Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ολιστικές μαθησιακές δραστηριότητες & Τα οφέλη τους όπως αναφέρθηκαν από κορυφαία διεθνή σχολεία

 Ολιστικές μαθησιακές δραστηριότητες &  Τα οφέλη τους όπως αναφέρθηκαν από κορυφαία διεθνή σχολεία

Η έννοια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής διαφαίνεται πάντα γύρω από την ψυχολογική σφαίρα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, με την ψυχολογία και την κατάσταση του νου που είναι υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα να γίνεται τάση, η «ολιστική» μάθηση βρίσκει πλέον τη θέση της στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ειδικά στα σχολεία, γιατί υπήρξε μια δυναμική στροφή στον ακαδημαϊκό κόσμο μετά την πανδημία. Για να παρατηρήσουν την πιο λεπτή ασημένια επένδυση της καταστροφικής ασθένειας που κατακλύζει τον κόσμο, οι ακαδημαϊκοί θαυμαστές έχουν βρει αμέτρητα μειονεκτήματα των παραδοσιακών μεθόδων μάθησης.

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχίσει από τον περιορισμό εντός των τεσσάρων τειχών μέχρι να μην έχουν πρακτικές γνώσεις για να χρησιμοποιήσουν αργότερα στη ζωή τους. Ωστόσο, με αυτή τη συνειδητοποίηση ήρθαν μεταρρυθμίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα.

Ξεκινώντας με την προσθήκη στοιχείων φιλοσοφίας και ψυχολογίας για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν καλύτερα. Μια τέτοια έννοια της φιλοσοφίας είναι η ολιστική εκπαίδευση – η τέχνη της εκπαίδευσης ολόκληρου του ατόμου και όχι μόνο του μυαλού να διαπρέψει στις εξετάσεις.

Τι είναι η Ολιστική Μάθηση;

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντάτε αυτή τη λέξη, τότε εδώ είναι ένας σύντομος και απλός ορισμός της:

Ανάγνωση:  Διαδικτυακή επωνυμία: μια ψηφιακά-κεντρική προσέγγιση για τις επωνυμίες |

Η ολιστική μάθηση είναι μια δυναμική προσέγγιση όπου ο δάσκαλος δεν περιορίζεται σε μια μορφή διδασκαλίας. Μάλλον κοσμούν τις τάξεις με νέες μεθόδους ηθικής, συναισθηματικής και κοινωνικής μάθησης (όλες ενσωματωμένες σε μία).

Αυτό βοηθά τους μαθητές να σχετίζονται με το βασικό τους πρόγραμμα σπουδών. Ακονίστε την περιέργειά τους για ένα θέμα και ενθαρρύνετε την αυτομάθηση αντί να επιβάλλετε την εκπαίδευση στο παιδί σαν ένα βάρος που πρέπει να κουβαλήσει για περισσότερα από 20 χρόνια της ζωής του.

Οφέλη της Ολιστικής Μάθησης

Οφέλη της Ολιστικής Μάθησης

Υπάρχουν μερικά οφέλη από την ολιστική μάθηση, όπως αναφέρουν οι σχολές μιας από τις κορυφαίες Διεθνές σχολείο που έχουν ενσωματώσει αυτή τη μορφή μάθησης στις τάξεις τους.

1. Ισχυρή σχέση μαθητή-δασκάλου

Ένας αυταρχικός αέρας εμφανίζεται συχνά στην τάξη, συχνά περιορίζοντας τους μαθητές από το να κάνουν σημαντικές ερωτήσεις πέρα ​​από το αναλυτικό πρόγραμμα. Η ολιστική μάθηση, ωστόσο, αλλάζει αυτή τη δυναμική με ένα πιο έγκυρο μοντέλο.

Ο δάσκαλος έχει τον έλεγχο αλλά έχει και θετική και φιλική σχέση με τους μαθητές του. Αυτό συμβαίνει συχνά λόγω εξατομικευμένων μεθόδων διδασκαλίας ή μιας συζήτησης ένας προς έναν μεταξύ του μαθητή και του δασκάλου.

Όταν ο μαθητής συνειδητοποιεί ότι ο δάσκαλος είναι σε θέση να κατανοήσει τα σημεία του πόνου του, να επιστρατεύσει τις δυνάμεις του και να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του, δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ των δύο. Δεδομένου ότι η οικοδόμηση ενός ισχυρού EQ (Συναισθηματικό Πηλίκο) είναι ένα σημαντικό μέρος της ολιστικής μάθησης, ο μαθητής αισθάνεται περισσότερο γαλουχημένος και μαθαίνει καλύτερα.

Ανάγνωση:  Από πίσω από τις σκηνές στην κεντρική σκηνή: Προβάλλοντας την κουλτούρα της εταιρείας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2. Αναγνώριση μοναδικών ταλέντων

Εφόσον αυτό απορρίπτει την ιδέα του «ένα μέγεθος για όλους» στα μέσα εκπαίδευσης, ανοίγει το έδαφος για εξερεύνηση. Ο μαθητής μπορεί να εξερευνήσει μέσα από τεχνικές αυτοδιδασκαλίας και να βοηθήσει το παιδί να βρει πρωτοποριακές τεχνικές αποκλειστικά για να το βοηθήσει.

Από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στον δάσκαλο να αναθεωρήσει και να αναλύσει πώς τα παιδιά ευημερούν σε διάφορες κατηγορίες. Οι ολιστικές ασκήσεις είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να αφήσετε το μοναδικό ταλέντο του παιδιού να φανεί οργανικά αντί να το εξαναγκάσετε.

