Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Οδηγός Whatsapp Business API

Οδηγός Whatsapp Business API

Σε αυτήν την εισαγωγή στο WhatsApp Business, αναφέραμε ότι το εργαλείο λειτουργεί με δύο διαφορετικά προϊόντα: WhatsApp Business App και WhatsApp Business API. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι η εφαρμογή προορίζεται για μικρές επιχειρήσεις που διατηρούν μια προσωπική σχέση με τους πελάτες τους και το API είναι για μεγαλύτερες εταιρείες. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την κλίμακα. Το πρώτο είναι μια διεπαφή ανταλλαγής μηνυμάτων front-end, ενώ η άλλη είναι μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση. Με το WhatsApp Business API, δεν χρησιμοποιείτε καν τη διεπαφή ανταλλαγής μηνυμάτων του WhatsApp. Αντίθετα, προγραμματίζετε το API να μεταφέρει δεδομένα από το WhatsApp για προβολή και απάντηση στο δικό σας εργαλείο CRM, σύστημα έκδοσης εισιτηρίων ή λογισμικό πωλήσεων. Τα δεδομένα μπορεί να είναι μηνύματα κειμένου καθώς και μέσα, έγγραφα και στοιχεία επικοινωνίας.

Γιατί να επιλέξετε το WhatsApp Business API αντί για την εφαρμογή WhatsApp Business;

Μια μικρή επιχείρηση μπορεί να έχει στενότερη σχέση με τους πελάτες της χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WhatsApp Business. Όμως, με υψηλότερο όγκο μηνυμάτων και μεγαλύτερη ανάγκη για αυτοματισμό, οι δυνατότητες της εφαρμογής μπορεί να είναι χαμηλές.

Πρώτον, δεν μπορείτε να συνδέσετε εκατοντάδες αντιπροσώπους υποστήριξης ή ρομπότ σε έναν μόνο λογαριασμό με την εφαρμογή. Και δεύτερον, το WhatsApp δεν είναι η μόνη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται σε πελάτες. Όταν όλα τα ξεχωριστά συστήματά σας, όπως η υποστήριξη πελατών, οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ, πρέπει να λειτουργούν αρμονικά, το WhatsApp Business API μπαίνει στο παιχνίδι και λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της συνολικής επικοινωνίας με τους πελάτες σας.

Ανάγνωση:  Snapchat Viewer – Snapchat Story Viewer Online

Με το WhatsApp Business API, μπορείτε να απαντάτε σε μηνύματα που ξεκινούν από πελάτες και να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας με μηνύματα που προέρχονται από την επιχείρηση αφού έχουν ενεργοποιηθεί. τον ιστότοπό σας, τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, τις αποστολές ή τη βιτρίνα σας. Όταν σας επιτρέπουν να επικοινωνήσετε μαζί τους, μπορείτε να στείλετε ενημερώσεις για την τελευταία τους παραγγελία, να μοιραστείτε την τοποθεσία του πλησιέστερου καταστήματός σας, να στείλετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, να τους ειδοποιήσετε για την άφιξη νέων αποθεμάτων ή προσφορών κ.λπ.

Πλεονεκτήματα του WhatsApp Business API

Εκτός από την κλιμάκωση, το API παρέχει ορισμένες ευεργετικές δυνατότητες που μπορούν να διευκολύνουν τις διαδικασίες υποστήριξης πελατών. Μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ της επιχείρησής σας και να στείλετε μηνύματα στη λίστα εκπομπών σας και στα δύο προϊόντα, αλλά με το API, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοσή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το API

Η ρύθμιση του API είναι περισσότερο μέλημα ενός προγραμματιστή παρά ενός διαχειριστή ομάδας υποστήριξης πελατών. Θα πρέπει να ενσωματωθεί στο σύστημά σας και να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες σας μέσω προγραμματισμού. Μετά τη ρύθμιση του συστήματος, τα μηνύματα WhatsApp των πελατών εμφανίζονται στα εισερχόμενα του λογισμικού της επιχείρησής σας και δεν θα χρειαστεί να μεταβείτε σε μια διεπαφή WhatsApp για να τα δείτε ή να απαντήσετε σε αυτά. Μπορείτε επίσης αφού επιλέξουν συμμετοχή.

Σε αντίθεση με την εφαρμογή, Το WhatsApp Business API δεν είναι δωρεάν και πρέπει να ενσωματωθεί από ένα BSP, συντομογραφία WhatsApp Business Solution Provider. Μπορείτε να φιλοξενήσετε το API στους διακομιστές cloud της Meta με το WhatsApp Cloud API ή να επιλέξετε τη λύση εσωτερικής εγκατάστασης που φιλοξενεί το API στους διακομιστές του BSP. Η διαδικασία χρέωσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο λύσεων, αλλά βασίζεται στον αριθμό των συνομιλιών εντός μιας περιόδου εξυπηρέτησης 24 ωρών.

Ανάγνωση:  Πώς να προωθήσετε το Shopify Store σας – Ένας οδηγός για αρχάριους

Επίσης, να θυμάστε ότι χρειάζεστε έναν αποκλειστικό αριθμό τηλεφώνου για τη λήψη και την αποστολή μηνυμάτων. Χρησιμοποιήστε κάτι διαφορετικό από τον κανονικό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών (όπως 1-800-XXXX) για τον λογαριασμό WhatsApp Business. Επειδή μετά την εγγραφή, δεν είναι δυνατή η αποσύνδεση του αριθμού σας και, εάν θέλετε να μεταφερθείτε ξανά από το API στην εφαρμογή, θα χάσετε τις πληροφορίες λογαριασμού που σχετίζονται με τον αριθμό τηλεφώνου. Αυτός ο λόξυγκας μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα του WhatsApp Business API και απαιτεί κάποια εξέταση πριν αφιερώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου για ενσωμάτωση.

Είναι το API διαθέσιμο για όλους;

Πρώτα απ ‘όλα, για να εφαρμόσετε και να ρυθμίσετε το WhatsApp Business API, πρέπει να είστε εγγεγραμμένος Meta Developer. Τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, αποκτήστε πρόσβαση στην πλατφόρμα με το παρεχόμενο διακριτικό και ρυθμίστε την για τη δική σας επιχείρηση. Εάν δεν έχετε τα προσόντα ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε μόνοι σας με την όλη διαδικασία, οι BSP ενεργούν ως επίσημοι διανομείς της πλατφόρμας και διαχειρίζονται τη διαδικασία ολοκλήρωσης για εσάς.

Αλλά για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp Business API, πρέπει πρώτα να έχετε έναν λογαριασμό WhatsApp Business. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό:

Και πάλι, δεν μπορούν όλες οι εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp Business API. Αν και η πλατφόρμα υποστηρίζει πολλούς κλάδους, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, το λιανικό εμπόριο, τις εκδηλώσεις, τα ταξίδια, την εκπαίδευση και πολλούς άλλους, ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να μην είναι επιλέξιμες λόγω των κανονισμών σε ορισμένες χώρες.

WhatsApp Business App εναντίον WhatsApp API

Το WhatsApp Business είναι ένα ευεργετικό εργαλείο για μικρές επιχειρήσεις.

Ανάγνωση:  Ολιστικές συμβουλές ασφάλειας για την επιχείρησή σας

Το WhatsApp Business App δημιουργήθηκε για μικρές εταιρείες των οποίων η κύρια ανάγκη είναι να δημιουργήσουν μια απευθείας σύνδεση με τους πελάτες τους. Αυτή η εφαρμογή, η οποία έχει πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με την εφαρμογή WhatsApp που χρησιμοποιούμε όλοι, παρέχει επίσης στις εταιρείες πρόσθετες λειτουργίες όπως:

