Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Sony XBR και KDL;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Sony XBR και KDL;

Οι τηλεοράσεις Sony είναι γνωστές για τη μεγάλη ποικιλία τηλεοράσεων υψηλής ποιότητας, μεταξύ των σταθερών DSLR και όλων των αγαπημένων παικτών κονσόλας — Playstations.

Σήμερα, δεν χρησιμοποιούμε πολύ καλώδιο, καθώς οι έξυπνες τηλεοράσεις διευκολύνουν την παρακολούθηση οτιδήποτε όποτε θέλουμε. Οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τη σύνδεση στο διαδίκτυο στην τηλεόρασή σας και να παρακολουθήσετε ταινίες, σειρές και μουσική όποτε θέλετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Netflix, το Amazon Prime και πολλές άλλες πλατφόρμες σε αυτές τις έξυπνες τηλεοράσεις.

Σε αυτό το άρθρο, μιλήσαμε για τα Sony XBR και Sony KDl και κάναμε κάποιες συγκρίσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών και των δύο τηλεοράσεων.

Διαβάστε επίσης: Ακουστικά Bose 700 vs Sony WH-1000XM3

Η τηλεόραση Sony XBR 55 ιντσών θα σας κοστίσει 3.499 δολάρια, ενώ η τηλεόραση Sony KDL 55 ιντσών θα σας κοστίσει περίπου 1700 δολάρια.

Μέγεθος οθόνης

Οι άνθρωποι αγαπούν τις μεγαλύτερες οθόνες όταν αγοράζουν μια τηλεόραση, γι’ αυτό κάναμε κάποια σύγκριση για εσάς στην οθόνη αυτών των δύο τηλεοράσεων. Το Sony XBR έχει μέγεθος οθόνης 54,6 ιντσών, ενώ το Sony KDL έχει μέγεθος οθόνης 55 ιντσών.

  • Ανάλυση: Η ανάλυση παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας της τηλεόρασης. Το Sony XBR έχει ανάλυση 3840×2160 pixel, ενώ το Sony KDl έρχεται στα 1920×1080 pixel.
  • Πυκνότητα pixel: Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα των pixel, τόσο πιο καθαρή είναι η εικόνα στην τηλεόραση. Το Sony XBR έχει πυκνότητα pixel 80 PPI (Pixel Per Inch), ενώ το Sony KDL έχει πυκνότητα pixel 40.
  • Ρυθμός ανανέωσης: Το Sony XBR έρχεται με ρυθμό ανανέωσης 960 Hz, ενώ το Sony KDL έχει ρυθμό ανανέωσης 200 Hz.
  • 3D οθόνη: Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν την προβολή εικόνων 3D, αλλά στη Sony XBR, μπορείτε να την απολαύσετε μόνο όταν χρησιμοποιείτε γυαλιά 3D μόνο, ενώ, στη Sony KDL, δεν χρειάζεστε γυαλιά 3D για παρακολούθηση.
Ανάγνωση:  17 ikok ips για να γίνεις Viral το 2024 - Μυστικά από επωνυμίες και δημιουργούς

Η Sony XBR και η Sony KDL υποστηρίζουν και τα δύο WiFi 4 (802.11N) και οι δύο τηλεοράσεις διαθέτουν 4 θύρες HDMI. Το Sony XBR έχει HDMI 2.0, ενώ το Sony KDL έχει HDMI 1.4, το Sony XBR έχει τρεις θύρες USB και το Sony KDL έχει δύο θύρες USB.

Η έξοδος ήχου βασίζεται στον αριθμό των ηχείων και την ισχύ, και η υψηλή απόδοση σάς προσφέρει δυνατό και καθαρό ήχο. Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν ισχύ εξόδου ήχου 3x10W. Και οι δύο υποστηρίζουν Dolby Digital και Dolby Digital Plus. Το Sony KDL έχει στερεοφωνικά ηχεία, ενώ το Sony XBR έχει Subwoofer.

Το Sony XBR έχει πλάτος 1,26m ενώ το Sony KDL έχει πλάτος 1,28m, το Sony XBR ζυγίζει 28,2kg ενώ το άλλο είναι 26,7kg. Το πάχος του Sony XBR είναι 59 mm και το Sony KDL είναι 49 mm. το ύψος του Sony XBR είναι 740 mm και το Sony KDL είναι 773 mm.

Και οι δύο τηλεοράσεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά:

  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν smartphone ως τηλεχειριστήρια
  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν εγγραφή USB
  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν PIP (Picture-in-picture) και PAP
  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν το πρόγραμμα περιήγησης Αναζήτηση
  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν το Sleep Timer
  • Και οι δύο τηλεοράσεις υποστηρίζουν Κλείδωμα για παιδιά
Ανάγνωση:  Το HypoChat είναι το #1 εργαλείο με τα περισσότερα σχόλια στο Product Hunt

Η κατανάλωση ισχύος λειτουργίας του Sony XBR είναι 264W και του Sony KDL είναι 113W. Η κατανάλωση ενέργειας στην κατάσταση αναμονής του Sony XBR είναι 0,2W και του Sony KDL είναι 0,3W.

Παραθέτουμε μερικά από τα κύρια σημεία σύγκρισης παρακάτω για να σας διευκολύνουμε να επιλέξετε ένα από αυτά.

Παράμετροι Sony XBR Sony KDL
Ανάλυση 3840×2160 px 1920×1080 px
Μέγεθος οθόνης 54,6 ίντσες 55 ίντσες
Πυκνότητα pixel 80 PPI 40 PPI
Ρυθμός ανανέωσης 960 Hz 200 Hz
HDMI HDMI 2.0, διαθέτει 4 θύρες HDMI 1.4, έχει 4 θύρες
USB 3 θύρες 2 θύρες
Έξοδος ισχύος ήχου 3×10 W 3×10 W
Κατανάλωση ισχύος λειτουργίας 264 W 113 W
Ετήσια κατανάλωση ενέργειας 258 kWh 157 kWh

Διαβάστε επίσης: Η τηλεόραση Sony δεν ενεργοποιείται: 5 Διορθώσεις