Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Οδηγός διαχείρισης επιτυχίας πελατών

Οδηγός διαχείρισης επιτυχίας πελατών

Κάθε εταιρεία που θέλει να είναι επιτυχημένη πρέπει να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, να διαφέρει από τους ανταγωνιστές της στην αγορά και, το πιο σημαντικό, να ικανοποιεί πλήρως τους πελάτες της.

Πίνακας περιεχομένων

Αυτή είναι μια πρόκληση το 2022 και μετά, γι’ αυτό η διαχείριση της επιτυχίας των πελατών είναι πλέον ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία τόσο του πελάτη όσο και της εταιρείας.

Μια εταιρεία πετυχαίνει όταν οι πελάτες της το πετυχαίνουν. Και ενώ αυτό είναι το κύριο σημείο της οικοδόμησης επιτυχημένων στρατηγικών, υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να ανακαλύψετε.

Η διαχείριση επιτυχίας πελατών μπορεί να είναι η τέλεια απάντησή σας εδώ.

Σήμερα θα καλύψουμε λεπτομερώς τη διαχείριση επιτυχίας πελατών, ώστε να γνωρίζετε πώς να την εφαρμόσετε στην εταιρεία σας.

Τι είναι η Διαχείριση Επιτυχίας Πελατών;

Η διαχείριση επιτυχίας πελατών (CSM) είναι μια στρατηγική που βοηθά τις εταιρείες να διατηρούν τους πελάτες τους ικανοποιημένους και πιστούς παρέχοντας βοήθεια, προσθέτοντας αξία και χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς σε όλο τον κύκλο ζωής των πελατών.

Γιατί είναι σημαντική η Διαχείριση Επιτυχίας Πελατών;

# 1 Μείωση της Ανατροπής Πελατών

Εάν η επιχείρησή σας δυσκολεύεται επί του παρόντος να διατηρήσει πελάτες, η αποτελεσματική διαχείριση της επιτυχίας των πελατών μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση.

Η εισαγωγή έστω και ενός μόνο διαχειριστή επιτυχίας πελατών στην ομάδα σας μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι του πελάτη, διδάσκοντάς σας πώς να προσελκύετε νέους πελάτες και ποιες αποτελεσματικές λύσεις θα μπορούσατε να εισαγάγετε για να διατηρήσετε τους υπάρχοντες πελάτες.

Ενώ η μείωση της αναστάτωσης είναι ψωμί και βούτυρο για τους περισσότερους διαχειριστές επιτυχίας πελατών, αυτό το όφελος μιλά από μόνο του.

#2 Βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη

Ξέρεις πως αγαπούν τις μάρκες δημιουργούνται; Απλώς υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών, προσφέροντας εξατομικευμένες εμπειρίες πελατών σε διάφορες πλατφόρμες.

Τέτοιες μάρκες δεν σχεδιάζουν απλώς ή θέλουν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους πελάτες, αλλά το κάνουν βήμα προς βήμα. Με μια στρατηγική CS σε εφαρμογή, αυτό είναι δυνατό.

Και οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους εδώ.

Η έρευνα της Statista δείχνει ότι το 94% των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ξανά αφού αποκτήσουν μια θετική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών και το 78% έλαβε αποφάσεις αγοράς με βάση την ποιότητα της εξυπηρέτησης πελατών.

#3 Ανακαλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών

Οι ομάδες επιτυχίας πελατών εργάζονται για την παροχή λύσεων μεγαλύτερης αξίας και επίλυσης προβλημάτων για πελάτες που προέρχονται από διάφορες πηγές. Αυτές οι ομάδες επικεντρώνονται στη μακροπρόθεσμη επιτυχία τόσο για τον πελάτη όσο και για την εταιρεία, κάτι που είναι δυνατό μόνο γνωρίζοντας τι χρειάζονται οι πελάτες.

Ανάγνωση:  Πύλη πελατών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με στενή συνεργασία με διάφορα τμήματα της εταιρείας, τακτικά check-in με πελάτες και ανάλυση των σχολίων των πελατών για περαιτέρω αφοσίωση στο προϊόν.

#4 Ενίσχυση της αφοσίωσης των πελατών

Οι πιστοί πελάτες είναι το νέο μαύρο για κάθε τύπο και μέγεθος επιχείρησης και η διατήρηση των πελατών είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας. Το κλειδί είναι να επικεντρωθείτε στην εξατομίκευση και στη δημιουργία μιας ανθρώπινης σύνδεσης με τους πελάτες σας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια ενός διαχειριστή επιτυχίας πελατών.

Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι η βάση των πελατών σας αισθάνεται ότι είναι φίλοι σας και ότι είστε ο πιστός σύμβουλός τους.

#5 Αυξανόμενα επιχειρηματικά έσοδα

Μια καλύτερη εμπειρία πελάτη σημαίνει συχνά περισσότερες πωλήσεις και αύξηση των εσόδων της επιχείρησης. Η δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αξίας ζωής του πελάτη (CLV) και, κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη της κορυφαίας γραμμής της εταιρείας.

Ποιος είναι ο Διαχειριστής Επιτυχίας Πελατών;

Οι επαγγελματίες επιτυχίας πελατών είναι η καρδιά κάθε εταιρείας που θέλει να πετύχει. Είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν οι πελάτες να είναι ευχαριστημένοι και να παίρνουν αυτό που χρειάζονται, παραμένοντας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του πελάτη.

Ένας διαχειριστής επιτυχίας πελατών είναι ένας λύτης προβλημάτων, ένας ειδικός στις σχέσεις με τους πελάτες, ένας δάσκαλος και ένας σύμβουλος προϊόντων όλα σε ένα.

Ο κύριος στόχος τους είναι να κάνουν έναν πελάτη να αισθάνεται ότι τον φροντίζουν.

Καλές δεξιότητες διαχειριστή επιτυχίας πελατών

Μεταξύ των ιδανικών δεξιοτήτων ρόλου επιτυχίας πελάτη, μπορούμε να εντοπίσουμε:

 • φυσική ικανότητα επίλυσης προβλημάτων
 • ουδέτερη προσέγγιση στις πωλήσεις
 • ικανότητα μετατροπής νέων χαρακτηριστικών σε τελικά αποτελέσματα για τους πελάτες
 • κατανόηση των αναγκών των πελατών
 • στοχεύουν στη δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες
 • γνήσια προθυμία να υποστηρίξουν τους πελάτες στην επίτευξη του καλύτερου
 • ιεράρχηση της εμπειρίας του πελάτη και της ικανοποίησης των πελατών έναντι των ευκαιριών cross-sell ή upsell
 • άριστες επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες
 • υπομονή
 • ισχυρή εργασιακή ηθική
 • θετική στάση
 • κατανόηση του μάρκετινγκ και της ψυχολογίας (ωραίο να έχουμε)

Διαχείριση επιτυχίας πελατών: Βέλτιστες πρακτικές

Δημιουργήστε μια ομάδα επιτυχίας πελατών

Η εύρεση του κατάλληλου ατόμου για μια θέση διευθυντή επιτυχίας πελατών δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο και μπορεί γρήγορα να ανακαλύψετε ότι ένα άτομο δεν είναι αρκετό. Η επιτυχία των πελατών είναι ένα ομαδικό άθλημα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να έχετε πολλούς ανθρώπους να συνεργάζονται για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μόλις έχετε μερικούς ακόμη διαχειριστές επιτυχίας πελατών στο προσωπικό σας, ίσως αρχίσετε να σκέφτεστε να κλιμακώσετε την ομάδα σας. Το μέγεθος της ομάδας επιτυχίας πελατών είναι συχνά ανάλογο με τον αριθμό των πελατών που έχετε.

Ωστόσο, ως γενικός εμπειρικός κανόνας, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε να έχετε τουλάχιστον έναν διαχειριστή επιτυχίας πελατών για κάθε 10 πελάτες στο B2B και 100 στο B2C.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι κάθε πελάτης λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται και ότι η ομάδα επιτυχίας των πελατών σας μπορεί να διαχειριστεί προληπτικά την υγεία των πελατών.

Δημιουργήστε μια ομάδα επιτυχίας πελατών που να είναι διαφορετική τόσο σε δεξιότητες όσο και σε προσωπικότητα, συνεργαζόμενη στενά με την ομάδα υποστήριξής σας για να εξασφαλίσετε μια πεντακάθαρη εμπειρία πελάτη. Κάποια στιγμή, μόλις αναπτυχθεί η εταιρεία σας, μπορείτε να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επικεφαλής πελάτη ή έναν αντιπρόεδρο επιτυχίας πελατών.

Συνεχίστε να επαναπροσδιορίζετε τι απαιτεί η επιτυχία του πελάτη

Αυτό που πιστεύετε ότι σημαίνει επιτυχία πελατών το 2022 μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό σε ένα χρόνο από τώρα. Καθώς το προϊόν και η αγορά αλλάζουν, θα πρέπει να αλλάζει και ο ορισμός σας για την επιτυχία του πελάτη.