3. Σχετικά Μαθήματα Ζωής

Παρόλο που η κατάκτηση δύσκολων θεμάτων είναι σημαντική για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε προχωρημένη ακαδημαϊκή πρόκληση στο μέλλον, η εκμάθηση σχετικών μαθημάτων ζωής είναι εξίσου σημαντική. Η ολιστική μάθηση παρέχει άφθονες ευκαιρίες σε ένα παιδί να εξυγιάνει τις ικανότητές του περιορισμένης σκέψης και επίλυσης προβλημάτων από πολύ νεαρή ηλικία.

Τα κορυφαία διεθνή σχολεία έχουν αρχίσει να ασκούν καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες βελτιώνουν διακριτικά την κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία, το μοίρασμα και τη συνεργασία και το συναισθηματικό πηλίκο του παιδιού. Που ουσιαστικά τους «προετοιμάζει για το μέλλον».

Μέθοδοι Ολιστικής Εκπαίδευσης

Ο στόχος της ολιστικής μάθησης είναι η καλλιέργεια των συναισθηματικών, ηθικών, σωματικών, πνευματικών και ψυχολογικών ιδιοτήτων του παιδιού. Τα μαθήματα ολιστικής εκπαίδευσης διεξάγονται συνήθως σε ένα υποστηρικτικό αλλά και ασφαλές περιβάλλον. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες ολιστικές εκπαιδευτικές μέθοδοι:

Ανάγνωση:  Τι είναι τα Εργαλεία PSA για την επιχείρησή σας;

Βιωματική Μορφή Μάθησης

Τα κορυφαία σχολεία παγκοσμίως επικεντρώνονται στη βιωματική μορφή εκπαίδευσης καθώς προσφέρει εμπειρίες μάθησης. Για παράδειγμα, οι μαθητές συνεργάζονται σε ομάδες και συνεργάζονται για να εξερευνήσουν πολλαπλά στυλ μάθησης.

Τους βοηθά να προσδιορίσουν ποιο στυλ είναι το πιο αποτελεσματικό για αυτούς. Οι ολιστικές και βιωματικές τεχνικές συνήθως περιλαμβάνουν δραστηριότητες επίλυσης προβλημάτων για την επινόηση καινοτόμων προϊόντων και την αντιμετώπιση των ανησυχιών της κοινότητας.

Αυτοδίδακτη Μάθηση

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι δάσκαλοι αφήνουν τους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις με το δικό τους στυλ, ιδιαίτερα αυτό που τους ταιριάζει περισσότερο. Σε περιβάλλοντα αυτοδίδακτης μάθησης, υπάρχει δυνατότητα εξατομίκευσης.

Αυτό τελικά μετριάζει την αναποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών μοντέλων «ενιαίου μεγέθους». Προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τον ρυθμό και το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών, είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί αξιολογήσεις χαμηλών στοιχημάτων. Οι αίθουσες διδασκαλίας μπορεί να είναι λίγο μικρότερες με μαθητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

Κέντρα Κοινότητας

Τρίτον, τα κοινοτικά κέντρα εξαρτώνται από την ιδέα ότι τα άτομα βρίσκουν νόημα εγκαθιστώντας δεσμούς με άλλα άτομα στην κοινότητα. Τα μέλη της κοινότητας και οι δάσκαλοι έρχονται μαζί με μέλη της οικογένειας, οργανισμούς και κατοίκους για να προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Ένας υποψήφιος αποκτά εκτεταμένες ευκαιρίες μάθησης μαζί με καλοκαιρινά και μετασχολικά προγράμματα. Τα σχολεία αποτελούν έναν κόμβο οποιασδήποτε κοινότητας που συνδυάζει ακαδημαϊκές, κοινωνικές, δεσμευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες.

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε μια παρουσίαση στην εφαρμογή Tome; Τα βήματα εξηγούνται!

Διαθεματικές Εργασίες

Ένα μεγάλο μέρος της ολιστικής μάθησης είναι η ιδέα ότι η γνωστική ανάπτυξη των μαθητών ενισχύεται όταν εξετάζονται συλλογικά διάφορα θέματα. Διάφορα σχολεία εργάζονται για την εισαγωγή ολοκληρωμένων προγραμμάτων.

Η βάση αυτών των προγραμμάτων είναι οι δάσκαλοι που ανήκουν σε πολλαπλούς κλάδους της ζωής. Μαζεύονται και δίνουν μαθήματα σε θεματικά μαθήματα που αντιμετωπίζουν προβληματισμούς από διάφορες οπτικές γωνίες. Οι εργασίες μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ταξίδια, πρακτική άσκηση, ανεξάρτητη έρευνα και επιτόπια εργασία.

Γιατί να επιλέξετε την Ολιστική Μάθηση;

Η ολιστική μάθηση είναι γνωστό ότι χτίζει δυνατούς ενήλικες και τους προετοιμάζει για τις προκλήσεις του κόσμου.

Υπάρχει συχνά η λανθασμένη αντίληψη ότι τα παιδιά με ολιστική μάθηση δεν μαθαίνουν αρκετά. Ότι το αναλυτικό πρόγραμμα γίνεται ευκολότερο και περιορίζεται σε λεπτή μάθηση. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά διεθνή σχολεία κορυφαίας βαθμίδας.

Υπόσχονται να παρέχουν στο παιδί ένα αυστηρό ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών για τις μελλοντικές του εκπαιδευτικές προκλήσεις. Ωστόσο, το κάνουν μην πιέζοντας το παιδί τους να μαζέψει ένα βιβλίο!

Με αυτό, δίνουμε τέλος στον οδηγό μας για την ολιστική μάθηση. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με αυτό σχολιάζοντας παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε!