Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Οι τρεις τύποι ζημιών που μπορείτε να διεκδικήσετε σε περίπτωση προσωπικού τραυματισμού

Οι τρεις τύποι ζημιών που μπορείτε να διεκδικήσετε σε περίπτωση προσωπικού τραυματισμού

Μια περίπτωση προσωπικού τραυματισμού είναι όταν ένα άτομο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα που προκαλείται από αμέλεια, απροσεξία ή βαριά απερισκεψία του υπαίτιου. Τα θύματα που έχουν υποστεί τέτοιους τραυματισμούς μπορούν να σύρουν τους υπαίτιους στο δικαστήριο.

Υπάρχουν πολλές επιπλοκές όταν τα θύματα επιχειρούν να πάρει τη μέγιστη αποζημίωση για τα τραύματά τους. Υπάρχει η παραγραφή, η συνεπαγόμενη αμέλεια, το δόγμα χωρίς υπαιτιότητα και το δόγμα ενός δαγκώματος, για να αναφέρουμε μερικά. Μία ή περισσότερες από αυτές τις επιπλοκές μπορεί να ισχύουν, ανάλογα με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεστε έναν δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών. Συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο με εξειδίκευση στο είδος του ατυχήματος που προκάλεσε τον τραυματισμό σας. Θα σας βοηθήσουν στη νομική διαδικασία, θα στέκονται δίπλα σας και θα σας υποστηρίζουν όπως και όταν χρειαστεί.

Μια περίπτωση όπου ένας δικηγόρος βοηθάει πάρα πολύ είναι στον καθορισμό της κατηγορίας των ζημιών. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις τύποι ζημιών σε περίπτωση τραυματισμού. Αυτοί είναι:

 1. Οικονομικές Ζημίες (Επίσης γνωστές ως Ειδικές Ζημίες).
 2. Μη οικονομικές ζημιές (γνωστές και ως γενικές ζημιές).
 3. Τιμωρητικές ζημιές.

Θα συζητήσουμε το καθένα από αυτά λεπτομερώς.

Ανάγνωση:  Τα κορυφαία 10 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε στο λογισμικό τηλεϊατρικής

Οικονομικές Ζημιές

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί τύποι ζημιών που ισχύουν σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών. Οι οικονομικές ζημιές είναι οι χρηματικές απώλειες που υφίσταται ένα θύμα λόγω των τραυματισμών του. Τα ακόλουθα έξοδα εμπίπτουν στην κατηγορία των οικονομικών ζημιών:

 1. Ιατρικά έξοδα: Περιλαμβάνονται όλα τα ιατρικά έξοδα του θύματος. Το θύμα θα πρέπει να υποβάλει έγγραφα όπως ιατρικούς λογαριασμούς, απόδειξη επισκέψεων στο νοσοκομείο και δηλώσεις γιατρού για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του. Θα ληφθούν επίσης υπόψη τα ιατρικά έξοδα στα οποία υποβάλλεται το θύμα λόγω της επιδείνωσης μιας υπάρχουσας κατάστασης.
 2. Χαμένο εισόδημα: Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το θύμα να χάσει την εργασία του μετά από ατύχημα. Το χαμένο εισόδημα βοηθά στην ανάκτηση των χρημάτων που θα είχε κερδίσει το θύμα κατά την περίοδο ανάρρωσης. Το θύμα θα πρέπει να υποβάλει αποδεικτικά εργασίας, μισθολογικά δελτία και άλλα σχετικά έγγραφα για να αποδείξει αυτή την απώλεια.
 3. Οικιακές Υπηρεσίες: Μετά από ένα ατύχημα, ορισμένα θύματα μπορεί να χρειαστούν βοήθεια, κατά τη διάρκεια ή μετά την ανάρρωσή τους, για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται για την πρόσληψη επαγγελματικών υπηρεσιών ή την πραγματοποίηση τροποποιήσεων στο σπίτι του θύματος περιλαμβάνονται σε αυτό το είδος ζημιάς.
 4. Καταστροφή ιδιοκτησίας: Εκτός από τους σωματικούς τραυματισμούς, υπάρχουν πιθανότητες να καταστραφούν και τα περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων. Οι υλικές ζημιές αποζημιώνουν το θύμα με το ποσό που απαιτείται για την επισκευή ή την αντικατάσταση της κατεστραμμένης περιουσίας. Το θύμα θα πρέπει να υποβάλει αποδείξεις ζημιάς και τις σχετικές αποδείξεις για το ποσό που ξόδεψε για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο περιουσιακό στοιχείο για να αποδείξει αυτό το είδος ζημιάς.
Ανάγνωση:  Ultimate Guide to Employees Tracking System: Χαρακτηριστικά, Οφέλη

