Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Apple Watch Cellular και GPS;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Apple Watch Cellular και GPS;

Το Apple Watch είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartwatches που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Με τον τυπικό τρόπο της Apple, υπάρχουν πλέον πολλές παραλλαγές ρολογιών και καλούν είτε με κινητή σύνδεση είτε με συνδεσιμότητα GPS. Αλλά πόσο μεγάλη διαφορά έχει αυτό;

Σε αυτό το άρθρο, συγκρίνουμε ένα κινητό Apple Watch με ένα που βασίζεται σε GPS για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Το Walkie-talkie στο Apple Watch δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Συνδεσιμότητα

Η συνδεσιμότητα είναι η πρώτη και ίσως η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο τύπων Apple Watch. Με ένα Apple Watch που βασίζεται σε GPS, το ρολόι πρέπει να παραμένει συνδεδεμένο με το τηλέφωνό σας για να μπορεί να έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του τοπικού αποθηκευτικού χώρου του.

Εάν έχετε μουσική ή πολυμέσα αποθηκευμένα τοπικά στο ρολόι σας, μπορείτε να τα αντιστοιχίσετε με τα AirPods ή οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι ακουστικών Bluetooth και να ακούσετε, αλλά διαφορετικά, οποιαδήποτε σύνδεση στο Διαδίκτυο ή ροή εξαρτάται πλήρως από το εάν το ρολόι σας έχει αντιστοιχιστεί ή όχι με το iPhone σας.

Από την άλλη πλευρά, τα κυψελωτά Apple Watches έχουν τη δική τους συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, όπως υποδηλώνει το όνομα, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν ως αυτόνομες συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με το iPhone σας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το calling.

Ανάγνωση:  Οι 7 κορυφαίες κάμερες βιντεοσκόπησης

Εάν διαθέτετε Apple Watch που βασίζεται σε GPS, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιείτε ή να λαμβάνετε κλήσεις σε αυτό, εκτός εάν έχει αντιστοιχιστεί με το iPhone σας. Αντίθετα, ένα κινητό ρολόι Apple δεν χρειάζεται αυτή τη σύνδεση και μπορεί να λαμβάνει εισερχόμενες κλήσεις/κείμενα, να πραγματοποιεί εξερχόμενες κλήσεις και να στέλνει μηνύματα από μόνο του.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Δεδομένου ότι το ρολόι που βασίζεται σε GPS δεν χρειάζεται να διατηρεί μια ανεξάρτητη σύνδεση φορέα, συχνά διαρκούν περισσότερο από τα ρολόγια κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, η διαφορά μπορεί να μην είναι αρκετή για να διαλέξετε το ένα από το άλλο, καθώς έχετε μόνο περίπου μία ώρα επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην παραλλαγή GPS.

Σχέδιο

Τα Apple Watches GPS είναι συχνά διαθέσιμα σε περισσότερα χρώματα και ζυγίζουν ελαφρώς λιγότερο από τα αντίστοιχα κινητά. Ωστόσο, είναι κατασκευασμένα μόνο από αλουμίνιο, επομένως η αντοχή τους δεν είναι τόσο καλή.

Από την άλλη πλευρά, ενώ τα κυψελωτά Apple Watches δεν είναι τόσο δυνατά όσον αφορά τα χρώματα, μπορούν να επιλεγούν σε μοντέλα αλουμινίου, ανοξείδωτου χάλυβα και τιτανίου δίνοντας στα ρολόγια πιο premium κατασκευή και αίσθηση. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες ζώνες μεταξύ των δύο παραλλαγών. Τα πιο premium υλικά και η μεγαλύτερη μπαταρία για να συμβαδίζει με την κινητή συνδεσιμότητα προκαλούν επίσης αύξηση του βάρους.

Ανάγνωση:  Pixel 8 και 8 Pro εναντίον Pixel 7 και 7 Pro: Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση;

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Τα Cellular Apple Watches μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα χωρίς το iPhone σας και μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε streaming Spotify, Apple Music, Youtube και σχεδόν οτιδήποτε άλλο απευθείας από το ρολόι σας χωρίς να ανησυχείτε μήπως έχετε το τηλέφωνό σας παντού μαζί σας.

Τα GPS Apple Watch χάνουν αυτή τη λειτουργία εκτός από το ότι δεν υποστηρίζουν Family Setup, πράγμα που σημαίνει ότι η κοινή χρήση ενός GPS Apple Watch μεταξύ των μελών της οικογένειας μπορεί να είναι λίγη ταλαιπωρία.

Τιμολόγηση

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ερχόμαστε στην τιμολόγηση. Τα κυψελωτά ρολόγια Apple είναι σημαντικά πιο ακριβά από τα αντίστοιχα που βασίζονται σε GPS. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω της συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας, η οποία θα έχει το δικό της κόστος βάσει της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, αλλά και λόγω των premium υλικών και των πρόσθετων δυνατοτήτων που έχετε.

Τα GPS Apple Watch μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά προσιτά, ειδικά αν αγοράζετε ένα παλαιότερης γενιάς ή SE Apple Watch. Είναι εξίσου ικανοί με τους κυψελοειδείς ομολόγους τους σε κάθε άλλη πτυχή. Ωστόσο, τα φθηνότερα υλικά και η έλλειψη κυψελοειδούς κυκλώματος σημαίνουν ότι η Apple μπορεί να πουλήσει αυτά τα ρολόγια σε χαμηλότερη τιμή.

Ανάγνωση:  Οι ρουτίνες Alexa δεν λειτουργούν: Γρήγορη επιδιόρθωση

Διαβάστε επίσης: Πώς να φορτίσετε το Apple Watch χωρίς φορτιστή;