Ανάγνωση:  Πώς να μεταφράσετε μια ιστοσελίδα

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τις τελευταίες αλλαγές και τάσεις, ώστε να μπορείτε να αναπροσαρμόσετε τη στρατηγική σας όπως και όταν απαιτείται.

Οι επιτυχημένοι διαχειριστές επιτυχίας πελατών έχουν κάτι κοινό: είναι πάντα μάθηση και προσαρμογή.

Για μια εταιρεία, η επιτυχία των πελατών μπορεί να σημαίνει ότι βοηθάει τους πελάτες να χρησιμοποιούν το προϊόν της στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, ενώ για μια άλλη, μπορεί να επικεντρωθεί στη διατήρηση των πελατών και στη μείωση της απόρριψης.

Είναι σημαντικό να έχετε ανοιχτό μυαλό όταν πρόκειται για την επιτυχία των πελατών και να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τη στρατηγική σας εάν είναι απαραίτητο.

Βοηθήστε τους πελάτες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους

Πολλές εταιρείες κάνουν λάθος την επιτυχία των πελατών. Η επιτυχία των πελατών δεν είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες είναι οι ίδιοι ευχαριστημένοι, αλλά να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους με τη βοήθεια του προϊόντος, των υπηρεσιών και της αξίας σας.

Για να πετύχετε στην επιτυχία των πελατών, πρέπει να επικεντρωθείτε στα αποτελέσματα που έχουν σημασία για τους πελάτες σας. Είναι σίγουρα ενθουσιασμένοι από τα χαρακτηριστικά ή τα εργαλεία που παρέχετε, αλλά ο ρόλος σας είναι να δείξετε σε κάθε πελάτη πώς να τα χρησιμοποιεί στην πράξη και να τα μετατρέψει σε χρυσωρυχείο για την επιχείρησή του.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό επιτυχίας πελατών

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την επιτυχία των πελατών θα πρέπει να επιλέξουν μερικές εφαρμογές για να χρησιμοποιήσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και τη δημιουργία σταθερών σχέσεων. Αν και υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εδώ είναι μερικά από τα απαραίτητα:

#1 Πλατφόρμα επιτυχίας πελατών

Αυτό το εργαλείο σάς παρέχει μια επισκόπηση της υγείας των πελατών σας και αυτοματοποιεί πολλές διαδικασίες για εσάς. Μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς ένα, αλλά μια πλατφόρμα επιτυχίας πελατών θα καταστεί απαραίτητη καθώς κλιμακώνετε την ομάδα επιτυχίας των πελατών σας.

Μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες επιτυχίας πελατών στην αγορά είναι οι CustomerSuccessBox, Gainsight και Totango.

#2 Εργαλείο τμηματοποίησης πελατών

Αυτός ο τύπος λογισμικού είναι σημαντικός για την κατανόηση διαφορετικών τύπων πελατών και τη δημιουργία σχέσεων μαζί τους. Ορισμένες ομάδες μπορεί να είναι πιο απαιτητικές από άλλες και απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το να είστε εξοπλισμένοι με τέτοιου είδους πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα τις καμπάνιες μάρκετινγκ και να ευθυγραμμίσετε τις εσωτερικές διαδικασίες στην εταιρεία σας.

Ορισμένες εξαιρετικές εφαρμογές τμηματοποίησης πελατών είναι το Segment, το Customer.io και το Vero.

#3 Λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών

Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην επιτυχία των πελατών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών που θα διευκολύνει την ομάδα σας να κάνει τη δουλειά της – αλλά το πιο σημαντικό, να οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση με κάθε πελάτη που έχετε.

Με το HypoChat, χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως βελτιώνουν την ικανοποίηση και την πίστη των πελατών τους με ένα κοινόχρηστο κοινωνικό φάκελο εισερχομένων για να βελτιστοποιήσουν όλες τις συνομιλίες σε ένα μέρος.

Διαχειριστείτε όλες τις επικοινωνίες πελατών από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου και παρέχετε υποστήριξη πελατών πολλαπλών πλατφορμών απρόσκοπτα.

#4 Πρότυπο ταξιδιού πελατών

Το να κάνετε εντύπωση ξεκινά με το πρώτο σημείο επαφής ανάμεσα σε εσάς και το κοινό σας. Θα πρέπει να έχετε ξεκάθαρη κατανόηση του πώς μοιάζει το ταξίδι του πελάτη και ποιες είναι οι πιο σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ακόμη και ένα απλό πρότυπο μπορεί να σας βοηθήσει να τα χαρτογραφήσετε όλα και να προσδιορίσετε περιοχές όπου οι πελάτες μπορεί να χρειαστούν περισσότερη βοήθεια – από την εγγραφή, την είσοδο, την αγορά και την επανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ανάγνωση:  Πώς να μεταβείτε σε πλήρη οθόνη χρησιμοποιώντας συντόμευση

Μερικά από τα καλύτερα πρότυπα παρέχονται από τις Salesforce, Appcues και Miro.