  • Επαγγελματικό προφίλ που σας επιτρέπει να αναφέρετε σημαντικές πληροφορίες, όπως διεύθυνση εταιρείας, email και ιστότοπο,
  • Ετικέτες που σας βοηθούν να οργανώσετε και να βρείτε εύκολα τις συνομιλίες και τα μηνύματά σας,
  • Εργαλεία αυτόματων μηνυμάτων που σας επιτρέπουν να απαντάτε γρήγορα στους πελάτες με αυτόματα μηνύματα χαιρετισμού/εκτός,
  • Κατάλογοι παρέχετε στους πελάτες έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να ελέγξουν τα προϊόντα σας και να βρουν αυτό που είναι καλύτερο για αυτούς, ενώ εξερευνούν όλα τα προϊόντα σας,
  • Κατηγοριοποίηση σας επιτρέπει να είστε πιο οργανωμένοι, ειδικά εάν λαμβάνετε ερωτήσεις για διαφορετικά θέματα.

Το WhatsApp Business API είναι πιο κατάλληλο για μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Για μεγαλύτερες μάρκες (Επιχειρηματικό επίπεδο) που χρειάζονται μια πλήρη επιχειρηματική σουίτα που ενσωματώνεται αβίαστα με άλλες πλατφόρμες και δεδομένα, το WhatsApp Business API μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Το WhatsApp Business API είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας με ισχυρές ενσωματώσεις που ανταγωνίζονται το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των περισσότερων επωνυμιών. Ακριβώς όπως το Whatsapp Business, το Whatsapp API διαθέτει χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν την εταιρική και επαγγελματική εξυπηρέτηση πελατών της επιχείρησής σας, όπως:

  • Εταιρικό Προφίλ, όπως και στην εφαρμογή WhatsApp Business, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ για την εταιρεία σας και να μοιραστείτε πολλές σημαντικές πληροφορίες για την εταιρεία σας σε αυτήν τη σελίδα.
  • Αυτόματα μηνύματα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να βρεθεί και στο Whatsapp Business.
  • Multi-agent & Multi-platform Τα χαρακτηριστικά είναι γιατί οι άνθρωποι προτιμούν το Whatsapp API έναντι του Whatsapp Business. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να εξυπηρετήσετε πελάτες με πολλούς διαφορετικούς εκπροσώπους πελατών από πολλές διαφορετικές συσκευές με έναν μόνο εταιρικό αριθμό WhatsApp. Έτσι, μπορείτε να απαντήσετε στους πελάτες σας με τον πιο γρήγορο τρόπο και να αυξήσετε το ποσοστό ικανοποίησης.
  • Chatbot Η λειτουργία σάς επιτρέπει να αναπτύξετε το δικό σας chatbot που θα απαντά στους πελάτες σας στις 24/7. Ενώ οι πελάτες σας βρίσκουν απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις χωρίς να χάνουν χρόνο, αποφεύγετε να ξοδεύετε επιπλέον εργατικό δυναμικό για τέτοιες εργασίες.
Ανάγνωση:  Οδηγός για το πώς να αποκρύψετε μια διαφάνεια στις διαφάνειες Google;

Τελικές Λέξεις

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι χρήσης του WhatsApp Business API. Το πρώτο είναι να δημιουργήσετε μια εφαρμογή με την ομάδα λογισμικού σας, να αναπτύξετε μια διεπαφή για το API και να το χρησιμοποιήσετε προσαρμόζοντάς το σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η δεύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που είναι ήδη συνδεδεμένη με το WhatsApp Business API χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες τους. Έτσι, μπορείτε να έχετε ένα προϊόν σχεδιασμένο για εσάς από άκρη σε άκρη.

Εάν ένα δωρεάν προϊόν ενός χρήστη κάνει το κόλπο, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή WhatsApp Business και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Αν ψάχνετε για μια πιο προηγμένη λύση με πολλούς χρήστες και συσκευές, τότε το WhatsApp Business API μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για εσάς.

Χρησιμοποιήστε το HypoChat για να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας στο Whatsapp Business με τους άλλους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου. Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών σήμερα!