Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Παρουσιάστηκαν τα τσιπ Snapdragon AR2 Gen 1 και S3, S5 Sound Platform

Παρουσιάστηκαν τα τσιπ Snapdragon AR2 Gen 1 και S3, S5 Sound Platform

Ο Snapdragon ανακοίνωσε τέσσερα chipsets στο Snapdragon Summit 2022, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου ναυαρχίδα του SoC, του Snapdragon 8 Gen 2. Τα άλλα τρία chipset περιλαμβάνουν ένα νέο SoC για γυαλιά AR που ονομάζεται AR2 Gen 1 και δύο τσιπ πλατφόρμα ήχου που ονομάζονται S3 και S5.

Το νέο τσιπ AR λανσάρεται ως επέκταση στο χαρτοφυλάκιο εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) του Snapdragon, υποσχόμενος 50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και έως και 2,5 φορές καλύτερη απόδοση AI από την προηγούμενη πλατφόρμα XR2 Gen 1.

Όσον αφορά τα SoC S3 και S5 Sound Platform, το Snapdragon τα στοχεύει για ηχεία, ακουστικά μεσαίου επιπέδου και στερεοφωνικά ακουστικά. Τα νέα SoC διαθέτουν υποστήριξη για χωρικό ήχο, δυναμική παρακολούθηση κεφαλής και ροή ήχου χωρίς απώλειες σε λανθάνουσα κατάσταση 48 ms, με πρόσθετο κανάλι πίσω φωνής για συνομιλία στο παιχνίδι.

Στα Νέα: Η Qualcomm ανακοινώνει βασικά χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 2: 5

Η Qualcomm χρειάστηκε να κάνει πολλά βήματα για να φτάσει την πλατφόρμα AR2 Gen 1 στα σημεία αναφοράς απόδοσης που ισχυρίζονται. Ο κύριος επεξεργαστής υποστηρίζεται ότι έχει 40% μικρότερη επιφάνεια PCB στο γυαλί και μπορεί να βοηθήσει στην εκτέλεση ενός πλήρως λειτουργικού ζεύγους γυαλιών AR για λιγότερο από ένα watt.

Για να μειώσει το πλάτος του βραχίονα και να εξισορροπήσει καλύτερα το βάρος σε κάτι τόσο ευαίσθητο όπως τα γυαλιά, το Snapdragon έχει χωρίσει το τσιπ σε μια αρχιτεκτονική πολλαπλών τσιπ που περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή AR, έναν συν-επεξεργαστή AR και μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας, όλα σε ξεχωριστές μονάδες.

Ανάγνωση:  Πώς να περιστρέψετε την οθόνη στο Chromebook;
Το AR2 Gen 1 υπόσχεται σημαντική βελτίωση στα γυαλιά AR. | Πηγή: Qualcomm

Ο κύριος επεξεργαστής AR είναι βελτιστοποιημένος για χαμηλό λανθάνοντα χρόνο κίνησης προς φωτογραφία με υποστήριξη έως και εννέα ταυτόχρονων καμερών για την κατανόηση του χρήστη και του περιβάλλοντος. Υπάρχει επίσης μια ειδική μηχανή επιτάχυνσης υλικού για τη βελτίωση της παρακολούθησης και εντοπισμού της κίνησης των χρηστών και ένας επιταχυντής AI για μειωμένη καθυστέρηση και διαχείριση αλληλεπιδράσεων εισόδου, όπως η παρακολούθηση χεριών ή το 6DoF. Τέλος, υπάρχει ένας κινητήρας επαναπροβολής για μια πιο ομαλή συνολική εμπειρία.

Όσον αφορά τον συν-επεξεργαστή, τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν τη συλλογή δεδομένων της κάμερας και του αισθητήρα, ενώ παράλληλα επιτρέπει την παρακολούθηση ματιών και τον έλεγχο ταυτότητας της ίριδας. Το τσιπ μοιράζεται τις προδιαγραφές συνδεσιμότητας του με τον Snapdragon 8 Gen 2, που διαθέτει το σύστημα FastConnect 7800 με υποστήριξη για WiFi 7 για ταχύτερη ασύρματη συνδεσιμότητα.

Όλες αυτές οι αλλαγές συνδυάστηκαν για να παρέχουν στο νέο SoC τις προαναφερθείσες βελτιώσεις απόδοσης πάνω από 2,5 φορές καλύτερη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης ενώ χρησιμοποιεί 50% λιγότερη ενέργεια. Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι το τσιπ μπορεί να λειτουργήσει με ισχύ λιγότερο από ένα watt, κάτι που μεταφράζεται σε πολύ καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για wearables της κατηγορίας.

Η Qualcomm δεν αποκάλυψε πότε θα φτάσουν τα εμπορικά προϊόντα που διαθέτουν το SoC. | Πηγή: Qualcomm

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιες συσκευές θα διαθέτουν το νέο τσιπ ή πότε θα κυκλοφορήσει στην καταναλωτική αγορά. Ωστόσο, συνεργάστηκε στενά με τη Microsoft σχετικά με τις απαιτήσεις της πλατφόρμας για το τσιπ.

Ανάγνωση:  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Truth or Dare Bot στο Discord

Η δεύτερη γενιά των πλατφορμών ήχου S3 και S5 καλύπτει όλες τις δυνατότητες ήχου και τις βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στο τσιπ Snapdragon 8 Gen 2. Αυτό σημαίνει υποστήριξη για χωρικό ήχο, δυναμική παρακολούθηση κεφαλής και ροή ήχου χωρίς απώλειες σε λανθάνουσα κατάσταση 48 ms με πρόσθετο κανάλι πίσω φωνής για συνομιλία στο παιχνίδι. Και τα δύο τσιπ είναι βελτιστοποιημένα για να λειτουργούν με το κορυφαίο SoC της εταιρείας, επομένως τυχόν προϊόντα που διαθέτουν τα δύο θα ήταν ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσετε.

Τα δύο νέα τσιπ ήχου μοιράζονται τις προδιαγραφές ήχου τους με τον Snapdragon 8 Gen 2. | Πηγή: Qualcomm

Επιπλέον, και οι δύο πλατφόρμες υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία Adaptive Active Noise Cancellation τρίτης γενιάς από την εταιρεία. Οι λειτουργίες ANC της Qualcomm υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία προσαρμοστικής διαφάνειας, η οποία προσθέτει λειτουργίες όπως η αυτόματη ανίχνευση ταχύτητας για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών ακύρωσης θορύβου και διαφάνειας.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι δύο πλατφόρμες κάνουν ήδη δειγματοληψία στους πελάτες και οι εμπορικές συσκευές αναμένεται να φτάσουν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στα Νέα: Η Google λανσάρει το Pixel Watch. αποκαλύπτει το Pixel Tablet