Αλλά για αρχάριους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά βασικά πρότυπα Canva:

#5 Εγγραφές βίντεο και χάρτες θερμότητας

Η οικοδόμηση μιας σχέσης με τον πελάτη ξεκινά με την κατανόηση, κάτι που μπορείτε να κερδίσετε με εγγραφές βίντεο και θερμικούς χάρτες. Αυτά τα εργαλεία θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν με το προϊόν σας, τα κύρια ζητήματά τους και το πού εγκαταλείπουν.

Εργαλεία όπως το FullStory, το Smartlook και το Hotjar μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα από την οπτική γωνία του χρήστη και να κατανοήσετε τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία τους.

#6 CRM

Το λογισμικό CRM μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για την επιτυχία των πελατών και να αυτοματοποιήσει πολλές διαδικασίες για εσάς. Αυτό το είδος λογισμικού είναι ζωτικής σημασίας για τις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ και την επιτυχία των πελατών – όσο καλύτερα υποστηρίζετε τους πελάτες σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να πραγματοποιήσετε διασταυρούμενες πωλήσεις ή ανεπαρκείς πωλήσεις σε αυτούς.

Λογισμικό όπως το Salesforce, το HubSpot και το Zoho μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα δεδομένα των πελατών σας και να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες. Ο HypoChat μπορεί να λειτουργήσει ως δικός σας κοινωνικό λογισμικό CRM πολύ.

#7 Λογισμικό έρευνας

Το λογισμικό έρευνας μπορεί να σας βοηθήσει να συλλέξετε αυτά τα δεδομένα γρήγορα και εύκολα χωρίς να διακόψετε το ταξίδι του πελάτη. Χάρη στις πληροφορίες που έχετε, μπορείτε να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με περαιτέρω στρατηγικές.

Μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές έρευνας στην αγορά είναι το Typeform, το Survicate και το Google Forms.

#8 Λογισμικό Γνωσιακής Βάσης

Η δημιουργία μιας βάσης γνώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε καλύτερα τους πελάτες σας και να ελευθερώσετε λίγο χρόνο για την ομάδα σας. Μια βάση γνώσεων είναι μια συλλογή πληροφοριών που βοηθά τους πελάτες να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους χωρίς να επικοινωνήσουν με τις πωλήσεις ή την υποστήριξη.

Παραδείγματα λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ περιλαμβάνουν το Helpjuice, τον Οδηγό Zendesk και το Freshdesk. Η έννοια είναι επίσης δημοφιλής για τη δημιουργία αποθετηρίων.

Δημιουργήστε Οδηγίες επιτυχίας πελατών

Πρέπει πραγματικά να έχετε κατευθυντήριες γραμμές. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις απέχουν από τη δημιουργία τέτοιων κατευθυντήριων γραμμών, καθώς πιστεύουν ότι είναι μια μακρά διαδικασία για την οποία δεν έχουν χρόνο.

Στην πραγματικότητα, ένα σύνολο οδηγιών δεν χρειάζεται να είναι μακρύ ή δύσκολο να ακολουθηθεί.

Οι οδηγίες επιτυχίας πελατών θα πρέπει να απαντούν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιτυχία των πελατών στην εταιρεία σας;
 • Τι σημαίνει η επιτυχία του πελάτη για την επιχείρησή σας;
 • Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι της επιτυχίας των πελατών;
 • Ποια εργαλεία και διαδικασίες χρειάζεστε για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους;
 • Πώς μετράτε την επιτυχία;
 • Τι χρειάζεται για να οικοδομήσουμε μια πλήρως λειτουργική σχέση με έναν πελάτη;

Ξεκινήστε με μια ή δύο σελίδες οδηγιών και μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα στην εταιρεία σας.

Εκτελέστε Εργαστήρια Επιτυχίας Πελατών

Δεν μπορείτε απλώς να στείλετε ένα σημείωμα στην εταιρεία σας λέγοντας: “Γεια, ας νοιαζόμαστε για τους πελάτες μας” και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα αρχίσει να το ακολουθεί. Τα σύντομα εργαστήρια, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά αν θέλετε να εισαγάγετε αρχές στην εταιρεία σας και να πάρετε όλους στο ίδιο μήκος κύματος.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε διαφορετικό εργαστήριο για κάθε τμήμα, έτσι ώστε ο καθένας να κατανοεί τον ρόλο του στην επίτευξη της επιτυχίας των πελατών. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, επομένως κάθε άτομο στην εταιρεία σας πρέπει να γνωρίζει πώς μπορεί να συμβάλει στη συνολική ανάπτυξη.

