Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Nanocell και QLED;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Nanocell και QLED;

Οι τηλεοράσεις έχουν κάνει πολύ δρόμο από το να είναι βαρετά κουτιά με καθοδικούς σωλήνες στο πίσω μέρος. Οι σύγχρονες τηλεοράσεις χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη και κορυφαία τεχνολογία οθόνης για να προσφέρουν στους θεατές την πιο ευκρινή, ευκρινή και υψηλής ανάλυσης δυνατή εικόνα.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τις διαφορές μεταξύ των τηλεοράσεων Nanocell της LG και των τηλεοράσεων QLED της Samsung για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Διαβάστε επίσης: CAS latency 16 vs 18

Δεδομένου ότι και οι δύο τεχνολογίες είναι ελαφρώς διαφορετικές μεταξύ τους και δημιουργούνται από δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες, θα τις συγκρίνουμε χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • Ποιότητα εικόνας
  • Λάμψη
  • Αντανακλάσεις και γωνίες θέασης
  • Απόδοση παιχνιδιού
  • Συνολικό σετ χαρακτηριστικών της τηλεόρασης

Ποιότητα εικόνας

Το NanoCell είναι αρκετά παρόμοιο με τις τηλεοράσεις LCD, εκτός από το ότι έχουν πολλαπλά φίλτρα νανοσωματιδίων που επικαλύπτονται στην οθόνη για να δείχνουν χρώμα. Για το QLED, η τεχνολογία είναι μάλλον παρόμοια με την OLED.

Αυτό σημαίνει ότι ενώ το NanoCell θα σας προσφέρει καλύτερη δόνηση και μια συνολική καθαρή εικόνα, τα πιο σκούρα χρώματα, ειδικά τα μαύρα και τα γκρι δεν θα είναι τόσο καλά όσο ένα πάνελ QLED, κάτι που οι τεχνολογίες που βασίζονται στην OLED είναι εγγενώς καλύτερες στο να κάνουν. Αυτό μεταφράζεται σε μια πιο ζωντανή και φωτεινή εικόνα σε ένα πάνελ NanoCell σε σύγκριση με μια πιο σκοτεινή, φυσικής εμφάνισης εικόνα σε ένα πάνελ QLED.

Ανάγνωση:  Εργαλεία και πρότυπα ανάλυσης καμπάνιας για τη στρατηγική μάρκετινγκ που έχετε

Ωστόσο, όταν παρακολουθείτε περιεχόμενο HDR, το QLED κερδίζει μπροστά χάρη στην καλύτερη αναλογία αντίθεσης. Όσον αφορά το περιεχόμενο SDR, και οι δύο πίνακες είναι σχεδόν πανομοιότυποι.

Λάμψη

Οι τηλεοράσεις NanoCell είναι πιο φωτεινές από τις αντίστοιχες QLED χάρη στον οπίσθιο φωτισμό που χρησιμοποιείται για τη διάθλαση του φωτός από την οθόνη. Σε μια τηλεόραση QLED, κάθε pixel είναι μια μεμονωμένη λυχνία LED που είναι περιορισμένη όσον αφορά τη φωτεινότητα λόγω του τεράστιου αριθμού των LED που συνθλίβονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια οθόνη.

Έχει πέσει το Netflix;  Κωδικοί σφαλμάτων Netlix και τρόπος επίλυσής τους

Αυτό εξηγεί επίσης το burn-in, ένα κοινό πρόβλημα στις τηλεοράσεις QLED (ή OLED γενικά) όπου εάν αφήσετε φωτεινές εικόνες στην οθόνη σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα μέρος του πίνακα γίνεται μόνιμα πιο φωτεινό. Οι τηλεοράσεις NanoCell δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Αντανακλάσεις και γωνίες θέασης

Ενώ οι τηλεοράσεις NanoCell γίνονται σίγουρα πιο φωτεινές από τις QLED, όσον αφορά τις αντανακλάσεις, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πλήρως από την επίστρωση στο επάνω μέρος του αντίστοιχου πάνελ οθόνης. Τούτου λεχθέντος, το πλεονέκτημα φωτεινότητας του NanoCell σημαίνει ότι προσαρμόζεται καλύτερα σε ένα φωτεινό περιβάλλον. Αν και η QLED δεν είναι πολύ πίσω.

Όσον αφορά τις γωνίες θέασης, το NanoCell έχει το πάνω χέρι, καθώς τα πάνελ IPS που χρησιμοποιούνται στις τηλεοράσεις NanoCell έχουν καλύτερες γωνίες θέασης σε σύγκριση με τα πάνελ VA της QLED.

Ανάγνωση:  Πώς να προσθέσετε ένα ιστολόγιο στο Shopify και να αυξήσετε το κοινό σας

Απόδοση παιχνιδιού

Εφόσον ο ρυθμός ανανέωσης των ανταγωνιστικών οθονών είναι ο ίδιος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά εδώ. Είναι εύκολο να βρείτε οθόνες NanoCell και QLED με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και χαμηλό χρόνο απόκρισης που είναι και οι δύο εξαιρετικές όταν πρόκειται για παιχνίδια. Αν και όταν πρόκειται για παιχνίδια, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα πάνελ QLED για την ικανότητά του να δείχνει καλύτερα τις πιο σκοτεινές περιοχές της οθόνης, κάτι που μπορεί να σας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα.

Συνολικό σύνολο χαρακτηριστικών

Τόσο η LG όσο και η Samsung κατασκευάζουν εξαιρετικές τηλεοράσεις με κάθε χαρακτηριστικό που θα περιμένατε από μια σύγχρονη τηλεόραση. Το σύνολο χαρακτηριστικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μάρκα και το μοντέλο της τηλεόρασής σας. Η LG χρησιμοποιεί το webOS στις τηλεοράσεις της που υποστηρίζουν την Alexa και το Google Assistant ενώ υποστηρίζει επίσης σημαντικές υπηρεσίες ροής, όπως το Apple Airplay και το HomeKit.

Όσο για τη Samsung, οι τηλεοράσεις της διαθέτουν επίσης το ιδιόκτητο TizenOS, αλλά συνοδεύονται από υποστήριξη σχεδόν για κάθε μεγάλη πλατφόρμα ροής. Ωστόσο, ο φωνητικός βοηθός είναι το Bixby του εσωτερικού τους, επομένως τα χιλιόμετρα φωνητικού ελέγχου σας μπορεί να διαφέρουν. Τούτου λεχθέντος, και οι δύο εταιρείες προσφέρουν ένα σταθερό σύνολο χαρακτηριστικών.

Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της εικόνας που προτιμάτε. Το QLED δίνει μια βαθύτερη εικόνα χάρη στην εντυπωσιακή του ικανότητα να δείχνει μαύρους αλλά διατίθεται σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Όσο για το NanoCell, λαμβάνετε φωτεινές, φυσικής εμφάνισης εικόνες και τηλεοράσεις που δεν κοστίζουν τόσο πολύ, αλλά αντίθετα είναι πιο απαιτητικές για ενέργεια.

Ανάγνωση:  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεταπώλησης SEO

Είτε έτσι είτε αλλιώς, και οι δύο τεχνολογίες είναι εξαιρετικές επιλογές και δεν θα κάνετε λάθος με καμία από αυτές.

Διαβάστε επίσης: 5 πρωτοποριακά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια σπασμένη τηλεόραση