειρά να αποκτά πιο παστέλ χρώμα και ματ πλάτη, σε σύγκριση με τα φωτεινότερα χρώματα και τη γυαλιστερή πλάτη μέχρι τη σειρά iPhone 14. Α, και για πρώτη φορά, υπάρχει τώρα ένα επίσημο ροζ iPhone.

Ανάγνωση:  Κουπόνια Logitech και εκπτωτικούς κωδικούς
Το iPhone 15 έρχεται με μια σειρά από αναβαθμίσεις. | Πηγή: Apple

Εξακολουθείτε να έχετε τα μεγέθη οθόνης 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών, αν και υπάρχουν μικρές διαφορές στις διαστάσεις μεταξύ των δύο σειρών, επομένως υπάρχει πιθανότητα να μην μεταφέρονται και οι παλιές σας θήκες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η σειρά iPhone 15 Pro δεν περιέχει τιτάνιο από ανοξείδωτο χάλυβα, περιμένετε ένα ελαφρύτερο, πιο ανθεκτικό τηλέφωνο στην αφή. Το iPhone 15, από την άλλη πλευρά, διατηρεί την αλουμινένια κατασκευή του.

Βελτιώσεις υλικού

Ξεκινώντας από την κορυφή, το iPhone 15s έχει το τσιπ A16 Bionic, το κορυφαίο SoC της Apple πέρυσι που έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά iPhone 14 Pro. Εφόσον η Apple έχει ξεκινήσει περιορισμένες αναβαθμίσεις SoC στη σειρά Pro της, λαμβάνετε μόνο τα SoC A17 Pro στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Να θυμάστε ότι η αλλαγή του ονόματος από «Bionic» σε «Pro» δεν σημαίνει τίποτα. Η Apple προσπαθεί απλώς να κάνει την ονοματολογία πυριτίου iPhone της να συνάδει με τους επεξεργαστές της σειράς M.

Φωτογραφία από Framesira / Shutterstock.comiPhone 14 και 14 Pro | Φωτογραφία: Framesira / Shutterstock.com

Η Apple ισχυρίζεται μεγάλη απόδοση και κέρδη απόδοσης για το νέο τσιπ, διεκδικώντας καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μεγαλύτερη απόδοση όσον αφορά το multi-tasking και το gaming. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα iPhone 15 Pros συγκλονίζουν μια ισχυρή τριάδα καμερών. Μπορούν ακόμη και να κάνουν εγγραφή βίντεο 3D (για προβολή στα ακουστικά Vision Pro της Apple). τα νέα κέρδη απόδοσης θα είναι χρήσιμα.

Μιλώντας για κάμερες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε αναβάθμιση στα μοντέλα Pro για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια κύρια κάμερα 48MP, καθώς είναι η τυπική κύρια κάμερα στη σειρά iPhone 15 τώρα. Αυτή είναι μια μεγάλη αναβάθμιση από την κύρια κάμερα 12MP του iPhone 14 και του iPhone 14 Plus και ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για αναβάθμιση.

Ανάγνωση:  Ανταλλάξτε το PayPal σε TRON (TRX)
Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 διαθέτει κύρια κάμερα 48MP, μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με το iPhone 14. | Πηγή: Apple

Ωστόσο, εκτός από την αναβάθμιση της κύριας κάμερας, οι δευτερεύουσες και τριτογενείς κάμερες παραμένουν λίγο πολύ οι ίδιες. Ωστόσο, τα τσιπ A16 Bionic και A17 Pro μπορούν να παρέχουν καλύτερη υπολογιστική ισχύ φωτογραφίας, που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα φαίνονται καλύτερα από αυτά στο iPhone 14 ή παλαιότερο.

Οι καλές φωτογραφίες δεν θα φαίνονται τόσο καλές αν δεν έχετε τη σωστή οθόνη. Το μη Pro iPhone 15s έχει πάνω κάτω την ίδια οθόνη Super Retina XDR που βλέπετε στο iPhone 14s, διαθέσιμη σε 6,1 και 6,7 ίντσες. Είστε ακόμα κολλημένοι με μια οθόνη 60 Hz, και αυτό είναι μεγάλο κακό. Τα iPhone 15 Pro είναι επίσης η ίδια ιστορία.

Το Dynamic Island είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone 15. | Πηγή: Apple

Εκτός από το Dynamic Island που περιλαμβάνεται και στα τέσσερα iPhone 15 και η μέγιστη φωτεινότητα είναι 2000 nits, δεν πρόκειται να παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά μεταξύ των οθονών iPhone 14 και iPhone 15, ανεξάρτητα από το μοντέλο.

Εάν δεν επιλέγετε, θα διαπιστώσετε ότι η σειρά iPhone 15 διαθέτει ανώτερη οθόνη, αλλά αυτό είναι το μόνο που υπάρχει στα νέα τηλέφωνα όσον αφορά την οθόνη.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η θύρα USB-C στη σειρά iPhone 15. Υποστηρίζει φόρτιση 20W, έξοδο DisplayPort και φυσικά μεταφορά δεδομένων. Η κατάσταση της θύρας είναι λίγο μπερδεμένη μεταξύ των μοντέλων Pro και μη Pro, γι’ αυτό ξέρετε ότι η θύρα USB-C στο iPhone 15s που δεν είναι Pro είναι πιο αργή (USB 2, έως 480 Mbps) από ό,τι λαμβάνετε στο iPhone 15 Επαγγελματική σειρά (USB 3, έως 10 Gbps).