Μη οικονομικές ζημιές

Εκτός από τους σωματικούς τραυματισμούς, τα θύματα μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματικό τραύμα και άλλες απώλειες όπως πόνο και ταλαιπωρία. Οι μη οικονομικές ζημιές είναι πιο δύσκολο να υπολογιστούν και η αξία που λαμβάνει κάθε άτομο θα ποικίλλει. Οι ακόλουθες ζημιές εμπίπτουν στην κατηγορία των μη οικονομικών ζημιών:

 1. Πόνος και Βάσανα: Τραυματισμοί όπως κατάγματα και οι διάσειση συχνά αφήνουν το θύμα με έντονο πόνο που μπορεί να διαρκέσει για λίγο. Τα θύματα μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία υποβάλλοντας έγγραφα όπως
  1. Ιατρικές δηλώσεις
  2. Μαρτυρίες από ειδικούς όπως φυσιοθεραπευτές
 2. Συναισθηματική δυσφορία: Εκτός από τους σωματικούς τραυματισμούς, ένα θύμα μπορεί να υποστεί ψυχολογικό τραύμα λόγω του ατυχήματος, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητά του. Οι κοινές ψυχολογικές καταστάσεις από τις οποίες μπορεί να αναρρώσει ένα θύμα περιλαμβάνουν
  1. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
  2. Ανησυχία
  3. Φοβίες
  4. Κατάθλιψη
  5. Αλλαγή στην Προσωπικότητα
  6. Απώλεια γνωστικής λειτουργίας
  7. Εξασθενημένη μνήμη
 3. Απώλεια της απόλαυσης της ζωής: Το ψυχολογικό τραύμα συχνά αναγκάζει τα θύματα σε ένα κέλυφος. Μπορεί να μην απολαμβάνουν ή να μην συμμετέχουν σε δραστηριότητες που κάποτε αγαπούσαν. Απώλειες όπως αυτή μπορούν επίσης να ανακτηθούν.
 4. Αναπηρίες και Παραμορφώσεις: Αυτοί οι τύποι τραυματισμών μπορούν να έχουν μόνιμη επίδραση στο θύμα, αλλάζοντας την προοπτική της ζωής του και εμποδίζοντάς το να συμμετέχει σε δραστηριότητες. Οι αναπηρίες και οι παραμορφώσεις αντιπροσωπεύουν μερικά από τα υψηλότερα ποσά αποζημίωσης σε αξιώσεις σωματικών βλαβών.
Ανάγνωση:  Πώς να νικήσετε αυτό το επίπεδο παζλ στο Genshin Impact

Τιμωρητικές ζημιές

Σε αντίθεση με τις άλλες ζημίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, οι τιμωρητικές αποζημιώσεις είναι ένα μέσο τιμωρίας του υπαίτιου. Στις περισσότερες πολιτείες, επιδικάζονται τιμωρητικές αποζημιώσεις για εκ προθέσεως εγκλήματα, όπως βαριά επίθεση και σεξουαλική επίθεση. Ορισμένες πολιτείες επιφυλάσσουν τιμωρητικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις σωματικών τραυματισμών που περιλαμβάνουν βαριά αμέλεια.

συμπέρασμα

Κάθε περίπτωση τραυματισμού είναι διαφορετική. Δεν μπορεί κανείς να ακολουθήσει μια ενιαία προσέγγιση για όλους τους ισχυρισμούς τραυματισμών. Τα είδη των ζημιών είναι ένας καλός λόγος. Εάν έχετε υποστεί τραυματισμούς σε ένα ατύχημα, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο προσωπικών τραυματισμών.

Θα κάνουν τους απαραίτητους υπολογισμούς σχετικά με τους υπολογισμούς αποζημίωσης και θα βοηθήσουν στην απόδειξή τους. Η πρόσληψη δικηγόρου θα εξομαλύνει ολόκληρη τη διαδικασία τραυματισμού και θα σας βοηθήσει να λάβετε την αποζημίωση που σας αξίζει.