Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ο φορτιστής MagSafe δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Ο φορτιστής MagSafe δεν λειτουργεί: Γρήγορη επιδιόρθωση

Η ιδέα των φορτιστών Magsafe υπάρχει εδώ και μιάμιση δεκαετία, και με την Apple να τους κρατά περιορισμένους στα Macbook, η τεχνολογία επανεμφανίστηκε το 2020 με το iPhone 12. Ο ασύρματος φορτιστής MagSafe χρησιμοποιεί ορθογώνιους μαγνήτες διατεταγμένους σε κύκλο που λειτουργεί χωρίς εμπόδιο σε άλλους μαγνήτες. Ωστόσο, οι φορτιστές MagSafe συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα παρά την πρόσθετη πολυτέλειά τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρούμε μερικές γρήγορες επιδιορθώσεις που μπορείτε να επιχειρήσετε σε περίπτωση που ο φορτιστής MagSafe σταματήσει να λειτουργεί άνετα.

Γιατί ο φορτιστής Magsafe δεν λειτουργεί;

Το iPhone σας δεν μπορεί να φορτίσει βέλτιστα εάν δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένο με τον φορτιστή MagSafe. Αυτός και ορισμένοι άλλοι λόγοι μπορεί να είναι γιατί το MagSafe σας δεν λειτουργεί σωστά, μερικοί από αυτούς είναι:

  • Οι μαγνήτες στο iPhone σας έχουν καταστραφεί
  • Η κύρια πηγή ενέργειας έχει πρόβλημα
  • Ζητήματα συμβατότητας με το τηλέφωνο και τον φορτιστή
  • Αύξηση της θερμοκρασίας του μετασχηματιστή ρεύματος
Ανάγνωση:  Το Amazon Fire Stick δεν ενεργοποιείται: Γρήγορη επιδιόρθωση

Σειρά Otterbox Symmetry vs Commuter

Διόρθωση του ασύρματου φορτιστή MagSafe

Εάν το τροφοδοτικό σας βρίσκεται σε πολύ ζεστό περιβάλλον, μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνος του, στη συνέχεια αφαιρέστε τις συσκευές σας και αφήστε τον προσαρμογέα να κρυώσει αμέσως. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που δίνονται παρακάτω για να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα που περιορίζει τη φόρτιση του iPhone σας από έναν ασύρματο φορτιστή MagSafe:

Ελέγξτε όλες τις θύρες και τα βύσματα

Θα πρέπει να ελέγξετε ότι όλα τα βύσματα και οι θύρες είναι σωστά ευθυγραμμισμένα και σωστά συνδεδεμένα στην πρίζα. Ελέγξτε για τυχόν υπολείμματα και καθαρίστε τον φορτιστή MagSafe καθώς και τον δακτύλιο MagSafe στο iPhone σας από μαγνήτες. Καθαρίστε με ένα στεγνό πανί και βεβαιωθείτε ότι το τροφοδοτικό είναι αποσυνδεδεμένο κατά τη διαδικασία καθαρισμού. Η θύρα ισχύος είναι μαγνητικής φύσης και μπορεί να προσελκύει αντικείμενα.

Ελέγξτε την πηγή τροφοδοσίας

Χρησιμοποιήστε το τροφοδοτικό που προτείνει η Apple για να υποστηρίξετε τον φορτιστή MagSafe. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το σωστό τροφοδοτικό σε μια πρίζα που λειτουργεί. Το iPhone ή το Mac σας απαιτεί έναν συγκεκριμένο προσαρμογέα ρεύματος που είναι συμβατός με τη συσκευή και παρέχει τη σωστή ποσότητα τροφοδοσίας.

Αφαίρεση θήκης

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο μεταξύ του μαγνητικού δακτυλίου του iPhone σας και του φορτιστή MagSafe και αυτό περιλαμβάνει τη θήκη. Μπορείτε να κρατήσετε τη θήκη κατά τη φόρτιση εάν είναι συμβατή με MagSafe. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό από τον κατασκευαστή της θήκης τηλεφώνου.

Ανάγνωση:  Η Casio λανσάρει το πρώτο έξυπνο ρολόι G-Shock με WearOS

Συμβατότητα iPhone

Δεδομένου ότι το MagSafe και τα αξεσουάρ του παρουσιάστηκαν με το iPhone 12, κάθε μοντέλο iPhone που ακολουθεί αυτή την έκδοση θα είναι συμβατό με τον φορτιστή MagSafe, που είναι το iPhone 13 και το iPhone 14, και τις εκδόσεις Pro, Mini, Plus και Pro Max.

Φωτογραφία από Framesira / Shutterstock.comΦωτογραφία: Framesira / Shutterstock.com

Πιστοποιημένος φορτιστής MagSafe

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε αξεσουάρ τρίτου κατασκευαστή, βεβαιωθείτε ότι έχει μια ετικέτα MFi, γνωστή και ως «Made for iPhone». Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή ή να τους καλέσετε για να δείτε εάν έχουν το πιστοποιητικό MFi για τα προϊόντα τους που τα καθιστά συμβατά με iPhone.

Ενημερώστε το iPhone

Εάν το iPhone σας δεν έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS, τότε ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να εμποδίσουν τη φόρτιση, ειδικά σφάλματα. Ανοιξε Γενικός στις ρυθμίσεις σας και πατήστε Αναβάθμιση λογισμικού για να δείτε αν υπάρχει ένα, το οποίο μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Δοκιμάστε να επαναφορτίσετε το τηλέφωνό σας μετά την ενημέρωση στο νέο λογισμικό. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε το iPhone σας για να δείτε αν υπάρχει διαφορά. Συνήθως, οι ενημερώσεις λογισμικού ή υλικολογισμικού μπορούν να βοηθήσουν στην τροποποίηση ή την επιδιόρθωση της επικοινωνίας με το τροφοδοτικό.

Ανάγνωση:  Τα Airpods δεν συνδέονται με Macbook: Γρήγορη επιδιόρθωση

Σκληρή επαναφορά iPhone

Μπορείτε να αναγκάσετε την επανεκκίνηση ή τη σκληρή επαναφορά του iPhone σας για να διακόψετε όλες τις λειτουργίες του. Επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να ανακτήσει ξανά μετά τον τερματισμό της λειτουργίας όλων. Μπορείτε να επαναφέρετε σκληρά το τηλέφωνό σας πατώντας και απελευθερώνοντας πρώτα το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου και στη συνέχεια κάνοντας το ίδιο με το κουμπί Μείωση έντασης ήχου στη συνέχεια. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λειτουργίας για μεγαλύτερη διάρκεια. Η οθόνη του τηλεφώνου σας θα μείνει κενή και θα εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Γιατί τα AirPods μου πεθαίνουν τόσο γρήγορα;