Ανάγνωση:  Κουπόνια SuperShop και εκπτωτικούς κωδικούς
Η Apple αποχαιρέτησε επιτέλους τη θύρα Lightning καθώς τα iPhone και τα AirPods αλλάζουν σε USB-C. | Πηγή: Apple

Τέλος, λαμβάνετε ένα προσαρμόσιμο κουμπί δράσης αντί για το διακόπτη σίγασης της σειράς iPhone 15 Pro. Το κουμπί κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται — εκκινεί μια ενέργεια ή μια εφαρμογή που μπορεί να προσαρμοστεί στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου όταν πατηθεί, ανεξάρτητα από το αν θέλετε ή όχι αντί για τον κανονικό διακόπτη σίγασης που έχει συνηθίσει ολόκληρη η βάση χρηστών του iPhone.

Χαρακτηριστικά και προσθήκες λογισμικού

Η σειρά iPhone 15 θα κυκλοφορήσει με iOS 17 — την επερχόμενη έκδοση λογισμικού της Apple για iPhone. Η ενημέρωση έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί για τα υπάρχοντα iPhone από τις 18 Σεπτεμβρίου. Ενώ οι λειτουργίες είναι συνεπείς μεταξύ των δύο συσκευών όσον αφορά το λογισμικό, η σειρά iPhone 15 λαμβάνει ένα επιπλέον έτος υποστήριξης λογισμικού.

Το iOS 17 έχει αρχίσει να κυκλοφορεί παγκοσμίως. | Πηγή: Apple

Έτσι, από τώρα, δεν έχετε κανένα πλεονέκτημα όσον αφορά τις δυνατότητες λογισμικού εκτός από αυτές που ενεργοποιούνται από το υλικό. Και τα δύο τηλέφωνα θα σας προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του iOS και της συμπερίληψης στον πολύ καλά βελτιστοποιημένο και συνεκτικό κήπο της Apple, αλλά με ισχυρά τοιχώματα.

Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα

Εκτός από το iPhone 15 Pro Max, ολόκληρη η σειρά κυκλοφορεί στην ίδια τιμή με το μοντέλο iPhone 14. Το iPhone 15 Pro Max θα σας κοστίσει 100 $ περισσότερο τώρα επειδή η Apple αποφάσισε να καταργήσει το βασικό μοντέλο των 128 GB. Δείτε τι κόστιζε κάθε ένα από τα νέα iPhone κατά την κυκλοφορία.

  • iPhone 15: Ξεκινώντας από $799
  • iPhone 15 Plus: Ξεκινώντας από $899
  • iPhone 15 Pro: Ξεκινώντας από $999
  • iPhone 15 Pro Max: Ξεκινώντας από $1.199
Ανάγνωση:  Πώς να βελτιστοποιήσετε τα άρθρα του ιστολογίου σας για να βελτιώσετε την τοποθέτηση SEO;

Όλα τα μοντέλα iPhone 15 είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία τη στιγμή της γραφής και θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αξίζει να γίνει αναβάθμιση στο iPhone 15;

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη ένα iPhone 14 Pro Max, δεν θα συνιστούσαμε την αναβάθμιση μόλις μετά από ένα χρόνο χρήσης. Σίγουρα, το αντίστοιχο της επόμενης γενιάς προσφέρει ένα ελαφρώς καλύτερο σετ χαρακτηριστικών, αλλά είναι σχεδόν αλληλένδετα ως επί το πλείστον.

Αυτό ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς iPhone 14. Εκτός κι αν θέλετε συνδεσιμότητα USB-C, Dynamic Island και καλύτερη κάμερα, δεν υπάρχουν πολλά μεταξύ του iPhone 14 σας και του γυαλιστερού νέου παιχνιδιού της Apple. Εάν μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό, με κάθε τρόπο, προχωρήστε στην αναβάθμιση. Αλλά μην αισθάνεστε την ανάγκη να πάρετε τα τελευταία και σπουδαιότερα στα χέρια σας μόνο και μόνο επειδή είναι εκεί.

Το iPhone 14 σας θα σας εξυπηρετήσει καλά προς το παρόν.

Η σειρά Titanium iPhone 15 Pro. | Πηγή: Apple

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο iPhone και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση, θα συνιστούσαμε να παραλείψετε τη σειρά iPhone 14 και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο iPhone 15. Τούτου λεχθέντος, με την κυκλοφορία του νέου τηλεφώνου, οι τιμές του iPhone 14 έχουν μειωθεί και θα συνεχίσει να το κάνει στο προσεχές μέλλον.

Εάν θέλετε ένα iPhone και είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε τα προνόμια που παρέχει η σειρά iPhone 15, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αποκτήσετε πολλά σε ένα iPhone 14, ανεξάρτητα από το μοντέλο. Αλλά, αν μπορείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό, το iPhone 15 είναι το iPhone που πρέπει να πάρετε.

Διαβάστε επίσης: Η πολιτική δεδομένων της X για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης της φαίνεται σαν ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση