Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Οι υπάλληλοι της Samsung διαρρέουν άθελά τους εσωτερικά έγγραφα, τον πηγαίο κώδικα στο ChatGPT

Οι υπάλληλοι της Samsung διαρρέουν άθελά τους εσωτερικά έγγραφα, τον πηγαίο κώδικα στο ChatGPT

Σε αυτό που αποδεικνύεται εφιάλτης για τον κορεάτη κατασκευαστή smartphone, οι υπάλληλοι της Samsung φαίνεται να εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το ChatGPT για εργασίες όπως η δημιουργία παρουσιάσεων από σημειώσεις συσκέψεων και η βελτιστοποίηση των ακολουθιών δοκιμών. Το πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση; Τα περισσότερα αν όχι όλα αυτά τα δεδομένα είναι ευαίσθητα, πράγμα που σημαίνει ότι η Samsung δεν θα ήθελε ένα κομμάτι από αυτά να τροφοδοτείται ως δεδομένα εκπαίδευσης σε ένα chatbot AI που χρησιμοποιούν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Οι μηχανικοί της Samsung χρησιμοποιούν το ChatGPT για να βελτιστοποιήσουν τις ακολουθίες δοκιμών για να βρουν σφάλματα στα τσιπ που σχεδιάζουν. Μια άλλη τεκμηριωμένη περίπτωση περιλαμβάνει έναν υπάλληλο που χρησιμοποιεί το ChatGPT για να μετατρέψει σημειώσεις σύσκεψης σε παρουσίαση, εκτός από το ότι τα περιεχόμενα δεν υποτίθεται ότι ήταν ακριβώς δημόσια. TechRadar αναφέρει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, υπήρξαν τρία ξεχωριστά περιστατικά υπαλλήλων που διέρρευσαν αθέλητα ευαίσθητα δεδομένα στο ChatGPT, πράγμα που σημαίνει ότι η αποκλειστική γνώση βρίσκεται πλέον στα χέρια του OpenAI.

Οι υπάλληλοι της Samsung μοιράζονται ευαίσθητα δεδομένα με το ChatGPT. | Φωτογραφία: Tada Images/Shutterstock.com

Προηγουμένως είχε επιτρέψει σε μηχανικούς που εργάζονταν στην υποδιαίρεση ημιαγωγών της να χρησιμοποιούν το ChatGPT για να διορθώσουν προβλήματα με τον πηγαίο κώδικα τους, αλλά αυτό οδήγησε τους προγραμματιστές να εισάγουν ευαίσθητα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του πηγαίο κώδικα για νέα προγράμματα και εσωτερικών δεδομένων που σχετίζονται με το υλικό. Η Samsung έχει σταθερή βάση στον κλάδο των ημιαγωγών και σε πολλές άλλες βιομηχανίες όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και τυχόν δεδομένα που έχουν διαρρεύσει μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη ατυχία.

Ανάγνωση:  Πώς να πιάσετε την Elizabee and Beegarde στο Palworld

Η εταιρεία έχει τώρα εκδώσει μια προειδοποίηση που λέει στους υπαλλήλους ότι τυχόν δεδομένα που εισάγονται στο ChatGPT αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του OpenAI, καθώς το τελευταίο διατηρεί τα στοιχεία των χρηστών ως δεδομένα εκπαίδευσης για το chatbot. Αν και δεν φαίνεται να εργάζεται για να ζητήσει την επιστροφή ή τη διαγραφή αυτών των δεδομένων από το OpenAI, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εσωτερική καταστολή των εργαζομένων που χρησιμοποιούν το chatbot με ευαίσθητες πληροφορίες.

Ωστόσο, η Samsung αναγνωρίζει επίσης ότι ένα chatbot AI όπως το ChatGPT μπορεί να είναι επωφελές και για τους υπαλλήλους της, οδηγώντας στην ανάπτυξη του δικού της chatbot. Αν και οι προτροπές περιορίζονται μόνο σε 1024 byte σε μέγεθος. Η Samsung έχει κάποια καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης κάτω από τη ζώνη της και παρά το χτύπημα στο δρόμο που ήταν το Bixby, μπορεί να παράγει κάτι καλό αυτή τη φορά.

Στα Νέα: Το κακόβουλο λογισμικό Balada μολύνει πάνω από ένα εκατομμύριο ιστότοπους WordPress

Γιαντουλάχ Αμπιντί

Γιαντουλάχ Αμπιντί

Ο Yadullah είναι πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών που γράφει/επεξεργάζεται/φωτογραφίζει/κωδικοποιεί όλα τα πράγματα που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τα παιχνίδια και το τεχνολογικό υλικό. Όταν δεν είναι, μεταδίδει τον εαυτό του σε αγώνες εικονικών αυτοκινήτων. Γράφει και κάνει αναφορές για την τεχνολογία και την κυβερνοασφάλεια με ιστότοπους όπως οι Candid.Technology και MakeUseOf από το 2018. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του εδώ: [email protected].