Ανάγνωση:  Spotify++ Λήψη δωρεάν APK για iOS, Android [Updated 2024]

Αξιολογήστε το πρόγραμμα επιτυχίας πελατών σας

Έχετε ήδη εφαρμόσει μερικές από τις αρχές επιτυχίας πελατών για τις οποίες μιλήσαμε σε αυτό το άρθρο; Εξαιρετική! Αλλά μην σταματήσετε εκεί – είναι απαραίτητο να αξιολογείτε τακτικά τη στρατηγική επιτυχίας των πελατών σας για να βλέπετε τι λειτουργεί και τι όχι.

Ορισμένες εταιρείες είναι στο παιχνίδι εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθούν να μαθαίνουν και να τροποποιούν τα προγράμματά τους.

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι πρέπει να κάνετε αλλαγές – σε τελική ανάλυση, οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των πελατών ποικίλλουν συνεχώς, επομένως το πρόγραμμά σας θα πρέπει να αλλάξει μαζί τους.

Ρωτήστε τους πελάτες για σχόλια

Μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι η ανάπτυξη της επιτυχίας των πελατών σας είναι στο σωστό δρόμο μόνο εάν ζητήσετε από τους πελάτες σας σχόλια. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά – ανεξάρτητα από το ποιον επιλέγετε – το κλειδί είναι να ακούτε πραγματικά τι λένε οι πελάτες σας και να ενεργείτε βάσει αυτών των σχολίων.

Παρακολουθήστε τα βιομηχανικά πρότυπα

Μπορεί να υπάρχουν πολλές καλές πρακτικές στον κλάδο σας, αν γνωρίζατε μόνο γι’ αυτές. Μπορείτε να μάθετε από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες των ανταγωνιστών σας και μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τις τακτικές επιτυχίας των πελατών σας σε σχέση με τα πρότυπα του κλάδου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επαληθεύσετε εάν οι ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας σας λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά με τους ανταγωνιστές σας ή ποια είναι η αξία της μέτρησης CLV σας σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου.

Επαληθεύστε τις πρακτικές πρόσληψης σας

Στις επιχειρήσεις, πρέπει να έχεις τους σωστούς ανθρώπους στα σωστά μέρη. Αυτό ισχύει και για την επιτυχία των πελατών και θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτό το τμήμα.

Συμβάλετε στην ανάπτυξη της εταιρείας σας προσελκύοντας κορυφαία ταλέντα για να εργαστούν στην επιτυχία των πελατών. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις στην πρόσληψη έμπειρων επαγγελματιών, καθώς είναι ένας σχετικά νέος τομέας, αλλά ίσως θελήσετε να εξετάσετε άτομα που έχουν εμπειρία σε επιχειρήσεις τεχνολογίας, πωλήσεις ή ομάδες υποστήριξης.

Ο μέσος μισθός που προσφέρετε θα πρέπει επίσης να το αντικατοπτρίζει και να είναι σύμφωνος με τα πρότυπα του κλάδου.

Η επιτυχία του πελάτη είναι μια διαδικασία. Δεν πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση

Η επιτυχία του πελάτη είναι ένα συνεχές ταξίδι – η σχέση ξεκινά όταν ο πελάτης γνωρίζει το προϊόν σας και δεν τελειώνει ακόμη και αφού σταματήσει να το χρησιμοποιεί. Οι διαχειριστές επιτυχίας πελατών πρέπει να σκεφτούν ολόκληρο τον κύκλο ζωής των πελατών και να βρουν τρόπους για να προσθέσουν αξία σε κάθε στάδιο.

Αυτό σημαίνει να δημιουργείτε πολύτιμο περιεχόμενο, να ενσωματώνετε σωστά τους πελάτες, να είστε πάντα διαθέσιμοι για υποστήριξη και να τους βοηθάτε προληπτικά να επιτύχουν τους στόχους τους. Ολο το εικοσιτετράωρο.

Και εδώ μπορεί να βοηθήσει ο HypoChat. Ανακαλύψτε σε τι μπορεί να σας βοηθήσει το λογισμικό μας και ξεκινήστε να προσφέρετε μια απαράμιλλη εμπειρία πελατών.

Σχετικό άρθρο – 10 Αποτελεσματικές δηλώσεις ενσυναίσθησης για την εξυπηρέτηση πελατών